Chandler Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='PIKA'] to czemu polowa forum i wiekszość wetów jeszcze nie siedzi? :hmmmm:[/quote] Jeżeli chodzi o weterynarzy, to coś chyba jednak musi być na rzeczy, skoro nie wpisują do książeczki zdrowia, że kopiowali ogon albo uszy psa... Natomiast "połowa forum"...? - chyba większość ludzi jest po prostu przyzwyczajona do widoku psów z obciętymi uszami, czy obciętym ogonem i kopiują nawet kundelki, które przypominają pewne rasy, tak dla "przyjemności patrzenia"... Myślę, że przyjdzie czas i na egzekwowanie przestrzegania zakazu od "połowy forum"... Quote
onek Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='MEGNUM']Bo to tylko onek i onkopodobni tak rozumieją przepisy. Niektórzy inaczej (patrz Dwumiesięcznik Związku Kynologicznego PIES, nr.6/2007) :evil_lol:[/quote] Skoro to dozwolone , to nie będzie stanowiło dla Ciebie żadnego problemu "polecenie" z imienia i nazwiska weta, który skopiował Twoja suczkę. Może być na priv. A może wet miałby jakieś "obiekcje"? Zapytaj:evil_lol: Quote
MEGNUM Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 onek muszę znać dane psa (po jakich rodzicach) i informacje o wlaścicielu czy juz mial do czynienia z kopiowanym psem i umie plastrowac, zeby potem na weta nie składał ze źle obcięte i jak sie zgodzi to podam numer do weta, nawet kom. Wiec najpierw te dane, może być na priv:) Quote
LALUNA Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [QUOTE].Następna co zajezdziła psa [/QUOTE] Jasiu, widzę ze próbujesz składac literki, coby co któres słowo odczytać. Ale widzę że dalej Ci nie idzie rozumienie słowa pisanego. I widze nawet nic nie pomogło że mogłeś sobie zobaczyc filmik z moim psem. A na nim widać ze mój pies ma się świetnie i jest w doskonałej kondycji skoro dalej moze biegać, skakać i jeszcze sie świetnie przy tym bawi. Pamiętaj Jasiu : stop - klatka i wiecej zrozumiesz z filmiku. A literki juz nie składaj bo To Ci wogóle nie idzie. :p Quote
Chandler Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='MEGNUM']Bo to tylko onek i onkopodobni tak rozumieją przepisy. Niektórzy inaczej (patrz Dwumiesięcznik Związku Kynologicznego PIES, nr.6/2007) :evil_lol:[/quote] Aaaaa... to jest słynna interpretacja Pana Kowalczyka i kowalczykopodobnych...:lol: Quote
lisica Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=18704"]lutomskak[/URL] Onki-dysplazja.choroby kregoslupow......[/quote]:crazyeye:jakieś nowe dane masz,to poproszę,bo ja myślałam że procentowo to całkiem nieźle u ON wygląda,w porównaniu z innymi rasami,no chyba że ktoś specyficzna budowę uważa za dysplazję [quote]kiepskim genetycznie ( w zakresie psychiki) maliniakom (robiacym furore na arenach szkoleniowych)-( ich wlasciciele i szkoleniowcy dobrze wiedza-ze te psy maja sraczke ze strachu na widok i mysl o kazdym wiekszym wyzwaniu)[/quote]:crazyeye: Jak widzę to,zagadnienia z zakresu [SIZE=2]Behawiorystyki, nie są Ci obce,równiez bym pokornie prosiła o jakieś wykłady i udzielanie się w topikach,tych pomocowych oczywiście.Właściciele pokręconych OB ,masę problemów związanych tą biegunkową rasą mają to pewnie do stópek padną jak ich oświecisz [/SIZE] [quote]border collie-ktore wracaja np do sportu po przedwczesnym zdjeciu gipsu z przednich lap-( to nic ,ze nie chodzi tu o kopiowanie - zainteresowani ( ne ) wiedza o czym mowie...tak sie kaszle-pies skacze z pierwszego pietra z okna ,jego wlasciciel jest jednym z najbardziej zagorzalych przeciwnikow odczuwania jakiegokolwiek bolu przez psy-i nagle.......zdejmuje swojemu polamanemu psu gips ze zlamanych lapek "troszku przywczesnie" po to aby -pies mogl tanczyc,pokazywac swoje umiejetnosci w klasie obidience,lapac latajace talerze............:mad:[/quote]No to było ewidentne i dość czytelnie skierowane. Oświadczam Ci iż miałam okazję widywać tego "nieszczęsnego" psa, co go tak podle właścicielka wykorzystała i jakoś gdyby nie informacja że ma coś z przednią łapka to sama bym się nie domyśliła,bo uszczęśliwiony po torze sobie hasał. Reasumując,to jakoś tak loty intelektualne się lekutko chyba obniżyły, a ja mam taki cytat z piosenki [B] "każdy przed sobą otwiera zamknięte drzwi,jak nie ma klucza zaczyna innym dokuczać"[/B] lutomskak,coś odnoszę wrażenie że nie masz klucza,jeśli na taką spekulację się poważyłaś Quote
PIKA Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='onek']Nie znam nikogo z forum, [B]kto przyznałby się do okaleczenia swojego psa[/B], ani żadnego weta , [B]który przyznaje się do kopiowania[/B]. [/quote] Aha, to teraz winni dokonania przestepstwa sa tylko Ci ktorzy się przyznają, a Ci którzy się nie przyznaja są niewinni, nawet jak im winę udowodnisz :hmmmm: Fajne podejście :evil_lol: dobra kto idzie ze mna obrobic bank? i tak nic nam nie zrobią, bo sie nie przyznamy :evil_lol: [quote name='Chandler']Jeżeli chodzi o weterynarzy, to coś chyba jednak musi być na rzeczy, skoro nie wpisują do książeczki zdrowia, że kopiowali ogon albo uszy psa... [/quote] Ja mam sterylizowalam suke i tez nie mam żadnej adnotacji w ksiązeczce na ten temat. zszycie jej ucha poszarpanego przez innego psa tez nikt mi w książecxzke nie wpisal, sugerujesz że te zabiegi zostaly wykonane nielegalnie :crazyeye: Quote
Chandler Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='PIKA'] Ja mam sterylizowalam suke i tez nie mam żadnej adnotacji w ksiązeczce na ten temat. zszycie jej ucha poszarpanego przez innego psa tez nikt mi w książecxzke nie wpisal, sugerujesz że te zabiegi zostaly wykonane nielegalnie :crazyeye:[/quote] Nie , nie sądzę tak... Dobrze wiesz, że zabieg zszycia poszarpanego ucha weterynarz wpisze do książeczki zdrowia na prośbę właściciela psa, a kopiowania nie wpisze. Ciekawe dlaczego? :lol: Quote
PIKA Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='Chandler']Nie , nie sądzę tak... [B] Dobrze wiesz,[/B] że zabieg zszycia poszarpanego ucha weterynarz [B]wpisze do książeczki zdrowia na prośbę właściciela ps[/B]a, [B]a kopiowania nie wpisze.[/B] Ciekawe dlaczego? :lol:[/quote] Akurat tego co wet wpisze lub nie wpisze nie wiem, bo nigdy nie potrzebowalam prosić o wpisanie czegokolwiek do ksiązeczki :lol: A Ty skąd wiesz, ze nie wpisze? ;) Quote
iwona&CAR Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='lutomskak']to mniej wiecej tak samo jak psu potrzebne sa jego jadra i macica -a nie ich brak ,pelna miska a nie jej brak,kochajacy wlasciciel a nie jego oprawca ,itd....itp........-pitolenie o szopenie moja droga Pani......:evil_lol:[/quote] Dobrze napisalas: pitolenie o szopenie moja droga zapomnialas dodac :evil_lol: brak argumentow zaczyna sie wypisywaniem pitolenia przez lutomskak. Quote
iwona&CAR Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='lisica']Reasumując,to jakoś tak loty intelektualne się lekutko chyba obniżyły, a ja mam taki cytat z piosenki [B]"każdy przed sobą otwiera zamknięte drzwi,jak nie ma klucza zaczyna innym dokuczać"[/B] [B][SIZE=3]lutomskak[/SIZE][/B],coś odnoszę wrażenie że nie masz klucza,[B]jeśli na taką spekulację się poważyłaś[/B][/quote] [B]LUTOMSKAK JUZ DAWNO NIE MAJAC ARGUMENTOW [/B] [B]KOMPROMITUJE SIE SIEGAJAC PO CHWYTY PONIZEJ PASA[/B] :crazyeye::shake: I TO WET :crazyeye: :oops::oops::oops: gratuluje !!! Quote
iwona&CAR Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='orsini']a po co?Wy tacy wrazliwi, empatia az kapie u Was z nosa jak smarki przy grypie-to chyba pomozecie biednemu pieskowi? My sadysci-mamy w ..... psy- w koncy to WASZA OPINIA O NAS:diabloti::diabloti::diabloti:[/quote] Wrazliwy czlowiek widzi dokladnie KAZDE zlo i KAZDA krzywde. Nie skupia sie na tych najwiekszych , jak wiadomo ZLO rodzi zlo. Jest wiecej takich co pitoli jak [B]PANI WET lutomskak[/B] o sterylizacji dlatego jest jak jest i dlatego tyle psow potrzebuje pomocy- takie podejscie czyni zlo. [B]orsini [/B]wg takiego myslenia to z jakiej racji pomoc psu - to tylko pies . Powinno sie pomoc takiemu dziecku a reszta niewazne ! co to za porownanie jakiegos bezdomnego psa z tym dzieckiem np ? Zawsze znajdziemy wazniejszy problem i mozemy zaslonic sie nim ;-) Wrazliwy czlowiek nie przejdzie kolo zadnego zla obojetnie jaka miarka by bylo mierzone. [IMG]http://www.pomagamy.pl/niusy/ilustracje/malawi_glod_czeka_miliony_irin.jpg[/IMG] Quote
orsini Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='lisica']:crazyeye:jakieś nowe dane masz,to poproszę,bo ja myślałam że procentowo to [B]całkiem nieźle[/B] u ON wygląda,w porównaniu z innymi rasami,no chyba że ktoś specyficzna budowę uważa za dysplazję :crazyeye:[/quote] calkiem niezle tzn ile???? hahahaha NIE CHORUJA tak??? Iwona z Karem;-)))) [B]co do sterylki to ja tez jestem wetem wyobraz sobie i mam dokladnie takie samo zdaniei w tym temacie jak Karolina!!![/B] i zupelnie nie rozumiem tego zdjatka z dzieckiem-to, ze my niewrazliwi to Wy juz dawno krzyczeli:evil_lol::evil_lol::evil_lol: zmienili zdanie czy jak???:diabloti::diabloti: Quote
lisica Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='orsini']calkiem niezle tzn ile???? hahahaha NIE CHORUJA tak???[/quote] Chciałabym zobaczyć zestawienie, w porównaniu z innymi rasami,bo identyfikacja rasy z daną chorobą,wydaje mi się, musi być poparta i podparta jakąś wiedzą na dany temat,no chyba że mi sie tylko wydaje Quote
Jasiek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='LALUNA'] A na nim widać ze mój pies ma się świetnie i jest w doskonałej kondycji skoro dalej moze biegać, skakać i jeszcze sie świetnie przy tym bawi. [/quote] Do nastepnego razu ale Launka nie przejmuj się nie Twoj pierwszy i nie ostatni połamal kulosy w trakcie tej jak to nazywasz zabawy:diabloti:Znałem jedna terierke ktorej to samo sie przydazyło tylko wlascicielka zapewniala wszystkich ze sunie samochod potracil dopiero po kilku latach sprawa się rypla.Sunie niestety uspiono bo kosci zle sie pozrastaly i nie mogła chodzic a o braniu udzialu w zawodach nie było mowy.Tak Launka walcz dalej o zakaz kopiowania bo narażanie psa na kontuzje i kalectwo to przecież taka fajna zabawa:diabloti: Quote
asher Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='Chandler']Sądzisz, że uważam ,że "asher nie zna tematu i zupełnie nie rozumie , o co chodzi"? Na jakiej podstawie :lol:? Myślałam, że pyta poważnie i poważnie odpowiedziałam, co sądzę.[/quote] Pytałam najzupełniej poważnie. W zasadzie zastanawiam się po jaką cholerę ja się "wkręcam" w ten topik, dawno temu się wkręciłam w pokrewny, już zamknięty i tylko sobie krwi napsułam. Ale... [B]Chandler[/B], mam nadzieję, że chociaż z Tobą da się rozsądnie podyskutować, bez histerii i wzajemnego obrażania się :) [quote name='Chandler']Myślę, że chodzi o art. 27 Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 roku o ochronie zwierząt[/quote] Ok, przyjmijmy, pomijając kruczki prawne i różną interpretację przepisów - że w Polsce dokonywanie kopiowania i kurtyzowania jest prawnie zabronione. Ale z ustawy, którą zacytowałaś nie wynika, że zabronione jest też posiadanie kopiowanego/kurtyzowanego psa? Nadal przecież masz prawo importować psa już skopiowanego, nadal masz prawo z psem kupionym w polskiej hodowli wyjechać do kraju, którego przepisy nie zabraniają kopiowania i dokonać tam tych zabiegów? I to będzie całkowicie legalne. Dlaczego więc ZK ma zakazać wystawiania kopiowanych psów, skoro posiadanie kopiowanego psa nie jest łamaniem prawa? Quote
orsini Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='lisica'],no chyba że mi sie tylko wydaje[/quote] tak wydaje Ci sie Kochana, bo pytanie brzmialo: KTORA RASA NIE MA CHOROB GENETYCZNYCH??? i nie chodzi o procenty, ze ONki maja np. chore kregoslupki w 48%, a chinski grzywacz w 2% (procenty wyssane z kosmosu jako przyklad), chodiz o to, ze Wy w swojej "mundrosci" to bronicie Szkopow, co zakazali lysych psow hodowac, a ja mowie: ZAKAZMY HODOWLI PSA RASOWEGO!!! bo sie bardziej mecza niz lyse bezzebne psiaki Quote
orsini Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='Jasiek']Do nastepnego razu ale Launka nie przejmuj się nie Twoj pierwszy i nie ostatni połamal kulosy w trakcie tej jak to nazywasz zabawy:diabloti:Znałem jedna terierke ktorej to samo sie przydazyło tylko wlascicielka zapewniala wszystkich ze sunie samochod potracil dopiero po kilku latach sprawa się rypla.Sunie niestety uspiono bo kosci zle sie pozrastaly i nie mogła chodzic a o braniu udzialu w zawodach nie było mowy.Tak Launka walcz dalej o zakaz kopiowania bo narażanie psa na kontuzje i kalectwo to przecież taka fajna zabawa:diabloti:[/quote] oooo Laluniu polamal Ci sie piesek???:diabloti::diabloti::diabloti: jak to spiewaja?...tylko koni, tylko koni, tylko koni tylko koni ZAL..." :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
xxxx52 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 mam zapytanie :czy my jestesmy na forum dotyczacym psow? czy jestesmy na forum dotyczacym pomocy glodujacym dzieciom? Ps.Zapytanie pewnego kierownika schroniska odnosnie mojej pomocy dla zwierzat schroniskowych? dlaczego pani pomaga zwierzatom ,a nie dzieciom?" otrzymal prosta odpowiedz ,od tego sa inne organizacje,nie mozna wszystkim pomagac,a po trzecie zadalam pytanie-czy pan pomaga dzieciom? Zamkanal" klape" Quote
orsini Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='asher']Dlaczego więc ZK ma zakazać wystawiania kopiowanych psów, skoro posiadanie kopiowanego psa nie jest łamaniem prawa?[/quote] a odpowiedz na to pytanie jest banalnie prosta: [B][SIZE=7]BO TAK!!![/SIZE][/B] :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Jasiek Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='iwona&CAR'] Jest wiecej takich co pitoli jak [B]PANI WET lutomskak[/B] o sterylizacji dlatego jest jak jest i dlatego tyle psow potrzebuje pomocy- takie podejscie czyni zlo. [/quote] Temat o sterylizacji był tu poruszany ale zupelnie w innym kontekscie!!!!!Widocznie też niezajarzyłaś Quote
orsini Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='xxxx52']mam zapytanie :czy my jestesmy na forum dotyczacym psow? czy jestesmy na forum dotyczacym pomocy glodujacym dzieciom? "[/quote] Ty hahahaha [COLOR=red]nie atakuj SWOICH[/COLOR] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: [B]Wam juz sie wszystko kielbasi i to rooooowno[/B]!!!! toz Iwonka z Karem (jaki masz ten kar?Volvo?Jaguara?) wkleila fotke z dzieckiem, a ona jest po Waszej stronie barykady Quote
Chandler Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='PIKA']Akurat tego co wet wpisze lub nie wpisze nie wiem, bo nigdy nie potrzebowalam prosić o wpisanie czegokolwiek do ksiązeczki :lol: A Ty skąd wiesz, ze nie wpisze? ;)[/quote] PIKA - ja jestem bardzo zgodna i mogę bez problemu zrezygnować ze stwierdzenia, że nie wiesz, że "weci" nie wpisują i dlaczego nie wpisują...;) Możemy zrobić "casting" na weterynarza, który kopiuje psy i który wpisuje to uczciwie do książeczki zdrowia psa. Co myślisz?... Albo ja się zdziwię :crazyeye: albo Ty...:lol: Quote
orsini Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='Chandler']Możemy zrobić "casting" na weterynarza, który kopiuje psy i który wpisuje to uczciwie do książeczki zdrowia psa. Co myślisz?... Albo ja się zdziwię :crazyeye: albo Ty...:lol:[/quote] a co Ty z ta ksiazeczka zdrowia??? [B]A co to w ogole jest???[/B] bo moje psy tego nie posiadaja-[B]to jakis OFICJANY dokument???[/B] Moje maja paszporty, a tam nie ma takich stron bzdurnych o jakich Ty mowisz. Quote
LALUNA Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='Jasiek']Do nastepnego razu ale Launka nie przejmuj się nie Twoj pierwszy i nie ostatni połamal kulosy w trakcie tej jak to nazywasz zabawy:diabloti:Znałem jedna terierke ktorej to samo sie przydazyło tylko wlascicielka zapewniala wszystkich ze sunie samochod potracil dopiero po kilku latach sprawa się rypla.Sunie niestety uspiono bo kosci zle sie pozrastaly i nie mogła chodzic a o braniu udzialu w zawodach nie było mowy.Tak Launka walcz dalej o zakaz kopiowania bo narażanie psa na kontuzje i kalectwo to przecież taka fajna zabawa:diabloti:[/quote] Jasiu Twoja ogłada i prostactwo jest wrecz oszałamiajace. NAwet nie bede Ci tłumaczyć zawiłych róznic w połamaniu a zwichnieciu, wypadku na spacerze a rzekomej kontuzji na zawodach, bo takich niuansów i tak byś nie zrozumiał. Ale widze ze kreatywnie wymysliłes nowe słowo -Launka. Chociaz po chwili namysłu, dochedze do wniosku ze to nie kreatywność ale zabrakło Ci literek. Spróbuj moze jeszcze raz , powoli poszukać je na klawiaturce. Jasiu DASZ RADE. Tylko sie skup. Quote
Recommended Posts