Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='LALUNA']Pisała Lutomskak. A potem podano argumenty na to ze Lutomskak nie wie o czym pisze. I faktycznie po sprawdzeniu co było dosć łatwe okazało się ze nie wie co pisze.[/quote]A kto to sprawdzal?, Moze dasz skan tego , wedlug Ciebie glupiego pisania, bo tak krytykujesz sobie a muzom, coś , czego wiekszość z nas nie czytala. Moze to wcale nie bylo takie głupie, jak tutaj piszesz???????????????????

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Draczyn']A kto to sprawdzal?, Moze dasz skan tego , wedlug Ciebie glupiego pisania, bo tak krytykujesz sobie a muzom, coś , czego wiekszość z nas nie czytala. Moze to wcale nie bylo takie głupie, jak tutaj piszesz???????????????????[/quote]

no walsnie ja tez bym chetnie poczytala.....

Posted

uff tyle sie naszukalam odpowiedzi na to pytanie ( wiedzilaam ze w ktorejs ksiazce o tym bylo ale nei pamietalam w ktorej :evil_lol: ) ale wreszcie sie udalo, chociaz widze ze dyskusja o kopiowaniu przerodzila sie w niezla jatke :shake: ale mimo wszystko:
[quote name='orsini']
POKAZCIE MI JEDNO ZWIERZE DZIKIE, NIE WYTWOR CZLOWIEKA, KTORE MA KŁAPCIATE UCHO A NIE STOJACE???
JEDNO???????????????????
jak myslicie dlaczego natura postawila na stojace ucho, skoro nie ma to zadnego wplywu na wentylacje i choroby uszu???[/quote]
a więc. w ksiażce S. Corena jakrozmawiac z psem autor przedtawia badania Bielajewa, który to prowadził proces udomowienia lisa od poczatku ( proces ten trwa juz ponad 40 lat wyhodowano 35 pokolen lisow) . "Kazdy nowy miot selekcjonowany byl pod katem przyjacielskigo stosunku do ludzi (...) Jednym z najciekawszych odkryc podczas eksperymentu Bielajewa bylo yo, ze choc selekcje hodowlana prowadzono przez caly czas majac na uwadze jedynie cechy psychiczne, lisy zaczely zmieniac sie takze fizyczni. [B]Pojawily sie obwisłe uszy[/B] (...) " zainteresowanych odsylam do w/w książki str 232 :lol:

pozdrawiam

Posted

ja tez!chetnie poczytam!bo wiem -kto krytykowal i dlaczego!chyba-ze o inny list chodzi-widzisz-mojego autorstwa publikacje mozna znalezc-rozne w roznych pismach i na rozne tematy-ale publikacji autorstwa-laluna-ktora skonczyla studia o kierunku zwierzatka -jakos ni chu chu nie idzie dojrzec......:)-byc moze to dlatego-ze wiecej gadasz niz robisz?.......spytalam cie juz kiedys ile-jako szkoleniowiec psow doprowadzilas do ipo 3-to mi odpisalas-ze nie figuruje moje nazwisko na listach startowych zadnych zawodow-jak sie ciebie spytali-w jakiej to ksiazce polskiej sa opracowania z uniwersytetu w stanach-napisalas -zeby sobie poszukac,jak sie spytali -jakie studia skonczylas-wyszlo ze zwierzatka,jak prosili o twoje publikacje-kazalas szukac,o walkach z bykami tez-wyglada na to ze jeden z tych bykow -wzial cie mocno na rogi-skoro tylko odsylasz i odsylasz-a zadnego poparcia tej twojej wiedzxy i praktyki jakos nie widac.......-idz uratuj ze trzy niekopiowane owce-bardzo cie o to prosze,potem napisz o tym artykul i podpisz sie laluna.......
a list o ktorym mowisz-jest wciaz jak najbardziej aktualny-wiec go tutaj wstaw-razem z komentarzem-i poczytaj sobie go dokladnie-moze sie czegos o hodowli nauczysz.......:)

Posted

a ja sie pytam o zwierze zyjace w naturze???widziala w naturze lisy z klapciatymi uszami???nie mowimy o mutacjach np w Czarnobylu-tam wszystko mozliwe;-))))
ale o normalnych zwierzakach-w kazdym atlasie lis ma stojace ucho ale co tam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Greven']słoń ma klapciate[/quote]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: brafooooo:diabloti:

Posted

orsini niezrozumialas co chcialam napisac, sprobuje inaczej ;)
[quote name='orsini']a ja sie pytam o zwierze zyjace w naturze???widziala w naturze lisy z klapciatymi uszami???nie mowimy o mutacjach np w Czarnobylu-tam wszystko mozliwe;-))))
ale o normalnych zwierzakach-w kazdym atlasie lis ma stojace ucho ale co tam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]
chodzi mi o to ze klapciate ucho jest poniekad wytworem udomowienia, wiec nie moze byc spotykane u zwierzat dzikich :eviltong: tak wiec dalsza Twoja wypowiedz
[quote]
jak myslicie dlaczego natura postawila na stojace ucho, skoro nie ma to zadnego wplywu na wentylacje i choroby uszu???[/quote] wg tych badan nijak sie ma do tematu, zreszta udomowionym pieskom pancie czyszcza uszki :p
EDIT: a ten słoń to jakis ewenement :P
pozdrawiam

Posted

p.s -jeszcze tylko 37 :)
shangri la-pytanie kryski wyraznie brzmialo(moje z reszta tez)-ktore ma klapciate ucho i nie jest wytorem czlowieka-czytaj zaden czlowiek nie ingerowal w powstanie takiego e g z e m p l a r z a !-a tu jest mowa o hodowaniu lisow przez 40 lat(35 pokolen)-jakby mnie tak ktos przez 30 lat hodowal totez by mi uszy klapnely....

Posted

[quote name='Greven']słoń ma klapciate[/quote]
ahahahahahhahahaha
serio?????
ahahahahhahahaha
a Ty slonia to widzial na wlasne oczy???
ahahaha
czy tego ucza na kierunku zwierzatki:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='shangri_la'] zreszta udomowionym pieskom pancie czyszcza uszki :p
[/quote]
tym kopiowanym NIE musze , nie ma takiej potrzeby bo i po co???nie syfia sie, zato tej z calym uszkiem niestety ale musze raz w tygodniu czyscic-ot podalas argument przeciwko kopiowaniu:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='orsini']tym kopiowanym NIE musze , nie ma takiej potrzeby bo i po co???nie syfia sie, zato tej z calym uszkiem niestety ale musze raz w tygodniu czyscic-ot podalas argument przeciwko kopiowaniu:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:[/quote]
mojeje suce czyszcze uszy raz w m-cu ( ma niekopiowane) bo czesciej nie ma potrzeby natomiast jamnikowi wsumie wcale- on ma czysciutkie dermy. i [U]pokaz mi prosze miejsce w ktorym napisalam to jako argument przeciw kopiowaniu??????????? [/U]jakos nie przypominam sobie zebym sie w tej kwestii wypowiadala wogole. podalam ten cytat jedynie jako ciekawostke ze kłapciatość może ( ale nie musi) byc wynikiem udomowienia]

EDIT- orsini prosze nie obrazaj ludzi na forum, ja takze sie ksztalce na tym kierunku i np nie uwazam ze jest to namiastka wety. na wete w zyciu bym nie poszla... a twoje posty zaczynaja zakrawac o zwykle chamstwo, opanuj sie kobieto, to nie miejsce na ubliżanie

pozdrawiam :lol:

Posted

Hahaha, jesteście dziewczyny kochane nooormalnie.Po h....wym poranku i południu zasiadam i czytam wieści, które doprowadziły mnie do łez.Wielkie dzięki za poprawienie humoru!!:lol: :lol: :lol:

Karolino, podziel się informacjami o tym uzdrowicielu, ja znam jednego, technika(spadł z rangi weta :(), ale może Twój jest lepsiejszy:evil_lol:
Po co mam leczyć na stare lata sukę, mogę przecież poprosić o jedną małą ampułkę...No cóż, wpadła pod samochód....:lol:

Krysiu, jak już będziesz pokryta i potem szczeniaki skopiowane, to ja też jeden egzemplarz poproszę, jestem Twoim nowym kontrahentem:lol:
Może być na warunek, na współwłasnośc, za zasługi, czy za darmo :evil_lol:

Uważaj tylko, bo BSE w Rosji szaleje, więc tam nie dawaj nic!!!:razz:

Posted

hahaha no [B]przepraszam jesli kogos zerotechnika urazilam[/B], ale jakos na niej laduja wszyscy co sobie na weterynarii nie poradzili albo sie na nia nie dostali;-)))i tam juz o dziwo swietnie sobie radza;-))))dziwny zbieg okolicznosci prawda???:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

przepraszam ale jakim prawem smiesz oczerniac innych uzytkownikow nasmiewając sie z ich zawodu tudziez studiow??? jakies kompleksy masz czy co?? zreszta mnei interesuje zywienie zwierzat a nie leczenie tak wiec wiesz... dziwi ci to ze ktos mogl CHCIEC pojsc na zoote? ciekawe jak w taki razie traktujesz innych ludzi ktorzy opwiedzmy nawet matury nie maja to dopiero sa zera i śmieci, co orsini? jak dla mnie ŻENADA
proponuje bana dla użytkownika orsini... niestety... na chamstwo nie ma rady

pozdrawiam

Posted

ale ona pisala , ze konczyla studia wyzsze i kierunek zwierzątka. A czy w tym technikum jest taki kierunek. Jakoś mi tego lalunia nie wyjasnila.
A ponadto ktoś tam nazywa kogos chamstwem, to mocne slowo w tym wypadku. ja tutaj chamstwa nie dostrzegam, ale przynajmniej Orsini sie przedstawila, a wy krytykanci i obrazajacy nas, jakoś mimo znajomosci regulaminu, nie chcecie sie przedstawić, Cyba wstydzicie sie wlasnych wypowiedzi, ktore nie sa szczegolnie trafione w tym temacie:mad::mad:

Posted

hahaha a co prawda w oczy kole???
ze tam ida ci mniej zdolni i poziom jest nizszy???
ja nie musz eleczyc kompleksow;-))))skonczylam weterynarie bez zadnych problemow, bo nawet z 4reczka na dyplomie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: natomiast moi znajomi co wylecieli z wety bo byli za tepi tez skonczyli ale te zootechnike tez z 4rkami i 5tkami, o czym to swiadczy???
gdzie tu chamstwo hahahahahah
prawda tylko i wylacznie

Posted

slon nie ma zwisajacych uszu-niestety-tak jak cala reszta zwierzat-ma na stale odsloniety kanal sluchowy zewnetrzny-obalam ten przyklad-nie jest zgodny z prawda............popatrz na prace malzowiny usznej u slonia i jej dokladna budowe-moze laluna ci w tym pomoze-odsylajac do ksiazek na ten temat-ktore pewnie nie istnieja.....:)