martka1982 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 jesli Golf jest wyprowadzany regularnie to nie podsikuje w pomieszczeniu, jak dowiem sie cos wiecej, to dam znac Quote
caryca26 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 no to już dobra wiadomość. bo skoro on jest po kastracji to nawet jak jest inny pies w domu to chyba nie powinien mieć odruchu znaczenia terenu,co? Może on poprostu podsikuje bo za rzadko jest wyprowadzany... Quote
Amarylis Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 i jak Golfik ? coś wiadomo w sprawie domku ? Quote
martka1982 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 niestety marty nie ma w schronisku gdy ja jestem wiec nie mam mozliwosci zadac jej pytania czy rozmawiala z potencjalnym domem czy nie Quote
caryca26 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Kurcze , szkoda... Golfik ma szczególne miejsce w moim sercu... Quote
MariBar Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Witam Jestem BARDZO zainteresowana GOLFIKIEM. Wyslalam wczoraj email do pani Moniki ale jak narazie brak odpowiedzi. Wiem wiem ze to tylko 1 dzien temu ale czas sie dluzy jak sie na cos czeka ;)) Jezeli Panie macie jakis kontakt z Monika poproscie ja aby spojrzala na swoja epoczte. Adres byl caryca26.... I zgadzam sie z Paniami ze on jest CUDO! a posikiwanie to prawdopodobnie ze stresu. pozdrawiam M Quote
si_bcw Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 :) jaki ładny post przed snem przeczytałam :) caryca chyba na wakacjach?? proszę spróbować skontaktować się ze schroniskiem: 63 243 80 38 Quote
MariBar Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Napisalam mail do schroniska i odpowiedzieli mi ze Golfik ciagle jest u nich. Potem poszukalam wiecej wiadomosci o nim i znalazlam Monike jako jego "opiekunke". Ja jade jutro w gory na tydzien i przez nastepne 7 dni nie jestem pewna dostepu do internetu. Bede sie starac znalezc jakas internetowa kafejke i sprawdzac maile. Musze sie dowiedziec od Moniki troszke wiecej na jego temat. pozdrawiam M Quote
si_bcw Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 może caryca jest wirtualną opiekunką? podałaś swój nr tel w mailu? Quote
martka1982 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 podałam MariBar telefon do Beaty, może też pytać mnie, w końcu Golfa znam Quote
Amarylis Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 ale cudownie ! mam pytanie, jak go znalazłaś ? : ) Quote
MariBar Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Witam. Ja znalazlam Golfa przez przypadek. Chce miec psa. Mialam je cale zycie. Ostatnia sunia zmarla 3lata temu. Przez te lata zadadoptowalam ze schroniska 3koty a czwartego znalazlam na ulicy zeszlej zimy z odmrozonymi uszami i ogonem. Marze jednak o psiaku. Ale on musi byc:schroniskowy, "specjalnej troski", kundelek i ze wzgledu na moja sytuacje (dom/praca) nieduzy. Kilka lat temu trafila do mojej najblizszej rodziny schroniskowa trojlapka. Jest cudna i specjalna i oczywiscie najsliczniejsza na swiecie ;). Pieska szukalam na internecie dlugo i kilka dni temu googlajac "trzylapki" znalazlam Golfika!!! PERFEKT!!!! I nawet wiecej niz to ON LUBI KOTY! Schronisko potwierdza ze on jest u nich. Napisze do nich z konkretnymi pytaniami. Pozostaje mi jeszcze rozmowa z ...mezem ktory woli koty. Zobaczymy ale Golfik jest wart dyskusji :) Quote
Amarylis Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 oczywiście, że jest wart! w końcu coś mu się od życia należy : ) a skąd jesteś ? mieszkasz w domku czy w bloku : )) ? Quote
caryca26 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Już odpisałam na maila.Tylko ,że Pani jest z Norwegii i nie wiem jakie są procedury adopcyjne...Jak ktoś wie niech pisze... Quote
Amarylis Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 łoo, trochę daleko ! a Pani chcę po niego przyjechać, czy jak ? Quote
caryca26 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Myśle , że chce przyjechać tylko nie wie jakie są procedury... Quote
caryca26 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Pani będzie w Koninie 11.08 i wtedy przyjechala by odwiedzić Golfa. Do Norwegii chyba wraca jakoś 18.08. Myślicie ,że dałoby się zalatwić jakieś badania na wyjazd psiaka za granicę? Nie mam pojęcia jakie są procedury... Quote
martka1982 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 pytaliśmy weta, nie da rady, ponieważ: 1. najpierw Golf musialby zostac zaczipowany 2. potem zaszczepiony 3. po min. 120 dniach od szczepienia pobiera się krew 4. wysyla się ja do laboratorium albo w Puławach albo w Niemczech 5. czeka się na wyniki i dopiero wtedy mozna odrobaczyc i moze jechac. to jakies 4.5 miesiaca do 5, jesli zaczniemy dzialac teraz Quote
caryca26 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 W takim razie jak Pani się do mnie odezwie to napiszę jej ,że jak zdecyduje się na Golfa to wtedy podejmiemy procedury i bedzie go mogła zabrać przy następnej wizycie w Polsce... Quote
Amarylis Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 No bez przesady... Nie musi wszytsko być... Pies mojej koleżanki jechał tylko ze sszczepieniem przeciw wściekliźnie i było dobrze, te reszte, to może sobie Pani zrobić na miejscu, a zaczipowanie to chwila. Quote
caryca26 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Nie , Amarylis bo w Norwegii i Szwecji to akurat procedury są restrykcyjne.Czytałam w necie i wymogi są ciężkie. Mąż Pani już się zgodził na Golfa i gdyby to było takie proste to od razu by go zabrała.Nazwali go już nawet Drops:) Zaproponowałam pani ,że jak przyjedzie go odwiedzić i się zdecyduje to postaramy się spełnić te procedury i bedzie go mogła zabrać przy następnej wizycie w Polsce.Zobaczymy czy zechce poczekać... Quote
martka1982 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 uważam,że ta pani powinna wybrać się do weta i zapytać jak to wygląda.może faktycznie te procedury są tylko na papierze a w praktyce to wygląda inaczej? Quote
Recommended Posts