Jump to content
Dogomania

Moje zwariowane siersciuchy- Furia[*]- zgraja kociatych, TTB, sznup i stado kaukazów

Recommended Posts

Posted

[quote name='tygra']fajny ten malpi pinczerek, cześć Gosiu :)[/quote]

Na zywo jest boski:loveu:

[quote name='AśkaK']Taka fajna mała podusecka dla dużego pieseczka.:diabloti::evil_lol:
Wiesz to zabawne, że z jednej strony uwielbia się wielkie rasy, a z drugiej jak człowiek zobaczy takie małpiątko co to do kieszeni się mieści, to od razu chce się mieć!:loveu::lol:
Ja też nie slyszalam o tej rasie, do gryfonika podobna.:loveu:

No extra, już licytuję.:cool3:[/quote]

Dziekuje Asiu:loveu:
Tak pysio maja jak gryfoniki, tylko ze malpiatka mniejsze sa:p
Ale naprawde jak zobaczylam tego psa to zakochalam sie z miejsca:loveu: galy mi wyszly i zrobilam szybki wywiad u hodowcy czy moze mieszkac z moimi cialakami on na to ze jego malpy ustawiaja jego dobermany i mastinka:evil_lol:

[quote name='lolka75']no ale martwie sie co z wysylka...zeby ktos nie mial klopotow przez to ze ja z za granicy:shake:.. oczywiscie ze ja place koszty wyslania tylko nie chce ludziom narobic balaganu:shake:

a tak na marginesie..... smieszny ten piesek ktorego chcesz kupic na pozarcie dla Furci:loveu::evil_lol:[/quote]

Z wysylka nie ma problemu tez, nie ma przeciez zadnych dodatkowych formalnosci...tylko ciut drozej za znaczek wychodzi:lol:
i nie na pozarcie tylko do lezenia :eviltong:

Posted

[quote name='furciaczek']
Dziekuje Asiu:loveu:
Tak pysio maja jak gryfoniki, tylko ze malpiatka mniejsze sa:p
Ale naprawde jak zobaczylam tego psa to zakochalam sie z miejsca:loveu: galy mi wyszly i zrobilam szybki wywiad u hodowcy czy moze mieszkac z moimi cialakami on na to ze jego malpy ustawiaja jego dobermany i mastinka:evil_lol:
[/quote]
Za co dziękujesz, za to że będę mieć zarąbistego pieseczka do komóry?:cool3::lol::evil_lol: To tobie dzięki że wyhaczyłaś taki fajny bazarek!:loveu:

Czytałam o hodowczyni dogów niemieckich i yorków - wszyscy się dziwili, jak takie olbrzymy i te maleństwa razem egzystują, no i oczywiście okazuje się że yorki rządzą, podczas gdy biedne molosy mogą tylko z pobłażaniem patrzeć na ich wybryki.:lol:

Posted

Tak slicznie beda psiaki nakomorkowe wygladac:loveu:

Ehhh wlasnie dostalam maila od hodowczyni od ktorej chcialam malpiatke... lista oczekujacych jest dluuuuuuga i na miot o ktory mi chodzi napewno sie nie zalapie:placz: W UK w sumie jest jedna czy dwie dobre hodowle...pierwsza mi odpadla najwyrazniej a szkoda bo krycie super... druga jakos tak nie bardzo mi pasuje:roll: a z poza UK jak bede chciala to dostane juz 9 mies szczeniaka przez ta kwarantanne cholerna:angryy:
Wpisalam sie na liste i bede czekac i molestowac Mihgri mailami.... moze sie uda...

