Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo często spotykam na spacerach psy, ktore na widok moich suk piany dostają, wyrywają się, podskakują i warczą. Tak więc takich psów nieakceptujących innych jest dużo, Kaja nie jest wyjątkowa. Przecież w przytulisku też ma psiaki z którymi biega po wybiegu i chodzi na spacery, nie każdy jest wróg. Wszystko to okiełznąć idzie tylko cierpliwości i czasu potrzeba.

Posted

u mnie w bloku jest np sznaucerka miniaturka, zapienia sie do wszystkich psów jak leci, myslę ze kiedys ktoryś wiekszy jej po prostu zrobi krzywde bo nie wytrzyma i tyle, tym bardziej ze biega w ogródku z maciupkim płotkiem a wlasciciele nic sobie z tego nie robią, sa chyba nawet zadowoleni ze maja takiego stróza
przy takiej suce balabym sie wziąc jakiegokolwiek psa do siebie choc z drugiej strony nie mozna sie dać zwariować

Posted

ja sie psów nie boje, ale tej małej pieniaczki tak do tego wiem że Panstwo z tych co to mnie oskarżyliby gdyby mnie np ugryzła bo ja wiem np o denerwowanie psa

obchodzimy sie z daleka

A TZ nie puszczę, siedzi daleko w robocie na północy Polski
ale przyjedziemy, przyjedziemy, a kuchenka lezy sobie i czeka na festiwal recyclingu, moze w ramach recyclingu pojechac do was

Posted

Rozio, dyskusja była na temat gdzie powinna mieszkać Kaja w domu z ogrodem czy w bloku, gdybyś tu zajrzał i chcial się włączyć. Rozważane były wszystkie argumenty za i przeciw. ;) Tylko co z tego, skoro i tak telefonow w sprawie Kajuni nie ma. :shake:

Posted

Zgadzam sie z Agulą. Kajka nie nadaje siędo domu z ogrodem bo zwieje na dzień dobry. W zasadzie to agresorka to ona nie jest wg mnie tylko nie lubi jak jakiś pies ją zaczepia, wtedy wystartuje i postraszy.

Posted

[quote name='rozio']Zgadzam sie z Agulą. Kajka nie nadaje siędo domu z ogrodem bo zwieje na dzień dobry. W zasadzie to agresorka to ona nie jest wg mnie tylko nie lubi jak jakiś pies ją zaczepia, wtedy wystartuje i postraszy.[/QUOTE]

No i postawileś kropke nad "i". Wszystko jasne. ;)

Posted

oczywiście domu z ogródkiem nie można wykluczyć bo przecież w przytulisku też jest wypuszczana przy nas na wybiegi i nie zwiewa. Powtórzę jeszcze raz, że gdyby miała osobę której zaufała i którą kocha jak Agulę, pewnikiem by nie zwiewała bo ona wtedy siedzi przy spódnicy i nic jej nie interesuje. Pamiętacie że ona na początku uciekła 2 razy z przytuliska i za każdym razem wracała bo znała to miejsce które zresztą trudno nazwać domem.

Posted

Otóż to. Poza tym różne są domy z ogródkiem i różne ogrodzenia. Nie każde pies jest w stanie pokonać i nie każde ma ochotę pokonać, przede wszystkim.
Odpowiedni człowiek załatwi wszystko. Wieczorkiem wkleję rozdzierający serce tekst dla Kai.

Posted

[quote name='Florentynka']
Wieczorkiem wkleję rozdzierający serce tekst dla Kai.[/QUOTE]

Czekamy. Tylko żeby nie byl za długi do ogłoszenia.

Posted (edited)

[quote name='barb']Muszę odnaleźć wierszyk, ktory kiedyś Nikaragua napisała dla Chaby. Moze da sie go troszke przerobić dla Kajki ?[/QUOTE]

CHABA
Mała sunia to Chabusia,
Która bardzo jest milusia.
Lubi biegać, skakać umie
Człowieka świetnie rozumie.

Lubi koty, dzieci lubi
na spacerach się nie zgubi.
Umie chodzić też na smyczy
co się zawsze bardzo liczy.

Lecz w schronisku zamieszkała
Ta przemiła psinka mała
Tam jej smutno jest i źle
Woła sercem: zabierz mnie!

[I]Autor Nikaragua[/I]

Beciu okazalo się, że z Ciebie tez poetka to moze coś przy tym pomajstrujesz?

A to dzieło Figi "Mala Chaba szuka domu". Może by też przerobić dla Kajki ?

[IMG]http://poczta.onet.pl/image.html?data=%7B%22mid%22%3A%2073979726%2C%20%22attId%22%3A%20%[email protected]%22%2C%20%22storageType%22%3A%200%2C%20%22location%22%3A%20%22atch%3A39554264%3A73979726%3A3c1c0c04d97a6e3bfaa9d9999b94c1d1%3Ab41e6feb%22%2C%20%22fileName%22%3A%20%22Chaba%20szuka%20domu.jpg%22%2C%20%22contentType%22%3A%20%22image/jpeg%22%2C%20%22fn%22%3A%20%22getAttachment%22%7D[/IMG]

Edited by barb
Posted

Może tak? Beciu, gdzie jesteś ? I reszta Ciotek?

Mała sunia to Kajusia,
co się przecież bardzo liczy.

Lecz nieestety psinka mała
W przytulisku zamieszkała
Woła sercem: zabierz mnie!

Posted

[quote name='majowa']mnie sie bardzo podoba :)[/QUOTE]

Ale Becia to prawdziwy talent i może jeszcze by coś dopisala.
A fotka fajna, gbyby tam wstawić Kaję.

Posted

[quote name='barb']Może tak? Beciu, gdzie jesteś ? I reszta Ciotek?

Mała sunia to Kajusia,
co się przecież bardzo liczy.

Lecz nieestety psinka mała
W przytulisku zamieszkała
Woła sercem: zabierz mnie![/QUOTE]

i po cóż ja tu potrzebna jak sobie barb świetnie poradziłaś. :lol: