betty_labrador Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 ale grubas...:-o [img]http://www.honitondogs.co.uk/janekofi1web.JPG[/img] Quote
talut Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 a może po prostu umięśniony tak jest? preczytałam sobie relację na stronce, Mokka świetne zdjęcia :D jaki masz aparacik? :cool3: Quote
zakla Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Podobno beardedy maja kiepawa budowe do agility...:razz: [img]http://www.honitondogs.co.uk/mattyjump1web.JPG[/img] (i tak a propos golenia kudlatych psow:lol:) Quote
Mokka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='talut']a może po prostu umięśniony tak jest? [/quote] Co by to nie było, widziałam ładniejsze :cool3: [quote name='talut']preczytałam sobie relację na stronce, Mokka świetne zdjęcia :D jaki masz aparacik? :cool3:[/quote] Zdecydowanie za drogi :mad: . Oprócz aparaciku mam teraz debet na koncie do spłacenia :angryy: . Quote
Flaire Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='PATIszon']Brzydki, poprostu i spasiony, ale mnie bardziej o zestaw chodzilo.[/quote]Ja bym się obawiała, że jak tam piszą, że ten terier jest szybki, to porównują do tego spasionego RR... ;-) [quote name='PATIszon']A co do brzydkich rodkow to mam zamiar pojechac z Kenia tygodniowy sped RR-ow, na ktorym beda coursingi, agility, testy, triatlon i wystawa.[/quote]Teraz już rozumiem, dlaczego z nami na obóz nie jedziesz. :pissed: Quote
zakla Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Według wynikow Katmajowskich alaskan malamute nazywa sie Celine i biegal w Mediumach z Zuzana Mihálová, a ja biegalam z gonczym polskim w Large:lol: Quote
Ludek Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='zakla']A kogo jak kogo, ale takiego terriera w zyciu bym nie chciala:eviltong: Manchester to spoko, ale taki morderca tzry razy jak Milo to ja dziekuje ale nie skorzystam:razz:[/quote] Bo oni Milo w akcji nie widzieli:evil_lol: . Quote
Ewa-Jo Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='Mokka'] Ale mam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Odezwała się do mnie pani, która jest dystrybutorem Gappaya na Polskę i będzie można złożyć zamówienie. Mam też katalog, który przyniosę na najbliższy trening. To na razie tyle.[/quote] Mokka to ja się uśmiechne do ciebie. Musimy zamówić z Gappaya koziołki do aportów ,więc katalog i kontakt mnie interesuje. Będziemy na zajęciach w niedziele / w zeszłą chcieliśmy być ale zajęć nie było dla dużych -dobrze że wracając z teniska wpadłam się zapytać czy na 12 czy 12.30 i dowiedziałam się ze nie ma wcale bo bym bez sensu dymała z Joshem na placyk/. Acha w tą niedziele o12??? Quote
ogromek Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 no ja w ten weekend znow jestem zmuszona :mad: oddac psa Ani :loveu: ach te quniki :evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Koka to chociaż biega z innym przewodnikiem, a moja bestia nie chce a ja dalej jestem na etapie kuśtykania i nie wiem co wyjdzie z niedzielnego biegania, ale w końcu od czego są przeciwbólowe?;) Quote
stereo Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [B]Władczyni[/B] Zawsze możesz poćwiczyć pracę na odległość... [B]Ogromek [/B]ty też... taka telepatyczną :evil_lol: Quote
Ludek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='ogromek']no ja w ten weekend znow jestem zmuszona :mad: oddac psa Ani :loveu: ach te quniki :evil_lol:[/quote] No to Ania, bądź inni chętni będą mieć dużo roboty:evil_lol: . Ja oczywiście nadal kuśtykam i pewnie troche to jeszcze potrwa:angryy: . Quote
WŁADCZYNI Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 To ja się zapytam co to Gappaya? I jak wypracować kontakt telepatyczny bo chyba tylko to nam pozostało:) Quote
Mokka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='WŁADCZYNI']To ja się zapytam co to Gappaya?[/quote] Gappay to czeska firma produkująca sprzęt do szkolenia psów. [quote name='WŁADCZYNI'] I jak wypracować kontakt telepatyczny bo chyba tylko to nam pozostało:)[/quote] A na to pytanie nie potrafię Ci odpowiedzieć.:lol: Quote
ogromek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='WŁADCZYNI']Koka to chociaż biega z innym przewodnikiem, a moja bestia nie chce a ja dalej jestem na etapie kuśtykania i nie wiem co wyjdzie z niedzielnego biegania, ale w końcu od czego są przeciwbólowe?;)[/quote] co do biegania mojego psa z kims innym niz ja.......:diabloti: to sama jestem w szoku:-o ze biega z Ania i skupia sie na niej a nie leci na slepo do mnie, to jest chyba telepatia :evil_lol: Ps trzymajcie sie cieplo inwalidzi!!!!!!!!!!:loveu: Quote
talut Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Mokka']Bo Ania ma dar....[/quote] ja też chce :placz: nie da się tego wypracować chyba... Asia, to może po prostu nie biegaj z Sambiszonem tylko chodź? a wydaje mi się, czy też zaczełyscie klikac? :cool3: a Monulec umie już 4 tyczkowy slalomik nauczony klikerem :D Quote
WŁADCZYNI Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Trzymamy się ciepło, my inwalidzi:) Już nawet troszkę biegamy. Natalia ale mój pies nie zna opcji "idziemy spacerkiem" ona po pierwszym biegu ma od razu 5 :D Zaczełysmy..ale sucz nie szaleje za targetem i przerywa każdą komende po kliknięciu i pędzi po smakola;) Slalom między nogami chce z nią najpierw zrobić, ale potrzebuje obu sprawnych nóg do tego :) Najaktywniej klikamy kontakt wzrokowy bo do tego nie musze być całkiem sprawna:D Quote
stereo Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Gratuluję :multi: [B]Mokka[/B] o której mamy zajęcia w niedzielę? O 12:00 czy 12:30? Będziemy miały z tobą, tak? Quote
talut Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Monulcowi na razie wyklikałam target i targetowanie poduszki przednimi łapami, leżenie i siadanie na odległość, zostawanie, wzorowe przychodzenie, przybijanie piątki, dawanie łapy, obrót wokół własnej osi (jeszcze nie do końca dopracowany), slalom między nogami (powolny, ale jest ;)), stanie, proszenie i slalom przez 4 tyczki :lol::cool3: (uff ;)) mała polubiła kliker i na sam widok macha ogonem :) [quote]Natalia ale mój pies nie zna opcji "idziemy spacerkiem" ona po pierwszym biegu ma od razu 5 :-D[/quote] ja tez tak chcee :diabloti: Quote
Mokka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='stereo']Gratuluję :multi: [B]Mokka[/B] o której mamy zajęcia w niedzielę? O 12:00 czy 12:30? Będziemy miały z tobą, tak?[/quote] Chyba ze mną, a o której, to nie wiem. Ja będę od 8-mej :evil_lol: Quote
Mokka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Na 12-tą. Przyślijcie mi na priv swoje numery telefonów, na wypadek, gdyby nie chciało mi się wstać i chciałabym odwołać zajęcia :diabloti: . Quote
Sajko Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Ja tylko chcialam oswiadczyc, ze w sobote pojawie sie z oboma moimi czolgistami, wiec bedzie ciekawie.:evil_lol: Lidka, nie zapomnij akcesoriow o ktorych rozmawialysmy:razz: tylko dla nich przywoze Bariego:razz: Quote
Romas Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Talut spiesz sie powoli !Co do klikera to "wyklikanie " nie jest rownoznaczne z nauczeniem.Uwazaj,bo w konsekwencji pies sie nie nauczy niczego a Ty powiesz ,ze kliker nie dziala.Ucz jednej,gora dwoch komend ale do konca tzn do momentu az pies bedzie ja wykonywal w roznych warunkach ,w roznym otoczeniu i prawie bez nagrody ( tylko np za pochwale). Władczyni ( no nie moge Twoj nick jest powalajacy) to dobrze,ze Samba przerywa czynnosc po kliku ,tak ma byc .Klik konczy zachowanie .A smaka warto miec w reku wtedy pies nie bedzie musial biec donikad. Swoja droga chyba musze was poprosic o pokaz klikerowy ,jak Wy uczycie ,ze juz macie komendy i wszystko, a ja nadal mam trzy tyczki slalomu i bez komendowe :-) Mokka a moj telefon chcesz ? :-) Quote
Flaire Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='Romas']Swoja droga chyba musze was poprosic o pokaz klikerowy ,jak Wy uczycie ,ze juz macie komendy i wszystko[/quote]No ja też bym chciała taka demonstrację - tylko pozazdrościć, szczególnie tego "wzorowego przychodzenia". :-) talut, w jakim wieku jest piesek? Quote
Recommended Posts