Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej,

ja teraz bede wyjezdzac na prawie kazdy weekend na wies,wiec mamy nadzieje,ze treningi beda sie odbywaly takze w piatki.

Aha,mam jeszcze maly problem:26.04 to data wubuchu w Czarnpbylu i tego dnia uaktywnia sie wirus-niestety moj komp go zlapal,bo nie mam antywirusow :cry:

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tez bylysmy w Lodzi,nas sedziowali bardzo dobrze;pochwale sie:

Wojenka w klasie szczeniat-wybitnie obiecujaca

Scratka w klasie weteranow-doskonala

(niestety na BISie szczeniat i weteranow oceniala Czeszka i Slowak,a oni nie maja zielonego pojecia i wybrali najbardziej wyrosniete i owlosione :( )

Maka w klasie championow wygrala z b.dobra rosyjska suka,dostala CWC,CACIB i tytul NAJLEPSZEJ SUKI W RASIE

BoB wygral rosyjski pies

Ponadto sedzina bardzo docenia nasza Make od lat i powiedziala,ze jest to najlepsza suka w Polsce :D

To satysfakcjonuje!

Posted

Ludzie czy naprawdę nikt nie widział mojego posta oprócz Sajko?! Czy poprostu nikt nie ma ochoty na seminarium? :evil:

Mam jeszcze pytanie o zawody w Płocku! Kto ma ochotę jechać?

Wojenka

Czy ty masz karty pracy dla soich psiaków?

Posted

No już odpowiadam :wink: . Misi szczeniaki są przewidywane na 26 maja. Czyli seminarium z udziałem Misi 22-23 raczej odpada. Ale ja chętnie pojadę jako widz, jeżeli Misia nie zacznie rodzić przedwcześnie (a chyba raczej nie zacznie).

A Płock chyba raczej opuścimy, chyba że znasz jakiegoś bardzo odpowiedzialnego puppy-sittera :wink: .

Posted

Elka,

Widzialam Twoj post, ale nie jade.

Powody sa dosc rozbudowane, wiec nie bede nimi zasmiecac forum. Wytlumacze jak sie zobaczymy :-)

BTW czy jest trening w ten weekend?

pozdrawiam,

Posted

Ja chce jechac!!! I do Lasek i do Plocka. Ale co mam zrobic z facetami? Tzn. Przemkiem i Hektorem???Im sie nie bedzie chcialo cwiczyc, ale samej pewnie mnie nie puszcza.Czy w takim razie bedzie mozna ich wziac? I czy oplata rowniez ich by obowiazywala?

Tylko, ze mam jeden problem- my nie jestesmy nawet srednio zaawansowane, wiec czy nas to seminarium obejmuje...???

Posted

A w ogole, to Bajka jest gola. Prawie nie ma wlosow, co sprawilo, ze wyglada 3 razy chudziej niz zwykle:) Mimo, ze apetyt sie jej zwiekszyl:)I to wprost niesamowicie- nawet Hektorowi nos do miski wpycha jak juz swoje skonczy. I ciagle tylko w oczy mi zaglada i probuje mnie przekonac jak bardzo jest glodna:) Nie rozumiem tego, przeciez to nie zima! Jest cieplo!!!

Posted

Ania Bajka

Wg mnie możecie jechać! Bardzo się wam to przyda! Zresztą wszystkim się przyda! Nie wiem jak by było z Hektorem i Przemkiem. Jeśli by nie skakali to hyba nie płacą ale nie maja też jedzenia itp. A dlaczego samej Cie nie puszczą? Powiedz, że jedziesz i koniec! :)

Wind

Rozumiem, że nie jedziesz ani do Lasek ani do Płocka!

Posted

Jeśli chodzi o trningi to na dzień dzisiejsze moga być w piatek sobotę i niedzilę. Potwierdzę piątek w najblizszym czasie a stoi on pod znakiem zapytania z tego wzgledu, że moja mama jest teraz w szpitalu na badaniach i mozliwe, że będzie miała zabieg a wtedy przepraszam ale wolałabym pójśc odwiedzić ją w szpitalu! Mam nadzieję, że każdy to rozumie!

Posted

Elka,

Plock niestety tez odpada :( 5 czerwca mam slub przyjaciol w Lublinie, wiec 6 bede jeszcze na wschodzie Polski.

A poza tym .. gdzie my tam bedziemy sie pchac na Puchar Polski ;) :lol:

pozdrawiam,

Posted

A ja wczoraj widziałam się z Misią i jestem trochę rozczarowana, bo MISIA MNIE JUZ NIE KOCHA :placz: . Powitała mnie uprzejmie lecz chłodno i przez całą wizytę tylko 1 raz dostałam buzi. Flaire twierdzi, że Misia zrobiła się dużo bardziej spokojna i mniej spontaniczna, ale ja chcę starą Misię, która całowała i wchodziła na kolana.

