Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
kleszcze sie uodparniają
To raczej legenda...

Nie wiem, co to jest "insekt stop dla psów", nie wiem, o jakie "olejki Bayera" chodzi, a co więcej, nie wiem, co to znaczy "co jakiś czas".

Preparat preparatowi nie równy, a wszystkie należy używać dokładnie według wskazówek, które raczej nie brzmią "co jakiś czas".

Ja od lat używam Frontline Spot-on raz na miesiąc i nie mam problemu z kleszczami. Gdybym miała, dodałabym pewnie jeszcze obrożę - najprawdopodobniej Preventic.

przeciez mowie, ze BAYERA FRONTLINE, i tak jak wet kaze.

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
przeciez mowie, ze BAYERA FRONTLINE, i tak jak wet kaze.
Przepraszam, źle Cię zrozumiałam, ale to dlatego, że producentem Frontline nie jest Bayer, tak że nie istnieje nic takiego, jak "Bayera Frontline". A o tym, że "tak jak wet każe" to jeszcze nie pisałaś, tylko że "co jakiś czas". A zazwyczaj ludzie, którzy używają takich preparatów regularnie - a żeby były w ogóle skuteczne, konieczne jest używanie ich regularnie - wiedzą dokładnie, jak często to robią, bo muszą pamiętać datę następnej aplikacji.
Posted

A no to przepraszam :oops: . Urzywalismy bayera, ale ze nie dzialal najlepiej to sie na frontlinea przestawilismy. A my uzywamy tego co 3 miesiace, bo wet nam tak kazal, bo one to duze porcje tego dostają. A ten 'insekt stop' to taki spray ziolowy+nawilzajacy, ale to przed spacerami. I na rany po kleszczach. A ze mamy z kleszczami problem, bo tu jest ich na prawde duzo, to jeszcze obroze doszly, ale to od niedawna, bo nie moglismy znalezc takich rozmiarow:P Tak naprawde, to te kleszcze trzeba by z gory(tj z takiego samolotu)spryskac, ogolem cale pole i las, to wtedy moze by ich tyle nie bylo. Ale na to gmina forsy nie ma...

Ja mam nadzieje, ze Matrixa to ominie w przyszlym roku i wogole, bo on juz by chyba nie przetrzymal. W tym roku wet go ledwie odratowal... Zadnemu psu tego nie rzycze, nawet najwiekszym wrogom:) Meczarnia straszna. Pozdro :D

Posted

Zbocze troche z tematu, ale sie pytają w domu, czy w tą sobote bedzie trening, bo podobno pogoda bedzie slaba:/ Mi tam co prawda pogoda nie przeszkadza, no ale... A trening o 14, tak?

POZDROWIONKA!!!!!!!!!!

Posted

Trening ma byc w sobote i niedizele, ale jezeli ma lac na maxa to nie bedzie.jednak roznie z tym bywa bo jak u mnie na woli moze lac to na mokotowie nie koniecznie .

Posted
A my uzywamy tego co 3 miesiace, bo wet nam tak kazal, bo one to duze porcje tego dostają.
Tyle że Frontline przeciw kleszczom działa tylko przez miesiąc. A porcje powinny dostawać odpowiednie na swoją wagę - jeśli porcje są większe, to wcale nie będą dłużej działały, niestety.
Posted

zakla: Jestr dokladnie tam, jak powiedziala Flaire. Frontline Spot-on jest w sprzedazy w roznych dawkach, w zaleznosci od wagi psa np. do 10 kg, czy do 20 kg. Dawki nie powinny byc mniejsze ani wieksze! Moze wartoby bylo sprawdzic jakie bdezie dzialanie takiego spot-on+obroza. Niestety dla skutecznosci kazdego preparatu niezbedne jest przestrzeganie terminu! Wiec jesli ma dzialanie przez 30 dni, to znaczy, ze 32 dnia preparat moze juz nie dzialac... :(

Mokka: Wyjezdzam z Wawy o 11.00 bo na 17.00 mamy byc w Poznaniu u Elizy. Na jazde trzeba liczyc okolo 5 godzin, a obiodek tez trzeba jakis zjesc. Zapraszam serdecznie, jesli chcialabys jechac! W doborowych towrzystwie zawsze razniej! :D

Posted

Dzięki Aga, ale dla mnie za wcześnie. Pojadę pociągiem po południu i przenocuję w Poznaniu (Flaire, Wacek mnie przygarnie - może by im pokibicować w rewanżu).

Posted

Aga, nic nie wiem konkretnie, poza tym, że na losowaniu numerów (7:45) obecność obowiązkowa. Mogę do Ciebie zadzwonić, jak już coś będzie wiadomo. Ale Ty się nie nastawiaj na nic wielkiego z naszej strony, ponieważ jako absolutne debiutantki na takiej imprezie jedziemy dostać w d... i zebrać trochę doświadczeń. Poza tym mam nadzieję, że będziemy się dobrze bawić i że będzie trochę czasu, aby pobiegać po ringach i odwiedzić innych dogomaniaków i cavanowiczów, którzy się będą wystawiać. :P

Posted

W sobote trening dal grypy zaawansowanej i srednio zaawansowanej jest o 12.00.

Mokka

przy wejsciu na teren wystawy ma byc lista zawodnikow. masz miec ze soba ksiazeczke zdrowia i zaswiadczenie od weta oraz dowod wplaty na wszelki wypadek. zawody odbywaja sie na ringu glownym!

Posted

a zreszta masz to co przyszlo liste...

Włanie sie dowiedziałam (w rozmowie telefonicznej z pania Kordos chyba), że

zawody zaczynaja sie o 8-mej i maja się skończyć do 14-tej. Wejcie od ul.

Głogowskiej, na bramie będzie lista zawodników, trzeba mieć dowód wpłaty lub

zapłacić na miejscu, szczepienia i zawiadczenie od weta (niekoniecznie

powiatowego) ze pies jest zdrowy. Zawody będš rozgrywane na ringu głównym.

Posted
Dzienx! Ale trening bedzie na 1000%?

Raczej tak. A jeśli zdarzyłby się jakiś kataklizm pogodowy, to dzwońcie do Eli, czy coś robimy, bo bezpieczeństwo przede wszystkim.

Na weekend zapowiadają kiepską pogodę, więc trzymajcie rękę na pulsie.

Mam jednak nadzieję, że da się choć trochę pobiegać. :)

Posted

My tez juz nie mozemy doczekac sie sobotniego treningu, zwlaszcza w ostatni weekend nie moglismy byc.

Wiec trzymam kciuki, aby pogoda nam nie pokrzyzowala planow.

Zakla,

Nie zapomnij o zdjeciach. :D

Posted

BLAGAM!!! Niech sie ta cholerna pogoda poprawi!!!!!! Ja chce jutro na trening pojechac! Wiadomo juz czy bedzie czy nie? Jak pogoda bedzie taka jak dzisiaj to bedzie?