piechcia15 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 fajnie że sie pojawiłyście:) tym optymistycznym akcentem kończymy dyskucję w tym temacie i skupiamy sie na psiurku:) Jak go nazwiemy?reaguje na jakieś imię? Quote
Elisabeth Schwigon Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Masz rację Pati, chciałysmy jedynie uświadomić co niektórych, bo szkoda nam było Piechci15, bo to do niej kierowane były wyrzuty!! Totalnie bezpodstawnie. Widzę po Twoim wpisie, że są tu też normali ludzie i cieszy mnie to, bo byłam lekko przerażona faktem, że może być inaczej!! Pozdrowionki PS> YORK ma na imię ADO! :) Quote
piechcia15 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 ADO ale fajnie:) tak troche egzotycznie...Avokado:) musisz fotki najpierw wrzucić na jakiś serwer np. imageshack.us albo photobuscket.com albo jakiś fotosik i dopiero tu wkleić linka w tą ikonkę obrazka obok kui ziemskiej z tym oknie odpowiedzi. Tylko zdjęcia musisz pomniejszyć do formatu 640x480 tu nie można większych wstawiać.ale np. w imageshacku jest taka opcja do zaznaczenia i sam pomniejsza Quote
Elisabeth Schwigon Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 ojojoj Spina, nie będzie łatwo :))) Powodzenia :p Quote
piechcia15 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 hehe spoko:) początki nie są łatwe z tym wstawianiem zdjęć. Każdy ma zagadkę;) oto książę:) [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/2730/0031ap.jpg[/IMG] Quote
spinka25 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 jest bardzo towarzyszkim zboczusiem! in tacz dziewczyny, ja stąd spadam :) Quote
IVV Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 czy osoby u ktorych przebywa maluch sa na wydarzeniu psiaka na FB? jesli tak ,to wstawiajcie prosze tez tam zdjecia Quote
ranna Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Taki już jest zwyczaj na dogomani, że osoby które natychmiast pomagają psom, są podejrzane. Tutaj nie czeka się na zalogowanie opiekunów, nie czeka się na wyjaśnienie ale tworzy się najczarniejsze scenariusze. Jeśli ktoś natychmiast wsiada w samochód i jedzie 200km w jedną stronę po psa, to na pewno ma niecne zamiary. Mnie też tak potraktowano, kiedy adoptowałam moją "trójłapkę". Oberwało się wszystkim, łącznie z lekarzem który ją uratował. I o ile staram się zrozumieć te osoby, że jest to z troski o psa, to kiedy sytuacja się wyjaśnia i nie słyszę słowa przepraszam, krew mnie zalewa. Wielki szacun dziewczyny dla Was za natychmiastową pomoc. Książe Ado patrzy zdziwiony,:roll: czy to wszystko aby dzieje się naprawdę? Super ludzie Cię wypatrzyli Adonisie:lol:, grzej dupkę na kanapce, przybieraj na wadze i zapomnij szybko o dotychczasowym życiu. Quote
piechcia15 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 oo Adonis też dobre:0nie wpadłam na to:) mnie sie od razu zrymowała z Avokado:) jak pies po kąpieli od razu inaczej wygląda:)grzywa ładnie odsłoniła oczy, jaśniejsza. Teraz wygląda jak pies:) Natalio a czy te strupy co miał przy mordce zeszły?co to było:( czy ma chore oczki?bo też miał spore strupy o ile dobrze pamiętam:( będzie miał życie jak w Madrycie tylko kurcze oby nie znalazł się ten pożal się Boże właściciel:( a ty spinka gdzie go na FB znalazłaś? tu coś jest: [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=184607991593767[/URL] Quote
Elisabeth Schwigon Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 to nie były strupy tylko brud w dredach, wszystko obciachałyśmy i wyczyściłysmy. piesio będzie mił dobrze, jak tylko będzie dobrze wyglądał zawozimy go do moich rodziców gdzie będzie miał dom z ogrodem jak już wcześniej pisałam :) Quote
