Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kajtuu']:D
ona jest ORYGINALNA ! ja się zastanawiam z czym ona jest zmieszana ... biały owczarek szwajcarski ? labrador ?[/QUOTE]

też mnie to ciekawi :)

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kajtuu
Napisał Sheltii

różne długości uszu i dziwnego palca prawej łapki

:-D
ona jest ORYGINALNA ! ja się zastanawiam z czym ona jest zmieszana ... biały owczarek szwajcarski ? labrador ?
Tak, jest orygilalna, mnie to ani trochę nie przeszkadza, ale wiadomo jak jest na wystawach :) To tylko w tym kontekście było, jak by co :)
Hmm, co do Gerdy to wiele się już nasłuchałam (chart, wyżeł, labrador), a co do pyszczka to czasem wygląda jak młody golden retriever, innym razem jak amstaff, ale faktycznie podobna jest do tego owczarka :) Ot, taka sobie mieszanka ras :eviltong:

Paula03
http://img716.imageshack.us/img716/2748/p2040251.jpg
Szkoda psiaka, nie da się nic zrobić? :-(
Nie wiem właśnie co by było najlepsze, do kogo można napisać itp... mieszkam na wsi, tutaj wszelkie informacje rozchodzą się jak świeże pączki, a podejrzliwych ludzi jest sporo i dlatego nie chcę tam zbyt często chodzić, focić, rozmawiać z właścicielami... nie wiem jak zareagują. Bardzo nam z mamą szkoda tego psiaka.

Dziękuję wam bardzo, wszystkich odpowiedzi nie cytuję (ot, taki nawyk z innych for :) ), po prostu nie chcę zaśmiecać tematu. Mam nadzieję ,ze się nie gniewacie. Ale mam nowe zdjęcia!! Z wczoraj i dzisiaj, wymieszane. Zapraszam do oglądania kochani!

pierwsza fotka to z moich czułości do psiny, uwielbiam ją miziać, a jest taka słooodka jak mi na rękach zasypia... trzeba ją rozruszać rochę :) patrzcie:

a teraz coś na wesoło! takie porównanie mi wpadło do głowy jak robiłam Gerdulce to zdjęcie (patrzy z wyrzutem bo kot się w nocy dożywiał, a ona nie może)...

reszta zdjęć:

taka ta rzeczka fajna, ale ludzie śmiecą sporo :( chyba wyjmę te worki i napiszę do nich stosowną notkę...

szaleństwa na łąkach i ganianie za jaskółkami :D

Posted

dzisiaj psiunia rano była ze mną 45 minut, a potem wieczorem 20 minut biegu przy rowerze (pod koniec to już był wolny kłusik :roll:) i 20 minut spaceru :) i niech chudnie :)

galopik :eviltong:

mokra trawa - to jest to :)

no i tyle :diabloti:

Posted

Hihi, ano nie jest kluseczką, ale nie było mnie ponad dwa tygodnie w domu i troszkę jej się przytyło :) Nie chcę, aby była taka tłusta, jak poprzednia sunia.

Posted

Tak patrzę na Waszych fotkach, że macie bardzo fajne miejsca na spacery :)

[quote name='Sheltii']dzisiaj psiunia rano była ze mną 45 minut, a potem wieczorem 20 minut biegu przy rowerze (pod koniec to już był wolny kłusik :roll:) i 20 minut spaceru :smile: i niech chudnie :smile:

Nie chciałabyś wziąć mojej na odchudzanie? :diabloti: Bo by się przydało :lol:

http://img856.imageshack.us/img856/9549/p2040024.jpg
Haha, dobre porównanie :D

Posted

Misia&Ruby
Tak patrzę na Waszych fotkach, że macie bardzo fajne miejsca na spacery :smile:

Napisał Sheltii
dzisiaj psiunia rano była ze mną 45 minut, a potem wieczorem 20 minut biegu przy rowerze (pod koniec to już był wolny kłusik :roll:) i 20 minut spaceru :smile: i niech chudnie :smile:

Nie chciałabyś wziąć mojej na odchudzanie? :diabloti: Bo by się przydało :lol:

http://img856.imageshack.us/img856/9549/p2040024.jpg
Haha, dobre porównanie :-D

Taak, spacerować możemy w wielu fajnych miejscach. Taki już urok wsi :)
Twoją psinkę bardzo chętnie bym odchudziła :diabloti:
A co do porównania, to Gerda z większym wyrzutem patrzy niż ten kot :)

Posted

Myślę, że warto zawiadomić schronisko czy jakąś inną organizację, wykonaj telefon anonimowo.

Tylko, że ja w takim sprawach jestem strasznie nieśmiała i ogólnie nic z tego chyba nie wyjdzie :(

folder: https://picasaweb.google.com/112539357213688307333/19Sierpnia2011Dzibice?authkey=Gv1sRgCJuStoDJoZHl3g E#

i film:
[video=youtube;-zH-yOlUlmo]http://www.youtube.com/watch?v=-zH-yOlUlmo[/video]

niektóre ze zdjęć:

Guest Dreaming
Posted

Ale słodziaki poprostu sweet sweet duet :)
pozdrawiam
PS. Fajny filmik

Posted

Sheltii napisał(a):
Tylko, że ja w takim sprawach jestem strasznie nieśmiała i ogólnie nic z tego chyba nie wyjdzie :(

Nie można być nieśmiałym i bać się, przecież zwierzę cierpi! Zadzwoń, proszę!

Świetne zdjęcia :)

Posted

Paula03 Nie można być nieśmiałym i bać się, przecież zwierzę cierpi! Zadzwoń, proszę!

Załatwione, teraz muszę tylko zdobyć dane właściciela, ale z tym nie powinno być problemu.