Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xxxx52 napisał(a):
Gdzie piesek przebywa?
Ile panna ma lat?
czy zgadza sie z innymi psami,kotami?

Sunia przebywa w domu tymczasowym i ma ok 2 latek. Zgadza się innymi psami oraz toleruje koty :)

Posted

Byłam dzisiaj u Żabci w odwiedzinach, jak ona suuper wygląda. Nie ta sama sunia. Zawiozłam jej gwiazdora od cioci Poli17 i kupiłam nową czerwoną obróżkę, na której zawiesiłam adresówkę :)) Żabka jest po prostu wspaniała. W środę zaraz po świętach jadę z nią do weta na badania. Mam nadzieję, że będzie spora poprawa :)

Posted

Ale tutaj cisza. Dobrze że maleńka ma adresówkę, bo już się zagubiła i aż nie chce myśleć co by było gdyby nie adresówka. Cholerka chyba trzeba będzie szukać nowego DT, bo u Pani Magdy gdzie Żabka przebywa nie ma ogrodzenia, i to jest duży minus. Najbardziej przeraża mnie to że jest zero telefonów w spr. malutkiej, co mnie bardo dziwi, bo ona taka kochana i słodka.

Posted

Zabrałam dzisiaj Żabkę na ponowne badania na tarczycę. Jutro będę miała wyniki i wtedy będzie wiadomo co dalej. Podejrzewam, że nadal leki mała będzie musiała brać. Badania tarczycy 18 zł plus tabletki coś koło 10 zł. Trzeba będzie także powtórzyć odrobaczenie. Mało tego mała pilnie potrzebuje DT, bo u Pani Magdy jest brak ogrodzenia więc malutka kilka razy już się zagubiła. Dzięki Bogu ma adresówkę. Nawet nie chce myśleć co byłoby gdyby nie ta adresówka. Mimo wszystko DT potrzebny na cito. A tak swoją drogą cisza u małej na wątku jak makiem zasiał. Zastanawiam się jak to jest, że u niektórych bid jest gorąco na wątku. A u takiej cudownej kruszynki kompletna cisza i zero zainteresowania. Zaczynam wątpić, że Żabka znajdzie ten swój wymarzony domek. Gdybym mogła wzięłabym ją do siebie. Niestety mam już 4 psiaki :((((

Posted

Zaglądam do Żabci regularnie ale nie zawsze piszę :) Ogłoszenia maleńka ma, może do następnego pakietu zmienić tekst?
A z tarczycą to mogą być tabletki już do końca życia, niestety (robię wskaźnik TSH).

Posted

A jak mała stoi finansowo? jest w płatnym DT? Bo zaglądam do 1 postu i jej sytuacja nie wygląda źle, a cioteczki tłumnie się pojawiają jak wieje grozą lub krew się leje ;)

Posted

sharka napisał(a):
A jak mała stoi finansowo? jest w płatnym DT? Bo zaglądam do 1 postu i jej sytuacja nie wygląda źle, a cioteczki tłumnie się pojawiają jak wieje grozą lub krew się leje ;)

Ehh... Sharka, sama widzisz jak sytuacja finansowa. Wpłata wyłącznie twoja 30 zł. Za którą naprawdę dziękuję. A wydatki nie są zaktualizowane. Te 105 zł, to wydatki poniesione na początek jak wyciągnęłam małą ze schroniska. A mała w DT już od dwóch miesięcy. Pola17 zawsze uzbiera dla Żabci trochę karmy suchej, za którą także dziękuję. Tak w ogóle to muszę wstawić foto ile tej karmy ostatnio było, bo mnie Pola zastrzeli :) Tego co ja wydam na veta, leki, paliwo, puszeczki dla małej to nawet nie liczę. Dzisiaj Żabka spedza nockę u mnie, bo jutro z nią muszę jeszcze raz do veta jechać, a średnio mi się uśmiecha jeździć po nią tyle kilometrów. Ona taka spokojna, leży cichutko na fotelu. W ogóle tak jakby jej nie było. Jutro zrobię z rana kilka fotek żebyś mogła Sharko zobaczyć te nasze śliczności.

Posted

Czekam więc cierpliwie na zdjęcia uroczego pycholka :loveu:
a jak dasz radę to zaktualizuj wydatki, może jakaś dobra dusza wspomoże... :modla:

Posted

Magda spokojnie nie jestem zła ze nie wstawiłaś foto wiem ze masz masę zajęć :multi::multi::multi:

QUOTE=Magda79;18322636]Zabrałam dzisiaj Żabkę na ponowne badania na tarczycę. Jutro będę miała wyniki i wtedy będzie wiadomo co dalej. Podejrzewam, że nadal leki mała będzie musiała brać. Badania tarczycy 18 zł plus tabletki coś koło 10 zł. Trzeba będzie także powtórzyć odrobaczenie. Mało tego mała pilnie potrzebuje DT, bo u Pani Magdy jest brak ogrodzenia więc malutka kilka razy już się zagubiła. Dzięki Bogu ma adresówkę. Nawet nie chce myśleć co byłoby gdyby nie ta adresówka. Mimo wszystko DT potrzebny na cito. A tak swoją drogą cisza u małej na wątku jak makiem zasiał. Zastanawiam się jak to jest, że u niektórych bid jest gorąco na wątku. A u takiej cudownej kruszynki kompletna cisza i zero zainteresowania. Zaczynam wątpić, że Żabka znajdzie ten swój wymarzony domek. Gdybym mogła wzięłabym ją do siebie. Niestety mam już 4 psiaki :(((([/QUOTE]

Posted

Żabka wyniki krwi ma w normie co mnie bardzo cieszy, jednak leki musi brać żeby te wyniki utrzymać. Gorsza wiadomość jest taka, że muszę małą zabrać do 15 stycznia od pani Magdy bo mała niestety nie może tam dłużej zostać. Co dalej niewiem :( Wstawiam kilka fotek może nie są najlepszej jakości ale zawsze coś

Posted (edited)

Wezmę małej pakiecik ogłoszeń - miesiąc minął od poprzednich, proszę prześlijcie mi zdjęcia Żabki na [email protected] bo nie wiem czy takie skopiowane z netu będą miały dobrą jakość

Tekst do akceptacji:

[FONT=Times New Roman]ŻABKA – mała, spokojna i śliczna suczka[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Żabka spędziła kilka miesięcy w schronisku. Maleńką, smutną suczkę wypatrzyły wolontariuszki, które umieściły ją w hoteliku. Tam Żabka odżyła - okazała się wesoła i kontaktowa. Suczka potrzebuje jednak swojego człowieka, dlatego pilnie szukamy dla niej domu.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Żabka ma 2 lata. Toleruje koty, zgadza się z innymi psami i suczkami. Zachowuje czystość. Jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Kontakt: 668 432 511 lub [email protected][/FONT]

[FONT=Times New Roman]Miejscowość – Poznań, wielkopolskie[/FONT]

Edited by sharka
Posted

Sharka bardzo dziękuję, dzisiaj wyślę Tobie na maila fotki małej. Myślę, że w opisie trzeba by zamieścić informację że mała najpierw była u nieodpowiedzialnych ludzi, którzy trzymali ją na łańcuchu a jak im się znudziła to ją porzucili, w ten sposób mala trafiła do schroniska. Ja coś postaram się napisać jakiś test do ogłoszeń :) Kontakt trzeba podać na mnie. Zaraz zabieram się pisanie, i jak już będzie gotowe wyślę co Ciebie :)

Posted

Ok, poczekam :) tylko tak myślę, że skoro tamten tekst "nie chwyta" to może trzeba go przerobić, ale jak widać u mnie z darem pisania kiepściutko, bo ja taka prosta jak drut jestem ;)

Posted

Jutro jadę po Żabkę muszę ją zabrać :( mała dzisiaj się zgubiła nie było jej kilka godzin, a pogoda jest niestety nieciekawa. Na całe szczęście wróciła, ale ma jakąś ranę na łapce i była strasznie przemarznięta. Boję się, że w końcu w ogóle nie wróci, a tego w życiu bym sobie nie darowała. Niewiem jak to dalej będzie.

Posted

Ech kurcze, inny DT? Może coś się ruszy po ogłoszeniach...
Właśnie wysyłam dane - w kilku miejscach pojawiły się jakieś krzaczki w przesłanym tekście, ale je wyrzuciłam.