LALUNA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='MEGNUM'] P.s. Co było takie nieregulaminowe?? Słowo "Bełkot" czy "Strzelanie ślepakami"???[/quote] [COLOR=darkgreen][B]Używanie epitetów i obraźliwych porównań.[/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B]Mimo iz kilka postów wczesniej prosiłam o zachowanie jakiegos umiaru.[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9298327&postcount=5831[/URL] Quote
Jasiek Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='Chandler']Są weterynarze, którzy uważają, że obcinanie psom ogonów i uszu, to "barbarzyński zwyczaj". Ciekawe dlaczego...?[/quote] Każdy ma prawo wyrażać swoje opinie na temat teorii.Musisz sama zapytać wetów.Jak się nie umie robić czegoś fachowo to takie wytłumaczenie jest najlepsze. Quote
LALUNA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [QUOTE]Są weterynarze, którzy uważają, ze agility czy wystawy psów rasowych to "znęcanie się nad psami". Ciekawe dlaczego....?[/QUOTE] Ja takich nie znam i wiekszosc nawet nie wie co to jest agility. Moze podaj strone źródłowa jezeli sie juz na to powołujesz. Bo na tej zasadzie wszystko mozna powiedziec ze ktos tak mówił. Quote
Jasiek Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='LALUNA'][COLOR=darkgreen][B]Używanie epitetów i obraźliwych porównań.[/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B]Mimo iz kilka postów wczesniej prosiłam o zachowanie jakiegos umiaru.[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9298327&postcount=5831[/URL][/quote] Ojojoj Launa zobaczymy czy będziesz rownież konsekwentna w stosunku do wszystkich uczestników tej dyskusji. Ps.Ma prośbę,czy możesz być tak uprzejma i używać innego koloru bo na zielony mam alergię:diabloti: Quote
xxxx52 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 maxxel-moze ty nie latasz jak golebica ,ale jak spadasz jak sokol:diabloti: od kiedy oseski kilkudniowe sa poddawane obcinaniu czesci ciala:crazyeye:Jezeli maja oczki otwarte to sa min 10 dniowe:shake: Quote
MEGNUM Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='LALUNA']Ja takich nie znam i [B]wiekszosc nawet nie wie co to jest agility[/B]. Moze podaj strone źródłowa jezeli sie juz na to powołujesz. Bo na tej zasadzie wszystko mozna powiedziec ze ktos tak mówił.[/quote] :crazyeye: To co Ty znasz za wetów?? Widzisz i Tym sie różnimy, że ja nie bazuje na stronach internetowych. W necie każdy moze napisać sobie co chce. Jeśli się już na cos powołuję to znaczy, ze miałam z tym do czynienia osobiście. Zapraszam do lecznicy weterynaryjnej do Wołomina. Skieruję Cie do weta który tak uważa. Quote
Chandler Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='MEGNUM']Są weterynarze, którzy uważają, ze agility czy wystawy psów rasowych to "znęcanie się nad psami". Ciekawe dlaczego....?[/quote] Są też tacy, którzy uważają, że - psu karmy suchej nie należy podawać, ale też tacy, którzy uważają, że BARF jest niezdrowy... ........ są tacy, którzy są przeciwni kopiowaniu psów i tacy, którzy w podziemiu odrąbują im ogony i uszy. Mam prawo wyboru - bliżej mi do tych praktyków, którzy kopiowania nie popierają. Quote
MEGNUM Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='Chandler']Są też tacy, którzy uważają, że - psu karmy suchej nie należy podawać, ale też tacy, którzy uważają, że BARF jest niezdrowy... ........ są tacy, którzy są przeciwni kopiowaniu psów i tacy, którzy w podziemiu odrąbują im ogony i uszy. [U][B]Mam prawo wyboru [/B][/U]- bliżej mi do tych praktyków, którzy kopiowania nie popierają.[/quote] I o to mi chodzi!!!! [B][SIZE=4]O PRAWO WYBORU[/SIZE][/B] Quote
LALUNA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='Jasiek']Ojojoj Launa zobaczymy czy będziesz rownież konsekwentna w stosunku do wszystkich uczestników tej dyskusji. Ps.Ma prośbę,czy możesz być tak uprzejma i używać innego koloru bo na zielony mam alergię:diabloti:[/quote] [COLOR=darkgreen][B]Zawsze jestem konsekwentna ale nie sprawia mi przyjemnosc usuwania czyis epitetów. Wolałabym abyscie ich nie używali.[/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B]Co do koloru zielonego to Moderatorzy własnie w tym kolorze poprawiaja i wypowiadaja sie jako Moderatorzy. Wiec proponuje wziasc cos na odczulenie, bo wszyscy Moderatorzy posługuja sie tym kolorem na całym forum[/B][/COLOR] Quote
Chandler Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='MEGNUM']I o to mi chodzi!!!! [B][SIZE=4]O PRAWO WYBORU[/SIZE][/B][/quote] Siły tu nikt na dogo nie używał, chyba, że "presja psychiczna i emocjonalna" szła w ruch, ale, jak zauważyłam, to chyba dotyczy obu stron "barykady"...:lol: Wybrałeś, co chciałeś i tego się trzymasz... Ja dokonałam innego wyboru. Ale ze względu na to, [B]co[/B] sadzę o odrąbywaniu psom ogonów i uszu oraz [B]dlaczego[/B] tak uważam dalej będę przekonywała niezdecydowanych, a i z "obozem zwolenników kopiowania" chętnie sobie podyskutuję. Quote
Jasiek Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='LALUNA'] [COLOR=darkgreen][B]Co do koloru zielonego to Moderatorzy własnie w tym kolorze poprawiaja i wypowiadaja sie jako Moderatorzy. [/B][/COLOR][/quote] To Ravik jest moderatorem?Sorry nie wiedziałem. Quote
LALUNA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Jasiu nie zbaczaj z tematu. Kazdy ma opcje róznych kolorów, jakby były zastrzezone to by ich nie było. I moze skończmy juz te offy Quote
Jasiek Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='Chandler'].....i z "obozem zwolenników kopiowania" chętnie sobie podyskutuję.[/quote] Do dyskusji trzeba mieć trochę wiedzy a Ty jej nie masz skoro twierdzisz ze kilkudniowe szczeniaki nie są poddawane obcinaniu części ciała:crazyeye:Według Twojej wiedzy zabieg kopiowania ogona wykonuje sie po 10 dniu życia jak zaczynaja otwierać oczy:evil_lol::evil_lol::wallbash::wallbash: Quote
Karmi Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Chłopaki tak sobie was czytam i zastanawiam się nad waszymi teoriami dotyczącymi bólu. Skąd w ogóle wiecie, ze pies odczuwa ból? Jaki jest to ból? Wiemy, ze sami potrafimy go odczuwać. Dowiedzieliśmy się tego bo doznajemy go bezpośrednio. Skąd jednak wiemy, ze inni go też odczuwają? Nikt nie może bezpośrednio odczuwać cudzego bólu. Obojętne czyj jest ten ból np członka rodziny, przyjaciela czy własnego psa. Ból sam w sobie nie jest ,,obserwowalny". Obserwujemy reakcję na ból: krzyk nie jest bólem jest reakcją na ból. Ból jest czyms co czujemy a obserwując u innych pewne oznaki uznajemy, ze oni także go odczuwają. (P. Singer) Jakie stad wnioski? Ludzie w różny sposób odczuwają ból. Dla jednych wizyta u stomatologa jest torturą a dla innych może jedynie niezbyt przyjemnym zabiegiem. Jedni mdleją przy zastrzyku a dla innych jest on jak ukąszenie owada. Rożne więc będą reakcje tych osób na ból:krzyk, mimika, skręcanie się, jęki wycie lub inne dźwięki itp Co więcej jeśli osoby takie na podstawie obserwacji swoich zachowań i wcześniejszego założenia, że inni ludzie odczuwają ból tak samo jak oni -będą myśleć, ze pozostałe osoby w taki sam sposób odbierają ten ból. To logiczne. Tak samo odczuwamy ból bo mamy taki sam układ nerwowy w podobnych sytuacjach wytwarzający podobne wrażenia. Teraz do sedna: 1.Skoro zwierzęta mają prawie identyczny układ nerwowy, który ewoluował w podobny sposób jak u ludzi to dlaczego akceptując istnienie ból u drugiego u człowieka niektórzy nie są wstanie zaakceptować bólu u zwierzęcia? 2.Mniejsze odczuwanie bólu u szczenięcia? Dlaczego? Czy to, że niemowle nie potrafi się komunikowac tak jak dorosły człowiek znaczy, że odczuwa ból inaczej? Czy ktoś powie, że kilu dniowe dziecko nie czuje cierpienia? Na pewno nie. Rodzice szybko uczą sie odczytywać komunikaty swojego dziecka. O tym co chcą nam ,,powiedzieć" zwierzęta wiemy znacznie mniej. 3. Ból i niepokój to dwie różne rzeczy? Z tym też się nie zgodzę bo czy czasami nie jest tak, ze niepokój może być też następstwem bólu? Quote
maxxel Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [QUOTE] [quote name='MEGNUM']Abi, xxxx52, Chandler czy byłyście obecne przy kopiowaniu jedno, dwu dniowych szczeniąt w sytuacjach?????: [/QUOTE] xxxx52,byla.Podobno na Sardyni jest to atrakcja turystyczna. Quote
Jasiek Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='LALUNA'] Kazdy ma opcje róznych kolorów, jakby były zastrzezone to by ich nie było. [/quote] To błąd ,skoro zielony jest dla moderatorów to tylko oni powinni się nim posługiwać.A odczulanie nic nie da bo to alergia nieuleczalna -niestety:diabloti: Quote
MEGNUM Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='maxxel'][quote] xxxx52,byla.Podobno na Sardyni jest to atrakcja turystyczna.[/quote] No była ale raz jeden i nie wiem jak to sie odbywało. Moze wet trzmał psa za głowe i odcinał nożyczkami do papieru:roll: P.s. Karmi ja jestem kobietą:oops: Quote
maxxel Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [QUOTE] [quote name='LALUNA'][COLOR=darkgreen][B]Używanie epitetów i obraźliwych porównań.[/B][/COLOR] [COLOR=darkgreen][B]Mimo iz kilka postów wczesniej prosiłam o zachowanie jakiegos umiaru.[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9298327&postcount=5831[/URL][/quote] [/QUOTE] ..szkoda,ze nie poszlas jeszcze kilka postow dalej. Quote
LALUNA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='Jasiek']To błąd ,skoro zielony jest dla moderatorów to tylko oni powinni się nim posługiwać.A odczulanie nic nie da bo to alergia nieuleczalna -niestety:diabloti:[/quote] No cóz Jasiu to musisz nauczyc sie z nia życ, tylko juz nie obrazaj w postach bo naprawde nic to nie daje. Quote
maxxel Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [[QUOTE] quote=xxxx52;9302645]maxxel-moze ty nie latasz jak golebica ,ale jak spadasz jak sokol:diabloti: od kiedy oseski kilkudniowe sa poddawane obcinaniu czesci ciala:crazyeye:Jezeli maja oczki otwarte to sa min 10 dniowe:shake:[/quote] [/QUOTE] Ten sokol kiedys wyladuje,twoj samolot nie.Ja caly czas myslalem ,ze ogony psom kopiuje sie w 3-4 dobie zycia. Quote
Karmi Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='MEGNUM'][quote name='maxxel'] P.s. Karmi ja jestem kobietą:oops:[/quote] Dobrze. Nie wstydź się tego.Ja też jestem kobietą.:cool3: Użyłam zwrotu ,,chłopaki" bo tak sie przypadkowo złożyło, ze o bólu dyskutowali: Mars, maxxel i Jasiek. Tylko dlatego ;) Quote
maxxel Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [QUOTE][quote name='LALUNA'][COLOR=darkgreen][B]Zawsze jestem konsekwentna [/B][/COLOR][/QUOTE] Nie jestes,dopiero wczoraj poprawilas strone 563.. Quote
LALUNA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='MEGNUM']:crazyeye: To co Ty znasz za wetów?? Widzisz i Tym sie różnimy, że ja nie bazuje na stronach internetowych. W necie każdy moze napisać sobie co chce. Jeśli się już na cos powołuję to znaczy, ze miałam z tym do czynienia osobiście. Zapraszam do lecznicy weterynaryjnej do Wołomina. Skieruję Cie do weta który tak uważa.[/quote] OWszem w necie moze kazdy napisac co chce. Ale nie bedzie pisac głupot co mu tylko wpadło do głowy jezeli ma sie podpisac z nazwiska i tytułu. To co pisza z podaniem nazwiska to rzeczy w które wierza i sa przemyslane. Trudno mi powiedziec co Twój Wet miał na mysli, bo trzeba by usłyszec argumentacje. Dlatego poszukaj jakiegos stanowiska które bede mofgła przeczytac, wtedy łatwiej bedzie mozna rozwazac co miał na mysli Quote
LALUNA Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='maxxel'] Nie jestes,dopiero wczoraj poprawilas strone 563..[/quote] [COLOR=seagreen][B]Maxxel spróbuj zrozumiec jedno ze Moderator nie musi bawic sie w archeologa i przekopywac wszystkich tematów ani czytac od deski do deski.[/B][/COLOR] [COLOR=seagreen][B]To co widze lub jest raportowane poprawiam. W tym przypadku to Ty zgłosiłes ze jest cytowana fotka, wiec jak widzisz od razu sie tym zajełam. Wiec odrobine zrozumienia, jak widzisz zgłoszenie od Ciebie było tak samo powaznie potraktowane. Wiec jak mnie na drugi raz zaczniesz osadzac to najpierw rozwaz wszystkie mozliwosci a nie posadzaj mnie od razu o zła wole.[/B][/COLOR] Quote
MEGNUM Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 [quote name='LALUNA']OWszem w necie moze kazdy napisac co chce. Ale nie bedzie pisac głupot co mu tylko wpadło do głowy jezeli ma sie podpisac z nazwiska i tytułu. To co pisza z podaniem nazwiska to rzeczy w które wierza i sa przemyslane. Trudno mi powiedziec co Twój Wet miał na mysli, bo trzeba by usłyszec argumentacje. Dlatego poszukaj jakiegos stanowiska które bede mofgła przeczytac, wtedy łatwiej bedzie mozna rozwazac co miał na mysli[/quote] Wiesz co, mogę dac Ci nr telefonu to sobie z nim porozmawiasz i poznasz argumenty. A teraz proponuje wrócic do tematu kopiowania bo to jest off Pani Moderator:lol: Quote
Recommended Posts