Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majlo - tak dostał na imię od osoby, która go znalazła - w okolicach Gliwic na parkingu - tuż przed świętami... cóż to już znamy - dom należy przed świętami wielkanocnymi porządnie wysprzątać prawda? no... Majlo był zaniedbany - dredy do ziemi wisiały, uszy chore itd... niestety osoba, która go znalazła nie mogła się nim dłużej opiekować więc postanowiłam zabrać Majlo żeby nie trafił do pierwszego lepszego domu i bez kastracji.
Przywiozłam go do Ulki12 do PDT - w niedzielę będzie kastracja

Majlo ma około 4-5 latek, jest pieskiem pogodnym, jeszcze zagubionym, w mieszkaniu grzeczny, nie niszczy i nie hałasuje, ale jest u Ulki z jej suczkami więc zdarza mu się obsikać to i owo... większe od siebie psy zapobiegawczo odganiał, obecnie jest obiektem westchnień Birmana :lol:
To wspaniały piesek - jak każdy sznupek, bardzo bardzo grzecznie jeździ samochodem, nie ma choroby lokomocyjnej - kładzie się i śpi.

Obecnie jest w okolicach Myszkowa woj. śląskie
kontakt: 608 464 683
[email protected]

Majlo z adoratorem :lol:

i z ziomkami :evil_lol:

Finanse Majlo:
Wpływy
267 zł spadek po Swissie
100 zł an-na

Wydatki
80 zł kastracja
250 zł opłata 30 dni PDT > wykorzystane 13 dni = 108 zł > zwrot 142 zł

SALDO: 179 zł > przechodzi na konto Sagi http://www.dogomania.pl/threads/207824

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uwaga , uwaga !! Pilnie poszukiwany domek !!
Tuż przed świętami zaginął domek. Pewnego dnia po prostu zniknął pod sklepem. Szukałem go , czekałem , płakałem. Robiło się coraz ciemniej i zimniej , ludzie przechodzili koło mnie obojętnie , potrącali wózkami. A ja nie wiedziałem co się dzieje, łapki mi drżały ze strachu , w oczkach pojawiły się łzy. Pewna Pani podeszła do mnie i powiedziała : cześc maluchu , gdzie masz swój domek ?? pewnie ktoś Cię wyrzucił. Poczekaj , pomogę Ci.
Chodziła i pytała, ale każdy odpowiadał że jestem bezdomny , niczyj. Że ktoś mnie zostawił. Nie rozumiałem o co chodzi, co znaczy to trudne słowo bezdomny. Ale wtedy było mi wszystko jedno , chciałem tylko coś zjeść i usnąc w spokojnym , ciepłym miejscu. Pani zabrała mnie do miejsca o nazwie hotelik. Spodobało mi się tam, jest czysto, ciepło, dostaję jeść i wszyscy są tacy mili. Chłopaki wytłumaczyli mi że słowo bezdomny oznacza że nie mam domu, że moi poprzedni właściciele wyrzucili mnie na ulicę , że już mnie nie chcą. Długo nad tym myślałem i było mi bardzo smutno ale Pani powiedziała: nie martw się Majlo , znajdziemy Ci najlepszy domek na świecie. I wytłumaczyła że najlepszy domek to taki który będzie mnie kochał już zawsze. Który będzie o mnie dbał , cieszył się wspólnie spędzonym czasem, chodził na spacery. To taki który codziennie napełni moją miseczkę , pogłaszcze po łebku przed snem. To domek na całe życie. Od razu zrobiło mi się cieplej na serduszku i obiecałem sobie że będę ze wszystkich sił starał się znaleźć taki domek.
Właśnie dlatego jestem cały czas grzeczny. Z uśmiechem na pyszczku czekam na nowy domek ale nie rozrabiam jak nie trzeba. Nie niszczę nic i nie hałasuję. Nooo, czasem szczeknę ale przecież jestem psem stróżującym. Lubię ludzi i zwierzaki. I strasznie fajnie jezdzi się autem. Od razu chce mi się spac.
Dlatego domku – bardzo Cię proszę , znajdź się już bo nie chcę tak długo czekac.
Aha , zapomniałem dodac – mam około 4 latek i mieszkam na Śląsku. To pa – czekam na Ciebie.
Kontakt : kontakt: 608 464 683 , [email protected]

Posted

Majlo już po kastracji - wszystko poszło ok, ale narkozę dostał słabiutką bo ma jakieś szumy w serduszku, jakby niedomykalność czy cóś - pojedziemy chyba na ekg

Zapłaciłam 80 zł :loveu: ogromne dzięki dla naszego doktora Michała :Rose: