Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że teraz jest nieco gorzej przez fatalną pogodę - a skoro Klara lwią część czasu spędza leżąc w błocie - tym bardziej problemy się nasilają.
Klara nie ma problemów z poruszaniem się, ale widać na tylnych łapach zaniki mięśniowe. Nigdy nie biega. Potrzebuje trochę więcej czasu niż zdrowy pies, by się podnieść i położyć. W zasadzie klasyczna sytuacja u starszego, dużego psa, który całe życie spędził w budzie.

Posted

Wczoraj Klara miała okazję pobiegać po wybiegu - tak, tak, pobiegać :)
Była bardzo zadowolona :)
Nagrywałam filmik, by pokazać Wam później brykanie Klary - aż nagle kątem oka spostrzegłam, że ktoś wpuścił na wybieg mixa amstaffa ! Na szczęście nikt nie ucierpiał, ale film się nie nagrał ;)

Posted

[quote name='APSA']Wieczorem którego dnia? ;)[/QUOTE]

Dobre pytanie ;)
Wczoraj - problemy z netem, dziś wieczorem kolejna próba :)

Odpowiem tu na smsa - są 4 miseczki, Karo jest w 10, Felmet w korytarzu.

• 3 weeks later...
Posted

Tak, Klarze uśmiech nie schodzi z pyszczka, gdy jest na spacerze :)
To taka poczciwa sunia, ona już niczego więcej nie oczekuje od życia - tym bardziej chciałoby się jej dać wszystko, co najlepsze.

• 2 weeks later...
Posted

Jest szansa na DT dla Klary.
Potrzebne byłyby tylko fundusze na badania, ewentualne leki i karmę.

Czy ktoś chciałby zadeklarować stałe wpłaty na rzecz Klary ?

Posted

cyga-fryga napisał(a):
co to za dom tymczasowy?

DT zaoferowały osoby, które pierwotnie rozważały adopcję Klary - pojawił się problem, ponieważ pani bardzo chce przygarnąć Klarę, ale pan ma wątpliwości, czy dadzą radę utrzymać kolejnego psa, w dodatku starszego i wymagającego badań/leków.
Tak więc państwo wysłali do mnie maila z pytaniem, czy w awaryjnych sytuacjach mogliby liczyć na drobną pomoc ze strony schroniska, w razie potrzeby byliby DT dożywotnim.
Jak wiemy, schronisko nie działa na takich zasadach - ale my możemy spróbować zebrać potrzebne fundusze.

Posted

sambo_os1 napisał(a):
Mogę zadeklarować 20 zł/stałej- dla Klary

cyga-fryga napisał(a):
tp ja się mogę do jakiejś awaryjnej skarpety dorzucić skoro ma być to dom domowy ;) a ile mają już psów?

Dziękuję :)

Potencjalny DT ma 2 suczki, ONki - jedna zabrana od bliskiej rodziny, druga - adoptowana 2 tygodnie temu z warszawskiego schroniska.