arabiansaneta Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Czyli że Filipek nadawałby się do domu z większymi dziećmi, takimi, które znają "instrukcję obsługi psów"? Quote
Anula Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tola serdeczne dzięki za kartę informacyjną - dotarła.A Filipunio z moimi wnuczętami jest za pan brat z tym,że one nie robią nic na siłę.Są bardzo dobrze obeznane jeżeli chodzi o traktowanie zwierząt,natomiast dzieci,które u mnie były z wizytą nie mają kontaktu z pieskami i były dość nachalne w stosunku do Filipa.Jeżeli kiedyś znajdzie się domek to lepiej aby był bez małych dzieci lub chyba by mogły być większe dzieci,które nie byłyby tak nachalne. Quote
Tola Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='Anula']Tola serdeczne dzięki za kartę informacyjną - dotarła.A Filipunio z moimi wnuczętami jest za pan brat z tym,że one nie robią nic na siłę.Są bardzo dobrze obeznane jeżeli chodzi o traktowanie zwierząt,natomiast dzieci,które u mnie były z wizytą nie mają kontaktu z pieskami i były dość nachalne w stosunku do Filipa.Jeżeli kiedyś znajdzie się domek to lepiej aby był bez małych dzieci lub chyba by mogły być większe dzieci,które nie byłyby tak nachalne.[/QUOTE] Anula - bardzo podoba mi się sposob przekazywania przez Ciebie informacji o Filipku. Wychwycona każda umiejetność piesia, kazdy najdrobniejszy postęp. Super. Jak się zorientowałam to na razie nie ma jeszcze ogłoszeń - wadercia wciąż je robi... Quote
Anula Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tak jeżeli chodzi o ogłoszenia to też zaglądam na bazarek ogłoszeniowy i jeżeli robi wadercia ogłoszonka wg.kolejności to jeszcze musimy poczekać -długa droga. A jeżeli chodzi o Filipkowe zachowanie to staram się jak najwięcej pisać informacji aby przyszły domek nie był zaskoczony.Dzisiaj był kurier -wszedł na posesję sam,zanim zbiegłam ze schodów do niego to został potraktowany dwoma zębulami Filipunia w łydkę ale na szczęście nie groźnie -przemyłam wodą utlenioną dwa ślady zębulów groźnego psa a kurier z uśmiechniętą twarzą wyszedł i bardzo podziękował za opatrzenie groźnej rany.A Filipunio -bohater -twardo broni swojej posesji przed intruzami. Quote
Poker Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Brawo dla kuriera i w sumie dla Filipka też.Kto to widział pchać się na posesję bez zaproszenia. Quote
sonia71 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Filippo-obrońca -ot czort jeden a taki słodziutki na fotkach jak mniód ;) ale ja wiem dlaczego :rezydent to pewnie wszystkich wita i czeka na mizianko-przynajmniej ja mialam kontakt tylko z takimi pekińczykami bo pekinki to cholerrrry,moja wpuści z jazgotem ale nie wypuści za to z domu ;)... -więc Filippo bronił rodziny przed obcymi i dlatego ...:) Quote
Anula Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Na moim osiedlu wszyscy znają rezydenta,nie przepuszczą okazji go wymiziać przez ogrodzenie,a rezydent w tym momencie jest chyba najszczęśliwszym psem,natomiast Filipunio to taka trzęsidupka jak nazywa go TZ ze strachu udziabał kuriera i zwiał.To było tak na wszelki wypadek aby się jego bał i nie wchodził nieproszony szczerze powiedziawszy już na jego teren.Filipunio na 100% nie jest agresywnym psem tylko przez capnięcie chciał pokazać,że to jest jego teren i wara od niego.To zdarzenie pojawiło się pierwszy raz.Wszyscy kurierzy i listonosz są powiadomieni o możliwościach Filipka i jest okey.A ogólnie Filipunio jest kochany,nie odstępuje mnie na krok,gdzie ja tam i on.Jest bardzo spokojnym psem,nie wymagającym ciągłego strofowania go,ani zajmowania się nim,też lubi głaski,wtedy tak prześmiesznie fuka z zadowolenia.Fajny jest. Quote
Anula Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Byliśmy u weta.Filipek waży 7,2kg nie jak pisałam wcześniej 8,2kg,ponieważ go ważyłam na wadze domowej a ta jest niedokładna.Zostały ściągnięte pozostałe szwy,zaszczepiony przeciw chorobom wirusowym i zbadany osłuchowo i dotykowo.Wszystko jest w porządku.Ogólne oględziny dały pozytywny wynik - Filipek jest zdrowy i ma ładne ząbki.Był poddany zabiegom weterynaryjnym w kagańcu - tak na wszelki wypadek,wizyta przebiegła bez żadnych sensacji -dał wszystko koło siebie zrobić.Na smyczce chodzi świetnie,nie ciągnie,głównie idzie przy nodze.Ten nasz Filipunio-niunio jest kochany. Wstawiam rachunek z dzisiejszej wizyty uwierzytelniający. [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy33/341951/1180636/41701170_img_1190.jpg[/IMG] Quote
Tola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Domki ustawiac sie w kolejce, bo Filipek to super psiak:loveu: Quote
Anula Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='Tola']Domki ustawiac sie w kolejce, bo Filipek to super psiak:loveu:[/QUOTE] Tak - tylko domki nie wiedzą,że taki super piesio istnieje.Czekamy na ogłoszonka. Quote
zadra Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='Anula']Tak - tylko domki nie wiedzą,że taki super piesio istnieje.Czekamy na ogłoszonka.[/QUOTE] Cioteczki,czy ktos może pomóc w ogłoszeniach? Quote
anetek100 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 allegro piesio ma??jesli nie moge zaoferować:) Quote
Anula Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Anetko Ty zawsze zjawiasz się w potrzebie i odpowiednim czasie.Bardzo będę wdzięczna za allegro dla Filipunia.Filip ma wykupione na bazarku u waderci ogłoszonka ale musimy poczekać i nie wiem jak długo,a szkoda chłopaka bo już przyzwyczaił się do nas,zaufał nam bardzo,a jak będzie dłużej to tylko będzie na niekorzyść dla niego.Jeżeli allegro jest płatne to ja pokryję koszta lub odejmiesz sobie kwotę z bazarku.Treść i fotki są na wątku,jedynie w treści nie zgadza się waga Filipka-nie wiem czy to można poprawić-jest 8kg a ma być 7kg.Serdecznie dziękuję.Jeżeli jakieś by były niejasności to wszelkie pytania skieruj do Toli,ponieważ Tola jest w temacie na bieżąco. Quote
Poker Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 To teraz Filipek sio do najlepszego domku.Bez siusiaczka da się żyć. Quote
Joodith Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Tekst do ogłoszenia (już poprawiony) znajduje się w poście nr 189, str. 8 :) Quote
Tola Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='anetek100']allegro piesio ma??jesli nie moge zaoferować:)[/QUOTE] Świetnie - czy mam wysłac fotki? Kontakt podam na pv Quote
anetek100 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 dziękuję, kontakt mam,opis mam zdjęcia sobie zapisze z wątku:)jutro allegro wydziergam,bo jest tanie wystawianie:)będę od razu robiła dla jamnisia jednego więc jutro wystawię obie aukcje.... Quote
Anula Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Dzięki Anetko -czekamy na allegro i bardzo dziękuję. Quote
sonia71 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 no to Filipek zawładnie allegrem co?! zaraz pojawi się domek tylko czy on by chciał Was opuścić ;) Quote
Anula Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='sonia71']no to Filipek zawładnie allegrem co?! zaraz pojawi się domek tylko czy on by chciał Was opuścić ;)[/QUOTE] Po zachowaniu Filipunia myślę,że by się bardzo dobrze czuł w naszym domu.Bardzo lubi naszego rezydenta,a rezydent jego.Pokochał już swoją pańcię-pańcia jest wylizana na amen.Bardzo dobrze się dogadują-od momentu przybycia Filipka nie było między nimi żadnych spięć,rywalizacji o jedzenie,łóżko,mizianie i tp.Razem obszczekują jeżeli taka potrzeba zachodzi,razem wychodzą na dwór,pięknie się bawią-pod tym względem jest super -piszę o tym wszystkim,ponieważ gdyby znalazł się domek z rezydentem to myślę,że nie byłoby problemu.Jedynie nie jest sprawdzony na kotki,bo nie mam już kotka,który odszedł od nas w tamtym roku ale wypatruję,gdyby jakaś schorowana bida potrzebowała pomocy w mojej okolicy to z miejsca ją wezmę -ma to zaklepane jak w banku.Ponieważ Filipunio świetnie dogaduje się z psem,myślę,że z kotkiem też by nie było problemu w domu,natomiast nie wiem jak na otwartej przestrzeni,czy by nie pogonił kicię -trudno mi powiedzieć.Za każdym razem jak mam tymczasowiczka,szarpię się z myślami - "a może niech zostanie,on taki kochany jest" - no ale wtedy by została zamknięta droga do pomocy innym bidom,które potrzebują DT i to przeważa. Quote
anetek100 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 allegro: [URL]http://allegro.pl/filip-jak-sznaucer-terier-szuka-domu-pies-psy-i1731040243.html[/URL] Quote
Tola Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='anetek100']allegro: [URL]http://allegro.pl/filip-jak-sznaucer-terier-szuka-domu-pies-psy-i1731040243.html[/URL][/QUOTE] Super - bardzo dziękujemy:) Domki ustawiac się w kolejce! Quote
anetek100 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 myslę, że tak jak w przypadku wcześniejszego tymczasowicza Anuli, który był podobny do Filipka to kwestia czasu, z allegro ludzie dzwonili jeszcze jak juz dom znalazl i aukcji nie bylo, zpaisywali numer telefonu po prostu także mam nadzieje,że teraz tez tak będzie:) Quote
Recommended Posts