Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podobno beardedy maja kiepawa budowe do agility...:razz: [img]http://www.honitondogs.co.uk/mattyjump1web.JPG[/img]
(i tak a propos golenia kudlatych psow:lol:)

Posted

[quote name='talut']a może po prostu umięśniony tak jest? [/quote]
Co by to nie było, widziałam ładniejsze :cool3:

[quote name='talut']preczytałam sobie relację na stronce, Mokka świetne zdjęcia :D jaki masz aparacik? :cool3:[/quote]
Zdecydowanie za drogi :mad: . Oprócz aparaciku mam teraz debet na koncie do spłacenia :angryy: .

Posted

[quote name='PATIszon']Brzydki, poprostu i spasiony, ale mnie bardziej o zestaw chodzilo.[/quote]Ja bym się obawiała, że jak tam piszą, że ten terier jest szybki, to porównują do tego spasionego RR... ;-)

[quote name='PATIszon']A co do brzydkich rodkow to mam zamiar pojechac z Kenia tygodniowy sped RR-ow, na ktorym beda coursingi, agility, testy, triatlon i wystawa.[/quote]Teraz już rozumiem, dlaczego z nami na obóz nie jedziesz. :pissed:

Posted

Według wynikow Katmajowskich alaskan malamute nazywa sie Celine i biegal w Mediumach z Zuzana Mihálová, a ja biegalam z gonczym polskim w Large:lol:

Posted

[quote name='zakla']A kogo jak kogo, ale takiego terriera w zyciu bym nie chciala:eviltong: Manchester to spoko, ale taki morderca tzry razy jak Milo to ja dziekuje ale nie skorzystam:razz:[/quote]

Bo oni Milo w akcji nie widzieli:evil_lol: .

Posted

[quote name='Mokka']
Ale mam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Odezwała się do mnie pani, która jest dystrybutorem Gappaya na Polskę i będzie można złożyć zamówienie.
Mam też katalog, który przyniosę na najbliższy trening.
To na razie tyle.[/quote]
Mokka to ja się uśmiechne do ciebie. Musimy zamówić z Gappaya koziołki do aportów ,więc katalog i kontakt mnie interesuje. Będziemy na zajęciach w niedziele / w zeszłą chcieliśmy być ale zajęć nie było dla dużych -dobrze że wracając z teniska wpadłam się zapytać czy na 12 czy 12.30 i dowiedziałam się ze nie ma wcale bo bym bez sensu dymała z Joshem na placyk/. Acha w tą niedziele o12???

Posted

Koka to chociaż biega z innym przewodnikiem, a moja bestia nie chce a ja dalej jestem na etapie kuśtykania i nie wiem co wyjdzie z niedzielnego biegania, ale w końcu od czego są przeciwbólowe?;)

Posted

[quote name='ogromek']no ja w ten weekend znow jestem zmuszona :mad: oddac psa Ani :loveu:
ach te quniki :evil_lol:[/quote]

No to Ania, bądź inni chętni będą mieć dużo roboty:evil_lol: . Ja oczywiście nadal kuśtykam i pewnie troche to jeszcze potrwa:angryy: .

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']To ja się zapytam co to Gappaya?[/quote]
Gappay to czeska firma produkująca sprzęt do szkolenia psów.
[quote name='WŁADCZYNI'] I jak wypracować kontakt telepatyczny bo chyba tylko to nam pozostało:)[/quote]
A na to pytanie nie potrafię Ci odpowiedzieć.:lol:

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']Koka to chociaż biega z innym przewodnikiem, a moja bestia nie chce a ja dalej jestem na etapie kuśtykania i nie wiem co wyjdzie z niedzielnego biegania, ale w końcu od czego są przeciwbólowe?;)[/quote]
co do biegania mojego psa z kims innym niz ja.......:diabloti: to sama jestem w szoku:-o ze biega z Ania i skupia sie na niej a nie leci na slepo do mnie, to jest chyba telepatia :evil_lol:
Ps trzymajcie sie cieplo inwalidzi!!!!!!!!!!:loveu:

Posted

[quote name='Mokka']Bo Ania ma dar....[/quote]
ja też chce :placz: nie da się tego wypracować chyba...

