Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeden berneńczyk (Kasper, łobuz straszliwy, ale baaardzo fajny pies) też wiem, że będzie.

A co do drugiego, Mokka, masz namiary kluchy? Mogłabyś się z nią skontaktować?

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mokka,

Bierz kamere! Będę kręcić (tylko nie zapomnij o korbce)

Acha, jak ktoś ma termos z gorącą herbatką to też poprosze, bo operator kamery nie może zamarznąć :nono:

Może być z cukrem i cytrynką :wink:

Posted

Carry

Nie przesadzaj!! co to jest 4 godziny??!! :wink:

Je też jestem jaknajbardziej za termosem z gorącą herbatką bo ja też nie mogę zamarznąć, bo mi potem kij będzie z ręki wypadał a za kazde upuszczenie kija 50 pompek!! :)

Posted

Dziewczyny,

Trzymam jutro za Was kciuki. No, no, no ... zaczynac trening prawie w nocy, w polarnej temperaturze to trzeba byc twardym ;-)

Do goracej herbatki dolejcie sobie jakiegos wzmacniacza to i cieplej sie zrobi i weselej :lol:

Elka,

Nie daj sie i dzielnie machaj tymi kijami!

BTW znam fajna dziewczyne, ktora tez trenuje ten fajny sport. Jak dobrze pamietam od paru lat sedziuje, a dodatkowo spiewa w chorze i calkiem dobrze uczy angielskiego i hiszpanskiego :) Prawdziwy z niej czlowiek orkiestra :)

pozdrawiam,

Posted

Wind

Co sędziuje??

Będę machać dzielnie!! Wczoraj tak dzielnie machałam rączkami, że koleś2razy cięższy wrócił do domu z rozwaloną szyją!! :)

To takie wtracenie w razie gdyby któś śmiał okazywać nieposłuszeństwo!! :cool3:

Posted
To takie wtracenie w razie gdyby któś śmiał okazywać nieposłuszeństwo!! :cool3:
:o :o :o Misia mówi:

Będę grzeczna i nie będę zaczepiać innych psów!

......

Posted

Elka,

Jak dobrze pamietam to aikido i chyba sie nie myle, bo to oznaczaloby ze miazdzyca u mnie zaawansowana ;)

Flaire,

Nie chce sie licytowac, ale Maja skrobie w swym zeszyciuku:

Obiecuje Elci, ze bede bardzio, bardzio, bardzio grzećna i nie bede omijac hoopek

Obiecuje Elci, ze bede bardzio, bardzio, bardzio grzećna i nie bede omijac hoopek

Posted

Elka,

No co Ty ... przeciez my jestesmy posluszni !!! I to bardzo, to te psy takie rozbrykane, niezorganizowane, nieposluszne i wogole ;) To one!!! Nie my!!!

Posted

Elka, okej, to może być ode mnie też:

...

:D :D 8) 8) :D

Posted

Elka,

Jesli jest tak jak mowisz, a na pewno tak jest to ja od jutra rezygnuje z masla :roll:

Flaire,

Lizusie wszyscy wiedza, ze z Misia calkiem grzeczniutkie potraficie byc ... jak Wam sie oczywiscie chce ;)

pozdrawiam,

Posted

Jedz maselko bo jest pyszne!! Ja osbiscie nie chce was oczywiscie terroryzowac!! Tak ogólnie to wiecej razy ktos mi robi kuku niz ja komus ale skoro juz sie boicie i obiecujecie byc grzeczne to moge was od czasu do czasu postresowac!! :P

Posted
Flaire,

Lizusie wszyscy wiedza, ze z Misia calkiem grzeczniutkie potraficie byc ... jak Wam sie oczywiscie chce ;)

Wind, to nie takie proste... bo Misi najulubieńszym zajęciem ze wszystkiego pod słońcem (no, może poza jedzeniem... :wink: ) jest latanie z innymi psami. Więc mi serce pęka zawsze, jak muszę jej tego zabraniać :placz: :placz: :placz: Co widać, niestety, po jej zachowaniu np. na agility. Nieeee wieeeem, może nie powinnam z nią trenować tylko ganiać gdziesik... :(
Posted

Flaire!!

