koosiek Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Znowu Ługi :( Od lat przychodzi tam wilczur, który ma właściciela w Karczewie. Jakiś czas temu dołączyła do niego wilkowata, bezdomna suka, a później nieduży kundelek. Psy są dokarmiane, krzywda im się nie dzieje. Niestety, pozostanie na osiedlu nie jest dla nich bezpieczne :( Suka lada chwila będzie miała cieczkę, zaczną się naloty adoratorów, będą za nią latać stada psów (dosłownie stada;tam i bez cieczki latają chmary psów). Rok temu była podobna sytuacja z inną sunią, gmina wezwała hycla, który powyłapywał psy i zabrał do swojego schroniska... Poza tym mniejszy pies zaczął czuć się zbyt pewnie, gania rowery. To też grozi wezwaniem hycla... Psy koczują pod klatką osoby, która je dokarmia. Oswoiły się na tyle, że jedzą z ręki. Niestety, nie pozwalają się dotknąć. Potrzebna jest pomoc w złapaniu psiaków, a przede wszystkim miejsca dla nich - nie jestem już w stanie wziąć na siebie kolejnych psów w hotelach... Kontakt w sprawie psiaków: tel.: 660 116 551 mail: [email protected] Quote
koosiek Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Podniosę, bez nadziei, że ktoś zauważy :( Quote
Nutusia Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Zauważyć nie tak trudno (widziałam już wczoraj) - gorzej z dobrym pomysłem i środkami na jego realizację :( Quote
santino Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 A może chociaż zrzuta na sterylkę dla dziewczyny? Albo ten zastrzyk sterylkowy? Tylko co potem...? Quote
koosiek Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Możliwe, że udałoby mi się załatwić jej darmową sterylke, tylko potrzebne by było miejsce do jej przetrzymania po zabiegu. Chociaż szczerze mówiąc nie bardzo mi się widzi wyrzucanie jej z powrotem na ulicę. To młoda, podobno bardzo ładna sunia, do tego nie jest totalnym dzikiem, powinna się szybko oswoić i znaleźć dom. Jej kolega prawdopodobnie został złapany przez hycla :( Ale nikt się nie chce przyznać do jego odłowienia i nie wiadomo, co się z nim stało :( Quote
Olena84 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 :(, taka sterylka to juz cos, zawsze mniej niechcianych szczeniakow i mniej kolejnych psow ktore uciekly wlascicielom i stana sie razem z nia bezdomne. Quote
koosiek Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 No tak, tylko potrzebne by było miejsce do przetrzymania po zabiegu. Quote
azalia Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Szkoda tej suni,jak będą szczeniaki to znowu bezdomniaków przybędzie.Może rzeczywiście zróbmy zrzutkę choc na sterylkę. Quote
koosiek Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Tak jak napisałam, sterylkę prawdopodobnie mogłaby mieć za darmo (w Otwocku dają talony na sterylki). Problem w tym, żeby sukę złapać, a potem po zabiegu przechować. Quote
koosiek Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Póki co nic. Na szczęście suka jeszcze nie ma cieczki. Quote
Selenga Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Zapraszam na bazarki dla podopiecznych koosiek: http://www.dogomania.pl/threads/209036 http://www.dogomania.pl/threads/209038 Quote
łolkiee Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty p/adopcyjnej w Otwocku - sprawa dość pilna Quote
Olena84 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Moze ja ktos zabral... ja niestety ostatnio widzialam przy nowym dworze maz. psa ladnego zadbanego biegnacego wzdluz mostu, jak wrocilam z nastawianiem ze go zabiore (nie wiem gdzie) to juz go nie bylo, a widac ze wyrzucony... Quote
koosiek Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 łolkiee napisał(a):szukam kogoś do przeprowadzenia wizyty p/adopcyjnej w Otwocku - sprawa dość pilna Agmarek jest z Otwocka. Olena84 napisał(a):Moze ja ktos zabral... ja niestety ostatnio widzialam przy nowym dworze maz. psa ladnego zadbanego biegnacego wzdluz mostu, jak wrocilam z nastawianiem ze go zabiore (nie wiem gdzie) to juz go nie bylo, a widac ze wyrzucony... Raczej nie, suka jest dzika, nie dawała się pogłaskać nawet osobie, która codziennie ją dokarmiała. Quote
koosiek Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Suki nie ma i już chyba nie wróci, na jej miejsce przyszła inna, która na dniach urodzi... Tu wątek: http://www.dogomania.pl/threads/212610 Do stada dołączył ładny, ONkowaty mix (ten z białą łatą na piersi): A tak wygląda ten łaciaty, o którym wspominałam już na wątku: Quote
mtf zalesie Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 wszystkie watki zakladane przez ciebie koncza sie klikaniem i znikaniem suk ktore za chwile maja urodzic.moze daruj sobie taka organizacje i zostaw to osobom z otwocka Quote
koosiek Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Takie wątki były dwa. Założyłam je, żeby zrobić cokolwiek, bo sama mogę niewiele. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby tymi psami zajęły się "osoby z Otwocka". Tylko kto to taki według ciebie ma być? Tak samo nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zajęła się nimi ty. To, że założyłam wątek nie znaczy, że tylko ja mogę się tymi psami zająć. Quote
Recommended Posts