Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

siekowa napisał(a):
Cudny jest i tylko 4 lata młodszy ode mnie. :loveu: Dobrze się trzyma jak na swój wiek. Rzeczywiście same koszty leków mogą odstraszać, raczej trzeba będzie szukać "dożywotniego tymczasu". Zaraz porozsyłam wątek Dinga po dziadkowych stronach.

Goniu13 dzięki za podesłanie wątku Dinga. :)

---

Wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=252015124811994
NK: http://nk.pl/#profile/26096038/gallery/album/10/538

:D Siekowa ależ służę uprzejmie ;) Dzięki.

Też go wrzuciłam na NK.

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie było mnie w weekend ale już w piątek dotarły do mnie złe wieści - Dingo ma paskudne wyniki nerek. Dostał ipakitine i dostaje 3 kroplówki dziennie...jest słaby......
to są wieści z piątku, nie wiem jak się sprawy mają na dziś. jutro będę wiedzieć.

Posted

:( :( :( Oby jak najszybciej poprawiło się jego zdrówko.

Pią 18:38, 08 Lip 2011

clint_cu: Nasz bohater troszkę się "posunął". Już nie ten wiek, nie ta kondycja i niestety, nie to zdrowie... Serce i nerki wymagają leczenia.

Skopiowane z forum schroniska.
www.schroniskokonin.fora. pl/seniorzy,66/dingo,152.html

Posted

paulinken napisał(a):
Kurczę, a kasa na leki jest? Schronisko mu kupi?

spokojnie, na leki zawsze jest, musi być. Dziś z Dingo jest jeszcze gorzej:(( prawie nie wstaje:(( boje się,że odejdzie w schronisku:(( że znowu będzie za późno..............

mam wyniki:
ast 56 (max 37)
kreatynina 357 (max 150)
fosfor 3 (max 2)
mocznik 43 (max 7,47)

nerki mu po prostu siadają:(((

Posted

Strasznie podwyższona kreatynina. :( Co powiedział wet na te wyniki?
Dingusiowi nie zostało zbyt wiele czasu, trzeba szybko znaleźć dla niego dożywotni tymczas.

Posted

Jakie to jednostki?
Mocznica to straszna sprawa. U psa w tym wieku chyba dużo nie da się zrobić. A leczenie polega na płukaniu, płukaniu, plukaniu, płukaniu. i podawaniu leków. Czy on wymiotuje ? A czy w ogóle je?
Byłby mu potrzebny ktoś kto jest cały czas w domu i może podawać kroplówki (dożylne długo schodzą). I do tego ktoś silny psychicznie.
Jeśli szybko nie spadnie kreatynina, mocznik to będzie znaczyło, że nie ma już dużo czasu.

Życie jest niesprawiedliwe. Dingusiu trzymam kciuki...

martka1982 napisał(a):

mam wyniki:
ast 56 (max 37)
kreatynina 357 (max 150)
fosfor 3 (max 2)
mocznik 43 (max 7,47)

nerki mu po prostu siadają:(((

Posted

padło pytanie o jednostki

ast 56 (max 37) U/l
kreatynina 357 (max 150) umol/l
fosfor 3 (max 2) mmol/l
mocznik 43 (max 7,47) mmol/l

nie jest wykastrowany, dowiem się dziś czy coś je w ogóle i czy wymiotuje, i w ogole jak jego stan dzisiaj

Posted

dziewczyny ja już po prostu nie dam rady rozsyłać pw dla trzech psów jednocześnie, najpierw musze wyslać w końcu Maczkę i Dumkę.
nie wiem nawet czy on by się w takim stanie kwalifikował do transportu
zapytam o to w schronie

Posted

Najpierw musi się chłopak "ustabilizować". Jakby trzeba było na lek czy coś to napiszcie. Chłopczyskomnie po prostu powaliło. Taki "wesoły"... mimo wszystko...

Posted

I ja jestem, jak Dingo czuje się dzisiaj? Rozsyłam go, ale pewnie najszybszą pomocą byłoby dt, żeby biedaczek miał godne życie - chociaż teraz! Jego uśmiech jest niesamowity, gdyby nie problemy z właścicielem mieszkania sama bym go wzięła :/ Ktoś już pytał u DIF, kasiaprzystał i w innych domkach? A jakie szanse na transport?