Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wieczorem zostałam poproszona o zejscie na parter.Czekała na mnie sasiadka i Pan z sunią na zdjęciu. Jak się okazało Sonia została adoptowana, tylko nie zapytałam jak dawno zkrakowskiego schroniska. Miała dom, Pana, łózeczko i drugiego przyjaciela- tego Pana, który ja własnie przyprowadził. Własciciel zachorował , ale w opiece pomagał ten drugi, bo jak sie okazało to bezdommy, który tez został przygarnięty pod ten dach.
Pan odszedł w środę i bezdomny wraz z sunia zostali bez dachu nad głową.Bezdomny w czwartek i piątek nie poszedł do pracy bo nie miał gdzie dać Soni.Spali na klatce w bloku a wczoraj trafili do mnie.
Porobiłam zdjęcia a sunia ma narazie dach nad głową ale chwilowo.Bezdomny jutro idzie do pacy, nie może pozwolic sobie na nastepne wolne. Gdy dzisiaj żegnał się z sunieczką płakał jak dziecko, a ja z nim.
Gd wczoraj robiłam jej zdjęcia tak bardzo ciągnęła do drzwi mieszkan na korytarzu, już wtedy chciało mi sie plakac.
Sunia łagodna, troche za gruba , lubi koty. Jest wysterylizowana. Nie widzi na jedno oczko.
prosze pomózcie mi ją ogłaszać

Posted

Ale sunia być może ma czip. Jeśli została adoptowana w ciągu kilku ostatnich lat. (nie wiem dokładnie od kiedy zwierzaki są czipowane) Można sprawdzić u weta i wtedy zadzwonić do schr.

Posted

[quote name='Ank@']Ale sunia być może ma czip. Jeśli została adoptowana w ciągu kilku ostatnich lat. (nie wiem dokładnie od kiedy zwierzaki są czipowane) Można sprawdzić u weta i wtedy zadzwonić do schr.[/QUOTE]

może ma , nie wiem.Sunia jest poza Krakowem. Pojade do niej, kiedy będe zmotoryzowana. Musze poczekać az mój TZ wróci z wycieczki

Posted

[quote name='tamb']Ogłoszę ją poza kolejką , tylko informacje z nr tel poproszę na maila [email protected] i zdjęcia w załączniku

Tamara trzeba koniecznie ja dac poza kolejnoscia , bo ona teraz jest w głogoczowie na darmowym tymczasie czyli jest to juz jak dobrze licze 5 pies darmowy ,nie tak dawno Marta przeciez wziela jeszcze z naszego schroniska weteranke Sime ,ktora 11 lat byla w schronisku ,a tutaj znajomy ja poprosil,zeby wziela ta suczke ,a przeciez trzeba tym psa dac jesc ,a dotego ma 5 miejsc zajetych ,ktore mogla by wykorzystac na psy hotelowe ,a wakcje sie zbliżaja.
Mam nadzieje ,ze ten znajomy chociaz zaszczepi psa , bo przed wydaniem pies musi byc zaszczepiony.

Posted

co do karmy ja zawiozę jak tylko będę zmotoryzowana.
ja nie wiedziałam ze to hotelik jak ten sąsiad załatwiał, mnie nie stać na opłacenie 300zł miesięcznie. Moje tymczasy utrzymuję sama, chyba że robię bazarek. Teraz mam tymczas, oprócz tego Dudzię u koleżanki do której też dokładam. Pieniążki się kończą i co dalej. Teraz doszła ta sunia, gdybym wiedziała że hotelik i zajmę miejsce nie zgodziłabym się. Nie jest to mój piesek , jest to pies z krakowskiego schroniska, oprócz tego rozpacz tego bezdomnego gdy go oddawał. To ja to wszystko przeżywałam, jest mi głupio że zajęłam miejsce w hoteliku.
Jeśli chodzi o szczepienia jak tylko będzie dom, szczepienia też będą, na razie trzeba szukać. Szukam jej DT bezpłatnego aby ją jak najszybciej zabrać, ale same wiecie że nie łatwo

Posted

[quote name='wtatara']co do karmy ja zawiozę jak tylko będę zmotoryzowana.
ja nie wiedziałam ze to hotelik jak ten sąsiad załatwiał, mnie nie stać na opłacenie 300zł miesięcznie. Moje tymczasy utrzymuję sama, chyba że robię bazarek. Teraz mam tymczas, oprócz tego Dudzię u koleżanki do której też dokładam. Pieniążki się kończą i co dalej. Teraz doszła ta sunia, gdybym wiedziała że hotelik i zajmę miejsce nie zgodziłabym się. Nie jest to mój piesek , jest to pies z krakowskiego schroniska, oprócz tego rozpacz tego bezdomnego gdy go oddawał. To ja to wszystko przeżywałam, jest mi głupio że zajęłam miejsce w hoteliku.
Jeśli chodzi o szczepienia jak tylko będzie dom, szczepienia też będą, na razie trzeba szukać. Szukam jej DT bezpłatnego aby ją jak najszybciej zabrać, ale same wiecie że nie łatwo[/QUOTE]

Wandziu , a dlaczego ci ma byc glupio ?przeciez to nie ty zalatwialas tylko znajomy ,a Marta sie zgodzila wiec jest bezplatnie tylko mysle ,ze trudno zeby Marta jeszcze psa szczepila ,a musi byc szczepiony. Niestety nie mozemy pomoc wszystkim psa ,ja non stop wyciagam psy stare i chore z krakowskiego schroniska i niestety place za hotelik (zysia mialam 1.5 roku i dopiero miesiac temu znalazl dom)i jest to studnia bez dna bo stale ich przybywa ,i niektore własnie tez straciły włascicieli i wracam ze schroniska w depresji bo nie moge wszystkim pomoc. .Teraz mam dwa psy spoza krakowa ale one nie mialy gdzie trafic ,jeden trafil by do olkusza ,a drugiego gmina bochnia albo by uspila albo by dala na lancuch .

Posted

Sonia może i ma szczepienia a książeczkę na pewno, ale kto wpuści bezdomnego do tego mieszkania. Właściciel zmarł w nocy w domu, przyjechali , zabrali ciało, bezdomnego wyrzucili a mieszkanie zaplombowane. Nigdy się tam nie dostaniemy. Chyba że spotkam tego bezdomnego i może wie gdzie Sonia chodziła do weta

Posted

[quote name='fizia']Jaka smutna historia....Biedna psina, biedni ludzie...[/QUOTE]

fizia nie mogę się po tym otrząsnąć. Ciągle widzę tego bezdomnego jak płakał jak ją oddawał i tę sunię jak ona do niego ciągnęła , gdy ją oddawał. Znów płaczę gdy to piszę, ja się do tego nie nadaję.Jestem pielęgniarką, pracowałam w szpitalu - nie wiem co się ze mną teraz dzieje

Posted

Wcale się nie dziwię...od samego czytanie chce się płakać, co dopiero widzieć to na żywo...

Może wydarenie na facebooku coś by pomogło? ja teraz nie bardzo mam czas, żeby zrobić. Gdyby ktoś zrobił, to wieczorem wyślę zaproszenia do wszystkich znajomych profilu Asa - jest Ich tam bardzo dużo