Jump to content
Dogomania

WĄTEK DO USUNIĘCIA! KAMA nie doczekała się domu :( :( :(

Recommended Posts

Guest AnetaR
Posted

[FONT=Tahoma, sans-serif]Sunia ma [/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]około 8 lat[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]. Jest średniej wielkości (do kolana).
[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Sierść ma nieco dłuższą[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif] (ale nie wymaga częstego czesania).
[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Umaszczenie czarne podpalane. Bardzo spokojna[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]:loveu:, [/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif]ładnie chodzi na smyczy.[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif] Zna komendę ,,siad” i ,,daj łapkę”. Łagodna w stosunku do ludzi.[/FONT][FONT=Tahoma, sans-serif] Nie wykazuje agresji w stosunku do psów ani suk.
[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Chętnie zjada mięsne przekąski. Ostatnio nawet zaczęła zajadać suchą karmę :multi:- wcześniej nie chciała.[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]Niestety na brzuchu zrobiły jej się jakieś guzy:crazyeye:, ponoć od hormonów i trzeba by ją wysterylizować.
Ale jak wiadomo wszem i wobec
[/FONT]
[FONT=Tahoma, sans-serif]w schronisku nie ma na to warunków :angryy:[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]Potrzebny byłby też DT i pewnie zebranie kasy na przeprowadzenie sterylizacji... (może bazarek?)
[/FONT]

[FONT=Tahoma, sans-serif]
[/FONT]

Guest AnetaR
Posted

Już jutro kolejny spacer - myślę, że znajdą się ludzie do wyprowadzenia owczarki i drugiej suni :D

Posted

Jestem u Kamska :evil_lol::evil_lol:

Na pewno się znajdą. Michał może weźmie tą szarą (jeśli będzie), a ONka chyba będzie miała na stałe dziewczynę z poprzedniej soboty (oby :p)

Kłapacz mi pisał, że nie może się już doczekać spaceru z Kamą ! :cool3::cool3:

Guest AnetaR
Posted

Jaaa to on ma jakąś vipowską budę z kompem xD

Owczarkę wyprowadzała chyba Ula (o ile dobrze pamiętam)

Posted

Jego buda jest najnowszej generacji - sama jutro zobaczysz ; )
Ale co tam buda, spacer ważniejszy, więc oby jutro pogoda dopisała, wtedy wszystkie wychodzące psiaki będą uszczęśliwione !

Guest AnetaR
Posted

Dziś Kama była coś bardziej wesoła niż zwykle :cool3: Biegała i machała ogonem - ostatnio rzadko jej się to zdarzało. Oczywiście na samym początku obowiązkowa porcja mięska z ciachami została w całości pochłonięta :loveu:. Z Kłapaczem jak zawsze fajny spacer :cool1:. Poszliśmy nad wodę, Kama tak zaczęła pić, że myślałam że wody zabraknie w stawie :eviltong: Ćwiczyłyśmy dziś dalej ,,siad" i ,,daj łapkę". Teraz już coraz chętniej wykonuje polecenia. :multi: Na plaży zaczęła się do mnie tulić (oczywiście była wtedy cała morka i opiaszczona) i wiadomo jak wyglądałam :oops:.

Ale teraz trochę fotek:

- ćwiczymy ,,siad" :p

Posted

Też widziałam jaka dzisiaj była radosna, to świetnie :)
Te psiaki się tak otwierają jak się zacznie z nimi wychodzić i to jest chyba najlepsze w byciu wolontariuszem - widzieć, że wnosi się choć raz w tygodniu choć odrobinkę radości w te smutne psie życia zamknięte w ciasnym betonowym boksie ;)

Guest AnetaR
Posted

Święta racja ^^ Tylko potem ciężko wpychać takiego biedaka na siłę do boksu jak nie chce wejść:placz:

Guest AnetaR
Posted

Dzisiaj Kama oraz 3 pozostałe psy z jej boksu dostały trochę psich ciastek i parówek.
Za to, że nie wyszły na spacer:oops:.

Wyszły za to psy z 43 - ja wyprowadzałam Parysa/ Bruno, bardzo fajny, wesoły psiak :cool1:.

Guest AnetaR
Posted

Dziękuję za wizytę u Kamy ;)

Chyba nie ma, ale jak zrobisz to będę wdzięczna ^^ ( a to od Kaprysa jest jeszcze aktualne?)

Posted

Kaprysa aktualne, będe na bieżąco je odnawiać, jeżeli będziesz chciała coś zmienić, tekst albo dac nowe zdjęcia, to napisz.

Co do Kamy- napiszesz tekst? namiary na Ciebie, tak jak u Kaprysa?

Guest AnetaR
Posted

Dzisiaj Kama znów cieszyła się jak ostatnio :cool3:. Dostała porcję mięcha z ukrytymi psimi ciastkami, więc wszystko ładnie zjadła :eviltong:. Na początku trochę ciągnęła do nowych koleżanek z boksu, ale jak je minęłyśmy to szła już spokojnie. Byłyśmy nad stawem, oczywiście psina popływała i uzupełniła płyny. W międzyczasie były parówki i sucha karma, którą (znowu) ku mojemu zdziwieniu zjadła bez wypluwania:multi:

Może jutro wstawię kilka zdjęć, bo dziś już padam na twarz :oops: