Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

danavas napisał(a):
kochana...on jest nadal nie do adopcji....Pan Heniu mówi, że ten psiak to kłębek lęku...on musiał być bity przez rękę która go karmi...nawet może nie bity ale maltretowany....ma takie dni kiedy przyjdzie i łasi się do opiekuna a za chwile ucieka przerażony jakby zaraz miał dostać lanie.....najlepiej dla niego byłoby u Pana Henia już zostać...być w miejscu w którym czuje się w miarę bezpiecznie i nie chce uciec przez dziórkę od klucza...jestem o tym przekonana,że z każdego nowego miejsca ucieknie...jeszcze miałam nadzieję, ze jak go wykastrujemy to cusik się ogarnie i uciekać przestanie chociażby z psich powodów....ale jak to zrobić jak nie ma kasy nawet na dt....
robię teraz wielki bazar i będę go rozsyłać dzień i noc aż odrobię ten dług bo to jest masakra jakaś....
on się do adopcji nadaje tylko do jakiegoś bardzo dobrze obeznanego w temacie psiego lęku człowieka...bo same wiecie jaką jazdę miał z nim Pan Heniu na poczatku i ile trwały poszukiwania....

Z opóźnieniem poszły wczoraj moje deklaracje.

Herbusek jest śliczny i moim zdaniem warto go ogłaszać, niczego nie ukrywając... Różne psy znajdują domy, dlaczego odbierać Ucholkowi szanse...
Nie jest tak, że on jest nieadopcyjny, musi tylko trafić do odpowiedniego domku.

Widzę to tak - albo zapada decyzja i Herbusek zostaje tam, gdzie jest, albo zostanie podjęta próba znalezienia mu DS. A im będzie starszy, tym trudniejsza adopcja.
Nie ma innego wyjścia... To prawie 8 miesięcy a psiak nie ma ani jednego ogłoszenia.
Bo jak inaczej? Danavas - będziesz łatała bazarkami dziury w budżecie psiaka do końca jego dni?

Posted

ja wiem ze wystarczy dużo serducha i ten pies się przywiąże trochę oswoi...ale zanim to nastąpi..to pitnie przy pierwszej możliwej okazji....on jak widzi drogę ucieczki dostaje szału....moją mamę przewrócił jak mu drogę zastąpiła....tylko, ze my wiedziałyśmy gdzie go szukać....nie wiem co robić z nim....bo nawet jak dom będzie odpowiedni to on nie przepuści okazji ucieczki....najlepiej jakby został w tym dt...ale jak to zrobić...kazać człowiekowi zaadoptować sobie psa....bez sensu....
Herbus...co z Tobą zrobić...???

Posted

Ja popieram Roszpunke albo w tą stronę albo w tą...
Pan Henio resocjalizuje go już kilka dobrych miesięcy a jak on się już nie zmieni?
I ma poprostu taki instynkt? Za dwa lata będzie dalej tak samo a dług już będzie sięgał kosmosu... Myślę że trzeba pogadać otwarcie z P. Heniem albo robić ogłoszenia i szukać ODPOWIEDNIEGO DOMKU...

Aga wiem jak to jest z takimi uciekinierami sama przez 2 tygodnie od adopcji Farta nie mogłam spać a jak już zasnełam śniło mi się że uciekł i że pałęta się znów gdzieś...
Tym bardziej że Państwo mieli ogród i firmę przy domu a ja pełno czarnych myśli i nawet ich dziury w płotach wyobraźnią widziałam, niezamykającą się bramkę itd.
Ale jak 3 miesiące później była wizyta po adopcyjna skakałam w górę ze szczęścia ;)

A jakby go wyadoptować do bloku? Umie chodzić na smyczy, szelkach? Jak zwieje przez drzwi to są jeszcze drzwi od klatki... Hmmm... Wiecie o co chodzi?

Posted

kurcze musiałybyście widzieć jego na żywo...to jakiś kosmos...nie wiem co robić...przecież nie powiem Panu Heniowi ze ma go sobie zostawić ... a napewno nei teraz kiedy tyle wisimy...jak wyjdziemy na zero to mogę porozmawiać...może obniży cenę albo za koszt karmy np.....cholerka...
póki co zrobimy mu ogłoszenia ale trzeba tam napisać ze pies wymaga szczególnej opieki....i musi iść do domu gdzie już sa psy...on się czuje bezpiecznie przy innych psiakach....jak jest sam z człowiekiem to panikuje....i jesli chodzi o bloki czy dom topamiętacie jak było na poczatku u Pana Henia?...szczekał i szczekał non stop...ani chwili wytchnienia.....jeszcze jest sprawa kastracji...on jest wnętrem, nie można z tym zwlekać....kastracja z usg to 250 zł ... na dzień dzisiejszy potrzeba 600zł zaległego za dt plus 250 na kastracje...

zrobiłam bazarek na Herbusa i Misia...bardzo fajne rzeczy mam nadzieję ze coś nazbieramy tylko trzeba rozsyłać...zapraszać ludzi.....dużo tego jest....
http://www.dogomania.pl/threads/223138-pi%C4%99kna-bi%C5%BCuteria....ponad-150-wzor%C3%B3w....do-30.03.2012-do-22-00?p=18638227#post18638227

Posted

nikt mi nic nie da bo jestem w otozie.....jak chciałam ze sterylkowej na kastracje suni to mi odpisały ze nie da rady bo skoro jestem w organizacji to moge z niej wziąć na ten cel....nikogo nie obchodziło ze każdy grosz na psy z dogo zbieramy same.....i że dysponujemy tylko tym co uciułamy a nikt nam nie daje z nieba...... są psy fundacyjne i psy które sobie bierzemy na głowę jako ciotki z dogo.....ale w sterylkowej już mnie skreśliły i nie zgodziły się na dofinansowanie......nie wiem jakie są w Kundelkowej kryteria.....
PAn Heniu juz dużo zrobił bo postepy sa i to ogromne....od niego Herbus już nie ucieka.....i nawet spuszczony na spacerze przychodzi....ale w nowym miejscu wszystko zacznie się od nowa.....faktycznie tu behawiorysta byłby świetny, poinstruowałby tez Pana Henia co robić i jak robic....ale póki nie spłacę tego co jest to moge zapomnieć o takiej przyjemności.....
pomóżcie cioteczki proszę w rozsyłaniu bazarku.....

Posted

Pan Henio mówił ze Herbus go bardzo wkurza bo biega radosny a jak mu chcą zrobić fote i karzą pozować to robi minę męczennika......hehehehe.....i wygląda jakby mu było bardzo źle......
a w ogóle to on już tam rządzi jak u siebie....ostro obszczekuje psy sąsiada.....i ustawia nawet tego terrorystę Miśka:)

Posted

i w końcu ja odwiedzam Herbuska, bardzo dawno mnie tu nie było...

moim zdaniem szans na adopcje Herbusek nie ma!!!! sorry ale taka jest prawda ciotki, nie ma co tu się czarować poznałam go osobiście jak był u danavas a i po paru miesiącach widziałam go u Pana Henia.
Pan Henio owszem i ćiwczy z chłopakiem, ale nie ukrywajmy to co wyćwiczy dotyczy tylko i wyłącznie jego. Herbus nie podejdzie do obcego człowieka.
ON SIĘPANICZNIE BOI. Kto zaadoptuje psa który nawet do niego nie podejdzie??

dla mnie opcja jest taka, jak najszybsza spłata długu za dt u P. Henia nie wiem jakim cudem ale musimy to zrobić i WTEDY porozmawiać z nim na temat adopcji Herbuska, bo tak naprawdę tylko jemu ufa. Jeżeli Pan Henio sięnie zgodzi to zbijać koszty dt ile się da, najlepiej by było płacić tylko za karmę. Dodatkowo można by było zamówić sesję u behawiorysty, bardziej dla Pana Henia aby wiedział jak z chłopakiem pracować, bo Herbusek raczej niebedzie chciał nawiązywać z nim kontaktu.

Dla mnie to on został za bardzo skrzywdzony i wiem jak lubi dawać dyla... nie ma opcji na dom i choćbyście miały mnie za to zbluzgać to sorry ale taka prawda....

Posted

ja już jakiś czas temu zagajałam Pana Henia o Herbuska.....nie dostałam wtedy jednoznacznej odpowiedzi, ale kategorycznej odmowy też nie było....

dzwoniłam teraz przez weekend przeprosić za tą zwłokę i tak ogólnie......napomknęłam ponownie, Pan Henio powiedział, ze on już widzi jak Herbus idzie do adopcji a za dwa dni on jedzie za nim szukać , bo nawiał........ spytałam o opcję za karmę i weta(głupio mi było jak cholera z takim długiem zadawać takie pytania).....powiedział, że przemyśli temat....zobaczymy co z tego wyjdzie.....teraz wiem jedno...zbierać zbierać zbierać...trzeba ten dług oddać....

Posted

Kto pomoze rozsylac bazarek?:cool3:Ja pomoge:lol:

Herbuskowi ciezko zaufac,to ludzie sa zli a on niestety takich spotkal na swej drodze:-(
Na szczescie Herbusku trafiles na Age i Pana Henia:lol:

Posted

[quote name='pikola']Ciotki to ja biore literke A i B.Kto dolaczy?;)[/QUOTE]
Asiu lepiej zapraszać te osoby które chodzą po bazarkach, albo sa aktywne w dziale psy w potrzebie......., bo idąc po kolei powysyłasz tez tym co pomagać nie chcą i Ci tyłek u moda obrobią...jedna cioteczka już dostała ostrzeżenie w tym temacie......ja wchodzę na stare bazarki i zapraszam wszystkich co się udzielali...

dzięki za pomoc...ja też cały czas rozsyłam....już jest 100zł na chłopaka....a fantów dużo więc można sporo nazbierać....żeby się choć ten jeden miesiąc udało odrobić....

Posted

[quote name='zioberek87']taja już tez na taką natrafiłam " nie życze sobie otrzymywać TAKICH wiadomości jakmnie twój bazar zainteresuje to sobie sama wejdę" jak ja to mówię: chu** Ci w oko:)[/QUOTE]

Krotko i na temat:megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

[quote name='danavas']Ziober jest konkretna....powiem Wam w tajemnicy że nie ma z nią co zadzierać.....ma już pobicia na swoim koncie.....hehehehe;)[/QUOTE]

Co?Ciekawie sie zaczyna robic/Aga uchyl rabka tajemnicy/:crazyeye::crazyeye::crazyeye::lol: