martaipieski Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 (edited) Żabcia z nużycą na łańcuchu jakiś czas temu robiąc przypadkowe kontrole natrafiliśmy na te sunie, ludzie maja jeszcze 2 psy oczywiście tez łancuchowe jeden ala amstaff drugi dosc masywny pies na bardzo krótkich łapkach. własciciele dostali zalecenia, dzis zrobiliśmy ponowna kontrole, nie wiele sie zmieniło ale czarną mała sunie zabrali do weta, 7dni dostawała leki, bo okazało sie ze łyse miejsca to nuzyca!! zapytałam czy zechca sunie oddac jak znajde jej dom, zgodzili sie. sunia ma ok 1,5 roku straszna przylepa i piszczoszka!!! nie jest wysterylizowana:( kontakt do mnie 668432511 [email protected] Żaba została zabrana ze schroniska do PDT 15.11.2011: zbieramy na leczenie i utrzymanie suni, suczka ma niedoczynność tarczycy musi dostawać leki. o numer konta prosze prosic na pw MAGDA79; [FONT=Arial] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]WYDATKI: [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]69,86 (karma) [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]18,00 zł (badanie na hormon FT4) [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]8,00 zł tabletki [/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]+ paliwo do WETA, ZABRANIE ZE SCHRONISKA ZAWIEZIENIE DO dt I ZAWIEZIENIE LEKÓW. RAZEM OK 100-130 KM CZYLI OK 50ZŁ[/FONT] zawiezienie do nowego domu 60zł RAZEM: 165,86 WPŁATY: sharka-30zł Madzik 40zł Edited January 30, 2012 by martaipieski Quote
wieso Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='conceited']Boże, nigdy nie zrozumiem tych łańcuchów...[/QUOTE] ja tez nie :( i do tego takie malenstwa :( Quote
xxxx52 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 nastepne psie nieszczescie,do tego z nuzyca.Czy wet wykonal zeskrobine Z czego ma piesek bude zrobipna? Nie mozna jej uratowac ,ona musi dostac advocato na kark koniecznie i zamieszkac w czystym pomieszczeniu w domu,bo w budzie sie nie wyleczy nigdy. Martapieski Ty to masz "szczescie"? ,to pieski maja szczescie ,ze sie pojawiasz. Quote
martaipieski Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 ,,właścicielka" pokazała nam wpis w ksiązeczce, weterynarz znamy we wtorek bede u niej bo jedziemy na operacje z pieskiem ktorego wczoraj odebralismy ktory jest u mnie na DT. zapytam wetke czy robiła zeskrob ale raczej nie bo to pewnie dodatkowe koszty. od poprzedniej wizyty mineło troche czasu ale stan suczki nie za specjalnie sie poprawił moze troszke przytyła. wiem ze nuzycy w tych warunkach sie nie wyleczy:( łancuch lekki ale krótki psina nigdy nie spuszczana, miski brudne w jednej chleb w drugiej zasyfiała woda, buda nie wiem z czego z jakiejs płyty chyba ale nie jest ocieplona ani odizolowana od podłoza n ie jest niczym wyscielona mimo iz wczesniej zalecenia były nic nie zmienili jedynie sunie do weta zabrali. oni maja tam jakis szrot samochodowy wiec jest brudno:( Quote
xxxx52 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 jak moze wet stwierdzic nuzyce bez wykonania zeskroniny?Moze to byc rowniez grzybica,alergia na pchly ,swierzbowiec. Nie mozna jej tego zycia polepszyc?przeciez za jej zdrowie odpowiadaja "opiekunowie"To oni powinni pokryc za leczenie psinki. co z nia sie stanie tam nie moze przeciez zostac? Quote
martaipieski Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 ja nie byłam z psem u weta włściciele byli, i pokazali wpis w książeczce, nie wiem czy był zeskrob czy nie, dodatkowe info bede miała we wtorek. Staramy sie jej życie polepszyc, nakazaliśmy posprzatać, wyścielic bude, przedłuzyć łańcuch ale oni maja zagracone maleńkie podwórko nawet jak łańcuch bedzie miał 5metrów to tam nie ma takiej przestrzeni by sunia mogła sie swobodnie poruszac!!! nie wiem co sie z nią stanie, oni sie jej nie pozbeda ja szukam dla niej DT lub DS i staramy sie poprawic jej dotychczasowe warunki, bedziemy tam we wtorek!!!! właścicele sie jej nie pozbeda, oni nie tyle chca ja oddać co ja chce ja zabrać!! pytałam ich jednak czy oddadza jesli znajde dom-zgodzili sie. Quote
