zakla Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 kleszcze sie uodparniająTo raczej legenda...Nie wiem, co to jest "insekt stop dla psów", nie wiem, o jakie "olejki Bayera" chodzi, a co więcej, nie wiem, co to znaczy "co jakiś czas". Preparat preparatowi nie równy, a wszystkie należy używać dokładnie według wskazówek, które raczej nie brzmią "co jakiś czas". Ja od lat używam Frontline Spot-on raz na miesiąc i nie mam problemu z kleszczami. Gdybym miała, dodałabym pewnie jeszcze obrożę - najprawdopodobniej Preventic. przeciez mowie, ze BAYERA FRONTLINE, i tak jak wet kaze. Quote
Flaire Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 przeciez mowie, ze BAYERA FRONTLINE, i tak jak wet kaze.Przepraszam, źle Cię zrozumiałam, ale to dlatego, że producentem Frontline nie jest Bayer, tak że nie istnieje nic takiego, jak "Bayera Frontline". A o tym, że "tak jak wet każe" to jeszcze nie pisałaś, tylko że "co jakiś czas". A zazwyczaj ludzie, którzy używają takich preparatów regularnie - a żeby były w ogóle skuteczne, konieczne jest używanie ich regularnie - wiedzą dokładnie, jak często to robią, bo muszą pamiętać datę następnej aplikacji. Quote
zakla Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 A no to przepraszam :oops: . Urzywalismy bayera, ale ze nie dzialal najlepiej to sie na frontlinea przestawilismy. A my uzywamy tego co 3 miesiace, bo wet nam tak kazal, bo one to duze porcje tego dostają. A ten 'insekt stop' to taki spray ziolowy+nawilzajacy, ale to przed spacerami. I na rany po kleszczach. A ze mamy z kleszczami problem, bo tu jest ich na prawde duzo, to jeszcze obroze doszly, ale to od niedawna, bo nie moglismy znalezc takich rozmiarow:P Tak naprawde, to te kleszcze trzeba by z gory(tj z takiego samolotu)spryskac, ogolem cale pole i las, to wtedy moze by ich tyle nie bylo. Ale na to gmina forsy nie ma... Ja mam nadzieje, ze Matrixa to ominie w przyszlym roku i wogole, bo on juz by chyba nie przetrzymal. W tym roku wet go ledwie odratowal... Zadnemu psu tego nie rzycze, nawet najwiekszym wrogom:) Meczarnia straszna. Pozdro :D Quote
zakla Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 Zbocze troche z tematu, ale sie pytają w domu, czy w tą sobote bedzie trening, bo podobno pogoda bedzie slaba:/ Mi tam co prawda pogoda nie przeszkadza, no ale... A trening o 14, tak? POZDROWIONKA!!!!!!!!!! Quote
blaira Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 Trening ma byc w sobote i niedizele, ale jezeli ma lac na maxa to nie bedzie.jednak roznie z tym bywa bo jak u mnie na woli moze lac to na mokotowie nie koniecznie . Quote
Flaire Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 A my uzywamy tego co 3 miesiace, bo wet nam tak kazal, bo one to duze porcje tego dostają. Tyle że Frontline przeciw kleszczom działa tylko przez miesiąc. A porcje powinny dostawać odpowiednie na swoją wagę - jeśli porcje są większe, to wcale nie będą dłużej działały, niestety. Quote
aga_ostaszewska Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 zakla: Jestr dokladnie tam, jak powiedziala Flaire. Frontline Spot-on jest w sprzedazy w roznych dawkach, w zaleznosci od wagi psa np. do 10 kg, czy do 20 kg. Dawki nie powinny byc mniejsze ani wieksze! Moze wartoby bylo sprawdzic jakie bdezie dzialanie takiego spot-on+obroza. Niestety dla skutecznosci kazdego preparatu niezbedne jest przestrzeganie terminu! Wiec jesli ma dzialanie przez 30 dni, to znaczy, ze 32 dnia preparat moze juz nie dzialac... :( Mokka: Wyjezdzam z Wawy o 11.00 bo na 17.00 mamy byc w Poznaniu u Elizy. Na jazde trzeba liczyc okolo 5 godzin, a obiodek tez trzeba jakis zjesc. Zapraszam serdecznie, jesli chcialabys jechac! W doborowych towrzystwie zawsze razniej! :D Quote
Mokka Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Dzięki Aga, ale dla mnie za wcześnie. Pojadę pociągiem po południu i przenocuję w Poznaniu (Flaire, Wacek mnie przygarnie - może by im pokibicować w rewanżu). Quote
aga_ostaszewska Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Mokka: No trudno... :( A czy wiadomo juz o ktorej bedziecie skakac i gdzie? Bo baaaaardzo chcaialabym kibicowac! Quote
Mokka Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Aga, nic nie wiem konkretnie, poza tym, że na losowaniu numerów (7:45) obecność obowiązkowa. Mogę do Ciebie zadzwonić, jak już coś będzie wiadomo. Ale Ty się nie nastawiaj na nic wielkiego z naszej strony, ponieważ jako absolutne debiutantki na takiej imprezie jedziemy dostać w d... i zebrać trochę doświadczeń. Poza tym mam nadzieję, że będziemy się dobrze bawić i że będzie trochę czasu, aby pobiegać po ringach i odwiedzić innych dogomaniaków i cavanowiczów, którzy się będą wystawiać. :P Quote
Elka Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 W sobote trening dal grypy zaawansowanej i srednio zaawansowanej jest o 12.00. Mokka przy wejsciu na teren wystawy ma byc lista zawodnikow. masz miec ze soba ksiazeczke zdrowia i zaswiadczenie od weta oraz dowod wplaty na wszelki wypadek. zawody odbywaja sie na ringu glownym! Quote
Mokka Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 UWAGA wiadomość od Elki. W najbliższą sobotę trening o godz. 12 - obydwie grupy!!! Quote
Elka Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 a zreszta masz to co przyszlo liste... Włanie sie dowiedziałam (w rozmowie telefonicznej z pania Kordos chyba), że zawody zaczynaja sie o 8-mej i maja się skończyć do 14-tej. Wejcie od ul. Głogowskiej, na bramie będzie lista zawodników, trzeba mieć dowód wpłaty lub zapłacić na miejscu, szczepienia i zawiadczenie od weta (niekoniecznie powiatowego) ze pies jest zdrowy. Zawody będš rozgrywane na ringu głównym. Quote
zakla Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 W sobote trening dal grypy zaawansowanej i srednio zaawansowanej jest o 12.00. A dla nas o 14? Znaczy dla mnie i dla Żwircia? Quote
zakla Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 IWA!!! Mamy dla was zdjecia! Mielismy juz wczesniej, ale Was nie bylo:) Postaram sie nie zapomniec:] Quote
Mokka Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Grupa najbardziej początkująca (Rocky, Żwirek) przychodzi na godz.14. Quote
Mokka Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Dzienx! Ale trening bedzie na 1000%? Raczej tak. A jeśli zdarzyłby się jakiś kataklizm pogodowy, to dzwońcie do Eli, czy coś robimy, bo bezpieczeństwo przede wszystkim. Na weekend zapowiadają kiepską pogodę, więc trzymajcie rękę na pulsie. Mam jednak nadzieję, że da się choć trochę pobiegać. :) Quote
iwa Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 My tez juz nie mozemy doczekac sie sobotniego treningu, zwlaszcza w ostatni weekend nie moglismy byc. Wiec trzymam kciuki, aby pogoda nam nie pokrzyzowala planow. Zakla, Nie zapomnij o zdjeciach. :D Quote
zakla Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 BLAGAM!!! Niech sie ta cholerna pogoda poprawi!!!!!! Ja chce jutro na trening pojechac! Wiadomo juz czy bedzie czy nie? Jak pogoda bedzie taka jak dzisiaj to bedzie? Quote
zakla Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Wlasnie sprawdzilam pogode na onecie i tam piszą, ze jutro nie pada, bedzie slonce za chmurami i 6'C, wiec nie jest tak zle:) Quote
aga_ostaszewska Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Oj, zakla zakla :D czy wiesz ze treningi w zeszlym roku byly przy mrozie -20... Deszcz to pestka :D ...jeszcze mozna sie fajnie na trwce poslizgac bez korkow... :D Quote
zakla Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 :D :P :wink: :thumbs: :Dog_run: :bluepaw: Quote
PATIszon Posted November 5, 2004 Author Posted November 5, 2004 Oj, zakla zakla :D czy wiesz ze treningi w zeszlym roku byly przy mrozie -20... Deszcz to pestka Kenia ma odmienne zdanie na ten temat.... :lol: Quote
Recommended Posts