Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

najgorsze jest jednak to że nikt nie pisze w jej sprawie. w poczcie tylko mielonka, mielonka i mielonka.
Dzisiaj wypróbowalam na niej metodę która poleciła dziewczyna na wątku Shreka, chodzi o to zeby Kiwa nie ciągnęła na smyczy jak szalona. Wracałyśmy ze spaceru dość długo, kiedy rwała jak koń wyścigowy,ja się zatrzymywalam i tak w kółko. Nie jestem pewna czy do końca skojarzyła że w momencie kiedy stoję spacer robi się "stop" ale chwilami wydawało mi się że coś kuma w tym pasiastym łebku. Jutro znowu próbujemy. A może ktoś ma jakieś inne pomysły? Innowacje? Cokolwiek? Dodam, że się zmęczyłam....

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mi niestety nie udalo sie ciągniecia zwalczyc :( A kilka metod juz wyprobowywalam...jedyna metoda na pokonanie tego, to zmeczyc na spacerze- jak idziemy z powrotem, juz nie ciagnie :D

Posted

Okazuje się ,że wbrew pozorom to Fiśka jest bardziej przaśna bo skubnięcie jej nie odstrasza. Wczoraj w parku ujarzmiałą dalmatyńczyka bardzo władczego ( oczywiście w stosunku do samców:diabloti: ) Małą suńka 9 czyli Fizia) szczypała go ,jazgotała,i prała łapą po mordzie ( ku uciesze jego pani zresztą!) Kiwunia myślę ,że też się otrzaska tylko także powinna więcej przebywać z innymi psiakami. Szczeniaki MUSZĄ się wybawić we własnym towarzystwie ( i wobecności starszych psów też). Agnie w końcu Grodzisk nie leży na końcu świata a Pola Mokotowskie stoją dla wszystkich piesków otworem!

Posted

dzwoniła pani w sprawie Kiwi. Nie wiem gdzie o niej się dowiedziala, moze w Wyborczej bo nie ma internetu i zdjecia Kiwi mam jej wyslac na adres siostry /jesli mi go poda smsem, oczywiście/. Nie wiąże specjalnych nadziei, jest to młoda osoba, ma dwoje dzieci 1 rok i 3 lata , powiedziałam otwarcie że taki duży pies może stwarzać zagrozenie /nawet nie chodzi mi o gryzienia ale o chęć zabawyi taranowanie/. Pani mieszka w Markach tj. stosunkowo niedaleko.
Nie wiem co z tego wyjdzie, pewnie nic....

Posted

Agnie, a może jednak? Marki .....to może oznaczać ,że pani ma domek z ogrodem, to dobrze i źle... bo z jednej strony pies może wyszaleć sie w ogrodzie i tam można go odizolować w pewnym stopniu od dzieci... a zdrugiej strony... mam nadzieje ,że nie oznacza to łańcucha?

Posted

oczywiście ze nie skreślamy tej pani tylko dlatego że ma małe dzieci czy coś w tym stylu. Po prostu nie mam pojęcia czy się jeszcze odezwie. Dlatego nie nastawiam się na nic. A pani była sympatyczna.

Posted

Też pomyślalam, ze coś drgnęło. Ale uczciwie mowiac nie dałabym szczeniaka do rodziny z takimi maluchami. Albo male dzieci i dorosły, baaaardzo stonowany, zrównoważony i wyprobowany pies, albo szczeniak i odchowane dzieci.
Takie maluszki i szczeniak to koniecznosc kontroli w każdym momencie, przez 24/7 i jakos nie mialabym zaufania do tego, jak sie to skonczy....
Poza tym, kurcze przy takich dzieciakach jest ogromnie wiele pracy i jakoas nie wyobrazam sobie poswiecenia psu choć troche wiecej czasu niz 15 minutowy spacer.
Ale moze pani miala w swoim zyciu wiele psow, pochodzi z psiej rodziny,ma ogromne doswiadczenie i zdaje sobie sprawy z zagrozen i ma oddanego psom męza, ktory poswieci Kiwi czas- jesli tak :evil_lol: to mozna dac na pniu :D

