betty_labrador Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 no tak, a ja jutro mam przeciez szkole do 17 :lol: szkoda ze trening nie jest w piatek... Quote
stereo Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 a ja nie muszę iść do szkoły. Prezydent Warszawy napisał prośbę do szkół, żeby "umożliwić młodzieży spotkanie z papieżem" i mam dwa dni wolne :multi: Ale na angielski o 17.00 w samym centrum muszę jechać, bo ludzie stwierdzili, że wizyta papieża w kościele 300m dalej to żadne utrudnienie...:roll: [B]ajcka[/B] masz priva Quote
Aldra Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='Mokka']UWAGA Jutro o godz. 18:30 odbędzie się mały trening dla psów startujących w Pęcicach.[/quote] A nas niestety nie bedzie :shake: po pierwsze i tak bysmy pewnie nie dojechali a po drugie wogole nasz wystep w Pecicach stanal po wielkim znakiem zapytania :-( Irda sie wczoraj poznym wieczorem rozchorowala :placz: - dzis rano dostala cala baterie zastrzykow - jutro rano po kolejnej wizycie bede miala ostateczna decyzje weterynarza - w sensie czy pozwoli psu na start w sobote czy nie choc ja osobiscie sklaniam sie niestety do wycofania jej :shake: Quote
WŁADCZYNI Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Ja mam tylko piątek wolny :( Ale ja guuuupia jestem z tym NT. Spuśćmy zasłonę milczenia. Papież przyjezdża w czwartek i tak naprawdę z pół Warszawy będzie zablokowane. Kim jest Zły Szeryf (jak zwykle nic nie wiem:() Sałatka Chińska (polecam bez kurczaka-kurczaczek będzie rósł duuży i nikt go nie zje:)) 1. pierś kurczaka (bez jest lepsza!) duża,podwójna (wcale), pokroić w paski, wrzucić na rozgrzany olej/oliwę z wycisniętym ząbkiem czosnku (albo dwoma) i czerwoną mieloną papryką 2. 2 małe paczki sojowego makaronu wrzucić na wrzątek, odcedzić po 2-3 minutach, poszatkować (inaczej się cięzko je ale jak ktoś lubi wyzwania) 3. 1/2 paczki grzybów mun namoczyć i 1/4kg pieczarek dusić z dodatkiem sosu sojowego po ugotowaniu poszatkować 4. paryke (kolorową będzie łądniej), cebulkę, ogórki konserwowe pokroić w paseczki 5.przekłądac warstwami do miski doprawić dodać sos (może być ten z duszenia) sojowy. Quote
ogromek Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='Aldra']A nas niestety nie bedzie :shake: po pierwsze i tak bysmy pewnie nie dojechali a po drugie wogole nasz wystep w Pecicach stanal po wielkim znakiem zapytania :-( Irda sie wczoraj poznym wieczorem rozchorowala :placz: - dzis rano dostala cala baterie zastrzykow - jutro rano po kolejnej wizycie bede miala ostateczna decyzje weterynarza - w sensie czy pozwoli psu na start w sobote czy nie choc ja osobiscie sklaniam sie niestety do wycofania jej :shake:[/quote] [B]Ola [/B]trzymamy kciuki za was!!!!!!!!!!:p bardzo mocno :loveu: [B]Mokka[/B] powinnam dostarczyc Kusiaczka :eviltong: na czas Quote
stereo Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [B]Władczyni[/B] to ma być łatwe i proste?:crazyeye: Przecież żeby znaleźć te produkty, to asher bedzie musiała jechać do centrum (chyba że pójdzie do Tesco, ale ja tam go unikam i i tak jest małe prawdopodobieńswo że grzybki tam znajdzie). Quote
zakla Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Ananas, fasola, curry, rodzynki, majonez i gotowe. Brzmi strasznie ale jest przepyszne:sabber: Quote
asher Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Hehehe, [B]stereo[/B] zaskoczę cię, posiadam te egzotyczne produkty, więc to zaden problem :cool1: Ale zamaist sojowego makaronu mam ryżowy, [B]Władczyni,[/B] może być??? Słuchajcie, to kiedy w końcu jest papież??? Bo ja się już pogubiłam, dziś mama mnie nastraszyła, że w sobotę wódki nie kupię, bo ponoc będzie zakaz sprzedaży alkoholu :crazyeye: W całym województwie :crazyeye: Rany, w jakim kraju ja żyję :mdleje: [B]Irda[/B], trzymam kciuki za futrzaka :kciuki: A jakby kogoś to interesowało, to uprzejmie donoszę, że Sabina ma śliczną plombę w kle :lol: A w Pęcicach jednak mnie nie będzie... :shake: Rany, że też musieli mi dac na imię Joanna :roll: ps. [B]Zakla,[/B] a ta fasola, to jaka? :cool3: Quote
stereo Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Papież przyjeżdża jutro jakoś tak w południe i będzie się kręcił w okolicach Krakowskiego Przedmieścia, Nowego Swiatu, Kredytowej. W piątek rano jest msza na Placu Piłudskiego (czytaj: omijaj całe Śródmieście), potem są jakieś augiencje i inne spotkania, a potem wyjeżdża. Chyba żwirki i Wigury będzie zamknięta... Alkoholu na pewno nie można sprzedawać przez te dwa dni. Nie wiem co z sobotą, ale lepiej ubieraj się teraz i leć do Tesco! (dziwię sie sama, że to mówię) Quote
Aldra Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='asher'] [B]Irda[/B], trzymam kciuki za futrzaka :kciuki: [/quote] no nie dziekuje :roll: [quote name='asher'] A jakby kogoś to interesowało, to uprzejmie donoszę, że Sabina ma śliczną plombę w kle :lol: [/quote] Fajnie - a bardzo sie odroznia ? W sensie jak kolor dobrany ? [quote name='asher']A w Pęcicach jednak mnie nie będzie... :shake: Rany, że też musieli mi dac na imię Joanna :roll: [/quote] ...a jesli Joanna - to znaczy ze masz dzis imieniny a w takim razie [SIZE=4][COLOR=red]WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO[/COLOR][/SIZE] :beerchug: Quote
betty_labrador Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='Aldra']A nas niestety nie bedzie :shake: po pierwsze i tak bysmy pewnie nie dojechali a po drugie wogole nasz wystep w Pecicach stanal po wielkim znakiem zapytania :-( Irda sie wczoraj poznym wieczorem rozchorowala :placz: - dzis rano dostala cala baterie zastrzykow - jutro rano po kolejnej wizycie bede miala ostateczna decyzje weterynarza - w sensie czy pozwoli psu na start w sobote czy nie choc ja osobiscie sklaniam sie niestety do wycofania jej :shake:[/QUOTE] mam nadzieje ze nic powaznego? co takiego stalo sie nagle Irdzie? :placz: trzymam mocno kciuki by doszla do siebie i znow byla tym super psiakiem przytupujacym nóżkami przed biegiem :cool3: sciski dla Ciebie i Irduni :buzi: Quote
stereo Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Ja tam żyję w świecie bezkalendarzowym, więc nigdy nie pamietam o takich rzeczech... :oops: [FONT=Comic Sans MS][B][SIZE=3]Wszystkiego najlepszego!!!!!!![/SIZE][/B][/FONT] :laola: :beerchug: Quote
asher Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='Aldra']Fajnie - a bardzo sie odroznia ? W sensie jak kolor dobrany ?[/quote]Plomba jest biała, ząb lekko zółtawy, ale wygląda to całkiem nieźle ;) Tyle, że zamiast długiego kła jest mały wypierdek ;) [quote name='Aldra']...a jesli Joanna - to znaczy ze masz dzis imieniny a w takim razie [SIZE=4][COLOR=red]WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO[/COLOR][/SIZE] :beerchug:[/quote] Dzięki! :) I przepraszam za pomyłkę Twojego nicka, kurczę, to już chyba tradycja, jestes kolejną osoba, do której zwracam się... imieniem jej psa, zamiast nickiem :oops: Quote
WŁADCZYNI Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Ryżowy sojowy co bądź;) ważne żeby brzmiało "egzotycznie":) Wódke tylko z pod lady ahh stare dobre czasy..albo jakaś aparaturka w ruch :) Ja młody chemik,chetnie pomogę. To i ja podziękuje za życzenia- Joanna i mi dali :) Quote
talut Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 ha! a ja wiem, że dzisiaj jest Joanny, bo moja mamcia ma tak na imię :cool3: a ja na drugie :lol: [B][COLOR=DeepSkyBlue][SIZE=4]WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! :multi::multi: [/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=DeepSkyBlue][SIZE=4][SIZE=2][COLOR=Black](Władczyni, a Ty kiedy masz imieniny? :lol:)[/COLOR][/SIZE] [/SIZE][/COLOR] Quote
Flaire Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 asher, czemu Ty się do tych imienin wcześniej nie przyznałaś, cobym Ci mogła osobiście złożyć życzenia? Quote
asher Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='Flaire']asher, czemu Ty się do tych imienin wcześniej nie przyznałaś, cobym Ci mogła osobiście złożyć życzenia?[/quote]Hahaha, bo ja, tak, jak Stereo żyję w świecie bezkalendarzowym :lol: A mój umysł funkcjonuje w sposób nieodgadniony więc, mimo, iż wiem przeciez, że imprezę robię m. in. z okazji swoich imienin, jakoś nie byłam w stanie powiązać tego z dzisiejszym dniem :lol: Przypomniałam sobie dopiero, jak mi po południu znajomi zaczęli zyczeni składać :lol: A czy Ty Flaire pamiętasz, że wczoraj życzyłas mi wygranej w totka? Otóż... wygrałam :crazyeye: :multi: Całe 10 zł :evil_lol: Władczyni, Ty też jesteś Aśka??? No to wszystkiego najlepszego!!! :drinking: Quote
Aldra Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='betty_labrador']mam nadzieje ze nic powaznego? co takiego stalo sie nagle Irdzie? :placz: trzymam mocno kciuki by doszla do siebie i znow byla tym super psiakiem przytupujacym nóżkami przed biegiem :cool3: sciski dla Ciebie i Irduni :buzi:[/quote] No niestety takie rzeczy to zwykle nagle i bez zapowiedzi... rozwolnienie... wymioty... no i generalnie jest tez oslabiona - w koncu ostatni posilek miala wczoraj po poludniu - no kicha jednym slowem... :shake: ... choc przed chwila przyczlapala do mnie ze swoim fifaczkiem - znaczy taka zabawka piszczaca ;) Quote
Aldra Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='asher']I przepraszam za pomyłkę Twojego nicka, kurczę, to już chyba tradycja, jestes kolejną osoba, do której zwracam się... imieniem jej psa, zamiast nickiem :oops:[/quote] Nic sie nie stalo przeciez :lol: wazne ze wiadomo o kogo chodzi ;) Quote
stereo Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='asher']A czy Ty Flaire pamiętasz, że wczoraj życzyłas mi wygranej w totka? Otóż... wygrałam :crazyeye: :multi: Całe 10 zł :evil_lol: [/quote] Gratuluję wielkiej wygranej, szczególnie że najpierw pewnie zapłaciłaś 10 zł za kupon... [B]Alda[/B] takie choroby są najgorsze, bo może je powodować wiele czynników i wet zazwyczaj nie za bardzo wie co zrobić. Moja raz tak miała z powodu przeziębienia, a drugi raz tak po prostu, dostała jakieś tabletki z florą bakteryjną i przeszło... To niby może być odkleszczowe, ale jakby przy każdej biegunce psu robić komplet badań, to byśmy zbankrutowali... Życzę szybkiego powrotu o zdrowia!!!:multi: Quote
Aldra Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='stereo'][B]Alda[/B] takie choroby są najgorsze, bo może je powodować wiele czynników [/quote] no niestety wlasnie w tym sek [quote name='stereo']i wet zazwyczaj nie za bardzo wie co zrobić[/quote] moj tym razem na szczescie wiedzial ;) [quote name='stereo']Moja raz tak miała z powodu przeziębienia, a drugi raz tak po prostu, dostała jakieś tabletki z florą bakteryjną i przeszło... To niby może być odkleszczowe, ale jakby przy każdej biegunce psu robić komplet badań, to byśmy zbankrutowali...[/quote] obawiam sie ze u Irdy to nie jest kwestia przeziebienia czy klopotow z flora :shake: [quote name='stereo']Życzę szybkiego powrotu o zdrowia!!!:multi:[/quote] nie dziekuje Quote
Romas Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ja troche spozniona :-) ale Zycze Wszystkim Aśkom Wsiewo Charoszewo :-) Quote
Mokka Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Solenizantkom życzymy wszystkiego najlepszego :Rose: . Trzymam kciuki za szybki powrót Irdy do zdrowia. Niestety, żołądek bardzo osłabia i takie sensacje odczuwa cały organizm. Ja co prawda żyję w świecie bardzo podporządkowanym kalendarzowi, ale mój kalendarz pokazuje ściśle określone daty, a inne ignoruje. No faktycznie, z dojazdem do klubu mogą być kłopoty, ale kto dojedzie, ten będzie. To ma być krótkie przypomnienie, ostatni szlif przed zawodami. Ja mam Monię w pracy, ale też będę musiała przedrzeć się przez całe miasto. Zobaczymy, jak to będzie. Quote
Ludek Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Wszystkim Aśkom składam najserdeczniejsze życenia:B-fly:, a tym co robią udanej imprezy :beerchug: . [B]Irda[/B] ty się nie wygłupiaj i szybko wracaj do zdrowia. Nas nie będzie. Moje dziecię ma zajęcia na 19.00 i na mnie przypadło zawiezienie jej. Quote
stereo Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [URL="http://pielgrzymka.wp.pl/map,2,mapa.html"]http://pielgrzymka.wp.pl/map,2,mapa.html[/URL] - tu są dokładne trasy przejazdu z godzinami (wiem, że to trochę za późno). Quote
Recommended Posts