abero Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Plaza pięknie jechała samochodem, choć widać, że to dla niej nowość była. W domu zafascynowała się telewizorem i lustrem :-) Połaziła, połaziła i zaległa na materacyku w przedpokoju z każdą łapą w inną stronę - widać, że ciepełko jej służy. Quote
Avaloth Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 abero napisał(a):Plaza pięknie jechała samochodem, choć widać, że to dla niej nowość była. W domu zafascynowała się telewizorem i lustrem :-) Połaziła, połaziła i zaległa na materacyku w przedpokoju z każdą łapą w inną stronę - widać, że ciepełko jej służy. Jej, jak świetnie!:multi::multi: A jak relacje z psim współlokatorem? Quote
abero Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Na razie dobrze, czasem sobie powąchali nosy, a poza tym się ignorowali. W domu rezydent zaczął na nią trochę poszczekiwać, wiadomo, broni swojego, ale się uspokoił. Poza tym, to malutki piesek, więc Plaza się nie powinna czuć zagrożona. Quote
Noelle Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 mam nadzieję, że zostanie w tamtym domku, bo powrót do schroniska byłby dla niej pewnie straszny.. :( Quote
Noelle Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 abero napisał(a):Dziś w południe u suk było plus 5; ciekawe, ile jest teraz przy minus 20 na zewnątrz. wczoraj było na sukach +10 - potwierdzone info ;) a ciepło nie było na polu.. więc jest bardzo dobrze. Mona, psy z ogólnych są zamknięte w budynku, na razie nie wolno ich wyprowadzać, aby tam nie wietrzyć. mają ciepło na szczęście :) Quote
Avaloth Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 W takim razie trzymam kciuki za Plazunię i jestem dobrej myśli ;) Natalia a orientujesz się jak będzie w weekend? Czy będzie można z nimi wychodzić czy nie, czy to zależy od pogody? Quote
Rumi. Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Avaloth napisał(a):W takim razie trzymam kciuki za Plazunię i jestem dobrej myśli ;) Natalia a orientujesz się jak będzie w weekend? Czy będzie można z nimi wychodzić czy nie, czy to zależy od pogody? kierownik mi powiedział iż mamy się wstrzymać dopóki będzie tak zimno, a podejrzewam iż w weekend mróz nie odpuści. Quote
Avaloth Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 greatmadwomen napisał(a):kierownik mi powiedział iż mamy się wstrzymać dopóki będzie tak zimno, a podejrzewam iż w weekend mróz nie odpuści. Aha, dzięki ;) W takim razie w sobotę przyjeżdżam do Kilera i Borowika na szpitalik, mogę spróbować z tym owczarkiem z L1 bo i tak nie będę miała co robić więcej. Quote
abero Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 natalek napisał(a):wczoraj było na sukach +10 - potwierdzone info ;) a ciepło nie było na polu.. więc jest bardzo dobrze. Mona, psy z ogólnych są zamknięte w budynku, na razie nie wolno ich wyprowadzać, aby tam nie wietrzyć. mają ciepło na szczęście :) Natalek, ja nie piszę nie potwierdzonego info, byłam wczoraj w schronisku od 10ej do 12:30, kilka razy patrzyłam na termometr. Dmuchawa, która ogrzewa budynek nie chodziła, nocą na pewno nie chodzi, chociażby ze względów bezpieczeństwa. Quote
Noelle Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 ale ja przecież nie sugeruję, że nie piszesz nie potwierdzone info :D może byłaś w innych godz., wiem, że +10 było najcieplej wczoraj :) dzis bylam sama zobaczyc, naprawde cieplo bylo na szczescie :) nawet na termometr nie popatrzylam, ale tak wlasnie 10 stopni bym dala. wiec dobrze, ze nie marzna za bardzo :) Quote
abero Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 No i dobrze, że ciepło. Dzięki opróżnianiu boksów wewnętrznych będzie można przenosić bulowate z bud do środka, takie są przynajmniej plany. Quote
Noelle Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 liczę na to, bo jak na razie tylko Zyta jest na ogólnych.. część psów przeniesiono do ciepła, na obserwację, ale mój biedny Heks nadal siedzi... fakt, że on by mógł na obserwacji ześwirować, ale biedak jest w takim stanie, że choćby na ogólne możnaby było go przenieść. :( Quote
abero Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 A tu Plaza z tymczasową opiekunką i koleżką: Jest słodka, grzeczna, bardzo szybko się przywiązuje. Będzie wielką radością dla docelowego domku. Quote
paoiii Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Cudownie :loveu: takie widoki najbardziej uskrzydlają! Quote
Avaloth Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Liwia do kanapy pasuje o wiele bardziej niż do boksu :loveu: Dzisiaj Beza miała wizytę Państwa zainteresowanych jej adopcją, przyjechali razem ze swoim starszym psem, który też kilka lat temu był wzięty ze schroniska, podobno w takim samym stanie jak Bezik. Teraz jest świetnie zadbanym, kontaktowym psiakiem. Psy ze sobą się obwąchały, wszystko jest ok, Państwo chcą jeszcze przyjechać raz-dwa na spacerki z Bezą i jeszcze się zastanawiają, ale są raczej na tak. Także prosimy o kciuki bo jeśli tam trafi to będzie mieć dobrze :) W schronisku poza nią siedzi jeszcze tylko Sabcia.. zainteresowania zero.. No i Plaza nadal szuka domku stałego, niestety domek tymczasowy z tego co wiem nie może jej zostawić. Jej zdjęcia stamtąd: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.362678307093174.99774.100000530222454&type=3 Quote
Avaloth Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='Afryka']Z całej siły trzymam kciuki za Bezę![/QUOTE] Dziękujemy :) Dzisiaj Państwo znów byli u Bezy, rozmawiali na jej temat z dyżurną, z tego co się dowiedziała Weronika (mnie nie było w schronisku wtedy) Pani chce ją adoptować kiedy wróci, bo wyjeżdża teraz na tydzień? z Krakowa. Także nadal prosimy o kciuki ;) Tylko biedną Sabą nadal zainteresowanie zerowe.. Quote
paoiii Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='Avaloth']Dziękujemy :) Dzisiaj Państwo znów byli u Bezy, rozmawiali na jej temat z dyżurną, z tego co się dowiedziała Weronika (mnie nie było w schronisku wtedy) Pani chce ją adoptować kiedy wróci, bo wyjeżdża teraz na tydzień? z Krakowa. Także nadal prosimy o kciuki ;) Tylko biedną Sabą nadal zainteresowanie zerowe..[/QUOTE] Trzymam kciuki za Bezkę :D Avaloth zmień tytuł wątku!! Quote
Avaloth Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Zmieniony ;) Teraz tylko czekać aż Państwo wrócą do Krk i mam nadzieję że się nie rozmyślą. Napisałam ostatnio do tymczasowej opiekunki Plazy, szczerze mówiąc nie spodziewałam się aż takich dobrych słów o Plazie :) Cytuję: Plaza jest doskonała i bezproblemowa. Ma u nas towarzystwo drugiego psa i mysle ze to Jej bardzo pomogło. Jest straszynym pieszczochem (choc nie od razu tak było), załatwia się wyłącznie na zewnatrz (tylko pierwszego dnia załatwiła się w domu) i nie ma problemu, by została sama, tzn nie wierm tak do końca bo jesli zostaje, to z moim Bobim . Poczatkowo bała sie wszystkich głośno pracujacych sprzetów (nawet telewizora), teraz do nich przywykła. Jest bardzo łagodna w kontakcie z dziecmi (mam 1,5 rocznego syna). Pan domu nie bardzo chce drugiego psa na stałe, ale Plaza na pewno nie trafi do schroniska, tzn będzie u Państwa dopóki coś się nie znajdzie :) Quote
Avaloth Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Dostałam wiadomość od pani Renaty, chcą adoptować Bezę ok 8 marca, to już raczej pewne! :multi::multi: Quote
Noelle Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Avaloth']Dostałam wiadomość od pani Renaty, chcą adoptować Bezę ok 8 marca, to już raczej pewne! :multi::multi:[/QUOTE] super!! :multi: Quote
Avaloth Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 LIWIA ZNÓW UCIEKŁA !! http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-KRAKoW-ul-29listopada-ZAGIN-LA-CZARNA-SUCZKA-LIWIA-W0QQAdIdZ360317647 Quote
Avaloth Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 BEZA W SOBOTĘ NA 100% jedzie do domu !!:multi::multi::multi::multi: i mam zdjęcia Plazuni z DT: Jak widać dziewczynka grzeczniutka, juz biega bez smyczy :) Quote
Noelle Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 super!! :multi: powodzenia dla Bezy!! Plaza widać, że szczęśliwa :) aż miło oglądać takie zdjęcia! :D Quote
Recommended Posts