Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zula była dziś nieznośna...została przesadzona do chłopaków Lolka i Uziego i zaczęła się awantura...Zulka rzuciła się na Uziegio a Loluś dzielnie jej pomagał...było tak za każdym razem jak tylko próbowano połączyć znów razem psiaki...no i Zula siedzi w "studni',tak nazywamy boks na tyłach schroniska...i coś mi się wydaje ,że Sylfka miała rację...obserwujemy i uczymy się Zulki znów w sobotę...

Posted

Panna dała dziś popalić chłopakom w boksie, wyglądało to strasznie, dobre kilka godzin siedziały sobie spokojnie i nagle nie wiadomo skąd i czemu się zaczęło kotłować.
Nie było wyjścia, trzeba było rozdzielić towarzystwo.

Posted

Dziewczyny na waszym miejscu nie ryzykowała bym nastepnego połaczenia suki z innymi psami. Suka ewidentnie przejawia dominacje wiec kiepski pomysł,. 2 razy sprobowałyscie i na tym bym poprzestała inaczej sucz utrwali sobie te zachowania .jak pisałyscie o tym jaka była zazdrosna jak p.Marek głaskał innego psa to tak sobie zadałam pytanie-co suka zrobiła by gdyby nie była za kratami??? i prosze -mam odpowiedz.Proponowałabym socjalizacje - zeby pare dni spokojnie podchodzic (w kagancu) z suka do innych psow i za kazde spokojne bez agresji zachowanie chwalic( za złe karcic) . to taki wstep do socjalizacji niech suka nauczy sie nie reagowac negatywnie na psy . ale przede wszystkim zapomnijcie ze suka moze dzielic boks z innym psem/psami. pokazała juz na co ja stac . A PRZEDE WSZYSTKIM NIE ZAPOMNIJCIE to niestety typowa przedstawicielka ttb

Posted

Romka napisał(a):
Zula była dziś nieznośna...została przesadzona do chłopaków Lolka i Uziego i zaczęła się awantura...Zulka rzuciła się na Uziegio a Loluś dzielnie jej pomagał...było tak za każdym razem jak tylko próbowano połączyć znów razem psiaki...no i Zula siedzi w "studni',tak nazywamy boks na tyłach schroniska...i coś mi się wydaje ,że Sylfka miała rację...obserwujemy i uczymy się Zulki znów w sobotę...

Dziś zobaczyłam jak wygląda boks po bitwie i...to Lolek oberwał od Zuli i Uziego a nie jak pisałam Uzi...a jak ustaliłam sytuacja wyglądała tak...wolontariusze wyprowadzali psiaki...przechodząc między boksami zauważyli,ze Zula siedzi na Lolku...wyglądało to tak jakby bawili się...było cicho nikt nie szczekał ani nie wyrywał się,ale Uzi gryzł Lolka po ogonie i nogach...wtedy Desktop dobiegł do suki i za tylne łapy wyciagnął ją z boksu...Lolek jeszcze dziś nie mógł się podnosić ma siniaki na całym podbrzuszu ale bez przerwania skóry i jest poobijany...na wszelki wypadek zawiozłam go dziś do lecznicy,gzie zostanie na całą noc..trochę przy dotyku bolało go...na koniec Uzi ugryzł go w grzbiet...gadzina...a chłopaki siedzą,ze sobą około 5 lat razem...

Posted

sylfka napisał(a):
Dziewczyny na waszym miejscu nie ryzykowała bym nastepnego połaczenia suki z innymi psami. Suka ewidentnie przejawia dominacje wiec kiepski pomysł,. 2 razy sprobowałyscie i na tym bym poprzestała inaczej sucz utrwali sobie te zachowania .jak pisałyscie o tym jaka była zazdrosna jak p.Marek głaskał innego psa to tak sobie zadałam pytanie-co suka zrobiła by gdyby nie była za kratami??? i prosze -mam odpowiedz.Proponowałabym socjalizacje - zeby pare dni spokojnie podchodzic (w kagancu) z suka do innych psow i za kazde spokojne bez agresji zachowanie chwalic( za złe karcic) . to taki wstep do socjalizacji niech suka nauczy sie nie reagowac negatywnie na psy . ale przede wszystkim zapomnijcie ze suka moze dzielic boks z innym psem/psami. pokazała juz na co ja stac . A PRZEDE WSZYSTKIM NIE ZAPOMNIJCIE to niestety typowa przedstawicielka ttb

Nie będziemy ryzykować...Zulka siedzi sama...jak na dziedzińcu są psiaki straszliwie zawodzi,chce koniecznie zwrócić na siebie uwagę...a Lolka po prostu dusiła za gardło...cicho...biedak nie miał siły już szczekać i bronić się...dobrze,że Destop zauważył...

Posted

Romka napisał(a):
Nie będziemy ryzykować...Zulka siedzi sama...jak na dziedzińcu są psiaki straszliwie zawodzi,chce koniecznie zwrócić na siebie uwagę...a Lolka po prostu dusiła za gardło...cicho...biedak nie miał siły już szczekać i bronić się...dobrze,że Destop zauważył...

Romka na podstawie tego co piszesz juz wiadomo na 100 % ze zulka moze isc do domu w ktorym nie ma innych zwierząt i małych dzieci-sunia doskonale wyczuwa słabszych

Posted

sylfka napisał(a):
Romka na podstawie tego co piszesz juz wiadomo na 100 % ze zulka moze isc do domu w ktorym nie ma innych zwierząt i małych dzieci-sunia doskonale wyczuwa słabszych

Sylfka, będziemy o tym pamiętać przy adopcji...

Posted

[quote name='desktop19']A jak śmiga za patykami, aż miło :) Tylko trzeba ją nauczyć oddawać :D
Widziałam,wrzucę potem zdjęcia...jak zbliżałeś się,żeby wziąć patyk,który ona upuściła...Zula zawsze musiała pierwsza do niego dobiec...:evil_lol:
Patyczkowa dama:

Posted

mamanabank napisał(a):
Widziałam spotkanie Zuli z Uzim, Uzi bardzo się cieszył :-)

Masz rację,w sobotę było podobnie...Zula jako kolejna powinna być ogłaszana,zdjęcia DogAngel są...może jakiś tekścik?:pMaja miała ogłoszenia może coś jak to mówią "w podobie"...Mamanabank ,plis,plis...:lol::lol::lol:

Posted

Właśnie miałam zapytać, czy jeden pakiecik na bazarku ogłoszeniowym odstąpisz Zuli? Ja zrobię od razu allegro, tak mi będzie łatwiej.
Zula jest wspaniałym psem, błąd popełnił człowiek, który skazał ją na schronisko, a ktoś inny zamknął ją w boksie z dwoma psami (z resztą swoją drogą nie miał wyjścia, w schronisku, jak wszędzie przepełnienie). Mały boks, miski, kości i tragedia gotowa, całe szczęście, że był tam Paweł!

Posted

mamanabank napisał(a):
Właśnie miałam zapytać, czy jeden pakiecik na bazarku ogłoszeniowym odstąpisz Zuli? Ja zrobię od razu allegro, tak mi będzie łatwiej.
Zula jest wspaniałym psem, błąd popełnił człowiek, który zamknął ją w boksie z dwoma psami. Mały boks, miski, kości i tragedia gotowa, całe szczęście, że był tam Paweł!

No i następną kandydaturę poproszę,zamówiłam 10 pakietów,mamy jeszcze 7...;)

Posted

dziewczyny czy sprawdzałyscie sunie na test miskowy?? czy daje sobie bez problemu mieszac w zarciu ??? a poza tym moze warto poprosic Doddy niech ją da na niebieskie????moze ktos ja tam wypatrzy tak jak ja Zojeczkę?

Posted

sylfka napisał(a):
dziewczyny czy sprawdzałyscie sunie na test miskowy?? czy daje sobie bez problemu mieszac w zarciu ??? a poza tym moze warto poprosic Doddy niech ją da na niebieskie????moze ktos ja tam wypatrzy tak jak ja Zojeczkę?

Testu miskowego nie robiłyśmy...ale Desktop zgłosił się na ochotnika :diabloti:i przy najbliższej okazji zrobi :p. ..Ania z Poznania zgłosiła niunię na bullowate a Doddy zaraz poproszę o wrzucenie na niebieski...