xxxx52 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 mimo ,ze nie ma dokladnych badan mozna tej czarnulce podac kropelki advocata Quote
martaipieski Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 tak tylko trzeba mieć pieniądze na kropelki:( we wtorek bede u weta i u suczki niestety mam do niej ok 40km w jedna strone:( Quote
martaipieski Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 dzis z Magda79 i Tomkiem bylismy u suni mimo iz 2 razy juz prosiliśmy włascicieli by posprzatali w budach i miejsach gdzie trzymaja psy, bo poza żabcia maja jesze 2 psy, to własciciele nic nie zrobili, stwierdziłyśmy wiec ze nie ma sesu dłuzej czekać bo szkoda psiaków i same dzis ogarnęłysmy ten bajzel, psy maja czysto wymyte miski i swierza słome w budzie zamiast tony pachi dżdżownic i pająków!! okazało sie ze psy nie sa szczepione od wscieklizny, wiec troszke ich nastraszyliśmy, własciciel bieguiem pojechał do weterynarza umówic sie na szczepienie Quote
Magda79 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Ha ha ha Martusia do tej pory pamiętam minę Pana jak zajarzył że nie żartujemy z tymi szczepieniami. Dobrze że nie połamał nóg jak biegł szybko do weta po szczepienia. Zawsze jakaś nauczka nie Martusia. Quote
martaipieski Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 no tak mina mu zrzedła ,ale lepsza to on miał jak się u weta spotkaliśmy hahahahah Quote
Magda79 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Oj tak chyba już nie mógł na nas patrzeć, będziemy mu sie śniły po nocach. Quote
martaipieski Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 a mała nadal tam gnije na tym łańcuchu spragniona pieszczot i spacerów,serce sie kraje jak pomysle ze moze zajść w ciążę i tam sie oszczeni:( Quote
martaipieski Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 dzisiaj byłyśmy z Magda w schronisku koło piły jest tam identyczna suczka myslimy ze to żabcia może ja wyrzucili. Quote
Anula Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Prośba!Cioteczki kto może w Poznaniu użyczyć jednego noclegu dla suni.Sunia jest w Krotoszynie i musi dotrzeć do Poznania w niedzielę (25.09-jest transport załatwiony)następnie w poniedziałek zostanie odebrana przez Koskę i zawieziona do Gdańska.To jedyna taka szansa aby sunia dotarła do Gdańska.Bardzo proszę o pomoc Cioteczki z Poznania.Pilne! Quote
Magda79 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Martusia to na 100% Żaba, ostatnio jak byłam w schronie to przyjrzałam się dokładnie, potem zawołałam ją po imieniu i zareagowała. Zastanawia mnie tylko fakt jakim cudem ona się tam znalazła??? Czyżby ją wyrzucili?? Pewnie tak - co za ludzie. Kurcze powinni ponieść jakąś karę za to nie może im to ujść na sucho. Quote
martaipieski Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 NO TAK PEWNOŚC TO MIAŁYSMY JUZ PRAKTYCZNMIE PO PIERWSZYM RAZIE JAK JĄ zobaczyłyśmy w schronisku, później jeszcze porównałam zdjęcia w domu, a jak poszłyśmy do tych ludzi spr. czy mają żabę i okazało się że nie to juz w ogóle byłysmy pewne, dobrze by było ich jakoś pociagnąć do odpowiedzialności, niech np. zapłaca za jej dotychczasowy pobyt w schronisku, ale boje sie że skoro fraz sie jej pozbyli i np. odbiorą ja ze schroniska to nastepnym razem pozbędą się jej na dobre:( Quote
Recommended Posts