Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kiwi masz rację, że żaba przy naciśnięciu kwiczy i język pokazuje;) Teraz już niestety nic z tych rzeczy, język oderwany, głowa ledwo się trzyma i w żaden sposób nie kwiczy;) Za to Ebi nadal lata z nią w pysku po całym mieszkaniu i warrrczy:)

Posted

Szkoda, że nie widziałyście jak ebi prosił żabę "żeby zeszła z półki", stanął przed szafką i patrzył, żaba nic, no to pokornie prosi tymi swoimi malutkimi machajkami;) i uporczywie w nią patrzy (ja już się kładłam ze śmiechu na łózku:) )żaba dalej ani drgnie, to ebi się wkurzył i zaczął tak szybko i z wielką złością machać nogami, powarkując przy tym, że zlitowałam się nad bidulkiem, który nie mógł przyjać do wiadomości, że żaba nawet choćby bardzo chciała sama do niego nie zejdzie i podałam mu ją:)

Posted

Wesoło , wesoło .
Ja się nie moge nacieszyć tym szczęściem Ebika , pieska , którego nigdy nie widziałam na żywo.
Pamietam jak z Kiwi jechałysmy do Akterisów;)
Jak się dziwiłyśmy , ze tacy młodzi ludzie chcą psiego staruszka z zepsutymi ząbkami .
Mamy z Kiwi takie ulubione adopcje , które często wspominamy , którymi się bardzo cieszymy i to jest jedna z nich.

Pozdrawiamy serdecznie akterisową rodzinkę:loveu:

Posted

Patia, z tymi ogłoszeniami nie ma problemu, chętnie pomogę. Teraz nie mam czasu zajżeć na wątek Oskara ale jeszcze dzisiaj poczytam i napiszę więcej. A ebiego Payia możesz jeszcze zobaczyć, zapraszmy:) i kiwi też:)

Posted

Niedawno wróciłam spod Tarnowa, więcej nas wróciło niż wyjechało:shake: . Nie mogłam zostawić tego małego ufnego psiaka na pastwę losu...Ktoś wyrzucił na wiejską drogę szczeniaka ( na moje oko ok 5, 6 miesięcy), a ten od ok. 2 tygodni błąkał się po okolicznych podwórkach i każdy go przepędzał :-( Bidulek jadł te resztki, do których dopuściły go podwórkowe psy, reasumując prawie nic nie jadł, gdy dałam mu karmy Ebiego to chciał ja połknąć razem z miską:shake: , cały czas spał pod chmurką, więc musiał niesamowicie marznąć:-( Gdybym go nie wzieła to pewnie w końcu padłby z głodu...chłodu...
Teraz jest u moich rodziców, tam może mieć ocieploną budę, pełną miskę suchej karmy i gotowanego jedzonka, Teosia do towarzystwa i duże podwórko do biegania... i na razie Ebiego bo zaraz tam jedziemy, wrócę pewnie w środę.
Dziewczyny proszę pomózcie mi! On może u nas być tak długo jak to będzie konieczne ale nie na stałe...Pomóżcie mi szukać dla tej szkieletowej bidy ciepłego domu, on jest młody i piękny, może ktoś mógłby go pokochać... Ja nie wiem nawet ja założyć mu wątek, więc gdyby ktoś mógł, to byłabym bardzo wdzięczna... Jeśli ktoś mógłby ogłosić go na allegro i tym podobnych to psiaczek miałby większe szanse...

Posted

Cudny psiak, ma przekochaną mordeczkę, widać, że to jeszcze dzieciak, a tyle złego już doświadczył:shake:.
Teraz będzie mu dobrze, rodzice Akteris i Teoś;) pomogą mu nabrać ciałka, byle tylko domek się znalazł.
Trzymam kciuki!!!

Posted

Oczywiscie , że pomożemy . Bardzo dobrze , że go zabraliście , jesteście kochani:loveu: Widać mu żeberka:-(
Zaraz założę mu wątek w Waszym imieniu.

Posted

NOS:)

Kiedy smutny wracasz z miasta,
Kiedy łamie Ci się głos
Czarny niby czarna pasta
Koło Ciebie krąży nos.
Najpierw milczkiem, najpierw z dala,
Przestrzegając reguł gry,
Jak detektyw nos ustala,
Skąd się bierze nastrój zły.
Potem, gdy juz nos przyczyny
Twojej kwaśnej miny zna,
Wie, że sposób jest jedyny,
Jedna rada....właśnie ta:
Wspiąć się jak roślinka pnąca,
Zlizać z twarzy krople łez......
Nagle czujesz: pies Cię trąca!
Nosem trąca Cię Twój pies!
Ryszard Marek Groński

Posted

Patia ale o ile pamiętam to jest was przynajmniej 6 rąk:evil_lol: To by wystarczyło dla wszystkich twoich psiaków, ewentualnie ja użyczę jedną swoją albo Wojtka :lol:

Może jakąś majówkę uda nam sie zorganizować:loveu: