Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mamki dla kilkudniowego jeszcze ślepego szczeniaczka znalezionego w Myślenicach na śmietniku .

Maluszek na razie jest karmiony przez panią doktor mlekiem dla szczeniaków
ale najbezpieczniej byłoby dla niego gdyby mógł przebywać nie w gabinecie weterynaryjnym gdzie może biedak coś złapać tylko w domu i być na mleku suki .
Na razie nie ma innej alternatywy jak gabinet i karmienie z butelki .
Gdyby ktoś mógł pomóc
proszę o kontakt
602 709 383

to maluniek

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mialam takowego maluszka kiedys w domu 2 dni(znaleziony w smietniku)
Karmilam mlekiem w proszku z pipetki i w schronisku zalecono mi masowanie brzuszka.
I los laskawy sprawil,ze u kolezanki sasiadki oszczenila sie sunia....i wykarmila malenstwo....
I wyrosla sobie urocza Fionka(juz za TM)....

Psi dzidziusiu bedzie dobrze-MUSI BYC:)

Posted

doświadczenie to jedno......dodatkowo trzeba być przez najbliższe trzy tygodnie dyspozycyjnym 24 na dobę....potem tylko 20 h ;)
bobo malutkie przesłodkie, aby udało się znaleźć dla Ciebie mamkę

Posted

lolka napisał(a):
doświadczenie to jedno......dodatkowo trzeba być przez najbliższe trzy tygodnie dyspozycyjnym 24 na dobę....potem tylko 20 h ;)
bobo malutkie przesłodkie, aby udało się znaleźć dla Ciebie mamkę

Lolka Kochana to prawda :)

Z osób które pamiętam, że pieknie wykarmiły takie malutkie oseski to halbina z Zabrza i Agnieszka24 z Kielc,

Asior :loveu: a u nas w Krakowie poradzisz coś ??? ;);)

Kochani pozdrawiam:loveu:

Posted

wojtuś napisał(a):
Lolka Kochana to prawda :)

Z osób które pamiętam, że pieknie wykarmiły takie malutkie oseski to halbina z Zabrza i Agnieszka24 z Kielc,

Asior :loveu: a u nas w Krakowie poradzisz coś ??? ;);)

Kochani pozdrawiam:loveu:

Wojtus a ja słyszałam od wiewiór, że Ty jesteś najlepszym pod słońcem tatką :)
urlopy macierzyńskie jeszcze raczej funkcjonują na tym świecie:evil_lol:

a tak na poważnie to opieka nad takim bobo to spore wyzwanie....mi się udało takie dwa bąble odchować, ale miałam chwile grozy....najbardziej się bałam zalania płucek,
mimo wszystko to sama radość jak rośnie nam zdrowo takie cóś :loveu::loveu:

Posted

Wykarmienia podjęły się nasze Panie doktor , z tym że problemem jest to że maluch będzie przebywał dłuższą część dnia w gabinecie co nie jest dla niego najbezpieczniejsze niestety , ale na razie nie mamy innej opcji -alternatywą byłoby jedynie uśpienie go . Najcudniej byłoby gdyby znalazła się karmiąca suka która by malucha przyjęła na ten początkowy czas, później wróciłby do gabinetu już bezpieczniejszy i szukalibyśmy mu domu .

Posted

kika22 napisał(a):
Rudzia moze podpytaj w zwiazku,czy ktos nie ma aktualnie miotu?
Inna mozliwosc to jeszcze suka z ciaza urojona i mlekiem.

Maluszku do góry....

Obawiam się że nikt kto posiada hodowlę nie zaryzykuje wprowadzenia psa ze śmietnika , za duże ryzyko dla cennego miotu :(

Na razie maluch ma się dobrze , pani doktor która go karmi również ;)
Oby im się udało .

Posted

lolka napisał(a):
Wojtus a ja słyszałam od wiewiór, że Ty jesteś najlepszym pod słońcem tatką :)
urlopy macierzyńskie jeszcze raczej funkcjonują na tym świecie:evil_lol:

a tak na poważnie to opieka nad takim bobo to spore wyzwanie....mi się udało takie dwa bąble odchować, ale miałam chwile grozy....najbardziej się bałam zalania płucek,
mimo wszystko to sama radość jak rośnie nam zdrowo takie cóś :loveu::loveu:

Wielki szacun za odchowanie tych bąbli :loveu:

Lolka Kochana :loveu: nie wiewióry ;);)
w ukochanych naszych skałach i górach to Świstaki - i mówiły wojtuś sie nie wspina bo na urlopie z Maluchem siedzi:D
Ano ...było tak i w tym roku też...i .... mało już urlopu:D:D

Rudzia-Bianca napisał(a):
Obawiam się że nikt kto posiada hodowlę nie zaryzykuje wprowadzenia psa ze śmietnika , za duże ryzyko dla cennego miotu :(

Na razie maluch ma się dobrze , pani doktor która go karmi również ;)
Oby im się udało .

Małgosiu :loveu:
i nad tym myślę - żeby bąbel szczęśliwie rósł - jak mówisz jest ryzyko, ale ma pewnie
cudną opiekę:loveu:

Bąblu Kochany do góry :):):)

Posted

Wojtuś gwarantuję Ci, że jakbyś pojawił się w skałach z takim bobem w beciku to zrobiłbyś niewyobrażalną wręcz furorę...........dziewczyny by Tobie linę na swoich plecach nosiły i ekspresy wieszały a amatorek do karmienia malucha miałbyś multum....pomyśl:cool3:

dziewczyny napiszcie co u oseska, jak się miewa?