Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Borówka16']Ciocie, ponieważ Paulinka sama uzbierała na Hasię, stawiając skarbonkę w u siebie w pracy i kilka profesorek sypnęło groszem to powiedziała, abym pieniążki zbierane na nią przekazała na jakiegoś innego psiaka - przekazuję je więc na kastrację Greya (jej koszt to 220zł - może ktoś także dorzuci grosik)?[/QUOTE]

Chciałabym spróbować zrobić bazarek cegiełkowy dla Greya,tylko nie wiem,jak się do tego zabrać :oops: (jedynie zdjęcia-cegiełki mam już wybrane).
Proszę Was o pomoc. Boróweczko? ;) :kiss_2:

Posted

[quote name='Tulsa']Chciałabym spróbować zrobić bazarek cegiełkowy dla Greya,tylko nie wiem,jak się do tego zabrać :oops: (jedynie zdjęcia-cegiełki mam już wybrane).
Proszę Was o pomoc. Boróweczko? ;) :kiss_2:[/QUOTE]
Tulsa, dziękuję!! :oops: :Rose: A to w czym potrzebujesz rady? :) W sensie treści bazarku czy jak? :):):)

Posted

[quote name='kaja69']To ja się oferuje do podnoszenia bazarku :) tylko linka poproszę :)[/QUOTE]
Oki, zapamiętam sobie Twoją propozycję :evil_lol: :) Jak tylko będzie bazarek to dam linka :)

Posted

[quote name='Borówka16']Tulsa, dziękuję!! :oops: :Rose: A to w czym potrzebujesz rady? :) W sensie treści bazarku czy jak? :):):)[/QUOTE]

Dokładnie,o tym myślałam. Ale też ogólnie w kwestii całego zrobienia i zamieszczenia tutaj. :oops:
Kilka zdjęć/grafik już wybrałam (+ wyszukać jakieś zdjęcie Greycia),ale nie wiem,jak to wszystko ugryźć.:oops: :placz:

Posted

[quote name='Tulsa']Dokładnie,o tym myślałam. Ale też ogólnie w kwestii całego zrobienia i zamieszczenia tutaj. :oops:
Kilka zdjęć/grafik już wybrałam (+ wyszukać jakieś zdjęcie Greycia),ale nie wiem,jak to wszystko ugryźć.:oops: :placz:[/QUOTE]
Aham, czyli chodzi Ci o sam tekst/treść bazarku? :) Jeśli zechcesz mogę napisać, tylko:
*sama musisz ustalić cenę cegiełek, no chyba, że chcesz, żebym ja ustaliła :)
*no i do kiedy trwa bazarek :)
A co do zdjęć to zaraz wszystkie jakie mam (te ładniejsze ;)) wstawię.

Posted

[quote name='Borówka16']Aham, czyli chodzi Ci o sam tekst/treść bazarku? :) Jeśli zechcesz mogę napisać, tylko:
*sama musisz ustalić cenę cegiełek, no chyba, że chcesz, żebym ja ustaliła :)
*no i do kiedy trwa bazarek :)
A co do zdjęć to zaraz wszystkie jakie mam (te ładniejsze ;)) wstawię.[/QUOTE]

Będę Ci ogromnie wdzięczna,kochana. :kiss_2: Ceny cegiełek już wymyśliłam,czas trwania także. Pozostaje tylko określić jeszcze cele,poza kastracją (może karma,leczenie,szczepienia,etc.). :oops: Nie wiem też za bardzo,jak wkleić tutaj grafiki-cegiełki. :oops:
Przepraszam,że tak pytam,ale jestem tu od niedawna i pierwszy raz będę tworzyła bazarek. Proszę o zrozumienie. :)

Posted

Dziękuję Ci uprzejmie. Jeszcze gdybyś mogła mi podpowiedzieć z treścią i zakładam bazarek. W razie,gdyby coś było nie tak,daj znać-zmodyfikuję treść.

Posted

[quote name='Tulsa']Będę Ci ogromnie wdzięczna,kochana. :kiss_2: Ceny cegiełek już wymyśliłam,czas trwania także. Pozostaje tylko określić jeszcze cele,poza kastracją (może karma,leczenie,szczepienia,etc.). :oops: Nie wiem też za bardzo,jak wkleić tutaj grafiki-cegiełki. :oops:
Przepraszam,że tak pytam,ale jestem tu od niedawna i pierwszy raz będę tworzyła bazarek. Proszę o zrozumienie. :)[/QUOTE]
Ty mi wdzięczna?:oops: Oszalałaś kochana :) To ja Tobie jestem stokrotnie wdzięczna, że chcesz wystawić w ogóle bazarek :Rose: :loveu:
Co do szczepień to bardzo dobry pomysł - przydałoby się je zrobić (zakaźne + wścieklizna), odrobaczyć także by się zdało....:roll:
Jeśli zostałby jakiś grosz z bazarku, a zrobiło by się już ww. wydatki to pewnie dołożyłabym tą sumę do zakupu karmy ;):)
Zaraz to sklecę w jakiś ładny tekst i tutaj wstawię :)

