asher Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Zaraz, bo mnie się już pokiełbasiło o czym właściwie rozmawiamy :lol: Jakie przeszkody są w jupmingu, a których nie ma w zerówkach i jakich przeszkód nie ma w zerówkach agility: ;) Stereo, ale my nie miałyśmy ponumerowanych, więc miałyśmy trudniej :cool1: ;) Quote
Flaire Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 [quote name='Aldra']Dodam, ze to byl ten sam tor co A1 w dodatku w egzaminach na A2 !!! [/quote]No tam dodali huśtawkę, więc nie dokładnie ten sam. ;-) [quote name='Aldra']Na szczescie (dla Flaire i dla mnie ;) ) wszystko sie dobrze skonczylo :cool1: [/quote]Tiaaa, i TYLKO dla nas dobrze się skończyło ;-). [quote name='Aldra']Tylko nadal mnie zastanawia co kierowalo osoba ustawiajaca tor (zdaje sie ze to sedzia) ze miedzy A0 a A1 nie bylo prawie roznicy... No i jedyne co mi na chwile obecna przychodzi do glowy - to... brak pomyslow :roll: - potem wystarczylo zamienic jeden tunel na slalom i A1 gotowe - prawda ze sprytne :razz: No chyba ze sie myle - wtedy poprawcie :lol:[/quote]Aldra, trzeba wiedzieć, że A0 to nie jest oficjalna klasa i sędzia nie znał jej reguł ponadto, co mu powiedzieli - a to widocznie było nie do końca wystarczające, a w każdym razie, on to nie do kkońca zrozumiał. Quote
Flaire Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 [quote name='asher']Zaraz, bo mnie się już pokiełbasiło o czym właściwie rozmawiamy :lol: Jakie przeszkody są w jupmingu, a których nie ma w zerówkach i jakich przeszkód nie ma w zerówkach agility: ;) [/quote] asher, tor jumpingowy można ustawiać na różnych poziomach. Bez względu na poziom, na torze jumpingowym nie ma strefówek (palisady, kładki, huśtawki - no i stołu :roll:). Ponadto, na torze jumpingowym ustawionym na poziomie zero, nie ma też koła ani slalomu. Jasne? Quote
Aldra Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 [quote name='Flaire']Aldra, trzeba wiedzieć, że A0 to nie jest oficjalna klasa[/quote] Wiem wiem dlatego wogole sie ciesze ze zerowki byly na oficjalnych zawodach :loveu: bo my to musimy duzo nad stresem pracowac - prawda Mokka ? ;) - wiec im wiecej prob tym lepiej [quote name='Flaire']i sędzia nie znał jej reguł ponadto, co mu powiedzieli - a to widocznie było nie do końca wystarczające, a w każdym razie, on to nie do kkońca zrozumiał.[/quote] W takim razie to go troche usprawiedliwia ;) Quote
stereo Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 [quote name='Flaire']Bez względu na poziom, na torze jumpingowym nie ma strefówek (palisady, kładki, huśtawki - no i stołu :roll:). Ponadto, na torze jumpingowym ustawionym na poziomie zero, nie ma też koła ani slalomu. Jasne?[/quote] Jak słońce.:evil_lol: Dziekuję bardzo. Quote
Flaire Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Jeszcze tylko dowód, że skok w dal jest w jumpingu zerówkowym: [IMG]http://www.std.org/~hania/misia/skokjumping.JPG[/IMG] Quote
stereo Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Śliczny skok.:loveu: Skok w dal mnie jakos strasznie nie przeraża. Najbardziej bałam sie slalomu, ale Negra mnie miło zaskoczyła, bo potrafi sie skoncentrować i nawet nam to idzie.:loveu: Quote
talut Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 mnie też nie będzie w tą niedzielę :( siostra ma rocznicę komunii :( Quote
Mokka Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='Aldra']No wlasnie ! Mnie tez niezly strach oblecial jak zobaczylam ten tor. Dodam, ze to byl ten sam tor co A1 w dodatku w egzaminach na A2 !!! Na szczescie (dla Flaire i dla mnie ;) ) wszystko sie dobrze skonczylo :cool1: Tylko nadal mnie zastanawia co kierowalo osoba ustawiajaca tor (zdaje sie ze to sedzia) ze miedzy A0 a A1 nie bylo prawie roznicy... No i jedyne co mi na chwile obecna przychodzi do glowy - to... brak pomyslow :roll: - potem wystarczylo zamienic jeden tunel na slalom i A1 gotowe - prawda ze sprytne :razz: No chyba ze sie myle - wtedy poprawcie :lol:[/quote] Ujmę to tak. Na wszystkich zawodach, w jakich brałam udział sędziowie ustawiali egzaminy A1, A2, A3 na tej samej bazie, zmieniając tylko (utrudniając) pewne elementy. Czasami jest to zmiana kolejności, kierunku, wejścia na przeszkodę. Nie było tych zawodów aż tak wiele, ale ja jeszcze nie spotkałam się z całkowitą przebudową toru ze względu na podwyższenie kategorii egzaminu. A jeśli chodzi o zerówkę, to odniosłam wrażenie, że sędzia pierwszy raz spotkał się z czymś takim :lol: . Licencjonowani sędziowie nie sędziują zawodów nieoficjalnych, a jak już Flaire napisała, na oficjalnych nie organizuje się zerówek (poza pewnymi wyjątkami - brawo Dorota :klacz: ). Nie wiem, czy zauważyłaś, ale przy ustawianiu pierwszego sobotniego toru sędzia chciał wstawić slalom, dopiero Leszek mu wytłumaczył, że to nie wypada ;) . Zresztą jak pomagałam ustawiać tor w niedzielę, sędzia też jeszcze mnie pytał, czy na pewno to i to można i z pewnym żalem upewniał się, że slalom wyjeżdża na aut ;) . Quote
Romas Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 To szkoda Natalia ,ale powiemy Ci co bylo :-) Fajnie ,ze objasnilyscie jakie przeszkody gdzie sa.Mi to ciagle sie kielbasi . Quote
asher Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Ja postaram się w niedzielę być, ale pewnie pojawimy się wcześniej, bo prosto z dworca, więc mój biedny pierdołek musi mieć trochę czasu na dojśćie do siebie po tak okropnym przeżyciu, jak podróż pociągiem ;) [quote]Bez względu na poziom, na torze jumpingowym nie ma strefówek (palisady, kładki, huśtawki - no i stołu :roll:). Ponadto, na torze jumpingowym ustawionym na poziomie zero, nie ma też koła ani slalomu. Jasne?[/quote] Jeszcze jedno pytanko, co to takiego "stół"? Quote
Ludek Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='Mokka'][URL="http://imageshack.us"][/URL] [URL="http://imageshack.us"][/URL] Lidka z Milo [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img222.imageshack.us/img222/9654/ckmilo17mw.jpg[/IMG][/URL] [/quote] Ciekawa jestem czy on dał radę przeskoczyć hopkę:lol: . Quote
PATIszon Posted May 10, 2006 Author Posted May 10, 2006 [quote name='Ludek']Ciekawa jestem czy on dał radę przeskoczyć hopkę:lol: .[/quote] A czemu mialby nie dac :niewiem: Quote
Ludek Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Bo juz ma taki pulap lotu, że poprzeczka powinna być pod nim. Chyba:lol: . Quote
Mokka Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='Ludek']Bo juz ma taki pulap lotu, że poprzeczka powinna być pod nim. Chyba:lol: .[/quote] Albo nad nim :evil_lol: . Quote
betty_labrador Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='Ludek']Bo juz ma taki pulap lotu, że poprzeczka powinna być pod nim. Chyba:lol: .[/QUOTE] [B]Ludek[/B] to nie pamietasz czy przeskoczyl? :D jak sa zajecia w ten wekeend [B]Mokko[/B]? Quote
