Anula Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Joodith']Elegancik :loveu:[/QUOTE] A pewnie,że elegancik a do tego taki dostojny pies.Jak chodzi to tak dostojnie z podniesioną głową do góry,jego każdy krok jakby jest wyważony, jego sylwetka jest piękna - uwielbiam się patrzeć na niego. Quote
zadra Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Anula']Wysłałam do Pani maila z dokładnym opisem na ile minie było stać i podałam link do wątku,może Pani jeszcze więcej uzyska informacji z wątku o Filipku,ponieważ trudno wszystko opisać w jednym mailu,zważywszy,że tyle się działo w życiu mojego Filipunia-niunia-kręcidupki-trzęsidupki i jeszcze jak kto chce.[/QUOTE] Pani z warzsawy napisała,że wynajmuje mieszkanie.Potrzebna będzie w takim razie zgoda właściciela!!.Zadzwonie do niej wieczorem i portozmawim o tym. Quote
Anula Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='zadra']Pani z warzsawy napisała,że wynajmuje mieszkanie.Potrzebna będzie w takim razie zgoda właściciela!!.Zadzwonie do niej wieczorem i portozmawim o tym.[/QUOTE] Dziękuję bardzo.Dobrze by było szerzej porozmawiać z Panią i jeżeli by było wszystko okey to szukać kogoś na wizytę ale myślę,że z tym nie było by problemu bo cioteczek jest sporo z Warszawy. Quote
zadra Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='Anula']Dziękuję bardzo.Dobrze by było szerzej porozmawiać z Panią i jeżeli by było wszystko okey to szukać kogoś na wizytę ale myślę,że z tym nie było by problemu bo cioteczek jest sporo z Warszawy.[/QUOTE] Rozmawiałam z Tolą.Adopcja osobom,które mieszkają w wynajetych mieszkanich nie wchodzi w rachubę.Zbyt duzo problemów z tego wynika tj. stanowisko wlaściciela,stosunek współlokatorów(poczatkowo moga wyrazić zgodę a za chwilę psiak może im przeszkadzać),tracimy kontakt z właścicielami po zmiane mieszkania itd. Quote
Anula Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 To pozostaje nam sprawdzić Państwa z Olkusza,mam nadzieję,że jutro jakieś wiadomości dostaniemy. Quote
Bogusik Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Fotki Filipunia przesliczne!A on sam...to brak slow...samo cudenko! Quote
moni12 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Anula aleś wypieściła tego Filipka , cudo prawdziwe z niego.Trzymam mocno kciuki za super domek. Quote
Bogusik Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 [quote name='malawaszka']tak - jutro wizyta[/QUOTE] Czekamy...czekamy...na wiadomosci jak przebiegla wizyta w Olkuszu?Czy to bedzie ten nowy domek dla Filipunia...? Quote
malawaszka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Już po wizycie - nie wiem czy chcecie same z missieek/Angeliką porozmawiać? jakby co to tel 504 060 219, bo to Ona była u Państwa, doświadczenie ma duże i Państwo zrobili na niej dobre wrażenie - Pani chce wziąć pieska któremu trzeba pomóc, ciepła i miła osoba, mieszkanko schludne, zadbane, nieduże ale dla takiego psiaka małego w sam raz; syn też spokojny i fajny chłopak, nie jakiś narwaniec - nie mają jakiegoś ogromnego psiego doświadczenia, ale mają chęci i ciepło, osiedle spokojne i przyjazne psom bo obok są fajne tereny leśne spacerowe; rozumieja to, że Filipek będzie się bał na początku, ale sa na to przygotowani; jedyne co to mają świnkę morską - czy Filipek nie jada świnek? no i druga sprawa to pan mąż się obawiał czy taka operacja jaką Filipek przeszedł nei będzie w przyszłości powodować problemów? to takie obawy chyba każdego bo to chyba sobie ciężko wyobrazić jak to wygląda teraz i jak działa jak się nie jest lekarzem albo jak się nie widziało takiego psiaczka, ale chcą go - jakby co to dzwońcie do missieek jak o coś jeszcze chcesz dopytać - Ona by dała psiaka jakby od niej chcieli :smile: Reszta czyli decyzja należy do Was - trzymam :kciuki: Quote
Anula Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Serdecznie dziękuję za pomoc.Szczerze mówiąc decydujący głos należy do Fundacji,ponieważ Filipunio jest pod jej skrzydłami.Jeżeli decyzja będzie na tak to mogę Filipka zawieźć-najbliższy termin to jutro- piątek lub po niedzieli ale to będzie trudne,a więc czekamy na decyzję. Jeżeli chodzi o świnkę to nie mam pojęcia,za gołębiami nie biega,nie interesują go.Jak byliśmy na spacerku spotkaliśmy kicię na chodniku,chciał ją pogonić ale kicia czmychnęła za ogrodzenie,podeszliśmy do niej.Filipek się bardzo przyglądał jej ale nie skakał na ogrodzenie ani nie szczekał na kicie,spokojnie odeszliśmy.Tyle mogę napisać o zachowaniu Filipka. Quote
malawaszka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 dajcie znac jaka decyzja bo jeśli nie widzicie tam Filipka to ja będę miała od dziś dwa nowe sznupki więc mam co Państwu zaproponować :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/212336-Sznaucerka-mini-p-amp-s-depresja-w-schronisku-POM%C3%93%C5%BBCIE?p=17379197#post17379197[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/212227-Znaleziono-m%C5%82odego-mixa-sznaucerka-ul.dewajtis-Warszawa[/url] Quote
Anula Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [quote name='malawaszka']dajcie znac jaka decyzja bo jeśli nie widzicie tam Filipka to ja będę miała od dziś dwa nowe sznupki więc mam co Państwu zaproponować :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/212336-Sznaucerka-mini-p-amp-s-depresja-w-schronisku-POM%C3%93%C5%BBCIE?p=17379197#post17379197[/url] [url]http://www.dogomania.pl/threads/212227-Znaleziono-m%C5%82odego-mixa-sznaucerka-ul.dewajtis-Warszawa[/url][/QUOTE] Malawaszko poczekaj do 15 - zadra ma wejść na wątek i da odpowiedź.Wcześniej nie może. Quote
Anula Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Zapadła decyzja.Wszystko zostało uzgodnione telefonicznie trochę to trwało no ale...... .Filipunio,niunio,kręcidupka,trzęsidupka jedzie do nowego domku po nowe życie.Zawozimy go z TZ i rezydentem.Jesteśmy umówieni z Państwem na godz.11,ponieważ Pani na 12 idzie do pracy i prosiła aby Filipka przywieźć wcześniej ponieważ by bardzo chciała być przy przejmowaniu Filipunia,pomimo,że TZ i syn będzie w domu .Jutro Filipunio pokona 350 km i będzie miał swój domek a ja oczywiście przechodzę traumę psychiczną razem z TZ i oczywiście wciąż toczymy dyskusję na temat naszego Filipunia aby tylko miał dobrze w nowym domku i aby był pokochany tak jak myśmy go pokochali całym sercem i myślę,że on też już nas pokochał a to oczywiście jest straszne.Jak zwykle mam łzy w oczach bo ogólnie należę do płaczków.Kochane cioteczki trzymajcie jutro mocno kciuki aby nasz niunio jakoś znióśł nasze rozstanie.Jak przyjedziemy zdam relację a teraz szykuję dla mojego kochanego Filipka wyprawkę. Quote
malawaszka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Zaciskam :kciuki: Anulko ściskam Cię bardzo mocno i cieszę się, że sama jedziesz - poznasz nową Rodzinę Filipka i sama ocenisz i zobaczysz czy podołają :calus: Quote
edyseja Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 cieszę się i nie cieszę zarazem bo u Anuli Filipek ma jak w raju, a nowy dom to jednak niewiadoma.. czy możecie zdradzić na jakiej dzielnicy będzie mieszkał? wpłaciłam 26 lipca pieniądze dla małego, jeśli nie będą już potrzebne Filipkowi czy mogę wybrać na jaki cel je przekażę? Quote
anetek100 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Anula jestem z Tobą:):):):)zaciskam kciuki:) Quote
_Goldenek2 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Anula... wierzę, że to jest ten domek i wiem, że Ci ciężko.... Jeśli będziesz miała chociaż cień wątpliwości - nie oddawaj psiaka i tyle. Quote
Anula Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [quote name='_Goldenek2']Anula... wierzę, że to jest ten domek i wiem, że Ci ciężko.... Jeśli będziesz miała chociaż cień wątpliwości - nie oddawaj psiaka i tyle.[/QUOTE] Zawsze staram się zawozić swoje tymczasowiczki do nowego domku,w jednym przypadku tylko Państwo przyjechali.Oczywiście,że będę z Państwem rozmawiała i zobaczymy. Nie po to włożyłam tyle uczucia i pracy w Filipunia aby miał gorszych właścicieli od nas.Filipek będzie mieszkał na ul.Legionów Polskich ale nie znam dzielnicy. Quote
_Goldenek2 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 I tego się trzymaj. Swoje wizyty przedadopcyjne tak samo traktuję :) Quote
edyseja Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 na maps.google wyświetla mi się informacja, że to Marki.. szkoda, że tak daleko ode mnie (drugi koniec miasta) Quote
Bogusik Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Ach Anulko!Jutro ciezki dla Ciebie dzien bo juz przywiazalas sie do Filipka...szkoda,ze nie moge byc jutro z Wami...ale z calego serca trzymam kciuki i bede czekala na wiadomosci po powrocie.Oby ten domek byl tym wlasciwym domkiem dla Filipunia... Quote
malawaszka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [quote name='edyseja']na maps.google wyświetla mi się informacja, że to Marki.. szkoda, że tak daleko ode mnie (drugi koniec miasta)[/QUOTE] Filipek nie jedzie do Stolycy ;) Quote
edyseja Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 rzeczywiście, tak to jest jak się jednym okiem czyta forum, a drugim firmowe maile (mam nadzieję, że głupot nie popisałam) :evil_lol: Quote
Recommended Posts