Posted

No cóż, Nina od razu powiedziała, że te dzieci zamiast w domu będą leżały w szpitalu.
Zresztą, na razie cisza.
Dzisiaj nie moglam jej przywołac ma spacerze, smakołyki nie dzialały, ona doskonale wie o co chodzi. Poleciała do pani z dzieckiem, potańczyła dookoła nich a ja usiłowałam ją wołać. W ostateczności zdecydowalam się na metodę polecaną przez paniusię Fiśki i zaczęłam biec w przeciwnym kierunku. Ale bez rozpaczliwego krzyku na ustach. Khe, khe, khe, leciała za mną jak wicher. To działa!

Posted

pewnie z oferty dzwonila

na ciagniecie najlepszy jest kantar he he
ja tezs probowalam z robieniem stopow ale moja druga sunia sie wkurzala no i ja tez bo to dluuuuuuugotrwała robota :diabloti:
załozyłam kantar i po problemie :evil_lol: ech jak to dobrze pojsc na proscizne :diabloti:

Posted

no, ja tez czytam juz w wielu miejscasch o skutecznosci kantarka, ale jakos nie mam sumienia Gnagstera w to ubrac....w ogole ze mnie złaby wychowawca w sprawach, ktore dla mnie nie sa az tak istotne.
Ale dla Kiwi- to wazna sprawa, bo wychowana sukienka znajdzie szybciej domek :)

Posted

może, może!! nawet powinien!!
Włascicielu, jesteś pilne poszukiwany w celu zajecia sie ciagnieciem KIWI. Oprocz ciagnięcia, to sliczna, boska sunia, mlodziutkja, pełna radosci zycia, chetna do zabawy, przekochana.

Posted

Gangsterowi? On ma pumkt bólu gdzies zdecydowanie ponizej sredniej a punkt narwaństwa ( taka nowomowa ;)) zdecydowanie powyzej sredniej. Sadze wiec, ze skonczyloby sie to dziurami w szyi i broczącymi krwią Gangsterem ciagnącym nadal jak parowóz ;)
Ale Kiwasek to normalne psisko i ałtwo ją nauczyc normalnych zachowań :)

Posted

Agnie spoko:cool1: Dla nowego opiekuna jest MASA spraw do nauczenia i oduczenia ( bo nie każdy ma ten sam styl wychowania).. Ty to rób dla siebie bo łatwiej Ci będzie prowadzic psa posłusznego. Tyle że to szczenior i jest pełen radości życia. Może jestem fatalnym PSYchologiem ale szczeniak idealnie karny i supergrzeczny i posłuszny w 100% budzi nie tyle mój podziw co grozę .. Zresztą nie widziałam takiego:evil_lol:

Posted

Ja ostatnio widzialam takiego super karnego doroslego psa :( raz probowal się wychylic- na widok podniesionej ręki swojej "pani" przywarł przerażony do ziemi i prawie sie czołgał- owczarek niemiecki

Posted

Boze w niebiesiech, Kiwi miala dziś mały wypadek drogowy! Spokojnie, spokojnie, ona nawet tego nie zauważyła, jest klasycznym piratem. Otoż byłyśmy na hopkach i w pewnym momencie Kiwa pogalopowała w kierunki Nina na placu zabaw. Obok, drogą /prawie polną/ jechała jakaś pani na rowerze. Kurcze, musiała widzieć pędzącego psa ale pewnie myślała że zdąży. Bo gdyby zwolniła ciut nic by nie było. No i wygladało to tak jakby pani chciała przejechać naszą sunię... Byłam pewna ze ta kobieta nie zapanuje nad swoim rowerem i będe musiała ją zbierać z gleby , tak to wyglądało....Oczywiście Kiwa nawet nie pisnęła, nawet nie przekoziołkowała tylko pomknęła dalej ale pani... Miała chyba jakieś problemy z przednim kołem :oops: .
Aha, na hopach byli też chłopcy z rowerami /skaczący/ i Kiwa jakoś nie reagowała na nich histerycznie ani oni na nią.