Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj jak poszłam z Lordem na spacer to kulał na każdą łape po kolei , niby byk a taki delikatny .Straż Miejska powinna jezdźić i sprawdzać warunki psów w końcu za coś im płacą ...

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulina02']Dzisiaj jak poszłam z Lordem na spacer to kulał na każdą łape po kolei , niby byk a taki delikatny .Straż Miejska powinna jezdźić i sprawdzać warunki psów w końcu za coś im płacą ...[/QUOTE]

Przeszło mu to kulenie? Może to mróz i lód powodował?

Posted

[quote name='Gosiapk']Przeszło mu to kulenie? Może to mróz i lód powodował?[/QUOTE]

Tak Lordzio nie kuleje pewnie przez ten mróz ale to stary pies , coś wymiotuje pianą i jedzenie go przelatuje ...

Posted

On jest duży ja nie mam auta a nie każdy chce wziąźć takiego psa do swojego samochodu , a na wet też nie wiem ile weźmie niestety .To piesek z lasu latem go odrobaczałam też wszystko przez niego przelatywało ale nie wymiotował to nie takie proste , nagotowałam mu ryżu .....;(

Posted

Nie przeszło byłam z nim u weta dostał zastrzyki i miał pobraną krew na badania . moze to być wątroba .Pies ma ok 10lat .Jutro znów na zastrzyki i będą wyniki zobaczymy....

Posted

[quote name='paulina02']Nie przeszło byłam z nim u weta dostał zastrzyki i miał pobraną krew na badania . moze to być wątroba .Pies ma ok 10lat .Jutro znów na zastrzyki i będą wyniki zobaczymy....[/QUOTE]

Hmm... trzymaj sie Paulina i Lord!

Posted

Dlugo zastanawialam sie, czy o tym napisac i zdecydowalam, ze tak!

Kilka osob tu i na watku Saby /tam napisze osobno/, obiecalo jedzenie dla zwierzakow pozostajacych pod opieka Pauliny.
Przypominam: bezdomne koty, dwa psy w lesie, ktora Paulina systematycznie dokarmia i [B]dluuuuuuugo[/B] by pisac./Kto czyta, ten wie!/.

Teraz leczenie. Niesamowite koszta.

[B]I sa osoby, ktore pisza, ze chca pomoc, prosze o adres Pauliny i .....CISZA!!![/B]:shake:

[SIZE=4][B]PROSZE WIEC! NIE ROBCIE NADZI PAULINIE!!
Nie robcie nadzi tym biednym, sponiewieranym zwierzakom!

Obiecywac pomoc, zeby potem "olac", tak sie nie robi! Nie godzi sie!!!:nonono2:

[/B][FONT=Arial][SIZE=2]/Paulina wybacz, ale musialam to napisac/.[/SIZE][/FONT][/SIZE]

Posted

[quote name='sonia1974']o kurcze staruszek choruje , wycałuj mordkę i czekamy do jutra , ile zapłaciłaś i jak pojechałaś z nim do weta[/QUOTE]

Nie dojechałam dziś jutro rano jadę , bo auto nawaliło .Dam znać co i jak ...

Posted

[quote name='Yv1958']Dlugo zastanawialam sie, czy o tym napisac i zdecydowalam, ze tak!

Kilka osob tu i na watku Saby /tam napisze osobno/, obiecalo jedzenie dla zwierzakow pozostajacych pod opieka Pauliny.
Przypominam: bezdomne koty, dwa psy w lesie, ktora Paulina systematycznie dokarmia i [B]dluuuuuuugo[/B] by pisac./Kto czyta, ten wie!/.

Teraz leczenie. Niesamowite koszta.

[B]I sa osoby, ktore pisza, ze chca pomoc, prosze o adres Pauliny i .....CISZA!!![/B]:shake:

[SIZE=4][B]PROSZE WIEC! NIE ROBCIE NADZI PAULINIE!!
Nie robcie nadzi tym biednym, sponiewieranym zwierzakom!

Obiecywac pomoc, zeby potem "olac", tak sie nie robi! Nie godzi sie!!!:nonono2:

[/B][FONT=Arial][SIZE=2]/Paulina wybacz, ale musialam to napisac/.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/QUOTE]
Ciary mnie przeszły jak to przeczytałam! Gwoli wyjaśnienia pisalam o karmie dla kotów Pauliny i w 4 osoby zakupiłyśmy ją (PG,HW,AD i ja) co Paulina potwierdziła na wątku.Piszę to,bo dziewczyny przeczytawszy ten post mogą pomyśleć,że one mi przelały pieniądze na karmę a ja jej nie kupiłam.

Posted

[quote name='arim']Ciary mnie przeszły jak to przeczytałam! Gwoli wyjaśnienia pisalam o karmie dla kotów Pauliny i w 4 osoby zakupiłyśmy ją (PG,HW,AD i ja) co Paulina potwierdziła na wątku.Piszę to,bo dziewczyny przeczytawszy ten post mogą pomyśleć,że one mi przelały pieniądze na karmę a ja jej nie kupiłam.[/QUOTE]

Arim to nie do was , nie raz ktoś do mnie napisze że przesle karmę prosi adres i robi złudne nadzieje ..Niepotrzebnie wiesz chyba jak jest ...
Zawsze za otrzymaną karme dziękuje na wątku .

Posted

Lord wątroba ok wstawie wyniki i nerki też .Wszystko wskazuje na trzustkę wymiotuje mniej ale go zwykłe jedzenie przelatuje by musiał mieć specjalne a tego mu ja nie moge zapewnić .Mam dla niego zastrzyki na cztery dni po trzy zastrzyki znajoma będzie przychodziła i mu robiła , miał też badany kał i ma dwa rodzaje robali po zakończeniu zastrzyków musze go odrobaczyć i zobaczymy jak będzie .Ale chyba nie za bardzo bo już dłuższy czas go przelatuje nie moze jeść kaszy , makaronu , ryżu nic tłustego , porcji rosołowych nie wiem co mu mam teraz dawać .I Szila ma też ten problem ma problem z wchłanianiem po niezieli jadę z nią na badanie krwi bo teraz już nie dałam rady .I jeszcze miałam Zuze kotke białaczkową prawdopodobnie bedzie musiała mieć usunięte wszystkie zęby , dziąsła krwawią w fatalnym stanie nie może jeść i się nie leczy to znaczy nie można tego zaleczyć ..:shake:I tak to wygląda ..

Posted

Może fundacja Kastor mogłaby pomóc finansowo w opłaceniu kosztów weterynaryjnych i specjlanej karmy? Trzeba im przedstawić fakturę od weterynarza i oni zwracają wydane pieniądze?

Posted

Ja mam w domu trzustkowca. Do jedzenia może dostawać wyłącznie karmę o zaw. tłuszczu do 10% a z innych rzeczy to udko, ale bez skóry oczywiście+marchewka+ ryż. Co do karmy to my wcześniej byłyśmy na Eukanubie 10 kg- 189 (212 - w zależn. od sklepu) zł, a teraz nie mieli w sklepie i zaryzykowałam i kupiłam Suni Brita Care Light 12 kg-144 zł, ma taką samą zawartość tłuszczu, ale nie jest oczywiście z linii weterynaryjnej i Sunia dobrze zareagowała na niego. Jest jeszcze Royal Canin o zaw. tł. 7%, ale on jest na pewno strasznie drogi.

Czy były oznaczane enzymy trzustkowe? Czy psiak miał usg trzustki?

Paulina, a ile z tych 26 psiaków/kotów to tymczasy a ile to Twoje na stałe? Ogłaszasz je gdzieś?

Posted

[quote name='AgnieszkaO']Ja mam w domu trzustkowca. Do jedzenia może dostawać wyłącznie karmę o zaw. tłuszczu do 10% a z innych rzeczy to udko, ale bez skóry oczywiście+marchewka+ ryż. Co do karmy to my wcześniej byłyśmy na Eukanubie 10 kg- 189 (212 - w zależn. od sklepu) zł, a teraz nie mieli w sklepie i zaryzykowałam i kupiłam Suni Brita Care Light 12 kg-144 zł, ma taką samą zawartość tłuszczu, ale nie jest oczywiście z linii weterynaryjnej i Sunia dobrze zareagowała na niego. Jest jeszcze Royal Canin o zaw. tł. 7%, ale on jest na pewno strasznie drogi.

Czy były oznaczane enzymy trzustkowe? Czy psiak miał usg trzustki?

