szajbus Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Pamiętam Aguś tak juz jest. Nie ma dnia, żebym nie myślała o Psoni - nie ma i nie będzie. Często uśmiecham się przez łzy wspominając ten merdający ogonek, zadowolony pycholek i ten cudowny charakterek. Może to naiwne, ale naprawdę czuję, że one się nami opiekują. Czasem mam wrażenie, że musialy odejść, żeby dać nam więcej niz mogły dać za życia. Tylko ta tęsknota tak strasznie boli i wiem, że będzie bolała juz zawsze. Quote
szajbus Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Zapłacz Kiedy odejdzie, Jeśli cię serce zaboli, Że to o wiele za wcześnie Choć może i z Bożej woli. Zapłacz Bo dla płaczących Niebo bywa łaskawsze Lecz niech uwierzą wierzący, Że on nie odszedł na zawsze. Zapłacz Kiedy odejdzie, Uroń łzę jedną i drugą, I.. przestań Nim słońce wzejdzie, Bo on nie odszedł na długo. Potem Rozglądnij się w koło Ale nie w górę Patrz nisko I.. może wystarczy zawołać, On może być już tu blisko... A jeśli ktoś mi zarzuci, Że świat widzę w krzywym lusterku, To ja powtórzę: On wróci Choć może i w innym futerku.. Franciszek Klimek -autor Quote
Aga76 Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Niesamowite, jak wspomnienia potrafią być świeże, czas nie zatarł emocji. 20 lat temu przyszłaś na świat... Gabciu, pamiętam, zawsze. Quote
szajbus Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Masz rację Agnieszko. Czas nie zatrze niczego. Nadal wspominamy, usmiechamy sie prze łzy i tęsknimy niemiłosiernie GABI, WHISKY - MOJE ŚWIATEŁKO PAMIĘCI Quote
szajbus Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 "Prawdziwą miłość poznaje się nie po jej sile, lecz po czasie jej trwania." (Robert Paulet) Quote
szajbus Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 Słoneczka kochane, jedzie do was Mikołaj. Quote
Aga76 Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 Niezmiennie od lat słowa tej kolędy wzruszają, niezmiennie od lat Kolęda Dla Nieobecnych jest z nami... A nadzieja znów wstąpi w nas. Nieobecnych pojawią sie cienie. Uwierzymy kolejny raz, W jeszcze jedno Boże Narodzenie. I choć przygasł świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu, Przyjdź tu do nas i z nami trwaj, Wbrew tak zwanej ironii losu. Daj nam wiarę, że to ma sens. Że nie trzeba żałować przyjaciół. Że gdziekolwiek są - dobrze im jest, Bo są z nami choć w innej postaci. I przekonaj, że tak ma być, Że po głosach tych wciąż drży powietrze. Że odeszli po to by żyć, I tym razem będą żyć wiecznie Przyjdź na świat, by wyrównać rachunki strat, Żeby zająć wśród nas puste miejsce przy stole. Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas, I zapomnieć, że są puste miejsca przy stole. A nadzieja znów wstąpi w nas. Nieobecnych pojawią się cienie. Uwierzymy kolejny raz, W jeszcze jedno Boże Narodzenie . I choć przygasł świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu, Przyjdź tu do nas i z nami trwaj, Wbrew tak zwanej ironii losu. Przyjdź na świat, by wyrównać rachunki strat, Żeby zająć wśród nas puste miejsce przy stole. Jeszcze raz pozwól cieszyć się dzieckiem w nas, I zapomnieć, że są puste miejsca przy stole. Sz. Mucha Quote
szajbus Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Agnieszko, pięknie dziekuję za kolędę, którą wkleiłaś Psoni. Tą drogą pragnę Ci złożyć moc najserdeczniejszych życzeń świątecznych. życzę ci zdrowia- żeby dopisywało nadziei - by nie opuszczała radości- by rozweselała miłości- by obrodziła dobroci by zawsze była. Wesołych Świąt kochana. Quote
Aga76 Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 Szajbusku, na Ciebie zawsze można liczyć. Quote
szajbus Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Tak, pogoda zaczyna się poprawiać, pojawiają się pąki na krzewach i drzewach i niech taka aura trwa. Quote
szajbus Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Aniołeczki przyniosłam wam odrobinę wiosny. Quote
szajbus Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 WESOŁYCH ŚWIĄT AGNIESZKO DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH Quote
Recommended Posts