Asia, to może po prostu nie biegaj z Sambiszonem tylko chodź? a wydaje mi się, czy też zaczełyscie klikac? :cool3:

a Monulec umie już 4 tyczkowy slalomik nauczony klikerem :D

Posted

Trzymamy się ciepło, my inwalidzi:) Już nawet troszkę biegamy. Natalia ale mój pies nie zna opcji "idziemy spacerkiem" ona po pierwszym biegu ma od razu 5 :D Zaczełysmy..ale sucz nie szaleje za targetem i przerywa każdą komende po kliknięciu i pędzi po smakola;) Slalom między nogami chce z nią najpierw zrobić, ale potrzebuje obu sprawnych nóg do tego :) Najaktywniej klikamy kontakt wzrokowy bo do tego nie musze być całkiem sprawna:D

Posted

Monulcowi na razie wyklikałam target i targetowanie poduszki przednimi łapami, leżenie i siadanie na odległość, zostawanie, wzorowe przychodzenie, przybijanie piątki, dawanie łapy, obrót wokół własnej osi (jeszcze nie do końca dopracowany), slalom między nogami (powolny, ale jest ;)), stanie, proszenie i slalom przez 4 tyczki :lol::cool3: (uff ;)) mała polubiła kliker i na sam widok macha ogonem :)

[quote]Natalia ale mój pies nie zna opcji "idziemy spacerkiem" ona po pierwszym biegu ma od razu 5 :-D[/quote] ja tez tak chcee :diabloti:

Posted

[quote name='stereo']Gratuluję :multi:
[B]Mokka[/B] o której mamy zajęcia w niedzielę? O 12:00 czy 12:30? Będziemy miały z tobą, tak?[/quote]
Chyba ze mną, a o której, to nie wiem. Ja będę od 8-mej :evil_lol:

Posted

Na 12-tą.
Przyślijcie mi na priv swoje numery telefonów, na wypadek, gdyby nie chciało mi się wstać i chciałabym odwołać zajęcia :diabloti: .

Posted

Ja tylko chcialam oswiadczyc, ze w sobote pojawie sie z oboma moimi czolgistami, wiec bedzie ciekawie.:evil_lol:

Lidka, nie zapomnij akcesoriow o ktorych rozmawialysmy:razz: tylko dla nich przywoze Bariego:razz:

Posted

Talut spiesz sie powoli !Co do klikera to "wyklikanie " nie jest rownoznaczne z nauczeniem.Uwazaj,bo w konsekwencji pies sie nie nauczy niczego a Ty powiesz ,ze kliker nie dziala.Ucz jednej,gora dwoch komend ale do konca tzn do momentu az pies bedzie ja wykonywal w roznych warunkach ,w roznym otoczeniu i prawie bez nagrody ( tylko np za pochwale).
Władczyni ( no nie moge Twoj nick jest powalajacy) to dobrze,ze Samba przerywa czynnosc po kliku ,tak ma byc .Klik konczy zachowanie .A smaka warto miec w reku wtedy pies nie bedzie musial biec donikad.
Swoja droga chyba musze was poprosic o pokaz klikerowy ,jak Wy uczycie ,ze juz macie komendy i wszystko, a ja nadal mam trzy tyczki slalomu i bez komendowe :-)

Mokka a moj telefon chcesz ? :-)

Posted

[quote name='Romas']Swoja droga chyba musze was poprosic o pokaz klikerowy ,jak Wy uczycie ,ze juz macie komendy i wszystko[/quote]No ja też bym chciała taka demonstrację - tylko pozazdrościć, szczególnie tego "wzorowego przychodzenia". :-) talut, w jakim wieku jest piesek?