Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znowu Ługi :( Od lat przychodzi tam wilczur, który ma właściciela w Karczewie. Jakiś czas temu dołączyła do niego wilkowata, bezdomna suka, a później nieduży kundelek. Psy są dokarmiane, krzywda im się nie dzieje. Niestety, pozostanie na osiedlu nie jest dla nich bezpieczne :( Suka lada chwila będzie miała cieczkę, zaczną się naloty adoratorów, będą za nią latać stada psów (dosłownie stada;tam i bez cieczki latają chmary psów). Rok temu była podobna sytuacja z inną sunią, gmina wezwała hycla, który powyłapywał psy i zabrał do swojego schroniska... Poza tym mniejszy pies zaczął czuć się zbyt pewnie, gania rowery. To też grozi wezwaniem hycla...

Psy koczują pod klatką osoby, która je dokarmia. Oswoiły się na tyle, że jedzą z ręki. Niestety, nie pozwalają się dotknąć.
Potrzebna jest pomoc w złapaniu psiaków, a przede wszystkim miejsca dla nich - nie jestem już w stanie wziąć na siebie kolejnych psów w hotelach...

Kontakt w sprawie psiaków:
tel.: 660 116 551
mail: [email protected]

Posted

Możliwe, że udałoby mi się załatwić jej darmową sterylke, tylko potrzebne by było miejsce do jej przetrzymania po zabiegu. Chociaż szczerze mówiąc nie bardzo mi się widzi wyrzucanie jej z powrotem na ulicę. To młoda, podobno bardzo ładna sunia, do tego nie jest totalnym dzikiem, powinna się szybko oswoić i znaleźć dom.
Jej kolega prawdopodobnie został złapany przez hycla :( Ale nikt się nie chce przyznać do jego odłowienia i nie wiadomo, co się z nim stało :(

Posted

Tak jak napisałam, sterylkę prawdopodobnie mogłaby mieć za darmo (w Otwocku dają talony na sterylki). Problem w tym, żeby sukę złapać, a potem po zabiegu przechować.

Posted

Moze ja ktos zabral... ja niestety ostatnio widzialam przy nowym dworze maz. psa ladnego zadbanego biegnacego wzdluz mostu, jak wrocilam z nastawianiem ze go zabiore (nie wiem gdzie) to juz go nie bylo, a widac ze wyrzucony...

Posted

łolkiee napisał(a):
szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty p/adopcyjnej w Otwocku - sprawa dość pilna

Agmarek jest z Otwocka.

Olena84 napisał(a):
Moze ja ktos zabral... ja niestety ostatnio widzialam przy nowym dworze maz. psa ladnego zadbanego biegnacego wzdluz mostu, jak wrocilam z nastawianiem ze go zabiore (nie wiem gdzie) to juz go nie bylo, a widac ze wyrzucony...

Raczej nie, suka jest dzika, nie dawała się pogłaskać nawet osobie, która codziennie ją dokarmiała.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Takie wątki były dwa. Założyłam je, żeby zrobić cokolwiek, bo sama mogę niewiele.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby tymi psami zajęły się "osoby z Otwocka". Tylko kto to taki według ciebie ma być?
Tak samo nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zajęła się nimi ty. To, że założyłam wątek nie znaczy, że tylko ja mogę się tymi psami zająć.