Guest monia3a Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Śliczny chłopak. Ślepota to nie jest nic strasznego, mam u siebie na DT niewidomą sunię i radzi sobie całkiem dobrze, jest nawet jeden domek nią zainteresowany więc i dla Howarda znajdą się ludzie. Trzymam kciuki. Quote
sunia2000 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 [quote name='bros']potrzebne byłyby choćby najmniejsze wpłaty, żebyśmy miały z czym ruszyć, auto na pewno znajdziemy a ja juz moge się zdeklarować jako pomoc w transporcie i wizycie. [B]Sunia2000[/B] napisz co myślisz o tym[/QUOTE] Jeju..pytają mnie o zdanie-na prawde zaczynam się czuć doceniana:) to jest bardzo dobra myśl:) zmienie tytuł inf o potrzebie $ na wizytę. Wyciągnięcie go ze schronu mam nadzieję,że nie będzie problemem-jutro się wypytam. Co do pieniędzy, to ja mogę tylko z jakieś 20zł dorzucić, wszystko na co było mnie stać przeznaczyłam dla Vikuś. Quote
ahedok Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 sliczny bidulek... ma allegro? potrzebny banerek? Quote
ahedok Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 biorę się za banerek, a allegro nie zrobię niestety, bo konta nie mam, ale tekst moge wyskrobać ;) Quote
Zosia123 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Mogę dorzucić 20 zł. A gdzie jest ten psi okulista?? Quote
sunia2000 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 No ja we wrocławskich specjalistach nie jestem obeznana, nie miałam nigdy potrzeby takiego szukać. Mam nadzieję,że ktoś kogoś zaufanego doradzi:) Quote
bros Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 to ja sie obeznam wśród okulistów jutro i dam znać co ustaliłam :) oprócz tego mam trochę ocznych maści, od cioci marmosi - wiec jeśli słyszałyście ze jakaś bida potrzebuje coś na oczka piszcie. Quote
ahedok Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 banerek: [IMG]http://i1084.photobucket.com/albums/j402/ahedok/furby/howard3-2.jpg[/IMG] Quote
bros Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 dzwonila do mnie Pat (ona do poniedziałku poza netem) mamy pozwolenie na zabranie psa na konsultacje ( zarowno z biura jak i od dr. Raka) wgedług dr. Raka nasz ślipaczek cierpi na "obustronne zwichnięcie soczewki", do usuniecia operacyjnego ........niestety straszliwie drogi jest ten zabieg :( Zaraz zadzwonię do dr. Kielbowicza zapytac o terminy i ceny......... Quote
bros Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 mam dzwonić przed godzina 19.00 - porozmawiac bezpośrednio z doktorem. Quote
Zosia123 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 To czekamy na wieści. [B]Ahedok[/B] - widzę, że jesteś specjalistką w banerkach :) Quote
ahedok Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Zosia123'][B]Ahedok[/B] - widzę, że jesteś specjalistką w banerkach :)[/QUOTE] i tam, to photobucket, ja mu tylko mówię które zdjęcia ma połączyć ;) najgorzej jest z napisami, bo ciężko kolor widoczny trafić... jak tam u Howarda?? Quote
bros Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 kochani wizyta umówiona na piątek pomiędzy 17.00 a 18.00 i jeśli dostaniemy zgodę na zabranie psa o tej porze ze schroniska obie z Basią jedziemy na konsultacje, dr. Kielbowicz mówi że trzeba prędko działać, nie można zwlekać jeśli jest to trafna diagnoza schroniska. Musimy skonsultować w czwartek z biurem , ale chyba nie powinno być kłopotu. przy okazji fotki się porobi ładne, sprawdzi jak gentelmen na auto reaguje i ruch uliczny. Quote
bros Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 jesteśmy po konsultacji, aktualnie mam w domu Sajgon w postaci kompletnej burzowej paniki więc tak po łepkach napiszę Ten pies jest po pierwsze WIELKI gabarytowo, po drugie KOCHANY bardzo, miziasty , delikatny, przyjazny. po trzecie niestety NIEWIDOMY zupełnie (może widzieć jedynie zarys światła) :( do auta wsiadł z oporami ale wydaje mi się ze to zwyczajnie nieznany grunt, po drodze oślinił mnie całkowicie, jakbym weszła pod prysznic, łącznie z szyją i włosami, natomiast tulił ten swój wielki łepek do mnie i mrużył oczki głaskany. Denerwował się trochę w trakcie jazdy , ale też wliczam upal w ten rachunek. Na dworku jest oki, chodzi sobie węszy ale wpada jednak na przeszkody :( trzeba być mu przewodnikiem. U doktora bardzo dużym stresem były schody (schodki, 3 stopnie) w dól :( zaparł się , kładł , zwyczajnie bardzo się bał. Założyłyśmy mu kaganiec (strzeżonego pan Bóg strzeże) i troszkę mu pomogłyśmy, z powrotem po schodkach już kłopotu nie było takiego. [B]Teraz diagnoza: NIESTETY to KATARAKTA inaczej ZAĆMA[/B], dodatkowo zrosty i brak cialka galaretowatego. Doktor nie dal szansy na zabieg, stwierdził ze bylo by to jedynie męką dla psa - który i tak prawdopodobnie nie odzyska wzroku :( nie ma tu rokowań dobrych niestety, oprócz tego ze Howard w znajomym otoczeniu radzi sobie bardzo dobrze. Próby czesania, wręcz moje namolne szarpanie kołtunów znosił arcy spokojnie, nawet śmiem twierdzić ze raczej jako pieszczotę. Ma bardzo dużo podszerstka do wyczesania, z pewnoscią byl psem podwórzowym - tak ze kojec, własna buda, ogród i spacer na smyczy z panem byłby dla niego idealnym rozwiazaniem. Mam nadzieje ze Basia mnie jeszcze uzupełni, ja wnoszę jedynie o szukanie temu psu cudownego domu bo wart jest na 100 % !!!!!! Quote
Zosia123 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Szkoda... biedaczek. Mogę mu zamówić pakiet ogłoszeń, tylko trzeba by sklecić jakiś dobry, zachęcający tekst. Quote
Basia1244 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Właściwie bros napisała już wszystko - ja tylko dodam, że to przecudny psiak i imponujących rozmiarów - Karolina ledwo się z nim z tyłu w samochodzie zmieściła :) Są zdjęcia - na pewno nadadzą się do ogłoszeń. Koniecznie szukamy mu domu z ogrodem (żadnych schodów) , może być kojec z budą i spacerki na smyczy. Jeszcze dodam, że jest chłopak łagodny! my wredne baby wsadziłyśmy go do auta, ciągałyśmy po schodach w dół, wsadziłyśmy go w kąt u doktora, który świecił mu w oko, Karolina go czesała namiętnie i dogłębnie, a także targała na rękach - a on nas i tak kochał i tulił się - fajny gigancik! Ślepota - no cóż, to go nie boli i musimy znaleźć koniecznie mu dom, który to zaakceptuje - oby szybko. Quote
Zosia123 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Dobra, to jutro się postaram sklecić porządne zamówienie :) Ja widziałam u Lilutosi ślepaczka Badiego, całkiem nieźle sobie radzi, chociaż niestety wpada na niektóre obiekty, np. na siatkę ogrodzeniową... Quote
ulvhedinn Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Z doświadczenia wiem, że kiedy pies niewidomy pozna swój teren i nauczy się komend głosowych, to funkcjonuje niewiele mniej sprawnie od widzącego. Tym bardziej, ze Howard jest "kumaty" (często slepe sa stareńkie psiaki, lekko juz demencyjne, wtedy jest trudniej). Ogólnie- super z niego futrzak :) A schody to myslę kwestia kilku spacerów, jak załapie, że się go trzyma i że nic mu nie grozi, to bedzie po nich śmigał.... Zresztą jeżeli wczesniej nie miał schodów, to normalne, że się zapiera- moją Milę, jak najbardziej widzącą, za pierwszym razem ja namawiałam i ciągnęłam, a koleżanka wpychała za tyłek ;) Na trzecim spacerze Mila pokonała schody truchtem. Quote
Guest monia3a Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Ja mam u siebie w tej chwili niewidomą Fidżi ( Fionę z podpisu ) i suczka radzi sobie świetnie. Pod moją opieką jest jeszcze jeden niewidomy psiak, który znalazł już domek, trwało to co prawda ponad pół roku ale dom odnalazł psa :) Wierzę, że i dla Howarda znajdzie się super dom, trzymam kciuki za chłopaka! Quote
bros Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 [IMG]http://i55.tinypic.com/2nw01mg.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/2j5gizt.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/24b3x4m.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/bfhpp4.jpg[/IMG] [IMG]http://i54.tinypic.com/xp3ajk.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/13z99jr.jpg[/IMG] Quote
Zosia123 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Poszło zamówienie na ogłoszenia do Paji: [url]http://www.dogomania.pl/threads/207695-Bazarek-og%C5%82oszeniowy20-40-60-80szt.-Celem-znalezienia-domu-dla-Beza-i-Kropy-15.06-g15?p=16921794#post16921794[/url] Gdybyście chciały coś jeszcze zmienić, albo gdyby przypadkiem Howard znalazł dom, zanim Paja zrobi ogłoszenia (co może potrwać 2-3 dni), to dajcie proszę znać! Quote
Recommended Posts