Posted

Może tak:

Bazarek ten ma na celu zebranie funduszy na kastrację Greya, który przebywa w domu tymczasowym. Koszt kastracji wynosi 220zł. W przypadku, gdy uzbiera się suma powyżej wymienionej kwoty zostanie ona przeznaczona na wydatki takie jak: szczepienia, odrobaczenie, dofinansowanie do karmy.
Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/208645-Moje-tymczasy-szukają-dobrych-domków.-GREY-powrót-z-adopcji-Sonię-czeka-operacja..?p=17186635&posted=1#post17186635
A tytuł bazarku może taki: Cegiełki w cenach (….), na kastrację psiaka z DT!
+ zasady bazarku (np. kiedy się kończy, że nr konta podajesz na PW itp. ;)), zdjęcia i ceny cegiełek etc. :)

Posted

Wszystkie zdjęcia ładne,ale ma strasznie smutne oczka. :( Mam nadzieję,że wszystko uda mi się zrobić. :oops:

Dziękuję,już zaczynam działać. ;) :D ;)

Posted

[quote name='Tulsa']Wszystkie zdjęcia ładne,ale ma strasznie smutne oczka. :( Mam nadzieję,że wszystko uda mi się zrobić. :oops:

Dziękuję,już zaczynam działać. ;) :D ;)[/QUOTE]
Uda Ci się, na pewno! :) Smutne oczka to on robi na widok aparatu - nie znosi go, boi się :D Na kilku tylko jest 'uśmiechnięty' i dumnie prezentuje swoje uzębienie :):D

Posted

Byliśmy dzisiaj u weta, chciałam Greya zachipować (o ile już/jeszcze jest bezpłatne), zaszczepić p/wściekliźnie, odrobaczyć i zakropić p/pchłom i kleszczom, ale nic z tego nie jest zrobione :angryy: Nasz pobyt w gabinecie przypominał jeden wielki cyrk, tylko mi do śmiechu coś nie było...:angryy::roll: Zaczęło się już przy próbie zmierzenia mu temperatury - we dwie z wetką nie dałyśmy mu rady, mimo kagańca rzucał się całym ciałek, wyrywał, wychodził w obroży, zeskakiwał ze stołu, a na podłodze nie mogłyśmy go urzymać - oczywiście temperatura niezmierzona...:angryy: Próba szczepienia = taka sama reakcja, tylko ze 2 razy silniejsza, efekt również taki sam :angryy:
Wyszłam wkurzona i umówiłam się na jutro, gdy będą dwie wetki, to zostawię Greya u nich samego, może będzie czuł respekt jakiś przed nimi i da sobie cokolwiek zrobić....:roll:
A z rzeczy milszych :p
Później na 16stą( i dopiero co wróciłam do domu ;):)) umówiłam się z Kinią (Fides79) na spacerek z naszymi psiakami( tj. ja tylko z Greyem, bo mój Lucek boi się i nie lubi innych psów)- Kinga ma sznupa mini - Felka, początkowo rzucały się na siebie, skakały sobie do gardeł a potem - jakby nie te psy :lol: Jak je spuściłyśmy ze smyczy, bez kagańców zaczęły biegać, szaleć, ganiać się, biegać razem za patyczkami...no i tak sympatycznie upłynął nam spacer :)
Kinia ma ponad 200 zdjęć z niego, jak mi wyśle to zaraz wstawię ;)
A teraz zapraszam na bazarek cegiełkowy - link kilka postów wcześniej wstawiła Tulsa :)

Posted

Byliśmy dzisiaj u weta, zapłaciliśmy 56zł.
Robione było: szczepienie przeciwko wściekliźnie, odrobaczenie(dostałam tabl., muszę mu podać zaraz), zakupiłam FIPREX p/pchłom i kleszczom razem wyniosło to 56zł.
Mam paragon, jak tylko aparat mi się podładuje to wkleję, niestety na paragonie jest napisane tylko :'usługa weterynaryjna, 1szt. (chodzi o to, że 1 zwierzak ;)) 56.00
Więc musicie uwierzyć mi na słowo co było robione.
Cyrku część druga...:cool3:
Były dwie wetki, Grey w nylonowym kagańcu, wyszłam z gabinetu, co by czasem nie czuł się przy mnie pewniej.
Stoję za drzwiami, Grey przeraźliwie wyje, piszczy, szczeka, rzuca się - to wszystko na raz.
Po 20 min. jedna z wetek otwiera delikatnie drzwi, żebym weszła. A co druga robi w tym czasie? :shake: Myje pod kranem rękę, bo Grey ją uchlał, otworzył pysk - dał radę w kagańcu! :shake: Cholernik jeden! :shake:
A co do kastracji - sama w sobie wyniesie 180zł - spora zniżka, co nie? :loveu: Ale dla bezpieczeństwa Greya musimy mu zrobić pakiet badań, żeby była mniej więcej pewność (100% przecież zawsze nie ma), że nie na przeciwskazań so kastracji, pakiet tych badań to koszt 50zł czyli razem wszystko wyniesie 230zł.