Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MEGNUM']
[URL]http://img296.imageshack.us/img296/1378/miszto9.jpg[/URL][/quote]

OMG ! Tragiczne polaczone z okrucienstwem !!!!!!!!
Cale szczescie ze nie musze ogladac juz 30 lat tego barbarzyntwa na zywo,
tylko na zdjeciach i to w XXI wieku :shake::shake::shake::shake::shake::angryy:
BIEDNY PIES :placz: TRAGEDIA ,WYGLAD ODSTRASZAJACY brrrrrrrr

Po co mu ten ogon , z odcietym bylby pikniejszy !!!!!!!!
A na pewno by sobie nie okaleczyl ze tez hodowca narazil go na takie niebezpieczenstwo :o :)
Hodowca nie musial by byc nadzwyczaj ostrozny by ogony nie przydepnac (ktos tu tak napisal )
no a pozniej wlasciciel ze przytrzasnie drzwiami, czy na widok wlasciciela powracajacego do domu z radosci rozkwasi o sciany.:-)

Posted

W sredniowieczu uwazano powszechnie ,ze na ogonie psim kolysze sie diabel,dlatego odrabywano .
Mozna to zrozumiec .
A co uwazaja dzisiaj by odrabac psu zdrowa czesc ciala jaka jest ogon ?
- tlumaczenia nie ma :angryy:

Do czego sluzy ogon juz bylo napisane ,pozbawiajac ogona, na co narazamy psa -tez bylo.
No coz dla niektorych dalej sredniowiecze panuje , nauka zadnych postepow nie zrobila.
Odrabac -bo taki pikniejszy !!!

W swiecie zwierzat miedzy innymi ogon spelnia role proporca
i to proporca [B]nader wymownego.[/B]
Badania wykazaly psy pozbawione ogonow czesciej maja problemy w nawiazaniu kontaktow.
Czesciej wdaja sie w bojki i konflikty ,NAWET jezeli sa lagodne i przyjaznie nastawione do swiata.
[b]BRAK OGONA = BRAK SYGNALIZATORA ZAMIAROW !!![/b] - utrudnia pokojowe kontakty.
Takie detale jak wyraz oczu czy mimika psa na odleglosc jest niezauwazalna .
Z wiekszych odleglosci psy sygnalizuja swoje nastawienie uzywajac ogona czyli PROPORCA.
Czy ktos wie ile sygnalow potrafi pies wyslac ogonem ??????
NIE ODDZIELAJMY OGONA OD PSA ,
tylko ten to potrafi to zrobic ktory nie ma pojecia o interpretowaniu sygnalow wysylanych ogonem.
Jezeli wie ,to moze tylko zrobic to ktos kto sumienia nie ma czyli sadysta.

Posted

[B]MALGORZATA SZMURLO [/B]
[B](lekarz weterynarii, miedzynarodowy sedzia kynologiczny,[/B]
[B]hodowca chartow polskich)[/B]

" Z moich obserwacji roznych miotow, w ktorych tylko czesci szczeniat obcieto ogony,wynika jasno,ze te u ktorych dokonano zabiegu nie przyrastaly w ogole lub przyrastaly znacznie wolniej od rodzenstwa, ktoremu pozostawiono ogony naturalnej dlugosci.
Widac bylo wyrazna roznice w kondycji na niekorzysc szczeniat,ktorym obcieto ogonki.
Maluchy dlugo kreca sie i kwila,sa niespokojne i nikt nie zaprzeczy,ze jest to objawem bolu.
Nie widze wiec zadnego powodu,by malym,bezbronnym zwierzetom,sprawiac niepotrzebne cierpienie"

Posted

[quote name='Jasiek']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Wiosenne przebudzenie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:Dog_run::Dog_run:[/quote]

hahahhahaahhahahahaa

Posted

[quote name='Jasiek']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Wiosenne przebudzenie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:Dog_run::Dog_run:[/quote]

OJ VAN JASIU VAN JASIECZKU WRACAJ DO SZKOLY :shake:
Chcialabym by byla u nas wiosna ;) tak pieknie :lol:
Zastanow sie nim cos znowu palniesz !!!

Posted

[quote name='iwona&CAR']BIEDNY PIES :placz: TRAGEDIA ,WYGLAD ODSTRASZAJACY brrrrrrrr[/quote]

Uffff jak ja sie cieszę, ze Ci sie nie podoba. Inaczej miałabym wątpliwości czy oby napewno jest taka piekna i takie ma piekne uszy jak to mówią.

P.s. Ogon nie wiem po co bo i tak tyłkiem kręci jak sie cieszy:lol:

Posted

[quote name='MEGNUM']Inaczej miałabym wątpliwości czy oby napewno jest taka piekna i takie ma piekne uszy jak to mówią.
[/quote]

Każdy róznie odbiera to piekno.
Patrząc na to zdjęcie
[I][URL]http://img296.imageshack.us/img296/1378/miszto9.jpg[/URL][/I]

Od razu przypomniał mi się ten filmik.

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=ykknll-JlJI&feature=related[/URL]

Ale czy on piękny, ale skoro Ci sie podoba :shake:

Posted

[quote name='MEGNUM']Uffff jak ja sie cieszę, ze Ci sie nie podoba. Inaczej miałabym wątpliwości czy oby napewno jest taka piekna i takie ma piekne uszy jak to mówią.

P.s. Ogon nie wiem po co bo i tak tyłkiem kręci jak sie cieszy:lol:[/quote]
jakby im sie podobal dozek to ja na Twoim miejscu z mostu bym skakala:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ale cudny jest i ten wyraz twarzy wlasnie dzieki USZI:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
cudoooooooooooooo

Posted

[quote name='Berek']Hm, samo zwierzę ładne, ino jakoś tak nienaturalnie wygląda.[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dowiemy się kto ciął?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Może szef sekcji molosów?[/FONT][/COLOR]

Guest ursa81
Posted

Mnie się pododbają dogi niecięte. Wyglądają wówczas niczym wielkie wyżły :cool3: Nie mogę jednak powiedzieć, że dog z foty jest groteskowy jak ten z filmu Niceravik, tymbardziej, że to młoda dożyca (pies, nie Niceravik :lol: ) i proporcje się zmienią. Pojawia się tylko pytanie: czy warto? Na te pytanie odpowiada sobie indywidualnie każdy z nas. Stawka jest duża: pewne ryzyko medyczne, cierpienie. W tym wypadku praktycznie zero pozytywnych stron: estetyka to nie powód (gust to sprawa zróżnicowana); względy medyczne - w pewnym stopniu minimalnie zmniejszone ryzyko zapalenia uszu.

Posted

[quote name='ursa81']Mnie się pododbają dogi niecięte. Wyglądają wówczas niczym wielkie wyżły :cool3: [/quote]

Wszystko bym oddała za to aby moja dożyca nigdy nie przypominała mi wyżła:roll:

Filmu nie komentuję bo ktoś kto go zrobił nie ma chyba pojęcia, ze istnieje róznica w proporcjach szczeniaka i psa dorosłego. Śmieszne, ze wszystkowiedząca Niceravik podpiera się takim filmikiem.:lol:

Posted

[quote name='MEGNUM']Wszystko bym oddała za to aby moja dożyca nigdy nie przypominała mi wyżła:roll:[/quote]
LUB ZROBILA nie widzac w tym psa - to jest wlasnie takie podejscie do zwierzecia. Tu obciac , tu urwac , tu odrabac - bo taki mi sie podoba.
Czy w tym wypadku mozna mowic o gustach ???
To nie rzecz ktora mozna przypasowac do gustu .:shake:

Posted

[quote name='MEGNUM']Wszystko bym oddała za to aby moja dożyca nigdy nie przypominała mi wyżła:roll:
:lol:[/quote]

Nie grozi Ci to :) I to nie jest kwestią ucięcia czy pozostawienia ucholi. Ona po prostu jest piękna.

Posted

[quote name='LALUNA']Każdy róznie odbiera to piekno.
[/quote]
LALUNA ,PIEKNO jest tylko jedno - naturalne !!!!!

Sztuczne piekno , dorobione, dociete to juz wyrafinowane piekno .
Te USZY SA PIEKNE ??? nie napisze dla jakiego pokroju ludzi.
Szkoda ze tak piekny pies zostal oszpecony. brrrrrrr
Odpychajace wzdrygam sie nie tylka ja ale wszyscy ktorzy juz zapomnieli
co to znacza pocharatane uszy - co za sredniowiecze :-o
A Ty co sobie zrobilas dla upiekszenia ??? czy swojemu dziecku.??
Stopek za duzych Twoje dziecko nie ma ????
A moze za krotka szyje ??? przydaloby sie wydluzyc obrozami ha ha ha....
Dlaczego wlasciciele upiekszaja tylko psy bo co bo sa bezbronne i co i prawa sie nie doszukali ???????
Tragedia !!!!! Gratuluje takich gustow kosztem cierpien !!!!!!!
A TE USZY SA obrzydliwe ,sterczace rogi , wszyscy co ze mna w tej chwili ogladaja lub przesle link do tej foty maja takie samo zdanie i sa w szoku , wspolczuja temu psu.:angryy:
BIEDNE OKALECZONE ZWIERZE ,KALECTWO a nie pieknosc.

Posted

[quote]LALUNA ,PIEKNO jest tylko jedno - naturalne !!!!![/quote]Malujesz się? Chodzisz do fryzjera?

Przecież piękno jest tylko naturalne :evil_lol:

I czemu nikt nie skomentował zdjecia w bannerze dogomaniaków? :(

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']Malujesz się? Chodzisz do fryzjera?

Przecież piękno jest tylko naturalne :evil_lol:
[/quote]

I ona jest naturalna tz Carowa:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Niestety natura lubi płatać figle:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.i tu nawet żaden skalpel nie pomoże

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']Malujesz się? Chodzisz do fryzjera?

Przecież piękno jest tylko naturalne :evil_lol:[/quote]
Czy ktos Ci zabrania z psem chodzic do fryzjera ??? czy pomalowac psu paznokcie ?
Ja tu porownywalam odcinanie zdrowych czesci cial do malutkich stopek i do dlugiej szyji co sobie mozesz zafundowac bo w tym tez gustuja :shake::angryy:
No mozesz sobie jedno ucho obciac i do kolekcji odrabac palec , prawda ?
dlaczego nie , mozesz psu odrabywac kawalki zdrowego ciala zacznij od siebie - siebie potorturuj.

Posted

[quote name='Jasiek']I ona jest naturalna tz Carowa:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Niestety natura lubi płatać figle:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.i tu nawet żaden skalpel nie pomoże[/quote]
Van Jasiu Ciebie to chyba jednak nie moja uroda obchodzi tylka ta "siostra milosierdzia " jak juz napisales tak boli , oj dlugo ja nie zapomnisz ;)
Wiesz ja znajac Ciebie to na tym topiku nie mam o czym dyskutowac z Toba.
Ty psow juz nie rabiesz bo juz dawno uznales ze prestizowy hodowca na to sobie pozwolic nie moze .
Drogi ma pozamykane do znaczacych wystaw poza Polska.
Doklanie o tym juz dawno pisales Van Jasiu ,prawda ?

Posted

[quote name='iwona&CAR']...Ty psow juz nie rabiesz bo juz dawno uznales ze prestizowy hodowca na to sobie pozwolic nie moze .
Drogi ma pozamykane do znaczacych wystaw poza Polska.
Doklanie o tym juz dawno pisales Van Jasiu ,prawda ?[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Teraz wszystko jest jasne.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Jasiek sam nie tnie bo aż taki głupi nie jest. Za to pracowicie napędza baranów „Mistrzowi”, a także wpuszcza w maliny oraz udupia konkurencje :evil_lol: .[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dogi przy okazji.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Biedna MEGNUM myślała, że to ona ma taki cudny gust :eviltong:. Nic z tych rzeczy![/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='iwona&CAR']
Doklanie o tym juz dawno pisales Van Jasiu ,prawda ?[/quote]

Dwano to pisałem że nie jestem Van Jasiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.Według twojej chorej wyobrazni to już byłem jakimś kwiatkiem,Ivkaol ,itd itd:lol::lol::lol::lol::lol:Wiesz co ale świetnie sie bawimy:multi::multi::multi:.