Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to już dobra wiadomość.
bo skoro on jest po kastracji to nawet jak jest inny pies w domu to chyba nie powinien mieć odruchu znaczenia terenu,co? Może on poprostu podsikuje bo za rzadko jest wyprowadzany...

• 2 weeks later...
Posted

Witam
Jestem BARDZO zainteresowana GOLFIKIEM. Wyslalam wczoraj email do pani Moniki ale jak narazie brak odpowiedzi. Wiem wiem ze to tylko 1 dzien temu ale czas sie dluzy jak sie na cos czeka ;))

Jezeli Panie macie jakis kontakt z Monika poproscie ja aby spojrzala na swoja epoczte. Adres byl caryca26....

I zgadzam sie z Paniami ze on jest CUDO! a posikiwanie to prawdopodobnie ze stresu.

pozdrawiam M

Posted

Napisalam mail do schroniska i odpowiedzieli mi ze Golfik ciagle jest u nich. Potem poszukalam wiecej wiadomosci o nim i znalazlam Monike jako jego "opiekunke". Ja jade jutro w gory na tydzien i przez nastepne 7 dni nie jestem pewna dostepu do internetu. Bede sie starac znalezc jakas internetowa kafejke i sprawdzac maile. Musze sie dowiedziec od Moniki troszke wiecej na jego temat.
pozdrawiam M

Posted

Witam. Ja znalazlam Golfa przez przypadek. Chce miec psa. Mialam je cale zycie. Ostatnia sunia zmarla 3lata temu. Przez te lata zadadoptowalam ze schroniska 3koty a czwartego znalazlam na ulicy zeszlej zimy z odmrozonymi uszami i ogonem. Marze jednak o psiaku. Ale on musi byc:schroniskowy, "specjalnej troski", kundelek i ze wzgledu na moja sytuacje (dom/praca) nieduzy. Kilka lat temu trafila do mojej najblizszej rodziny schroniskowa trojlapka. Jest cudna i specjalna i oczywiscie najsliczniejsza na swiecie ;). Pieska szukalam na internecie dlugo i kilka dni temu googlajac "trzylapki" znalazlam Golfika!!! PERFEKT!!!! I nawet wiecej niz to ON LUBI KOTY! Schronisko potwierdza ze on jest u nich. Napisze do nich z konkretnymi pytaniami. Pozostaje mi jeszcze rozmowa z ...mezem ktory woli koty. Zobaczymy ale Golfik jest wart dyskusji :)

Posted

Pani będzie w Koninie 11.08 i wtedy przyjechala by odwiedzić Golfa. Do Norwegii chyba wraca jakoś 18.08. Myślicie ,że dałoby się zalatwić jakieś badania na wyjazd psiaka za granicę? Nie mam pojęcia jakie są procedury...

Posted

pytaliśmy weta, nie da rady, ponieważ:
1. najpierw Golf musialby zostac zaczipowany
2. potem zaszczepiony
3. po min. 120 dniach od szczepienia pobiera się krew
4. wysyla się ja do laboratorium albo w Puławach albo w Niemczech
5. czeka się na wyniki
i dopiero wtedy mozna odrobaczyc i moze jechac. to jakies 4.5 miesiaca do 5, jesli zaczniemy dzialac teraz

Posted

W takim razie jak Pani się do mnie odezwie to napiszę jej ,że jak zdecyduje się na Golfa to wtedy podejmiemy procedury i bedzie go mogła zabrać przy następnej wizycie w Polsce...

Posted

No bez przesady... Nie musi wszytsko być... Pies mojej koleżanki jechał tylko ze sszczepieniem przeciw wściekliźnie i było dobrze, te reszte, to może sobie Pani zrobić na miejscu, a zaczipowanie to chwila.

Posted

Nie , Amarylis bo w Norwegii i Szwecji to akurat procedury są restrykcyjne.Czytałam w necie i wymogi są ciężkie.
Mąż Pani już się zgodził na Golfa i gdyby to było takie proste to od razu by go zabrała.Nazwali go już nawet Drops:) Zaproponowałam pani ,że jak przyjedzie go odwiedzić i się zdecyduje to postaramy się spełnić te procedury i bedzie go mogła zabrać przy następnej wizycie w Polsce.Zobaczymy czy zechce poczekać...