spinka25 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 no wlasnie tu dokladnie,tylko nie moglam znalezc tego linka, a nie zapisalam sie do brania udzialu w wydarzeniu :) Quote
Elisabeth Schwigon Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 oto kolejna prośba o pomoc: [B]Potrzebny dom tymczasowy dla młodej suczki, ktora obecnie przebywa u menela w Swieradowie Zdroju, psiak jest wychudzony, ma pelno kleszczy. Nie ma co ukrywac na 100% zginie, "wlasciciel" topil koty wiec i psinka dlugo nie pozyje. Jest przytulasta, wielkosc do kolan, doslownie plakala jak ja przytulam na pozegnanie:([/B] nie ogarniam tej dogomanii jak mu zrobić nowy wątek? Quote
dorobella Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 A jakbyście małemu Kalm Aid albo stresnal dały, żeby się chłopina odstresował... Dział Psy w potrzebie, Psy do adopcji/znalezione, klikasz w województwo dolnośląskie i masz u góry po prawej Napisz nowy temat- klikasz,wpisujesz temat i dajesz posta. Ja tylko dodam, że staż na żadnym forum nie jest wymiernikiem,a np. Artktyka. Same wiecie różnie bywa. Quote
ataK Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Zapisuję, dobrze wiedzieć, że są jeszcze osoby, które gotowe są rzucić wszystko i jechać po psa w potrzebie... Quote
piechcia15 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 ja bym nie podawała żadnych uspokajaczy psu wychudzonemu i bez badań. Nie wiadomo co w nim siedzi:( poczeka do poniedziałku, nic mu sie nie stanie:) Quote
Elisabeth Schwigon Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.234414643243301.65008.100000243006009[/url] zrobiłam mu wątek na fb!! jeżeli ktoś lepiej ogarnia tę dogomanię to proszę o udostępnienie tego tu Quote
Baksa Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Witam:)Kawął dobrej roboty dziewczyny:)Tak to już jest z tymi którzy ratują psy zaraz są jakieś podejrzenia:)Parę postów wcześniej pisałam że ja do dziś pracuję na zaufanie:)Nie sądziłam żeby ktoś chorego psa który waży 1kg i to chorego chciał przerobić np na potrawę w jakiejś jadłodajni hehhe i wydał kasę na transport z Wrocka do Warszawy:) Najważniejsze że Bąbel jest już w ciepłym domku:) Quote
terra Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Miałam się nie odzywać, ale.... Na wstępie chcę powiedzieć, bardzo się cieszę, że piesek będzie miał dobry dom i nic mu już nie grozi. Nie podoba mi się jednak ton niektórych wypowiedzi dotyczący osób, które miały odwagę napisać, że akcja wyrwania psa ze schronu była co najmniej niejasna. Psiak miał szczęście, że jest yorkiem, bo przed kilkoma dniami w tym samym schronie odszedł Dziadeczek i prawie nikt się nim nie interesował. Reprymendę dostała osoba, która zrobiła wydarzenie na fb, dzięki któremu pies ma dom. Pomijam, że nawet dziękuję nie przeczytaliśmy w jej stronę, to chyba ten kto zakłada wydarzenie/wątek, bierze na siebie obowiązek informowania czytelników o sytuacji. I jeszcze jedno, to nie problem odkarmić, wypielęgnować, podleczyć i reproduktor do pseudo jak znalazł. Muszę przyznać, że i mnie serce przez moment stanęło na tak szybką adopcję, bo nawet bardzo doświadczone wolontariuszki czasem nie są w stanie wszystkiego dojrzeć, wspomniana Arktyka, Alina czy wet siostra, są tego przykładem.A wątpliwości i niedomówień w bardzo krótkim czasie było trochę. Na koniec, to jest publiczne forum i każdy ma prawo do wypowiadania swojego zdania zgodnie z regulaminem. Jeszcze raz napisze, bardzo się cieszę, że psiak ma dom i tym optymistycznym akcentem kończę moją obecność na tym wątku. Quote
Elisabeth Schwigon Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Wszystkie jesteśmy szczęśliwe a ADO chyba najbardziej, więc koniec "nagonki" jedne na drugie! pomagajmy sobie wzajemnie i będzie dobrze! :) Pozdrawiam wszystkich i zyczę miłego dnia! Quote
Recommended Posts