Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ara']Jak masz ochotę, to wyjaśnij koleżance o co chodzi:cool3:[/quote]
Wyjaśniać nie będę, ale skoro już offujemy, to pozwolę sobie poruszyć inny temat. Otóż mam w swoim aucie problemy z klimą - raz zimno, raz gorąco, normalnie nie da się wytrzymać - taka sytuacja powoduje permanentny dyskomfort i zachowania agresywne, niebezpieczne dla innych użytkowników (dróg). Może są na forum osoby, które mają podobne objawy i wiedzą jak sobie z problemem poradzić. A jeśli mają i nie wiedzą, to może ktoś inny podpowie co z tym zrobić, w trosce o interes ogółu użytkowników (dróg)?

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ara']Bardzo mi przykro, ale jak ktoś wyskakuje z takimi oskarżeniami a nie widzi różnicy między hodowlą użytkową a eksterierową, to ja się wysilać na tłumaczenie nie będę:shake: Jak masz ochotę, to wyjaśnij koleżance o co chodzi:cool3:[/quote]

a ty nie zrozumialas mojego postu - przeczytaj go jeszcze 100 razy moze wtedy zrozumiesz :diabloti:

Posted

[quote]Napisał ara
Bardzo mi przykro, ale jak ktoś wyskakuje z takimi oskarżeniami a nie widzi różnicy między hodowlą użytkową a eksterierową, to ja się wysilać na tłumaczenie nie będę Jak masz ochotę, to wyjaśnij koleżance o co chodzi[/quote]yyy? uzytkowe sznaucery miniaturowe? Hmmm....

W sensie, że ten... polują na gryzonie?

Posted

[quote name='Elitesse']ciekawe czy szwedzcy hodowcy od razu skoryguja jej uszy :cool3: w tym kraju to norma - tam wszytkie pieski nosza je super poprawnie - ciekawe dlaczego :eviltong:
ale przynajmniej nie bedzie kopiowana i nie bedzie cierpiala :evil_lol:[/quote]
Uszy jak uszy - były w tym dziale fotki pokazujące jak amerykańce na stelażu stawiają uszy kopiowane, ale tajemnicą poliszynela jest jak skandynawowie poprawiają niekopiowane ogony, to mógłby być szok.

Posted

[quote name='TuathaDea']Wyjaśniać nie będę, ale skoro już offujemy, to pozwolę sobie poruszyć inny temat. Otóż mam w swoim aucie problemy z klimą - raz zimno, raz gorąco, normalnie nie da się wytrzymać - taka sytuacja powoduje permanentny dyskomfort i zachowania agresywne, niebezpieczne dla innych użytkowników (dróg). Może są na forum osoby, które mają podobne objawy i wiedzą jak sobie z problemem poradzić. A jeśli mają i nie wiedzą, to może ktoś inny podpowie co z tym zrobić, w trosce o interes ogółu użytkowników (dróg)?[/quote]

Skoro Cie przerasta Cie wiedza z użytkowsci że nie potrafisz odpowiedziec to tym bardziej nie poradzisz sobie sam z klima. Najlepiej udaj się do fachowca mechanika, tylko takiego co się zna na fachu.
To podobnie jak wybierasz weterynarza takiego który wie ze w naszym kraju nie wolno kopiowac i przestrzega tego. Jezeli jednak nie potrafisz dokonac dobrego wyboru ani w jednym ani w drugim, to poprostu wyłacz klime i otwórz sobie okno lub zamknij w zaleznosci od pogody :p

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']yyy? uzytkowe sznaucery miniaturowe? Hmmm....

W sensie, że ten... polują na gryzonie?[/quote]

Czarne Gwiazdy, czy nie uwazasz ze byłoby z Twojej strony miło gdybys poprawił swój post który łamie regulamin?
Bo wczesniej sugerowałes ze gdyby Cie powiadomiono to bys zmienił i nie trzeba byłoby usunac. :razz:
To co z tym postem? No chyba ze to nie było szczere z Twojej strony :roll:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9801997&postcount=9189[/URL]

Posted

[quote name='LALUNA']Najlepiej udaj się do fachowca mechanika, tylko takiego co się zna na fachu.[/quote]
Tak myślałem, że przyczyną może być niedostateczna konserwacja. Instalacja nie przeglądana i nie czyszczona zarasta jakimś grzybem, czy innym świństwem, i efekt widoczny.

Guest ursa81
Posted

[quote name='TuathaDea']Tak myślałem, że przyczyną może być niedostateczna konserwacja. Instalacja nie przeglądana i nie czyszczona zarasta jakimś grzybem, czy innym świństwem, i efekt widoczny.[/quote]

Czy sugerujesz, że to z powodu notorycznego braku przepychania? :wink:
Mam nadzieję, że z moją instalacją wszystko OK. Konserwuję i czyszczę regularnie :haha:

Posted

[quote name='TuathaDea']Tak myślałem, że przyczyną może być niedostateczna konserwacja. Instalacja nie przeglądana i nie czyszczona zarasta jakimś grzybem, czy innym świństwem, i efekt widoczny.[/quote]

No to skoro o samochód nie dbasz ze go tak zapuściłes, to teraz sie nie dziwie dlaczego za nic masz ból i ryzyko kopiowania u psa. :p

Posted

[quote name='TuathaDea']A pisałem, że to od dawna mój samochód? Ale problem z klimą jak widać jest. :p[/quote]
A co to ma za znaczenie. Nawet jak kupisz stary samochód to zanim zacznie się jezdzic to zaczyna sie od przeglądu, wymienienia paru rzeczy i sprzątaniu inaczej źle to świadczy o Tobie jako o nabywcy :p
No ale widocznie to już tylko świadczy o tym jakie masz priorytety. Jakbys potrafił zadbac o psa to byś i o samochód potrafił.
Moze faktycznie cos w tym jest. Uznaj ze pies to nie rzecz i nie mozna go okaleczac bo Ci sie tak podoba to moze i poradzisz sobie ze starym samochodem i bedziesz wiedziec jak doprowadzic go do porzadku.

Posted

[quote name='LALUNA']A co to ma za znaczenie. Nawet jak kupisz stary samochód to zanim zacznie się jezdzic to zaczyna sie od przeglądu, wymienienia paru rzeczy i sprzątaniu inaczej źle to świadczy o Tobie jako o nabywcy :p[/quote]
No więc właśnie robię przegląd, staram się stwierdzić jakie są przyczyny niektórych defektów i próbuję je wyeliminować. Ale opór materii jest wielki...

Posted

[quote name='LALUNA']No to wracajac do niekopiowanych psów i tendencyjnych filmików z tunelem. MAsz już kolejna czesc filmiku?[/quote]
niestety nie mam, nie biegam ostatnio :cool3:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=FQhGXE5Q_pY[/URL]

Posted

:roll:

Biedactwo, tyle stron, a Ty jeszcze sie nie zorientowałeś, ze mnie głównie dobki interesują?:evil_lol: To zawsze możesz spojrzeć na mój avatar i wszystko stanie się prostsze...:diabloti:

A ras tak w ogóle jest sporo:cool3: jakieś katalogi wystawowe zapewne posiadasz, mogą się dla Ciebie okazać cenną lekturą:evil_lol:

Posted

[quote name='ara']:roll:

[B]Biedactwo, tyle stron, a Ty jeszcze sie nie zorientowałeś, ze mnie głównie dobki interesują?[/B]:evil_lol: To zawsze możesz spojrzeć na mój avatar i wszystko stanie się prostsze...:diabloti:
:evil_lol:[/quote]
Niezakończona mielinizacja :lol: ?

Guest ursa81
Posted

[quote name='niceravik']Niezakończona mielinizacja :lol: ?[/quote]

Etam. Niejasno było napisane i ja też nie zrozumiałam o co konkretnie chodzi w wypowiedzi Ary. Cefalizację i mielinizację raczej mam już za sobą, ewentualnie w grę mogą wchodzić znaczne ubytki w moim centralnym układzie nerwowym. Podgryzacie chłopaka. Takie śmieszki się mu trafiły niczem Bożydarowi.

Posted

[quote name='ursa81']Etam. Niejasno było napisane i ja też nie zrozumiałam o co konkretnie chodzi w wypowiedzi Ary.[/quote]

Chyba zaczynam się przyzwyczajać, że o takich rzeczach trzeba pisać drukowanymi literami;) większość ludzi w Polsce nie rozumie jak można ściągać naturalnego użytka, po mamusi eksterierowo zaledwie dobrej, która chyba w życiu ringu wystawowego nie widziała:lol: a że pochodzi z doskonałych, zdrowych linii, ma świetne popędy, super socjal, IPO3 i parę udanych startów na koncie, to nie ważne:evil_lol: Tatuś eksterierowo SG, reszta jak u mamusi, no plus niezły start na MŚ dobermanów, ale to przecież też nie ważne:evil_lol: bo pies może być durny i wypłoszony, ale szampionem, choćby chirurgicznie poprawionym, być musi:diabloti:

Posted

[quote name='ara']Chyba zaczynam się przyzwyczajać, że o takich rzeczach trzeba pisać drukowanymi literami;) większość ludzi w Polsce nie rozumie jak można ściągać naturalnego użytka, po mamusi eksterierowo zaledwie dobrej, która chyba w życiu ringu wystawowego nie widziała:lol: a że pochodzi z doskonałych, zdrowych linii, ma świetne popędy, super socjal, IPO3 i parę udanych startów na koncie, to nie ważne:evil_lol: Tatuś eksterierowo SG, reszta jak u mamusi, no plus niezły start na MŚ dobermanów, ale to przecież też nie ważne:evil_lol: bo pies może być durny i wypłoszony, ale szampionem, choćby chirurgicznie poprawionym, być musi:diabloti:[/quote]
Widzisz, gdybyś więcej wiedziała o "normalnej hodowli i normach" w innych rasach niż Cię interesują, to wiedziałabyś również dlaczego [B]ursa[/B] nie zrozumiała o co Ci konkretnie chodzi. Bo dostać dobrego użytkowego wyżła z Niemiec z niekopiowanym ogonem jest ciężko.

Posted

[quote name='TuathaDea']Widzisz, gdybyś więcej wiedziała o "normalnej hodowli i normach" w innych rasach niż Cię interesują, to wiedziałabyś również dlaczego [B]ursa[/B] nie zrozumiała o co Ci konkretnie chodzi. Bo dostać dobrego użytkowego wyżła z Niemiec z niekopiowanym ogonem jest ciężko.[/quote]

A jak to się ma do uszu, bo o tym była mowa?:hmmmm:

EDIT: Do skandynawskich uszu w dodatku:niewiem:

Posted

[quote name='ara']Laluna:loveu: urodziło się moje szwedzkie dziecię:multi::multi::multi::multi::multi: coby choć trochę w temacie pozostać informuję, że oczywiście pozostanie jak ją natura stworzyła:loveu::loveu::loveu:[/quote]

[quote name='ara']A jak to się ma do uszu, bo o tym była mowa?:hmmmm:[/quote]
Nie tylko o uszach. Widzisz dlaczego ciężko Cię zrozumieć?

Posted

[quote]Biedactwo, tyle stron, a Ty jeszcze sie nie zorientowałeś, ze mnie głównie dobki interesują?[/quote]Nie wiem czy nie pomyliłem działów, ale ten temat chyba nie brzmi "Kopiowanie dobermanów"...

I rozumiem, że jesteś przeciwko kopiowaniu dobermanów, a inne rasy Ci "latają"... spoko ;-)

Posted

[quote name='ara']Laluna:loveu: urodziło się moje szwedzkie dziecię:multi::multi::multi::multi::multi: coby choć trochę w temacie pozostać informuję, że oczywiście pozostanie jak ją natura stworzyła:loveu::loveu::loveu:[/quote]

[quote name='Elitesse']ciekawe czy szwedzcy hodowcy od razu skoryguja jej uszy :cool3: w tym kraju to norma - tam wszytkie pieski nosza je super poprawnie - ciekawe dlaczego :eviltong:
ale przynajmniej nie bedzie kopiowana i nie bedzie cierpiala :evil_lol:[/quote]

[quote name='ara']Ciekawe czy słyszałaś o czymś takim jak użytek?:diabloti: Bo ajwyraźniej niewiele wiesz o normalnej hodowli i normach:diabloti:[/quote]

[quote name='Elitesse']a co ma piernik do wiatraka ?[/quote]

itd...

TuathaDea, ja tu widzę tylko o uszach:eviltong: ale może zacytujesz mi coś o oszustwach związanych z ogonem?:eviltong:

Czarne Gwiazdy, a zauważyłeś może, że chwilowo rozmawiamy o konkretnym psie, a ściślej mojej nowej suczce?:evil_lol: I rzekomych, nieetycznych działaniach "mojego" hodowcy?:roll:

Posted

[quote name='niceravik']aha :lol:.[/quote]

[quote name='Czarne Gwiazdy']aha

[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Podstawy naśladowania opanowane :lol: .[/FONT][/COLOR]

[SIZE=1][I]Ale strasznie wolno to idzie[/I] :p.[/SIZE]