Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przekazuje info od znajomej (mojego wykładowcy) właścicielki kotki. Do oddania Kotka Perska 3 letnia, koloru popielatego. Powód oddania (z tego co dobrze zrozumiałam): Kotka nie zgadza się z kociakiem (którego urodziła). Podobno są wojny w domu... Właściciele chcą zatrzymać kociaka a KOTKĘ chcą uśpić !!! ze względu na rzekome wojny Kotka powinna trafić do domu bez innych kotów (zwierząt). PILNIE potrzebny domek !!! W czwartek mogę zalatwić kontakt z właścicielem.

Guest Elżbieta481
Posted

Tak jak pisałam do Ciebie-wątek jest już na miau.Ile ma kociak?Jeśli do 3 m-cy to normalne,że go odtrąca.Potrzebna cierpliwość i kotce przejdzie.
Wątek założyłam już na Puchatkowie.Kązdą sugestię Tobie przekażemy.
E/W

Posted

Przybiegłam z miau - i z Poznania.
Już myśle intensywnie jak pomóc.
Ile mamy czasu? Ja mogę na tymczas od 23 czerwca, drugi tymczas też się dopiero wtedy zwolni. Ewentualnie mogę ją choćby w klatce w altance do tego czasu ... byle ją uratować przed uśpieniem ... i dalszymi porodami :(

Myślę, że właścicieli nie ma co przekonywać, tylko odebrac kotkę jak najszybciej.

Guest Elżbieta481
Posted

Witam Ciebie niezwykle serdecznie i ogromnie dziękuję,że jesteś.
Cieszę się bardzo,bo Wam razem na miejscu w pięknym mieście Poznań będzie prościej kotce pomóc.
Waldek

Posted

przyszłam tu z miau.
Zastanawiam się, dlaczego nie moga normalnie powiedzieć: nie dajemy rady z dwoma kotami, prosze o pomoc, tylko od razu - uśpią.
Należałoby wytłumaczyć temu tzw. wykładowcy, że zabijanie zdrowych zwierząt jest karane.
Czasem to działa

Guest Elżbieta481
Posted

Tak-masz rację,ale pamietajmy zawsze,,petunia non olet,,..I dlatego na zimne dmuchamy..
Waldek

Posted

ale to nie wykładowca chce go uśpić tylko jego (w sumie jej - bo to kobieta) znajomi mają tego kota. Wykładowczyni ma swoje 3 czy 4 koty i juz nie moze wiecej przygarnąc :( dlatego pytała mnie czy nie miałabym kogoś. Zdobyłam maila do wykładowczyni (Ani), mam nadzieje, że się odezwie w miarę szybko i przekaże istotne informacje :)

Guest Elżbieta481
Posted

Nie wiesz przypadkiem jakiej płci jest kociątko?I jak reaguje kotka na psy?
-------------
Takie pytania dostałem..
Waldek

Posted

Nie ma co przekonywać właścicieli o zmianie zdania - skoro raz o tym pomyśleli, kotka nie będzie tam bezpieczna.
Postaram się ja wyciągnąć.

Posted

mam nadzieje, że właściciele nie zdąrzą jej wydać byle gdzie... bądź co gorsza uśpić... kurde i mam nadzieje, że mail do p. Ani był dobry... ja pier... siedze jak na szpilkach

Posted

ostatnio szukałam domu dla persa, nic prostszego, wystarczą zdjęcia i ogłoszenia, ludzie się zabijają o darmowego persa... wystarczy odrobina chęci zamiast usypiania. kilka fotek, allegro i zaczna dzwonic tak, ze po pierwszym dniu wyrzucicie tel przez okno.

oczywiscie sposrod tych telefonow trzeba bedzie wybrac najlepszy, ale to juz drugorzedny problem. nie wolono jej usypiac !

Posted

Nano napisał(a):
ale to nie wykładowca chce go uśpić tylko jego (w sumie jej - bo to kobieta) znajomi mają tego kota. Wykładowczyni ma swoje 3 czy 4 koty i juz nie moze wiecej przygarnąc :( dlatego pytała mnie czy nie miałabym kogoś. Zdobyłam maila do wykładowczyni (Ani), mam nadzieje, że się odezwie w miarę szybko i przekaże istotne informacje :)

aaaa, to przepraszam wykładowcę.
ale i tak tych ludzi do pionu prawno-moralnego należałoby ustawić.

Posted

Avian napisał(a):
Nie ma co przekonywać właścicieli o zmianie zdania - skoro raz o tym pomyśleli, kotka nie będzie tam bezpieczna.
Postaram się ja wyciągnąć.

zgadzam się, chociaż znam przypadki 2, że umoralnienie zadziałało w sposób absolutnie cudowny i teraz nie mogą zrozumieć co im do łba strzeliło, zeby oddawać zwierzę.
Jeden był tu na dogo we Wrocku, drugi poza forumami.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Dobrze, że jesteś, Aga, już miałam biec po Ciebie! Jasne, w King Cross sprzedają w zoologicznym persy z pseudo po 900zł, a tu za friko? Pewnie, że ludzie wezmą!

dokładnie, znalazłam dom dla Mijo (rocznego persa) w dwa dni. ankieta eliminuje idiotów, mogę wysłać ją temu kto będzie ogłaszał.

Posted

Co za idioci....:angryy: Ja mam dwa persy i jednego exo i gdy każdy z osobna nowy przybywał (wszystkie po ciężkich przejściach) to tez się tłukły! Wystarczy czasem kupic feromony i dać im czas!

Guest Elżbieta481
Posted

Najpierw trzeba kota zabrac,potem zbadać.Dziewczyny od persów będą wiedziały co robić.
Ela

Posted

mail od p.Ani (znajomej właścicieli): "Wielkie dzięki ale chyba będzie nowy właściciel dla mamy kotki. Gdyby coś się zmieniło to dam znać. AW" odpisałam: ok, mam nadzieje, że trafi w dobre ręce... jak coś to czekam na wieści :) pozdrawiam

Guest Elżbieta481
Posted

Szczęść Boże kocino...Wzruszyłem się..

Dodam-na wątku,który zakładałem wczoraj i ściągałem dziewczyny zamieszczam informację-jestem to winien ludziom z forum miau
Waldek