Czarne Gwiazdy Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Teraz się będziecie licytować kto co więcej zrobił dla psów? Tylko, Ty, LALUNA nie byłaś nigdy u Karoliny, nie znasz i nie wiesz, ile wyleczyła psów, nie wiesz ile psów miała u siebie, leczyła i szukała im domów, przez co omal nie straciła swojego psa. Nie wiesz, ile zainwestowała w bezdomne psy, które właściciele porzucili, bo zachorowały i nie chciało im się leczyć lub nie mieli na to funduszy. Ale ja wiem, dlaczego nie wiesz. Bo ty żyjesz DGM i jak ktoś się nie udziela w wątku PwP, to znaczy, że nic nie dobrego nie zrobił i należy go zbesztać. Przykro mi, Twoja wypowiedź pokazała, jaka jesteś na prawdę. Wszystko robisz na pokaz, ot co. Raczej nic nie jest w stanie tego zmienić. [quote]Ty piszesz o tym , ze jesteś zwolenniczka kopiowania. A taki zabieg jest sprzeczny z prawem.[/quote]To też ciekawe... Ja jestem zwolennikiem kary śmierci, i co? Powinienem iść siedzieć za swoje poglądy, buahaha! Ogólnie to jesteście fajniejsi niż mi się wydawało. Będę czytał dalej, jak to przestrzegacie prawa, płacicie podatki za psy, nie przekraczacie dozwolonej prędkości, przechodzicie tylko na pasach i w ogóle jak to jesteście święci. Dobra zabawa. Quote
MARS Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 No proszę, drugi od lewej (PON jeśli się nie mylę) i drugi od prawej (coś a'la foks) mają ogony skopiowane, a jakie szczęśliwe z tego powodu i jak ładnie nimi merdają :) Quote
nikador Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='lutomskak']wiecie co?mam 0d kilku godzin w domu 4 rozhisteryzowane szczeniaki-ktore przyniosly mi jakies dzieci........3 psy i jedna suka-kundle(niekopiowane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)-wyja jak zazynane w klatce-puszczone luzem-zjadaja mi garaz,wypuszczone na ogrod-przechodza pod ogrodzeniem i wychodza na ulice-wprost pod samochody-jak myslicie-uspic je?oddac do schroniska dla zwierzat?zajac sie nimi-mimo iz moje dziecko budzi sie co 15 minut slyszac ich popiskiwanie?czy tez-zapomniec o wszystkim i poswiecic im caly swoj czas -pamietajac o tym ,ze jest sie bezdusznym wetem,ktory ma czelnosc lubic psy kopiowane?co mi poradzicie-a moze ktoras z was-zamiast puszczac pare w gwizdek-pomoze znalezc mi dom dla ktoregos z tych szczeniakow?w sumie-mam zamiar jutro odwiezc je do psiego azylu-poniewaz tu-w domu ,na podworku miec ich nie moge....wiem,wiem-to nie ten topic-ale uwierzcie mi-ze to pierwszy,ktory przyszedl mi do glowy!!!!!!!!!!!!!!!!!czemu?moze temu-ze tak wsie tu rozprawiaja o psim szczesciu!zobaczymy-czy temu psiemu szczesciu-ktos pomoze-ja juz pierwszy krok zrobilam-przygarnelam,nakarmilam,odrobaczylam,napoilam-teraz sprzatam ich kupy siku i sluchamn wycia-zobaczymy co dalej..............[/quote] Piszesz o tych maluchach jakoś tak totalnie bez serca,nie tak jakbyś chciała im pomóc a tak jakby stały się powodem tego,żeby sobie z nas poszydzić.Proponuję,byś założyła im wątek na [B]psy w potrzebie/znalezione[/B],to są jeszcze szczeniaczki,łatwiej znajdziesz im domek niż dorosłym psom.Wiesz,odwiezc je jest najprościej.Skoro już do Ciebie trafiły to po zrobieniu pierwszego kroku jak piszesz,zrób i kolejny. Jeśli tylko mogę coś poradzić to jeśli założysz im wątek wypowiadaj się o nich w bardziej serdeczny sposób,bo [B]"rozhisteryzowanym wyjącym kundlom,które srają i sikają"[/B] ciężko Ci będzie znalezć domek. I jeszcze jedno:myślisz,że robi nam jakąś różnicę to czy te maluszki mają ogonki czy tez nie?TRZEBA IM POMóC i TO JEST CEL,sama powinnaś to wiedzieć i wklejac już ich fotki w odpowiednim topiku na tym forum. Trzymam kciuki za udane adopcje maluszków i poproszę link do tematu jeśli takowy założysz,z miejsca w którym mieszkam obiecuję chociaz temat podnosić a może i więcej,zobaczymy. Quote
onek Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Czarne gwiazdy - to Lutomskak zaczęła licytację. Proszę - jak cytujesz to przynajmniej fragment, a nie zdanie wyrwane z kontekstu. A Twoich komentarzy szydzacych z przestrzegania prawa nie potrafie zrozumieć:shake: Quote
niceravik Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='TuathaDea']nio... a jak chcesz psa ze stojącym uchem to spraw sobie nomen omen onka ;)[/quote] W sumie, dość pospolity żart i nie pierwszego gatunku:shake: Quote
LALUNA Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote]Tylko, Ty, LALUNA nie byłaś nigdy u Karoliny, nie znasz i nie wiesz, [/quote] Masz racje, wiec skoro ma lepszych przyjaciół których nie obraza to do nich powinna sie zwrócic, a jednak nie pomyslała o nich tylko przyleciała tutaj z pretensjami ze ma problem a nikt o tym nie wie. Ja nie wiem czy ona pomaga bo nie udziela sie na dogo a to własnie z dogo chce pomocy. TYlko ze nie podniosła ani jednego tematu na PWP, nie pomogła tam ani jednej osobie ani jednemu psu. Ale skoro zaczeła szukać na dogo pomocy powinna sie dostosować do zwyczajów dogo. Zasady sa proste Jest dzial PWP tam ogłaszamy psy do adopcji i szukamy pomocy. Prosimy takze osoby które nas wspieraja w innych topicach aby podnosic temat. Ogłąszac na allegro i w innych miejscach. Lutomskak moze popros Hermana, Orsini i innych. Ogłaszajac psa i proszac o pomoc nie wystepujemy z lista zadań, nie krzyczymy i nie tupiemy na ludzi ze muszą nam pomóc, nie szantazujemy emocjonalnie ze jak sie nikt nie znjadzie to psy ida do azylu a przede wszystkim nie obrazamy i nie wyzywamy ludzi któych prosimy o pomoc. Bo nie tedy droga. I pomoc zobowiazuje, jezeli ktos Ci pomoze na dogo to nastepnym razem nie możesz odmówic tej pomocy jemu. Quote
LALUNA Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='nikador'] Jeśli tylko mogę coś poradzić to jeśli założysz im wątek wypowiadaj się o nich w bardziej serdeczny sposób,bo [B]"rozhisteryzowanym wyjącym kundlom,które srają i sikają"[/B] ciężko Ci będzie znalezć domek. [/quote] Szczególnie jak Lutomskak zaraz doda [QUOTE]w sumie-mam zamiar jutro odwiezc je do psiego azylu[/QUOTE] To moze w sumie nawet nie zdazy założyc im topicu Quote
LALUNA Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='MARS']No proszę, drugi od lewej (PON jeśli się nie mylę) i drugi od prawej (coś a'la foks) mają ogony skopiowane, a jakie szczęśliwe z tego powodu i jak ładnie nimi merdają :)[/quote] To Bobtail ta rasa moze miec szczatkowe ogony, zreszta tak jak PON a ten cosik a'la foksik napewno ma w całosci, biała końcówka mówi to za siebie, a że zakrecony nad grzbietem to sie wydaje tylko krótszy. Quote
niceravik Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='maxxel']To ,ze koteria na tym forum jest zjawiskiem jumbo to nie nowosc...Cofnij sie kilka postow dalej i jeszcze raz poczytaj,tym razem spokojnie i bez beretu ok?? Powodzenia[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jeżeli myślisz o koterii na rzecz przestrzegania praw Stworków, które same się nie obronią przed bezmyślnością hodowców i pazernościa kilku wetów, to dla mnie byłoby zaszczytem, należeć do takiej. I przydać się. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Marze o tym:multi: [/FONT][/COLOR] Quote
MARS Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Biała końcówka powiadasz?? [IMG]http://img224.imageshack.us/img224/995/athostajfunmm4.jpg[/IMG] ATHOS Tajfun Quote
LALUNA Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [QUOTE]Biała końcówka powiadasz??[/QUOTE] ALe brakuje jeszcze zakrecenia nad grzbiet :eviltong: Znajdz mi takiego co ma biała końcówkę i zakrecony ogonek nad grzbiet:lol: Quote
niceravik Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='maxxel']..moze w tym tkwi problem,ze ty nie masz zadnego pojecia o kopiowaniu.Nie wiem jak to jest z kieckami,ale bylem kiedys obok przy "kosmetyce" kopiowania ogonow. Tak byc moze dog lub doberman mialy by skopiowane uszy ,gdybym przejawial chec ich posiadania..[/quote] To ty masz problem. [COLOR=black][FONT=Verdana]Bo gdybyś przyjął podobnie jak w tym poście, bez pojęcia, takie założenie na maturze, a za chwilę okazałoby się, że zagrałeś bezczelnie „w ciemno”, w tym roku statystyka nie zdanych matur mogłaby wyglądać tak:[/FONT][/COLOR] [CENTER][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][B]10% + 1 :p [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/CENTER] Quote
MARS Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [IMG]http://img508.imageshack.us/img508/376/matildaabdankrz3.jpg[/IMG] MATYLDA Abdank Quote
maxxel Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='MARS']Biała końcówka powiadasz?? ATHOS Tajfun[/quote] ..jest super Mars czy w Czechach tez jast taka nagonka na kopiowane ogony..? Quote
LALUNA Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [QUOTE]Mars czy w Czechach tez jast taka nagonka na kopiowane ogony..?[/QUOTE] Jeszcze nie, ale jest nagonka na kopiowane uszy jest zakaz wystawiania na wszelkich imprezach kynologicznych. Quote
MARS Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Czy jest nagonka nie wiem, szczeniak którego sobie sprowadziłem trzy miesiące temu ma kopiowany ogon. Wśród kilkunastu foksów jakie widziałem tydzień temu na międzynarodowym klubowym konkursie pracy norowców SKCHTaF na Słowacji tylko jeden pies miał niekopiowany ogon. Ale to chyba z jakiejś lini eksterierowej był bo do nory bał się wejść. LALUNA a powiedz mi a propo tych bobtaili bo mnie to zastanawia. Czy gdybym miał dwa takie psiaki, jednego z krótkim ogonem z racji genów, drugiego z racji cięcia to na konkursy Agility za granicę nie wpuściliby żadnego czy też przyjęli oba? Quote
TuathaDea Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='MARS']Ale to chyba z jakiejś lini eksterierowej był bo do nory bał się wejść.[/quote] Widzisz, mądry pies a nie idiota :evil_lol: Quote
LALUNA Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote]Czy gdybym miał dwa takie psiaki, jednego z krótkim ogonem z racji genów, drugiego z racji cięcia to na konkursy Agility za granicę nie wpuściliby żadnego czy też przyjęli oba?[/quote] Mars nie powiem Ci jak to jest z rasami które maja szczatkowy ogon, ale myśle ze wpisują na przegladzie do metryk, a co za tym idzie moga te informacje umieszczac w metryce. Po to aby wiedziec które osobniki niosa szczatkowe ogony. Jezeli Cie to interesuje sprawdze. Znajomy mi mówił ze w PON-ach wpisuja obecnie do metryk. Moge sie dowiedziec jak jest we Francji u pirenejczyków. Mysle ze w tych rasach gdzie wystepuje szczatkowy ogon, ta informacja jest bardzo wazna dla hodowców. Wiec osobiscie nie widze problemu gdy pies bedzie miec szczatkowy ogon wpisany do rodowodu ze z takim sie urodził. Problem bedzie gdy ma kopiowany, bo wtedy nikt mu nie wpisze do metryki ze z takim sie urodził, a chyba nikt z hodowców nie bedzie fałszować tak ważnej informacji w hodowli.:razz: A szczatkowy ogon troche rózni sie od tego obcietego Quote
lutomskak Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 laluna!masz potwornie rozdygotana osobowosc!jakos bardziej przejelas sie faktem ,ze napisalam o psach do adopcji nie w tym temacie-w ktorym ty-pani moderator bys sobie zyczyla i nie w sposob ogolnie przyjety-niz samym faktem-ze sa psy ,ktore potrzebuja ew twojej pomocy!widzisz-ja nie tupie i nie krzycze-po prostu ty sie emocjonujesz faktem-ze osoba taka jak ja-czyli jak ci sie uroilo w glowie-twoj osobisty wrog (bo podobaja mi sie psy kopiowane)-zajmuje sie na codzien czyms innym niz okalecznie zwierzat i lamanie prawa!bede sobie pisac-gdzie chce o psach do adopcji-a jesli ci to przeszkadza-to wlacz sobie opcje-ignoruj posty lutomskak i po problemie!zawsze tez mozesz usunac moja wypowiedz, bo masz "power"-wladza czyni cuda!tylko czy zawsze musisz na moj jeden post odpowiadac piecioma i to z taka sila jakbys chciala mnie zmiesc z powierzchni ziemi?nie martw sie!to nie pierwsze szczeniaki podrzucone do mojego domu-ale pierwsze o ktorych ty sie dowiedzialas!to nie zmienia jednak faktu-ze piszac o swoich dokonaniach-moglabys sie zajac rowniez i tymi "moimi" szczeniakami-nie pozwol zeby twoja para poszla w gwizdek!zapewniam cie,ze moich przyjaciol juz poprosilam o pomoc i jak znam zycie to nie ty bedziesz ta osoba-ktora rozwiaze moj problem!powiem ci tylko jedno-fakt-ze osiadlas gdzies tam w sieci w jakims watku ,jako moderator i holdujesz slusznej jak juz pisalam wczesniej sprawie-nie czyni z ciebie istoty wszechwiedzacej i majacej monopol na sposob zachowan innych osob! ja ci nie napisalam-zebys sie wypchala i prosila o pomoc w adopcji psow swoich przyjaciol-tylko zebys sie ruszyla sprzed komputera-i pomogla w adopcji szczeniakow ktore sa w moim domu!podalam ci nawet swoj telefon!a ty-standard-skaczesz z wscieklosci-ze smialam w taki sposob do ciebie napisac! tylko po co?zazdroszcze ci ,ze masz tyle wolnego czasu i dlatego poprosilam cie o pomoc. ja go nie mam-wiec pomyslalm ze moze ty-albo onek-nie zakladam nowego tematu-bo wierze-ze jesli jestescie takie madre i dobre=moze wy tam napiszecie! najprosciej rzecz ujmujac=i reasumujac jednoczesnie (zebys nie pisala ze mnie nie zrozumialas)-prosze o pomoc w adopcji szczeniakow w temacie o kopiowaniu uszu i ogonow!tak lepiej? nikador-gdybym mogla zrobic zdjecia-to na pewno bym to juz zalatwila-jednak aparatu do jutra miec nie bede...... onek-co do licytacji-troche sie pomylilas-tak samo jak i co do oceny mojej osoby (nie znasz mnie-ani ty-ani zadna z was-wiec bardzo prosze o nieszufladkowanie mnie w swoich glowach) rozne postrzeganie tematu nie powinno wplywac na adwersarzy tak-jak na was!kopiowanie nie ma tu nic do rzeczy!nie potraficie tego po prostu odroznic!moze zaloguje sie jeszcze raz ,z innym nickiem i avatarem......-mimo ze nigdy tego nie robie-to moze warto by bylo!? pozdrawiam serdecznie i przypominam o szczeniakach do adopcji-o ktorych na pewno wszyscy czytajacy ten watek beda juz pamietac a w sumie o to mi chodzilo!!!!!!!!!!!!!!!!!jutro wstawie tu ich zdjecia....:) Quote
LALUNA Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [QUOTE]zawsze tez mozesz usunac moja wypowiedz, bo masz "power"-wladza czyni cuda![/QUOTE] Nie usune, skoro jak zwykle tak pięknie sie reklamujesz :lol: [QUOTE]ja ci nie napisalam-zebys sie wypchala i prosila o pomoc w adopcji psow swoich przyjaciol[/QUOTE] Nie ciebie wogóle nie interesowały do tej pory psy któym pomagam. Bo to nie Ty potrzebowałas pomocy. [QUOTE]tylko zebys sie ruszyla sprzed komputera-[/QUOTE] A znasz takie magiczne słowo PROSZE? Czy zawsze jak czegoś potrzebujesz od innych ludzi to najpierw ich obrazasz a potem żądasz? :razz: [QUOTE]wszyscy czytajacy ten watek beda juz pamietac a w sumie o to mi chodzilo!!!!!!!!!!!!!!!!!jutro wstawie tu ich zdjecia....:smile:[/QUOTE] A wiec jednak wszystko to wyrafinowane i obliczone na efekt. Nie tedy droga.:shake: Lutomskak zasmiecanie topicu juz mineło. Nie jestes traktowana jakos specjalnie wyjatkowo, wiec o ile bedziesz dalej zasmiecać postami nie na temat beda one usunięte, tak samo jak ogłoszenia o adopcji. Jest specjalny dział i po to jest on utworzony. Jezeli myslisz ze takimi wpadami i obrazliwymi postami zjednasz sobie pomoc to sie mylisz. Pozerstwo nie kazdy musi tolerować. WIec o ile zalezy Ci na pomocy to nie rób to w formie ataków i obrazliwych postów tylko dlatego ze masz nadzieje ze wiecej osób to przeczyta. Moze i przeczyta ale taki cyrk jaki zrobiłąs niema nic wspólnego z checia pomocy psom, a jedynie podbijanie tego topicu do sławetnych 300 stron tak jak juz to wczesniej robiłaś. [QUOTE]moze zaloguje sie jeszcze raz ,z innym nickiem i avatarem......-[/QUOTE] Uzywanie dwóch nicków jest zabronione na dogo i grozi usunieciem obydwu z nich. Wiec jezeli dalej chcesz łamać regulamin dogo masz wybór. Quote
lutomskak Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 hahahaha! tylko na tyle cie stac?????? jeszcze mnie postrasz!:) mowilam-ze wladza powinna byc zawsze w odpowiednich rekach-tylko ze rzadko sie tak zdarza!ja tu nie wpadam-nie traktuj tego forum jak twojego domu-bo nim nie jest!przestalas juz chyba odrozniac rzeczywistosc od sieci! ogarnij sie kobieto! :) :) :) :) :) :) czlowiek ci pisze ze masz slusznosc,ze masz wladze,ze pomagasz w adopcjach psow i ze to jest super....-a ty-ze ja cie obrazam-to nadinterpretacja!mowilam ci juz!nie przesadzaj!twoje wypowiedzi to przerost formy nad trescia!i nie probuj mnie wychowywac-ja juz mamy nie potrzebuje.serdecznie cie pozdrawiam-PANI MODERATOR! Quote
Elitesse Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='maxxel']..jest super Mars czy w Czechach tez jast taka nagonka na kopiowane ogony..?[/quote] w sznuacerach nie ma, najwieksze hodowle tna przewaznie polowe lub wiekszosc szczeniat w miocie Quote
lutomskak Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 i jeszcze raz Laluno!-nawet mi przez mysl nie przeszlo-zeby kogokolwiek tu obrazac!a fakt-ze ty ciagle czujesz sie urazona i obrazona moimi postami pozostawie bez komentarza i zloze to na karb twojego do mnie stosunku!:) :) Quote
maxxel Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='Elitesse']w sznuacerach nie ma, najwieksze hodowle tna przewaznie polowe lub wiekszosc szczeniat w miocie[/quote] Elitesse z tego co sie ostatnio zorientowalem ,w Polsce jest podobnie.Bynajmiej w przypadku sznaucera sredniego.Nawiazalem wstepny kontakt z pewna hodowla ,ktora to potwerdza i skopiowanie ogona nie bedzie zadnym problemem.Planuja skopiowac wszystkie psy,suczki zostana ogoniaste.Mysle ,ze wiekszosc hodowcow uwaza ten caly krzyk o merdacz jako bicie piany. Quote
Recommended Posts