sambo_os1 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Bieduleńka,może po okresie urlopowym adopcje ruszą. Zapraszam na wątek Pikusia. http://www.dogomania.pl/threads/212156-Wyrzucili-mnie-z-domu-mieszkam-w-rozwalonym-kurniku-b%C5%82agam-o-pomoc-DT-DS-!!!!! Quote
cyga-fryga Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 to ona aż tak źle z tymi nogami? jak chodzi? lubi sobie pobiegać czy już to raczej odpada? Quote
Dada M Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Myślę, że teraz jest nieco gorzej przez fatalną pogodę - a skoro Klara lwią część czasu spędza leżąc w błocie - tym bardziej problemy się nasilają. Klara nie ma problemów z poruszaniem się, ale widać na tylnych łapach zaniki mięśniowe. Nigdy nie biega. Potrzebuje trochę więcej czasu niż zdrowy pies, by się podnieść i położyć. W zasadzie klasyczna sytuacja u starszego, dużego psa, który całe życie spędził w budzie. Quote
Dada M Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Wczoraj Klara miała okazję pobiegać po wybiegu - tak, tak, pobiegać :) Była bardzo zadowolona :) Nagrywałam filmik, by pokazać Wam później brykanie Klary - aż nagle kątem oka spostrzegłam, że ktoś wpuścił na wybieg mixa amstaffa ! Na szczęście nikt nie ucierpiał, ale film się nie nagrał ;) Quote
Dada M Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Dziś Klara znów miała okazję korzystać z dobrodziejstw wybiegu :) Zabrałam ją i 2 inne psiaki. Mam nagrane filmy, wstawię wieczorem. Quote
Dada M Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='APSA']Wieczorem którego dnia? ;)[/QUOTE] Dobre pytanie ;) Wczoraj - problemy z netem, dziś wieczorem kolejna próba :) Odpowiem tu na smsa - są 4 miseczki, Karo jest w 10, Felmet w korytarzu. Quote
Dada M Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Zła APSO, nie odebrałaś misek :diabloti: Quote
Dada M Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Pierwszy film :) Występują Klara, Cedra i Clyde. http://www.youtube.com/watch?v=uxG52mWBW90 Quote
Dada M Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 I jeszcze jeden: http://www.youtube.com/watch?v=3vMJn0fpnIA Quote
sambo_os1 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Mimo takiego nieszczęśliwego i monotonnego życia,to jednak widzę radość i w oczach Klarci,zwykły spacer....a tak wiele dla niej znaczy. Quote
Dada M Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Tak, Klarze uśmiech nie schodzi z pyszczka, gdy jest na spacerze :) To taka poczciwa sunia, ona już niczego więcej nie oczekuje od życia - tym bardziej chciałoby się jej dać wszystko, co najlepsze. Quote
Dada M Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Jest szansa na DT dla Klary. Potrzebne byłyby tylko fundusze na badania, ewentualne leki i karmę. Czy ktoś chciałby zadeklarować stałe wpłaty na rzecz Klary ? Quote
sambo_os1 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Mogę zadeklarować 20 zł/stałej- dla Klary Quote
Dada M Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 cyga-fryga napisał(a):co to za dom tymczasowy? DT zaoferowały osoby, które pierwotnie rozważały adopcję Klary - pojawił się problem, ponieważ pani bardzo chce przygarnąć Klarę, ale pan ma wątpliwości, czy dadzą radę utrzymać kolejnego psa, w dodatku starszego i wymagającego badań/leków. Tak więc państwo wysłali do mnie maila z pytaniem, czy w awaryjnych sytuacjach mogliby liczyć na drobną pomoc ze strony schroniska, w razie potrzeby byliby DT dożywotnim. Jak wiemy, schronisko nie działa na takich zasadach - ale my możemy spróbować zebrać potrzebne fundusze. Quote
cyga-fryga Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 tp ja się mogę do jakiejś awaryjnej skarpety dorzucić skoro ma być to dom domowy ;) a ile mają już psów? Quote
sambo_os1 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 może zmienić tytuł np Klara ma szansę na dom-potrzebne deklaracje lub coś w tym stylu? Trochę porozsyłać... Quote
Dada M Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Rozsyłanie wątku - jak najbardziej, będę wdzięczna za pomoc. Tytuł już zmieniam. Quote
Dada M Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 sambo_os1 napisał(a):Mogę zadeklarować 20 zł/stałej- dla Klary cyga-fryga napisał(a):tp ja się mogę do jakiejś awaryjnej skarpety dorzucić skoro ma być to dom domowy ;) a ile mają już psów? Dziękuję :) Potencjalny DT ma 2 suczki, ONki - jedna zabrana od bliskiej rodziny, druga - adoptowana 2 tygodnie temu z warszawskiego schroniska. Quote
cyga-fryga Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 ja moge dać jednorazowo 30zł do skarpety a potem się zobaczy jak będą sobie z nią dawali radę :) Quote
Recommended Posts