Jump to content
Dogomania

[Kielce] Piękny ON, wiele tygodni tułaczki, pogryziony, wyniszczony. MA CUDOWNY DS!

Recommended Posts

Posted

To rzeczywiście Twój Max to "maxymalnie" miejski pies :evil_lol:. No cóż, skoro lubi kawwusię i coś słodkiego, to nie można psiurkowi odmawiać, bo się będzie stresował ;). Dużo dobrego Tobie egradska i Maxowi - miejskiemu ONkowi :)

• 2 weeks later...
  • Replies 847
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

No tak, mieliśmy kolejne "szybkie wakacje". Tym razem w Górach Stołowych. Ben zdobył Szczeliniec i NIE POBŁĄDZIŁ wśród Błędnych Skał. Poniżej krótka relacja zdjęciowa z naszego wypadu :)

Na dzień dobry trochę schodków do pokonania

co tam jest za płotkiem? wszystko takie ciekawe...

...trzeba więc kontemplować widoki ze szczytu Szczelińca...

...a te Błędne Skały... obłędne...

a jak pachną...

o, i jakie ładne grzybki...

Jednym słowem frajdę mieliśmy oboje ogromną, choć Ben ciągnął jak parowóz :evil_lol:

Edited by ma_ga
Posted (edited)

Oj tak Linssi, żebyś wiedziała! Tu ktoś chciał go pogłaskać, tu jakiś pan go filmował :) a Benuś spokojniutki, że hoho!:multi::loveu:.
Nie był oczywiście jedynym psem na szlaku. Było kilka mniejszych (yorki, beagle, buldog francuski, śliczna sunia husko-owczarkoszkocka) i spokojny dog błękitny - 92 kg!!! :crazyeye:. Wszystkie jednak na smyczach. Muszę przyznać, że ja się bałam smyczy i sprawiłam sobie pas z amortyzatorami i linkę amortyzującą - sprzęt sprawdził się na medal :multi:.

Edited by ma_ga
Posted

Benius się wakacjuje na całego:smile: przy takim podróżniku tylko szkoda, że się nie wybieracie na zlot owczarków do Krynicy

Nie powiem, że nie chcielibyśmy :). Niestety, troszkę daleko. A poza tym, hm... w piątek mamy egzamin z agility..... a w sobotę czeka nas... Pierwszy Tyski Dogtrekking! :eviltong: :happy1:. My zapisaliśmy się oczywiście na wersję mini (15 km). Może Wy byście się wybrali do nas Egradska na dogtrekking? Zapraszam!

Posted

ma_ga napisał(a):
Nie powiem, że nie chcielibyśmy :). Niestety, troszkę daleko. A poza tym, hm... w piątek mamy egzamin z agility..... a w sobotę czeka nas... Pierwszy Tyski Dogtrekking! :eviltong: :happy1:. My zapisaliśmy się oczywiście na wersję mini (15 km). Może Wy byście się wybrali do nas Egradska na dogtrekking? Zapraszam!

Moj zwierz ma słabsze serduszko, więc wysiłek dawkujemy:) 15 km na jeden raz nie dla niego, ale dziękujemy za zaproszenie:) Pozdrawiamy

Posted

ma_ga napisał(a):

Maga, przecież to pies pracujący, studiujący pełną gębą. Nie ma czasu na nudę. Jednak wakacje zasłużone :)

Posted

No nie wiem, nie wiem. Matury to chyba by nie zdał, bo na luźnej smyczy postanowił się zdecydowanie nie nauczyć chodzić :mad:, łobuz jeden :eviltong:. Słoneczko moje kofffane :iloveyou:.

Posted

Pewnie, że minus jest Twój, bo Ben jest bardzo dobry. Już jako 3 latek dyplomy odbiera, oj kto wie, jak to będzie z maturą... Jeszcze nas wszystkich zaskoczy :) Gratuluję Wam sukcesu!

Posted

Maga, zaczynam być sfrustrowana, raz, że ja sama bym nie przeszła takiego dystansu, a dwa, jak patrzę na moje staruszki i plączące się nóżki, to smutek łapie i myśl, że może nie brać starszych psiaków?
Gratuluję, bo jest czego! Jesteście dobrym teamem.

Posted

W zawodach bralo udzial wiecej dogomaniakow.:lol:
Wczoraj pisala do mnie J_ulia, ze ona i jej Nordi zajeli pierwsze miejsce w klasie najszybszy bezdomny pies na dystansie 25 km.
Nordi jest synem suni haski, zaglodzonej przez pewna nauczycielke ze slaska. Sprawa byla bardzo glosna jakies 2 lata temu.

Posted

Maga, zaczynam być sfrustrowana, raz, że ja sama bym nie przeszła takiego dystansu, a dwa, jak patrzę na moje staruszki i plączące się nóżki, to smutek łapie i myśl, że może nie brać starszych psiaków?
Gratuluję, bo jest czego! Jesteście dobrym teamem.

No cóż, nie powiem, nóżki bolały ale Ben miał tyle radości, poznał nowych psich przyjaciół, spotkał też kolegę, z którym ganiał na łące zimą, jednym słowem miał wielką frajdę.
Dla mnie nie do pomyślenia natomiast jest, że można przejść 25 km - to był dystans midi, który miał również wielu uczestników. To jest dopiero wyczyn!
Wiesz Cantadorro, myślę, że branie starszych psiaków to "wyższy stopień wtajemniczenia" i nie każdego na to stać! Chapeau bas dla tych wszystkich, którzy to potrafią! Ja niestety nie potrafię, może kiedyś do tego "dorosnę".

Wczoraj pisala do mnie J_ulia, ze ona i jej Nordi zajeli pierwsze miejsce w klasie najszybszy bezdomny pies na dystansie 25 km.

Gratulacje dla J_ulii i Nordiego!

Posted

Oj zdecydowanie tak. Już się cieszę na to spotkanie - rozumiem, że sobie wygospodarowałaś chwilkę w sobotę? To znaczy, że mogę dzwonić do Ciebie Linssi, żeby dogadać szczegóły? Planujemy być u Was w godzinach dopołudniowych. Napiszę jeszcze szczegóły na PW.