Nawet nie mow ze nie powinnas trenowac agility!! :evil: Radzicie sobie z kazdym treningiem coraz lepiej a po zajeciach (jesli nie zamarzlam) to psiaki maja chwile na zabawe!!:D

Glowa do gory!! :P

Posted

Flaire,

Alez oczywiscie, ze powinnas trenowac ... no i powinnas gdzies ganiac z Misiatkiem ;) Ale jak widze, skoro zaczniecie jutro o 8 to duuuzo czasu bedziecie mialy i na agility i na ganianie :)

Posted
Ale jak widze, skoro zaczniecie jutro o 8 to duuuzo czasu bedziecie mialy i na agility i na ganianie :)
Tylko że ja chora jestem i w ogóle powinnam siedzieć w domu :( . Ale na razie zamierzam przyjść, chyba że będę umierająca.
Posted

Dzisiejszy trening był krótki i psy wydawały się raczej rozkojarzone, może przez wczesną poranną godzinę, a może przez świeżutki, fajny śnieżek... Mieliśmy dwa nowe pieski, Jettę - berneńczyka i Fabię - gronkę. Jetta skakała przez przeszkody pięknie pod warunkiem, że jej Pani skakała również. Ale gdy tylko Pani biegła obok przeszkody, to Jetka też! Natomiast Fabia skakała nie tylko przez przeszkody, ale również pomiędzy nimi - w górę, w bok, na Panią - gdzie popadło!

A Misia biegała bardzo ładnie, tylko jej pani tratowała przeszkody...

Po zakończeniu krótkiego treningu, pieski sobie trochę hasały i niestety Misia (która, jak niektórzy wiedzą skąd inąd, ma skłonności do nieszczęśliwych wypadków) skończyła z maleńką ranką na uchu, która krwawiła tak, jakby całe ucho się oberwało, co najmniej. Trudno było to zatamowć, a jak się w końcu udało, to Misia zrobiła trzep-trzep i krew pofrunęła znów na wszystkie strony. No więc znów tamujemy, Misia znów trzepie i tak w kółko. W końcu PATIszon zabrała mnie do domu, gdzie w przedsionku przed wejściem do mojego mieszkania w końcu udało mi się zatamować krwawienie przy pomocy takiego proszku do tamowania krwawiących pazurów. Ale potem poszłam po szmatę, żeby Misi przetrzeć zakrwawiony pysk, Misia trzpnęła znów i pokryła cały przedsionek malutkimi kropelkami krwi... Więc znów tamuję, tym razem mówię Misi waruj-zostań i biorę się za mycie ściany. Zajęło mi to z pół godziny, ale kilka kropelek, nad drzwiami tak na wysokości 2,5 metra, zostawiłam na pamiątkę.

W końcu obandażowałam Misi łepetynę i kazałam spać (czym nie była zachwycona, bo chciała się bawić). Mam nadzieję, że jak się wyśpi za godzinę-dwie, to ucho juz będzie odpowiednio zakrzepnięte.

Chciałam podkreślić, że ranka jest tak maleńka, że w ogóle jej nie widać (inaczej poszłabym prosto do weta na szycie). Jedyny sposób, żeby wiedzieć, gdzie ranka sie znajduje to patrzeć, skąd zaczyna się za każdym razem sączyć krew. Niemniej nie powinna Misia chyba dzisiaj więcej biegać, żeby to się znów nie otworzyło. Więc ze spacerku na natolińskich łąkach niestety zrezygnujemy...

Misia wygląda dosyć pociesznie z obandażowanym łbem:

malamisiaznaderwanymuchem.jpg

Posted

My dopiero teraz odespałyśmy poranne szaleństwa :wink:

Misia biedna :( -ucho wyglądało strasznie,chociaż ranka nie wydawała się rzeczywiście duża.

A z obandażowaną główką wygląda super :D :wink:

I jeszcze jedno-normalnie dzisiaj przeżyłam szok :wink: -widziałam Leona Mokki i ....to nie pies,to CUDO :D

Wspaniały-tylko pozazdrościć-szczególnie,że do nieprzeciętnej urody dochodzi jeszcze nieprzeciętna inteligencja.

Posted

Na pewno zaraz będą tu nowe superowskie zdjęcia, a ja chcę jeszcze wstawić moje ulubione z tychstarych, które przesłała mi Wind... Dlaczego ulubione? No bo wiecie, jak to z tym kołem bywa... A tutaj:

misiaprzezkolo.jpg

Posted

Flaire

przesylaj dalej zdjecia! :)

dobrze ze misiolkowi nic sie nie stalo, a coz spowodowalo taka ranke?

jak sobie radzila Fabia? :) jestem ciekawa jak sobie radzil inny belgus :)

pozdr

Posted

niuka, przecież napisałam o Fabii:

Natomiast Fabia skakała nie tylko przez przeszkody, ale również pomiędzy nimi - w górę, w bok, na Panią - gdzie popadło!

A Misi się po prostu dostało... :(