Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Syla']Tego się nie spodziewałam.Może niech mu nowi państwo towarzystwo dokoptują :lol: Jakąś fajną suncię, albo kolegę :lol: Wiem, jest problem....[/QUOTE]

Też żartowaliśmy na ten temat :) , ale chyba jedno wyzwanie pod tytułem " Bronek " już im wystarczy :) .

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy Bronek zostaje sam w domu? Na jak długo? Moze trzeba mu było dac trochę czasu, by poznał nowe warunki i powoli zostawiać go samego początkowo na chwilę, potem dłużej...

Posted

oj Broneczku, zrozum, że to twój domek, że nie musisz się stresować, że pańciostwo cię zostawi samego i już nie wrócą, nie nie... oni cię kochają i zawsze wrócą :)

Posted

Cześć Broneczku! To ja u wpadam po ponad trzech tygodniach uradowana, że masz swój domeczek, a Ty tam płaczesz Maluszku???
No jak to tak? Jak możesz aż tak zasmucać Monisię? Nie rób jej tego, proszę :modla::modla::modla:...
Bronusiu! Trzymam kciuki za Ciebie:thumbs::thumbs::thumbs:, a po szczegóły zaraz zadzwonię do Monisi i wszystkiego się dowiem...

Posted

Bronuś po dwóch tygodniach wrócił do mnie . W domku , który miał być jego stałym , zamiast polepszać się , robiło się coraz gorzej . Bronuś płakał jak tylko jedna osoba wychodziła z domu , nie zostawał zupełnie sam , więc nie wiem co mu tam siedziało w główce . Potrafił tak przez 8 godzin :( . Chyba nic więcej dzisiaj nie napiszę .Tylko tyle , że domek się starał i bardzo przeżył tę sytuację .

Posted

Mój syn jak wraca z podróży mówi : Wszędzie dobrze , ale w domu najlepiej . Bronuś też powiedział coś w tym stylu : wszędzie dobrze , ale u Moni najlepiej ;) .

Posted

:multi:Moniko, wiadomo, ze najlepiej u Ciebie:multi:: wiadomo, że Broneczek jest zachwycony tą sytuacją:multi:; wiadomo, że Ty też...cieszysz się z powodu powrotu Broneczka..:multi:.ale i tak nie moge pojąć, żeby po dwóch tygodniach oddać psa, którego tak bardzo chciało się mieć u siebie. Takie jest moje zdanie, chociaż i ja czuję się jakoś lepiej, wiedząc, gdzie Broneczek teraz sobie spokojnie śpi.
Jak zachowuje się teraz ? Uspokoił się?

Posted

O matko, ale się porobiło :(
Biedny Broneczek... a co na to wszystko behawiorysta powiedział??

Szkoda, że Broneczek wrócił, zajął tym samym miejsce w DT, które czekało na Topika.

To może jeśli Bronek opuścił DS, to może Topik mógłby tam pojechać, może chociaż jako DT na razie??

Posted

[quote name='Akrum']O matko, ale się porobiło :(
Biedny Broneczek... a co na to wszystko behawiorysta powiedział??

Szkoda, że Broneczek wrócił, zajął tym samym miejsce w DT, które czekało na Topika.

To może jeśli Bronek opuścił DS, to może Topik mógłby tam pojechać, może chociaż jako DT na razie??[/QUOTE]

właśnie może ci państwo wzieli by Topika albo tego dziadeczka na DT?

Posted

Czy behawiorysta w ogóle był? Wypowiedział się i ...Broneczek po jego diagnozie został [B]zaraz [/B]oddany spowrotem...???:shake::shake: jako przypadek nie rokujący nadziei:shake:????

Posted

Nie było niestety spotkania z behawiorystą .
Wiem , że jesteście źli i inaczej postrzegacie Asię i Piotrka niż ja . Ja ich poznałam i wiem , że są ciepłymi i dobrymi ludźmi i naprawdę starali się zapewnić Bronkowi wszystko co najlepsze .
Może też ja popełniłam błąd zgadzając się na to ostatnie spotkanie , zbyt wcześnie było . Może Bronuś zaczął by się wyciszać , a mój przyjazd wprowadził w jego życie zamęt i problem zaczął się nasilać . Nie wiem tak naprawdę co to było , czy lęk separacyjny , czy faktycznie tęsknota za mną i za naszym stadem .
Umówiłam się z Asią i Piotrkiem , że przywiozą mi Bronka na łąkę . Bronuś spuszczony ze smyczy biegł ..... tak cudownie biegł . Musiał trochę przystopować , bo na przywitanie wybiegli mu Tosia i Ptyś czyli mój "amstaff" ;) , który już zdążył przez dwa tygodnie wykreślić go z naszego życia . Trochę go oszczekiwał , ale jakoś udało się Bronusiowi dotrzeć do mnie z radością :):):) .
Po powrocie do domku Bronuś miał takie chwilówki , że sobie popłakiwał , ale noc przespał spokojnie na swoim posłaniu . Rano wzięłam głupole na łąkę , żeby się ciut wybiegały . Jak wychodziłam do pracy nie słyszałam płaczu . Co było później nie wiem . W każdym bądź razie póki co nie mam wpisu od sąsiadów w księdze skarg i zażaleń ;) .
Po pracy znowu łąka . Po bieganku obiadek , Bronuś ślicznie czekał na swoją kolej postawienia miseczki i potem pięknie wszystko zjadł . A potem wszyscy się spokojnie zdrzemnęliśmy .
Wieczorkiem znowu psy się cudownie wyszalały na łące , dołączyły do nas sąsiadka z Czarną ( też z naszego schronu ) , która biega jak torpeda ( Czarna , nie sąsiadka ;) ), więc Tosia z Bronkiem musieli mocno przebierać łapkami , żeby ją dogonić .
Po spacerku Bronuś położył się na posłaniu Skubiego ze Skubim ( aż dziwne , ze ten na niego nie warczał :) ) , a teraz widziałam , ze śpi na łózeczku niedaleko "amstaffa " Ptysia .
Jest spokojny i szczęśliwy.

A , jeszcze dodam , że domek Bronusia się poddał , bo tak naprawdę chodziło im też o Bronusia , bo widzieli jak się męczył tym lamentowaniem :(:(:( .

Posted

Pięknie piszesz piesia o Broneczku i wszystkich swoich futrzakach. Też chciałabym być PSEM u Ciebie. Nie mamy prawa oceniać ani Asi ani Piotraka, bo zalezy nam tylko na piesku bezdomniaku, ale myślę, że Broneczkowi brakowało tam [B]tego czegoś[/B], co ma u Ciebie.......?:loveu:?:loveu:?

Posted

Tak sobie myślę - piesia - a może Asia i Piotrek podjęliby się opieki nad Puckiem??
Młodzi, aktywni - takiego domku potrzebuje Pucek.
W razie co - w Poznaniu łatwiej o porady behawiorysty, ale myślę że Puckowi potrzebny dom, gdzie będzie sam, bez innych psiaków.

Posted

To co piesia? Bronuś w końcu szczęśliwy! Coś mi się wydaje, że masz kolejnego Niuniusia na domek stały, co?
A co z Topiczkiem? Może jednak Asia i Piotrek zdecydowaliby się dać Mu domek? Rozmawiałaś z Nimi o tym? No chyba, że zależy Im na jakimś młodszym psiaczku?
Pozdrowionka i mizianka dla wszystkich Twoich Pociech...:):):)...

Posted

Muszę zaraz zmykać i dzisiaj chyba nie będzie mnie już na dogo . Szerzej napiszę jutro . Dzisiaj tak w skrócie piszę , że Bronuś nadal spokojny . W nocy spał już z nami w łóżeczku ( pół poduszki mi zajął !!! ) . Przed pracą krótki spacer , bo za późno wstałam , ale za to po pracy bieganko na łące . Bronuś oczywiście szczęśliwy :):):) .
Chyba nie mogę mu już fundować kolejnych wakacji w innym domu , więc pewnie zostanie już na zawsze moim słoneczkiem :) .

Co do Pucka , Akrum , to nie jest najlepszy pomysł . Pucek potrzebuje kogoś bardziej doświadczonego .

Mój Topiś jak najbardziej pasuje do tamtego domku . Asia i Piotr wiedzą o Topiku . Widzieli go w schronisku .

Posted

[quote name='piesia']Chyba nie mogę mu już fundować kolejnych wakacji w innym domu , więc pewnie zostanie już na zawsze moim słoneczkiem :) .[/QUOTE]
ale że co, że chcesz nam powiedzieć że DT zamieniasz na DS dla Bronka??