Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie ta dziewczyna z Gniezna od tych pań z Tozu napisała że mam podać jej telefon żeby kurier się nie cofał .Zobaczymy jak coś dostane dam znać .U nas straszna zawieja świata nie widać , dobrze ze nie ma tak dużego mrozu.....Lordzik kupa troche lepiej robali nie widziałam a w badaniu wyszło że ma dwa rodzaje ...Miałam jechać ze Szilą do weta ale w taką pogode nie mam auta....

Posted

Byłam dziś z Szilą u weta miała badania USG , we wtorek wyniki krwi ma chorą trzustkę na zdjęciu widać galarete a tego na USG nie powinno być widać mówił wet :shake:ona nie ma nawet 8 miesięcy .Wykupiłam tabletki , powinna być na karmie weterynaryjnej ale kogo teraz na to stać .Ma być na lekach przez rok a potem zobaczymy , na razie leki weterynaryjne a potem ludzkie bo tańsze......

Posted

paulina02 napisał(a):
Byłam dziś z Szilą u weta miała badania USG , we wtorek wyniki krwi ma chorą trzustkę na zdjęciu widać galarete a tego na USG nie powinno być widać mówił wet :shake:ona nie ma nawet 8 miesięcy .Wykupiłam tabletki , powinna być na karmie weterynaryjnej ale kogo teraz na to stać .Ma być na lekach przez rok a potem zobaczymy , na razie leki weterynaryjne a potem ludzkie bo tańsze......

Tak, ludzkie zdecydowanie tańsze, szczególnie gdy kupisz na receptę w aptece, a nie od weta.
Czy z Geniezna z TOZ ma przyjechać karma?

Posted

Były dziś u mnie w domu panie z Toz-u z Gniezna przywiozły mi karme dla psów i kotów :loveu::loveu:
Dałam im pisma co dostałam w odpowiedzi od Burmistrza powiedziały że burmistrz łamie prawo , mają coś zrobić .......

Posted

paulina02 napisał(a):
Były dziś u mnie w domu panie z Toz-u z Gniezna przywiozły mi karme dla psów i kotów :loveu::loveu:
Dałam im pisma co dostałam w odpowiedzi od Burmistrza powiedziały że burmistrz łamie prawo , mają coś zrobić .......

Super! Bardzo się cieszę. Może coś się ruszy.
Czy karma od Pań z Gniezna będzie dobra dla Lorda?

Posted

paulina02 napisał(a):

myślę,że bardziej od karmy przyda Ci się Paulino ich pomoc prawna.Oni jako organizacja mogą coś u Burmistrza zdziałać.
No,ale karmy u Ciebie nigdy nie za wiele ;)

Posted

tak trzymać ,dzwoń często do toz i pytaj co w Twojej sprawie załatwiły , trzeba być namolnym i nie traktuj tego jak poniżanie się Ty robisz więcej z prywatnych pieniędzy jak gmina
zobowiązana ustawom do pomagania bezdomnym zwierzętom

Posted

[quote name='Gosiapk']Super! Bardzo się cieszę. Może coś się ruszy.
Czy karma od Pań z Gniezna będzie dobra dla Lorda?[/QUOTE]

Nie bo to jest ta zwykła , jest 3 kg puriny to tą Lordowi dam .....Tą karme z biedronki zwierzaki nie chcą jeść pufffi czy tak jakoś ale przecież nikomu tego nie powiesz .....

Posted

[quote name='paulina02']Nie bo to jest ta zwykła , jest 3 kg puriny to tą Lordowi dam .....Tą karme z biedronki zwierzaki nie chcą jeść pufffi czy tak jakoś ale przecież nikomu tego nie powiesz .....[/QUOTE]

Kiepska sprawa. A jakby tą karmę polać wywarem z kurczaka (można na korpusach ugotować, trochę warzyw dodać - na korpusach nie jest drogo), może wtedy by ją zjadły?

Posted

[quote name='paulina02']Troche wymieszam z lepszą jakaś nawet z czapi bo to też dostałam zobaczymy ale już kiedyś tak robiłam to ziarenka te gorsze wypluwają cwaniaki ;/)[/QUOTE]

Spryciarze. Moja Teija robi tak z makaronem. Obliże, obliże i tfu bokiem pyska wypluwa świderka :lol:

Posted

Widzisz zwierze nie głupie wie co dobre a co niezbyt , jak by dostawały tylko to , to by jadly ale jak mają różne i troche lepszą to wiesz jak jest ...Lord kupa ładna i wymioty ustały super ....