Paulina, a ile z tych 26 psiaków/kotów to tymczasy a ile to Twoje na stałe? Ogłaszasz je gdzieś?[/QUOTE]

Wet nie kazał dawać ryżu nie nie miał usg to trudny pacjent stary i nie reaguje na nic tylko do przodu , kilka kotów wydałam do adopcji mam Tine jest ogłoszona na allegro , było zapytanie ale jak powiedziałam o umowie adopcyjnej to cisza .A psy no cóż Lord by mógł zamieszkać przy domu ale kto zechce starego psa , potem mam jeszcze dwa stare i jednego ślepego , i sunie 7 miesięcy ze chorymi stawami na lekach jest też się pytali ale jak powiedziałam o stawach i ze do 18 miesiąca ma być na lekach jak wet powiedział to cisza i jeszcze ona ma problem z wchłanianiem pokarmu po niedzieli na badanie krwi jedziemy ,jedną mam 7lat a inną 9 więc nie będe ich wydawać po takim czasie dwa młodsze pieski wróciły mi z adopcji zaniedbane i wystraszone więc nie ma sensu dalej szukać domu .A reszta kotów które mam to jeden bez łapki , sześć białaczkowych , jeden widzi na jedno oczko , jeden z upośledzonym móżdżkiem się przewraca ale jest szczęśliwy i dwa co się bardzo boją obcych po przejściach są i dwa co dużo mi bardzo chorowały to są już nie do wydania .Więc to nie takie proste a cpo do Lorda to nie stać mnie dla niego na taką karmę specjalną .Co mam to im daje źle nie wyglądaja ale najgorsza jest choroba ....A koty na działce to już rezydenci mam najstarsze 7 i 8 lat tak się uchowały i bez żadnych chorób tylko wysterylizowane , ile pogineło i z 12 wydałam latem , jeden jest w Toruniu w Fundacji .....Dużo by pisać ...Ale wiem że jest tyle zwierząt w potrzebie że człowiek nie jest wstanie wszystkim pomóc...

Posted

[IMG][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/809/dscf7592.jpg/][IMG]http://img809.imageshack.us/img809/2695/dscf7592.th.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/844/dscf7591.jpg/][IMG]http://img844.imageshack.us/img844/7094/dscf7591.th.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/526/dscf7590g.jpg/][IMG]http://img526.imageshack.us/img526/3653/dscf7590g.th.jpg[/IMG][/URL][/IMG]

Posted

[quote name='paulina02']Wet nie kazał dawać ryżu nie nie miał usg to trudny pacjent stary i nie reaguje na nic tylko do przodu [/QUOTE]

Ale postawiono jakąś diagnozę? Jak stwierdzono, że to trzustka jest chora? I z ciekawości dlaczego nie może dostawać do jedzenia ryżu+mięso chude+marchew?
Przy chorej trzustce zalecana jest dieta niskotłuszczowa. Wszelkie kleiki z ryżu zaleca się przy biegunkach.

[quote name='paulina02'] Tine jest ogłoszona na allegro , było zapytanie ale jak powiedziałam o umowie adopcyjnej to cisza [/QUOTE]

A ma tablicę, moruska, doadopcji, cafeanimal? Kiedy pytam się ludzi gdzie znajdują psiaki wymieniają zwykle te strony.

[quote name='paulina02'] A psy no cóż Lord by mógł zamieszkać przy domu ale kto zechce starego psa , potem mam jeszcze dwa stare i jednego ślepego , i sunie 7 miesięcy ze chorymi stawami na lekach jest też się pytali ale jak powiedziałam o stawach i ze do 18 miesiąca ma być na lekach jak wet powiedział to cisza i jeszcze ona ma problem z wchłanianiem pokarmu po niedzieli na badanie krwi jedziemy [/QUOTE]

A te psiaki gdzie są ogłoszone? Nie można zakładać, że nikt nie będzie chciał psiaka, tylko ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać trzeba:) Co do 7-miesięcznej suczki, to ostatnio wyadoptowałam psa, który także musi przyjmować leki i nawet rodzina była w stanie zapłacić za operację psiaka, więc próbować trzeba na pewno.

[quote name='paulina02'] dwa młodsze pieski wróciły mi z adopcji zaniedbane i wystraszone więc nie ma sensu dalej szukać domu [/QUOTE]

A dlaczego nie ma sensu? Zwroty z adopcji się zdarzają i trzeba próbować, aż do skutku.

Paulina, Twoje stado jest bardzo duże, wiem że jesteś przywiązana do tych psiaków/kotów, ale jedynym sposobem na znalezienie domków dla psów/kotów jest ogłaszanie ich, a może trafi się jakiś cudowny domek:)