malawaszka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Majlo - tak dostał na imię od osoby, która go znalazła - w okolicach Gliwic na parkingu - tuż przed świętami... cóż to już znamy - dom należy przed świętami wielkanocnymi porządnie wysprzątać prawda? no... Majlo był zaniedbany - dredy do ziemi wisiały, uszy chore itd... niestety osoba, która go znalazła nie mogła się nim dłużej opiekować więc postanowiłam zabrać Majlo żeby nie trafił do pierwszego lepszego domu i bez kastracji. Przywiozłam go do Ulki12 do PDT - w niedzielę będzie kastracja Majlo ma około 4-5 latek, jest pieskiem pogodnym, jeszcze zagubionym, w mieszkaniu grzeczny, nie niszczy i nie hałasuje, ale jest u Ulki z jej suczkami więc zdarza mu się obsikać to i owo... większe od siebie psy zapobiegawczo odganiał, obecnie jest obiektem westchnień Birmana :lol: To wspaniały piesek - jak każdy sznupek, bardzo bardzo grzecznie jeździ samochodem, nie ma choroby lokomocyjnej - kładzie się i śpi. Obecnie jest w okolicach Myszkowa woj. śląskie kontakt: 608 464 683 [email protected] Majlo z adoratorem :lol: i z ziomkami :evil_lol: Finanse Majlo: Wpływy 267 zł spadek po Swissie 100 zł an-na Wydatki 80 zł kastracja 250 zł opłata 30 dni PDT > wykorzystane 13 dni = 108 zł > zwrot 142 zł SALDO: 179 zł > przechodzi na konto Sagi http://www.dogomania.pl/threads/207824 Quote
malawaszka Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 a Ulka mówiła, ze Vera jest takim spokojnym psem :evil_lol: Quote
Luna_wro Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 fajna mordka:) porzucony na parkingu... masakra jakaś:mdleje: Quote
lilo Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 no sliczny jest - jakby tekst byl potrzebny to ja chetnie Quote
zerduszko Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ale cudowności :loveu: Czorny, długonogi - bowski :loveu: Quote
wilczy zew Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ładny ten maluch! Birmanek jak ładnie tu wyszedł :loveu: [img=http://img823.imageshack.us/img823/5572/11449678.jpg] Quote
WATACHA Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Oooooooooo nowy nabytek :), fajny maluszek bez bródki ;) Quote
malawaszka Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='wilczy zew']Ładny ten maluch! Birmanek jak ładnie tu wyszedł :loveu: [img=http://img823.imageshack.us/img823/5572/11449678.jpg] Birmanek wszędzie ładnie wychodzi :loveu: [quote name='WATACHA']Oooooooooo nowy nabytek :), fajny maluszek bez bródki ;) no niestety nie było co ratować :( Quote
WATACHA Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Może niedługo odrośnie :) A Birman wcześniej był innej orientacji, czy przy maluszku tak się zatracił ;)? Quote
AnkaG Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Jak widzę czarno-srebrne to brzuch mnie boli ... Taki fajniutki :) Quote
malawaszka Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='AnkaG']Jak widzę czarno-srebrne to brzuch mnie boli ... Taki fajniutki :)[/QUOTE] zapakować??? :lol: Quote
Tymonka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='lilo']no sliczny jest - jakby tekst byl potrzebny to ja chetnie[/QUOTE] a ja chętnie poogłaszam :) Quote
AnkaG Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ha ha chcesz żebym miała eksmisję z domu? No tzo, mam bandę czarno-srebrną i te szczególnie mi bliskie :) Quote
malawaszka Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 no to do dzieła - w niedziele kastracja więc chłopak bedzie gotowy :) Quote
lilo Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Uwaga , uwaga !! Pilnie poszukiwany domek !! Tuż przed świętami zaginął domek. Pewnego dnia po prostu zniknął pod sklepem. Szukałem go , czekałem , płakałem. Robiło się coraz ciemniej i zimniej , ludzie przechodzili koło mnie obojętnie , potrącali wózkami. A ja nie wiedziałem co się dzieje, łapki mi drżały ze strachu , w oczkach pojawiły się łzy. Pewna Pani podeszła do mnie i powiedziała : cześc maluchu , gdzie masz swój domek ?? pewnie ktoś Cię wyrzucił. Poczekaj , pomogę Ci. Chodziła i pytała, ale każdy odpowiadał że jestem bezdomny , niczyj. Że ktoś mnie zostawił. Nie rozumiałem o co chodzi, co znaczy to trudne słowo bezdomny. Ale wtedy było mi wszystko jedno , chciałem tylko coś zjeść i usnąc w spokojnym , ciepłym miejscu. Pani zabrała mnie do miejsca o nazwie hotelik. Spodobało mi się tam, jest czysto, ciepło, dostaję jeść i wszyscy są tacy mili. Chłopaki wytłumaczyli mi że słowo bezdomny oznacza że nie mam domu, że moi poprzedni właściciele wyrzucili mnie na ulicę , że już mnie nie chcą. Długo nad tym myślałem i było mi bardzo smutno ale Pani powiedziała: nie martw się Majlo , znajdziemy Ci najlepszy domek na świecie. I wytłumaczyła że najlepszy domek to taki który będzie mnie kochał już zawsze. Który będzie o mnie dbał , cieszył się wspólnie spędzonym czasem, chodził na spacery. To taki który codziennie napełni moją miseczkę , pogłaszcze po łebku przed snem. To domek na całe życie. Od razu zrobiło mi się cieplej na serduszku i obiecałem sobie że będę ze wszystkich sił starał się znaleźć taki domek. Właśnie dlatego jestem cały czas grzeczny. Z uśmiechem na pyszczku czekam na nowy domek ale nie rozrabiam jak nie trzeba. Nie niszczę nic i nie hałasuję. Nooo, czasem szczeknę ale przecież jestem psem stróżującym. Lubię ludzi i zwierzaki. I strasznie fajnie jezdzi się autem. Od razu chce mi się spac. Dlatego domku – bardzo Cię proszę , znajdź się już bo nie chcę tak długo czekac. Aha , zapomniałem dodac – mam około 4 latek i mieszkam na Śląsku. To pa – czekam na Ciebie. Kontakt : kontakt: 608 464 683 , [email protected] Quote
malawaszka Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 wątek Marwinka - niskopodłogowego sznupcia :) http://www.dogomania.pl/threads/207428-Sznaucerek-niskopod%C5%82ogowy-HIT-SEZONU-ze-schroniska-w-Bielsku-u-missieek-w-DT Quote
malawaszka Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Majlo już po kastracji - wszystko poszło ok, ale narkozę dostał słabiutką bo ma jakieś szumy w serduszku, jakby niedomykalność czy cóś - pojedziemy chyba na ekg Zapłaciłam 80 zł :loveu: ogromne dzięki dla naszego doktora Michała :Rose: Quote
lilo Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Super - bardzo dzielni jesteście :) i brawo dla pana doktora że takie dobre ceny Wam daje :) Quote
malawaszka Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 lilo czy wysłałaś już Majlo do ogłaszania? bo może nie będzie potrzeby - nic pewnego ale jest do sprawdzenia jeden domek w Krakowie Quote
lilo Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 jeszcze nie zrobione wiec poczekamy :) jak nie beda potrzebne dostanie kto inny :) Quote
Recommended Posts