orsini Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 nie nie;-)))) takie doniesienie bedzie smieszniej wygladalo hahahaha "uprzejmie" donosze ze pani Krystyna J. pseudonim orsini obciela ogonek swojemu psu. Nie wiem gdzie, ale poniewaz to niezgodne z prawem to prosze sie tym zajac, jako dowod dolaczam jej post pisany na dogomanii-forum internetowym :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: jak juz rzeklam: [B]GOOD LUCK[/B] [B]a ja ze strachu po nocach nie bede mogla zasnac;-))))[/B] Quote
Vectra Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy']Vectra też się musi zgłosić. Okaleczyła psa dla własnego "widzimisię" przecież. Pomożecie jej?[/quote] podać dane ? jeszcze proszę dopisać że zrobiłam psu korekte powiek też dla własnego widzimisię - nie chciało mi się ciągle zakraplać jej oczu - mogło samo się "wyprostować " jak dorośnie :p [quote name='Draczyn']Przeczytaj dokladnie, a napewno znajdziesz też inne argumenty. Dla pseudohodowcow i fabrykantow tez jest wygodniejsze niekopiowanie, bo to znacznie obniza koszty produkcji i ilosc pracy wkladanej w odchowanie miotu[/quote] o to to to też ......... teraz głownie na ulicach widzę pseudo rasowe pieski o naturalnych kształtach ........ tłumacząc że takie prawo :diabloti: brawa dla pseudohodowców :cool1: Quote
Quelthalas Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='orsini']nie nie;-)))) takie doniesienie bedzie smieszniej wygladalo hahahaha "uprzejmie" donosze ze pani Krystyna J. pseudonim orsini obciela ogonek swojemu psu. Nie wiem gdzie, ale [B]poniewaz to niezgodne z prawem[/B] to prosze sie tym zajac, jako dowod dolaczam jej post pisany na dogomanii-forum internetowym [/quote] Orsini,jeżeli uważasz,że cięcie jest niezgodne z prawem to nie mam więcej pytań:evil_lol: a jeżeli uważasz,ze jest zgodne to czemu [B]boisz się[/B] podać lecznicy?:evil_lol: Quote
TuathaDea Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='LALUNA']Odtąd na zawsze będe Cię utożsamiać ze słowami[/quote] [QUOTE]Jednym się uda dostać nawet ładny egzemplarz[/QUOTE] Ciekawe czyje to słowa? Quote
orsini Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Jakie jest prawo to chyba i 6 latek wie, ale Ty cytujesz to co ja napisalam w Twoim imieniu-czyli donos;-))))) pisz pisz...w koncy wszyscy w mlodosci cos pisali jedni wiersze inni donosy:diabloti: :diabloti: :diabloti: a propos-tylko uwazaj na lustracje:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Quelthalas Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='orsini']Jakie jest prawo to chyba i 6 latek wie, ale Ty cytujesz to co ja napisalam w Twoim imieniu-czyli donos;-))))) pisz pisz...w koncy wszyscy w mlodosci cos pisali jedni wiersze inni donosy:diabloti: :diabloti: :diabloti: a propos-tylko uwazaj na lustracje:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] Orisini,a gdzież to ja napisałam,ze chcę złożyć donos?:evil_lol: Poza tym skoro uważasz,że to byłby donos,więc jednak kopiowanie według Ciebie nie jest zgodne z prawem:evil_lol: .To,że nie chcesz podać lecznicy czy kliniki równiez o tym świadczy.Więc po co Twoje bicie piany od kilkunastu stron?Tniesz,bo lubisz,i jak sama dajesz do zrozumienia,robisz to niegodnie z prawem.Argument o niezgodności z prawem oraz cięciu ze względu na upodobania chyba już mamy.Moze raczysz podać jakiś [B]nowy argument[/B]?Konkretny,a nie znów jakieś skakanie po osobach tu piszących i przedstawianie wątpliwego poczucia humoru? Quote
orsini Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Quelthalas']Tniesz,bo lubisz,i jak sama dajesz do zrozumienia,[B]robisz to niegodnie z prawem[/B].?[/quote] Ty napisz pierwsza, a ja zaraz po Tobie Cie oskarze o znieslawienie :diabloti: :diabloti: :diabloti: chyba wyraznie napisalam , ze ogonek mial martwice:mad: :mad: wiec jakie niezgodne z prawem???:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ratowalam malemu zycie proste prawda?:diabloti: :diabloti: :diabloti: a moje poczucie humoru -coz...nie kazdemu musi sie podobac, jak ktos jest inteligentny to je doceni:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
LALUNA Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [QUOTE]jak ktos jest inteligentny to je doceni:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE] Tak napewno, inteligentny inaczej. TuathaDea wszystko zależy od kontekstu, a u Orsini byl wyraźny jej szczeniaki jej najlepsze egzemplarze. Quote
orsini Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='LALUNA'] a u Orsini byl wyraźny jej szczeniaki jej najlepsze egzemplarze.[/quote] jedyne co to potrafisz sie czepiac slowek, ale niech ci bedzie;-)) jestem nieczula, sadystka i w ogole katuje swoje psy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i maja zle oj bardzo zle, bo karme maja drozsza niz ja, kosmetyki tez , spia w lozku ze mna i w ogole sa nieszczesliwe:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
LALUNA Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [QUOTE]jestem nieczula, sadystka i w ogole katuje swoje psy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i maja zle oj bardzo zle, bo karme maja drozsza niz ja, kosmetyki tez , spia w lozku ze mna i w ogole sa nieszczesliwe:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE] No to faktycznie, znasz się na tym co psu najbardziej potrzeba do szczęścia. Zapomniałaś jeszcze dodać inteligentna ... Quote
orsini Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 inteligencja co ma do dobrostanu zwierzat???bo jakos nijak sie to ma wg mnie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
TuathaDea Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='LALUNA']No to faktycznie, znasz się na tym co psu najbardziej potrzeba do szczęścia. Zapomniałaś jeszcze dodać inteligentna ...[/quote] Widzisz orsini, wszystko zależy od kontekstu - jak orsini pisać o najlepszych egzemplarzach to be, a jak laluna pisać o ładnych egzemplarzach to cacy. Mnie się wydaje, że pies jest najbardziej szczęśliwy jak wykona ze trzy piruety i salto. Quote
LALUNA Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='orsini']inteligencja co ma do dobrostanu zwierzat???bo jakos nijak sie to ma wg mnie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] A to tak apropo przedstawienia nam swojej osoby [QUOTE]jestem nieczula, sadystka [/QUOTE] i to co napisałas wczesniej o sobie [QUOTE]a moje poczucie humoru -coz...nie kazdemu musi sie podobac, jak ktos jest inteligentny to je doceni:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE] Quote
lutomskak Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 trzy piruety,salto,zagoni stado owiec,potem pojedzie na zawody,w miedzyczasie-rozerwie sobie ucho w pracy,spi-gdy pani pisze publikacje do gazet i innych pism-jest przyjacielem (nie egzemplarzem),jest niekopiowany szczesliwy,i ma najwspanialsza i najmadrzejsza pania pod sloncem-ktora ma monopol na wiedze o psim szczesciu!o psim dobrostanie,o specyfice czyjejs inteligencji,o przeznaczeniu psow do pracy w czasach prehistorycznych i historycznych,o bolu,cierpieniu i strachu zwierzat,o tym-kto ma jakie podejscie do kogo,lub nie.....-po prostu-jest boska!!!!!!!!jestem w szoku-ze laluna sie tak marnuje!a-jeszcze zapomnialam o badaniach na uniwersytecie w quinsland-a wy-wiesniaki i niedouki-do garow!:) :) :) Quote
Czarne Gwiazdy Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote]Myślisz,że jak będziesz bronił kopiowania to któryś z hodowców np.Lutomskak,która to pomagała Ci przy wybieraniu fotek sprzeda Ci Twojego wymarzonego rodowodowego szczeniaka po preferencyjnej cenie albo dostaniesz go w prezencie?[/quote] Tak, masz rację. Przejrzałaś mnie. Właśnie tak! Chcę od lutomskiejk szczeniaczka. Karolina, jak któryś z twoich samców urodzi szczenięta, to dasz mi w promocji jeden [b]egzemplarz[/b]? Chociaż 25% gratis! Plisssss [quote]Jak narazie to chyba nic nie możesz zrobić,bo niepełnoletni jestes zdaje się.[/quote]skąd te źródła informacji? [quote]Moze raczysz podać jakiś nowy argument?Konkretny,a nie znów jakieś skakanie po osobach tu piszących i przedstawianie wątpliwego poczucia humoru?[/quote]Myślę, że to się tyczy do obydwóch stron. Poza dogryzaniem i robieniem sobie jaj, przestali tu wszyscy rozmawiać o temacie :P btw. nie macie się już czego czepiać to wymyślacie spiski, szukacie, gdzie tu kogo złamać w jakimś temacie. A bo ona nie podała nazwy, a bo to, bo tamto, bo ta nazwała psa egzeplarzem. Jakoś w Twoim ukochanym prawie, którego NIGDY nie złamałaś, pies jest często traktowanym jako rzecz i Ci to nie przeszkadza. Pisząc: "dobry materiał hodowlany" oznajmiam, że pies jest dla mnie TYLKO materiałem? buahahaha, śmieszni jesteście. [quote]Zauważyłam, że [..] jeśli ktoś musi.[/quote] najsravik, czy dowiem się w końcu [SIZE="6"]w jaki sposób złamałem prawo wklejając zdjęcie?[/SIZE] Quote
LALUNA Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Nie, TuathaDea wszystko zależy jak się pisze o wlasnych psach. Samo słowo nie jest czymś niewłaściwym, ale uzyte w kontekście moje psy, moje psy, moje najładniejsze egzemplarze świadzcy o przedmiotowym traktowaniu psów. a ja do swoich tak niepisze, ale o tym jak traktują inni swoje psy. [QUOTE]po prostu-jest boska!!!!!!!!jestem w szoku[/QUOTE] Lutosmskak dzięki. A jak wyjdziesz z szoku, poszukaj poklasku u kogo innego bo jak widzisz nie służy Ci, ani chwaly nie przynosi. Quote
Czarne Gwiazdy Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 no to, laluna pytam się: [quote]Pisząc: "dobry materiał hodowlany" oznajmiam, że pies jest dla mnie TYLKO materiałem?[/quote] :evil_lol: Quote
lutomskak Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 krzysiu-zapewniam cie-ze jak tylko antek,tadek ,lub tez zenek sie oszczenia-skopiujemy takiego biedaka-i staniesz sie(oczywiscie w ramach lapowki-wiec za darmo)-wlascicelem takowego!poki co-jestes mimo swoich ukonczonych juz 18 tu lat gnojem-u ktorego szukam poklasku i na razie mi to nie sluzy-wiec....... dawno sie tak nie ubawilam zeby wyjsc z szoku-pojade sobie pojezdzic konno-i nie startowac czasem w zawodach-bo jesli nie ma mnie na listach startowych w ujezdzeniu w klasie l( a tam pewnie byc powinnam-to znaczy ,ze w ogole nie powinnam do koni sie zblizac.....-jaja!obawiam sie-ze tyle wiesz o ujezdzeniu i startach-co moj syn o rozniczkowaniu) Quote
lutomskak Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 juz jest 152-jak pogonimy to damy rade jeszcze dzisiaj:) Quote
lutomskak Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 zrob sobie taki szybki!w mikrofali-to sie nie bedzie trzeba na dlugo odrywac!a-i zapros znajomych krolika-tu jest naprawde rozrywkowo!to lepsze niz filmy z jamesem bondem!bond na pewno nie widzial jeszcze -rodzacych szczenieta samcow,ani doroslych nieletnich.....i na pewno nie wie -o czym mowia jakie ustawy-i nie wie rowniez-ze pies niekopiowany -zaganiajacy niekopiowane owce-to pies szczesliwy!a slowo egzemplarz-czyni z hodowcy psow rasowych-niekompetentnego i nieczulego petaka!-bawie sie setnie i mam nadzieje ,ze to jeszcze nie koniec!:) Quote
Kiłi Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='lutomskak'] i mam nadzieje ,ze to jeszcze nie koniec!:)[/quote] Ja też, już sobie pifko otworzyłam:diabloti: Quote
Behemot Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Ale ściek... :roll: Przeczytałam ostatnie 30 stron i zwątpiłam :roll: Wszędzie to samo - obrońcy praw zwierząt, święci ludzie, pacyfiści, ekolodzy, itp., itd., a jad tryska na wszystkie strony :roll: "Wsadź głowę do piekarnika" - masakra :shake: Niektórzy tu chyba byliby zdolni młotkiem wbić do głowy innym swoje racje :cool1: Quote
Vectra Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 i każda tego typu dyskusja kończy się wielką wojną ... Ci dobroduszny wyzywają od sadystów , zbrodniarzy , barbarzyńców , kłócą się na siłe , wmawiają swoje racje kijem ........ Ja myślę że wskazane jest więcej luzu .......... bo takie nerwy to niezdrowe bardzo są ;) to do tych ekologów piszę głównie. a teraz idę nakarmić moje 4 egzemplarze psów .... :) Quote
Czarne Gwiazdy Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote]Ja myślę że wskazane jest więcej luzu .......... bo takie nerwy to niezdrowe bardzo są to do tych ekologów piszę głównie.[/quote]ciiii, "ekolodzy" (w sumie fajne słowo, bo "zwolennicy niekopiowania" mi się znudziło) zaraz powiedzą, że to MY wyzywamy i obrażamy, jak to miło miejsce już parę razy. Owszem, nikt nie jest bez winy, ale ekolodzy nie potrafią obiektywnie patrzeć na innych ekologów. A ja potrafię i mówię, że nas też poniosło momentami, aczkolwiek nie będę pokazywał paluchem kto sprowokował :evil_lol: Kto mi kupi piwooo? Bo mi sie nie chce iść do shopa... Quote
Recommended Posts