Może jak się już upora z potomstwem, to wrócą stare nawyki, ale tak serio mówiąc, to Misiek faktycznie zrobił się spokojny, opanowany, po prostu oaza spokoju. Mońkę na dzień dobry przydusiła do podłogi i nawarczała, czym wpędziła moją sucz w śmiertelne przerażenie. Monia chyba długo się zastanawiała, czy to na pewno JEJ misia :wink:

Poza tym Misia jest kudłata i zarośnięta jak zbój Madej, a do tego futerko ma miękkie i puszyste - taki terier. :D

Flaire, Leon konga łaskawie przyjął, ale jeszcze sie od niego nie uzależnił, za to 2 razy mi go przyniósł trzymając w pysku na sztorc :o

Posted

Mokka, nie martw się, mnie się wydaje, że stara Misia wróci częściowo jeszcze przed szczeniakami. Mnie juz daje buzi (na początku też nie chciała :( ). Ale w łóżku spać nie chce... Jak ją namawiałam, żeby wlazła na łóżko, to owszem, właziła, ale zaraz złaziła. W ogóle położyła się spać w oddzielnym pokoju i na podłodze - nawyki kenelowe. Ale już rano była na materacyku w swojej budzie u mnie w sypialni. Jak ja wstałam, to wdrapała się na moje łóżko, ale jak tylko ja wróciłam do łóżka, to ona wróciła do budy. Może to i lepiej - teraz i tak będę musiała jakieś gniazdo przygotować...

Co do sierści, to przeczytałam właśnie w bardzo naukowej książce, którą dostałam od właścicielek reproduktora, że takie zmiany mogą nastąpić u ciężarnych suk :o ! "Nothing particularly related to coat occurs during pregnancy except that many bitches seem to have an espacially luxurious bloom."

Najbardziej mnie martwią te tendencje dominacyjne - to chyba skutek życia w stadzie, ale może być też kwestią dojrzewania (ja wiem, że Misia ma już prawie 3,5 roku, ale niektóre psy są opóźnione w rozwoju :wink: ). W każdym razie będziemy z tym walczyć. (Jak zdominowała Monię, to ja byłam tak zdumiona, że nawet zareagować nie zdążyłam!)

Posted

Tylko nie stłucz jej tak od razu na kwaśne jabłko, a w każdym razie nie mów, że to na skutek mojego donosu, bo już nigdy nie będzie między nami tak, jak dawniej ... :-?

Posted

Flaire ale oczywiscie dasz foty malych misiatek ? 8)

BTW.ktory to tydzien ? Bo jestem dopiero na 105stronie tematu wiec jeszcze nie wiem :wink: :lol:

Posted

carragan, no pewnie, że dam! Chyba że do tego czasu wyjdzie regulamin, który mi tego zabroni :wink: . Ale one robią się fajne dopiero po jakichś 3-4 tygodniach :( .

Posted
one robią się fajne dopiero po jakichś 3-4 tygodniach :( .

e tam one sa ladne zawsze 8)

A ile juz zamowionych ? I ida jakies za granice czy wszystko zostaje w Polsce ?

Posted

czesc wam znacie mnie a jesli nie to sie przypominam nazywam sie Andrzej A moj pies Bary przez dluszzy czas nie bede chodzil na zajecia z psem bo mam zlamana reke. niedlugo zobaczycie zdjecie pieska..

Posted

czapla, spróbuję ją ucałować, ale jak tę nową Misię przytulam, to ona się odwraca ogonem :( .

carry, ile zamówionych to skomplikowane pytanie... Zbyt wiele, to na pewno. Kiedyś miałam wspaniałą sunię i lista zamówionych szczeniaków była na trzy strony. No i sunia na dwa tygodnie przed porodem dostała infekcji (chyba spowodowanej tym, że jeden ze szczeniaków był martwy i zaczął się rozkładać) i straciliśmy cały miot :( . Więc teraz nie chcę zapeszyć i żadnych zamówień na serio nie biorę dopóki się nie urodzą! Ale Misia jest fajna (a przynajmniej była, przed tą ciążą! :bigcry:), cały miot jest jak z importu, bo i suka i pies amerykański i nawet krycie w USA :wink: , więc ludziki się pchają... A co z tego w końcu wyjdzie, to zobaczymy... W moim doświadzeniu, jedna na dziesięc na serio zainteresowanych osób decyduje się w końcu na szczeniaka...

A czy jadą jakieś za granicę? Hodowczyni Misi bardzo chce pieska, ale już jej powiedziałam, że nie dostanie. No i ktoś z Niemiec pytał mnie kiedyś o szczeniaka, ale ostatnio jakoś nic nie słyszę, więc nie wiem. A reszta na razie zostaje w Posce.

Posted

Pewnie Misia sie troche boczy na Ciebie za to ''porzucenie'' i dluga rozlake, ale pewnie juz niedlugo jej przejdzie z zacznie sie przytulac, a moze nawet dzieci Ci urodzi na lozku :wink:

Posted
Pewnie Misia sie troche boczy na Ciebie za to ''porzucenie'' i dluga rozlake, ale pewnie juz niedlugo jej przejdzie z zacznie sie przytulac, a moze nawet dzieci Ci urodzi na lozku :wink:
Ale ona nigdy dotąd się nie obrażała :( . Boję się, że jej wcale się ta ciąża nie podoba... :( Na łożko nawet włazić nie chce, a kiedyś ze mną spała :bigcry:
Posted
Hodowczyni Misi bardzo chce pieska, ale już jej powiedziałam, że nie dostanie

:lol: :lol: :lol:

A prowadzi chow kennelowy ze nie dostanie ? Tez bym do kennelu nie dala :evilbat:

A Misia moze po prostu przed dziecmi kariere chciala zrobic i dlatego jej to jak narazie nie w smak :wink:

Ale pewnie potem nie bedzie chciala bobasow oddac :wink:

A Wy sobie jakiegos zostawiacie ? 8)

Przepraszam za tyle pytan ale jestem ciekawska z natury :oops:

Posted

Przepraszam za tyle pytan ale jestem ciekawska z natury :oops:

Nie ma sprawy, ale odpowiem Ci na priv, bo to jest topik Cavano, a robi się z niego topik Misi :wink: .