Ludek Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='betty_labrador'][B]Ludek[/B] to nie pamietasz czy przeskoczyl? :D jak sa zajecia w ten wekeend [B]Mokko[/B]?[/quote] Nie pamietam:razz: . W jumpingu mieliśmy jedną zrzutkę, ale czy to akurat na tej przszkodzie, to nie wiem. Mam ogromną prośbę do [B]Oli[/B]. Przejrzyj zdjęcia z zawodów i prześlij mi na maila ([EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]) te z Irdą, żebym znów nie wrzuciła innego psiaka jako Irdę. Szukam chętnego, który napisze relację z zawodów:). Quote
stereo Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='asher']Jeszcze jedno pytanko, co to takiego "stół"?[/quote] To taki stół, na który pies musi wskoczyć, połozyć się (albo usiaść w zależności od nakazu), poczekać ileśtam sekund i biec dalej. Ale gdzieś czytałam, że go się już prawie nie używa. Ze strony [url]http://goldenretriever.pl/praca/regagil.htm:[/url] [IMG]http://goldenretriever.pl/praca_pliki/stol.gif[/IMG] [FONT=Tahoma][COLOR=#ffd700][FONT=Tahoma][COLOR=black][B]"Stół[/B] Wymiary: min 90 x 90 cm, max 120 x 120 cm Wysokość: L 60 cm, M i S 35 cm Stół musi być stabilny z antypoślizgowym blatem. Elektryczny czasomierz (sygnał po 5 s.) może być wbudowany w stół, w obudowę 10 cm, biegnącą dookoła stołu. [/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][FONT=Tahoma][COLOR=#ffd700][FONT=Tahoma][COLOR=black] pies musi zostać na stole przez 5 sekund w jakiejkolwiek pozycji, którą może zmienić, czas zaczyna się liczyć natychmiast po wejściu psa na stół. Jeżeli pies opuści stół przed końcem czasu i znakiem sędziego będzie mu policzone 5 pkt., musi wrócić i czas jest kontynuowany. Pies musi wejść na stół z którejś z 3 stron A, B lub C. Jeśli pies minie stół i wskoczy ze strony D jest to odmowa, ale nie dyskwalifikacja za pokonanie przeszkody w niewłaściwą stronę. Jeżeli pies spadnie ze stołu jest to błąd i może wskoczyć obojętnie z której strony. Jeżeli przejdzie pod stołem jest to odmowa (5 pkt.).[/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][FONT=Tahoma][COLOR=#ffd700][FONT=Tahoma][COLOR=black]" Na filmach z Ameryki jest go czasami widać... [/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT] Quote
Mokka Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='betty_labrador'] jak sa zajecia w ten wekeend [B]Mokko[/B]?[/quote] Jak zwykle. W sobotę godz. 15 grupa zaawansowana. W niedzielę o godz. 8 grupa zaawansowana, o godz. 10 początkujący psy małe, a o godz. 12:30 początkujący psy duże. Quote
stereo Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='Mokka']Jak zwykle. W niedzielę o godz. 8 grupa zaawansowana, o godz. 10 początkujący psy małe, a o godz. 12:30 początkujący psy duże.[/quote] Ostatnio było, ze na 10:15 małe,a my na 12. Chyba,ze nie załapałam jakieś zmiany... Quote
Mokka Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='stereo']Ostatnio było, ze na 10:15 małe,a my na 12. Chyba,ze nie załapałam jakieś zmiany...[/quote] Tak mi podała Ela. Quote
PsychoSzczurek Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 [quote name='Mokka']Tak mi podała Ela.[/quote] a nic nie pomieszała? bo to coś w ilości godzin się nie zgadza...:cool1: Quote
stereo Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 właśnie. A w sobote ma tylko jedna grupa? Tam nie ma przypadkiem jeszcze bardzo początkujących? Quote
talut Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 hmm a co robią bardzo początkujący? bo skoro w niedzielę nie mogę to może bym w sobotę przyjechała :cool3::evil_lol: Quote
Recommended Posts