Posted

Może nie wszyscy z listy podtrzymają chęć zakupu, poza tym dla hodowczyni pewnie ważne jest do kogo pójdą maluchy i w ten sposób kilku chętnych może się wykruszyć :cool3: (wiesz, zawsze jest ktoś kto chce rasowego szczeniaka dla szpanu a nie z miłości do rasy i psów, ja bym takiego od razu odcedziła :diabloti:). Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='AśkaK']Może nie wszyscy z listy podtrzymają chęć zakupu, poza tym dla hodowczyni pewnie ważne jest do kogo pójdą maluchy i w ten sposób kilku chętnych może się wykruszyć :cool3: (wiesz, zawsze jest ktoś kto chce rasowego szczeniaka dla szpanu a nie z miłości do rasy i psów, ja bym takiego od razu odcedziła :diabloti:). Trzymam kciuki![/quote]

Na liscie oczekujacych sa glownie hodowcy, starzy wyjadacze z sukcesami wystawowymi wiec realnie patrzac niewielkie szanse mam:-( No nic na liste sie wpislalam i moze na nastepny miot sie chociaz zalapie:roll: albo jeszcze na nastepny...ehhhh zreszta nie ma tego zlego, pojade na Crufta tam spotkam sie z hodowcami dowiem sie wiecej jeszcze o rasie itd i bede miec przynajmniej wiecej czasu na zebranie kaski:lol:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]wiesz co Ala mi napisała?? o twoim nowym zaplanowanym psie?? że takie maleństwo, chyba mniejsza odemnie :cool1:

ja osobiście nie lubiam takich piesów więc sie nie wypowiadam :roll::roll:
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='lolka75']no ale martwie sie co z wysylka...zeby ktos nie mial klopotow przez to ze ja z za granicy:shake:.. oczywiscie ze ja place koszty wyslania tylko nie chce ludziom narobic balaganu:shake:

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Loleczko to żaden kłopot wysyłka tak samo za granicę jak i w kraju wygląda ...;)
[/B][/COLOR][/FONT]

a tak na marginesie..... smieszny ten piesek ktorego chcesz kupic na pozarcie dla Furci:loveu::evil_lol:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:......wyjęłaś mi to Loluś z ust :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=blue][B]wiesz co Ala mi napisała?? o twoim nowym zaplanowanym psie?? że takie maleństwo, chyba mniejsza odemnie :cool1:[/B][/COLOR][/FONT]

[B][FONT=Arial][COLOR=blue]ja osobiście nie lubiam takich piesów więc sie nie wypowiadam :roll::roll:[/COLOR][/FONT][/B]
[/quote]

Osobiscie ja tez nie lubie malych pieskow:evil_lol: ale to to nawet pies nie jest:lol:
I ten pychol taki splaszczony:loveu:

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:......wyjęłaś mi to Loluś z ust :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]

Prosze nie szezyc perwersji w mojej galerii o tak wczesnej godzinie!!!!!:mad:

Posted

[quote name='furciaczek']Na liscie oczekujacych sa glownie hodowcy, starzy wyjadacze z sukcesami wystawowymi wiec realnie patrzac niewielkie szanse mam:-( [/quote]
Hmm, to rzeczywiście ostra konkurencja.:roll:

Posted

[URL]http://images33.fotosik.pl/128/5971dcd39095c470.jpg[/URL]

jak się chcesz kotecka pozbyć to powiedz a nie morduj tak zwierzaka , mały piesio dużo miejsca nie zajmie więc nie musisz chyba w ten sposób mu miejsca robić :) :evil_lol:
a swoją drogą bałabym się o takie maleństwo przy Twoich Wielkopsach :)

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]wiesz co Ala mi napisała?? o twoim nowym zaplanowanym psie?? że takie maleństwo, chyba mniejsza odemnie :cool1:
[/B][/COLOR][/FONT][/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]a wcale że bo nie tak powiedziałam :eviltong::eviltong::eviltong:...i jestem od ciebie o cały cm wyższa :evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[quote name='furciaczek']
Prosze nie szezyc perwersji w mojej galerii o tak wczesnej godzinie!!!!!:mad:[/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:oops::oops:no dopsz .........ale już po 22 dzieci powinne spać :roll:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

O jacie, nigdy nie pomyślałabym, że będziesz chciała mieć pinczerka małpiego. :-o
Ale fajny psiak :cool3:, chociaż też nie przepadam za takimi maluszkami, lubię czuć, że mam coś po drugiej stronie smyczy. :lol: ;)

Posted

[quote name='AśkaK']Hmm, to rzeczywiście ostra konkurencja.:roll:[/quote]

No niestety... ale nie pali sie, jak poczekam dluzej to tez mi nic nie bedzie;)

[quote name='Rudzia-Bianca'][URL]http://images33.fotosik.pl/128/5971dcd39095c470.jpg[/URL]

jak się chcesz kotecka pozbyć to powiedz a nie morduj tak zwierzaka , mały piesio dużo miejsca nie zajmie więc nie musisz chyba w ten sposób mu miejsca robić :) :evil_lol:
a swoją drogą bałabym się o takie maleństwo przy Twoich Wielkopsach :)[/quote]

Na poczatku napewno moje piesy nie beda zachwycone, ale pancia jasno i wyraznie powie ze to nowy czlonek stada:diabloti:

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]a wcale że bo nie tak powiedziałam :eviltong::eviltong::eviltong:...i jestem od ciebie o cały cm wyższa :evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=red][B]:oops::oops:no dopsz .........ale już po 22 dzieci powinne spać :roll:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]

W tych czasach to dzieci nie chodza spac po dobranocce Alu:evil_lol:

[quote name='Asia & Ginger']O jacie, nigdy nie pomyślałabym, że będziesz chciała mieć pinczerka małpiego. :-o
Ale fajny psiak :cool3:, chociaż też nie przepadam za takimi maluszkami, lubię czuć, że mam coś po drugiej stronie smyczy. :lol: ;)[/quote]

Juz mam dwa ciezarki na smyczkach, przyda sie cus lzejszego bo czasami to juz rak nie czuje:lol:

Posted

Pamietacie Darme i Oscara?? Psy mojego TZta...

Zostaly z rodzicami Tzta... przykro mi to mowiac ale nie maja tam za dobrze:-( Psy nie czesane od roku prawie, spacerki fakt codziennie ale takie 30 min...Darma zaczela lysiec, lysiala sobie tak przez miesiac czasu i nikt sie nie zainteresowal:angryy: Dopiero teraz jak bylismy w PL to TZ ja wzial do weta natychmiast. Okazalo sie ze to grzybica...mieli jej kupic kubraczek bo na plecach lyyyysa cala a pies w kojcu i budzie...nie kupili...mieli ja psikac codziennie lekarstwem...nie psikali...babcia chodzila i psikala ale wiadomo starsza kobieta to i nie codziennie pamietala o tym... teraz Darmus dalej lysa niestety prawdopodobnie ma cos z nadnerczami... wczoraj wzieli krew na badania... Oscar kamien na zebach jak nie wiem, juz prawie mu gnija:shake: Tz zostawil kase na zabieg sciagania kamienia...mieli pojechac zaraz po naszym wyjezdzie z PL...do dzisiaj nie pojechali...
Nie wspomne juz o podawaniu jakis witamin czy lepszego zarcia:roll:
TZ od kilku dni chodzi smutny...on kocha te psy calym sercem, zreszta nie dziwie sie bo one sa naprawde oddane i wspaniale:loveu: Chcial im zrobic kwarantanne i przywiesc tutaj...ale rodzice stwierdzili ze kochaja te psy i ich nie oddadza:roll: Spac nie moze bo sie martwi o Darme... co chwile dzwoni i sie wypytuje co znia itd...a rodzice mowia ze glupi bo o nich sie tak nie wypytuje tylko psy wazne...

ehhhh.... musialam sie wygadac:oops:

Posted

[URL]http://images33.fotosik.pl/128/5971dcd39095c470.jpg[/URL]
:evil_lol::loveu:

Witamy :D
Sliczny zwierzyniec:evil_lol:

[quote name='furciaczek']Pamietacie Darme i Oscara?? Psy mojego TZta...

Zostaly z rodzicami Tzta... przykro mi to mowiac ale nie maja tam za dobrze:-( Psy nie czesane od roku prawie, spacerki fakt codziennie ale takie 30 min...Darma zaczela lysiec, lysiala sobie tak przez miesiac czasu i nikt sie nie zainteresowal:angryy: Dopiero teraz jak bylismy w PL to TZ ja wzial do weta natychmiast. Okazalo sie ze to grzybica...mieli jej kupic kubraczek bo na plecach lyyyysa cala a pies w kojcu i budzie...nie kupili...mieli ja psikac codziennie lekarstwem...nie psikali...babcia chodzila i psikala ale wiadomo starsza kobieta to i nie codziennie pamietala o tym... teraz Darmus dalej lysa niestety prawdopodobnie ma cos z nadnerczami... wczoraj wzieli krew na badania... Oscar kamien na zebach jak nie wiem, juz prawie mu gnija:shake: Tz zostawil kase na zabieg sciagania kamienia...mieli pojechac zaraz po naszym wyjezdzie z PL...do dzisiaj nie pojechali...
TZ od kilku dni chodzi smutny...on kocha te psy calym sercem, zreszta nie dziwie sie bo one sa naprawde oddane i wspaniale:loveu: Chcial im zrobic kwarantanne i przywiesc tutaj...ale rodzice stwierdzili ze kochaja te psy i ich nie oddadza:roll: Spac nie moze bo sie martwi o Darme... co chwile dzwoni i sie wypytuje co znia itd...a rodzice mowia ze glupi bo o nich sie tak nie wypytuje tylko psy wazne...

ehhhh.... musialam sie wygadac:oops:[/quote]

:shake:ojej... niedobrze.

Posted

[quote name='Atkaaaa'][URL]http://images33.fotosik.pl/128/5971dcd39095c470.jpg[/URL]
:evil_lol::loveu:

Witamy :D
Sliczny zwierzyniec:evil_lol:

:shake:ojej... niedobrze.[/quote]

Witam:multi:

No niedobrze:-( Tylko co ja moge zrobic?? Na dodatek jego rodzice mnie nie cierpia...wlasnie przez moja milosc do psow glownie... przywiezienie Darmy i Oskara tu jest prawie nieralne...Oscar ON, wyjatkowo wielki niecierpi sie z Preziem...Darma to Darma ona jest psem idealnym ale nie mozemy ich rozdzielic:shake: Zreszta nie mamy raczej narazie warunkow na trzymanie 2 sznaucerow olbrzymow jednego ONa i CC:placz:
Kasy na dobra karme i wit nie wyslemy bo nie mamy pewnosci czy zostana kupione:roll: Jedyne co to moge kupowac na necie i tam wysylac...
Te psy sa cudowne, zycie by oddaly za wlasicieli...a oni co??

Chce cos zrobic ale nie wiem co:-( chyba niewiele moge...

Posted

[quote name='furciaczek']Pamietacie Darme i Oscara?? Psy mojego TZta...

ehhhh.... musialam sie wygadac:oops:[/quote]
Ojej biedne psiaki, :-(:-(
nie dziwie się , że mąż się martwi :-(.

Posted

Ehhh Tz chyba poleci jakos niedlugo do PL i zrobi tam pozadek... jak mozna byc tak.....ehhh

Bylismy nad jeziorkiem:loveu: Psiaki grzeczne jak nigdy:multi: bylo super...ale niestety nie trawo to dlugo bo Prezio sobie pazura zdal:shake: Oczywiscie wet kazal sie umowic i dopiero po jutrze po poludniu idziemy:angryy:
Foty mam i wkleje wieczorem:p

Eriaczku wklejalam na poczatku galerii ale pozniej jakas jeszcze wkleje Darmy i Oskara...

Posted

fiu fiu Małpiego pinczerka kupijesz??? hahaha ale jaja :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

kurde szkoda Darmy i Oskara :shake: najlepiej chyba tak jak mówisz - zamawiać przez net i tam wysyłać - jak będą mieli to może będą podawać karmę i witaminy :hmmmm: :shake: