Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Gdybyś zamiast strun raz użyła zwojów zauważyłabyś, że mój post z pytaniem: „Czy to twój pies” - odnosi się do podpisu pod zdjęciem mogącym reklamować ketchup.[/COLOR][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][/B][/FONT][/quote]

Mam wrażenie, że kiedy nie wiesz co konkretnego odpowiedzieć to zaczynasz atakować i ubliżać. Prymitywny i żałosny sposób dyskusji.

Prawda jest taka, że głupcem jest ten kto widzi sprawę skrajnie. I jeszcze raz podkreślę: ani swoboda w zakresie, ani całkowity zakaz kopiowania nie są rozsądne.

Posted

[QUOTE]W agility biora udzial rowniez psy kopiowane.Nie staraj sie porownywac ktore sa lepsze.Jak bedziesz mial taki zamiar to zapamietaj,ze buldog nie przescignie zdrowego charta.[/QUOTE]
W małej ilosci i juz na całe szczescie nowe któe wziete sa do tego sportu sa z ogonem. Przepisy niektórych krajów to wymogły. I wiesz, nikt nie narzeka, ze cos tym psom ubyło z urody. :lol:

A z tymi szczeniakami z foli, spytaj sie autora. Widocznie cos nie tak poszło z kopiowaniem.

Posted

[quote name='ursa81'][B]Mam wrażenie[/B], że [B]kiedy nie wiesz co konkretnego odpowiedzieć[/B] to zaczynasz atakować i ubliżać. Prymitywny i żałosny sposób dyskusji.

[B]Prawda jest taka[/B], że głupcem jest ten kto widzi sprawę skrajnie. I jeszcze raz podkreślę: ani swoboda w zakresie, [B]ani całkowity zakaz kopiowania nie są rozsądne.[/B][/quote]
[B][COLOR=green]1. Twoje wrażenia nie obchodzą mnie. Są subiektywne, wiem co piszę, twojego postu nie [/COLOR][/B][B][COLOR=green]było więc go nie widziałam. Pudło![/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]2. Prawda jest taka, że w normalnym świecie, ten kto przestrzega [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]prawa [/COLOR][/B][B][COLOR=#008000]nie jest głupcem. Gdzie ty żyjesz?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]3. Wniosków nadal nie pokazujesz.[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='ursa81']

Prawda jest taka, że głupcem jest ten kto widzi sprawę skrajnie. I jeszcze raz podkreślę: ani swoboda w zakresie, ani całkowity zakaz kopiowania nie są rozsądne.[/quote]

A co jest rozsądne?

Posted

[quote name='niceravik'][B][COLOR=green]1. Twoje wrażenia nie obchodzą mnie. Są subiektywne, wiem co piszę, twojego postu nie [/COLOR][/B][B][COLOR=green]było więc go nie widziałam. Pudło![/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]2. Prawda jest taka, że w normalnym świecie, ten kto przestrzega [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]prawa [/COLOR][/B][B][COLOR=#008000]nie jest głupcem. Gdzie ty żyjesz?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]3. Wniosków nadal nie pokazujesz.[/COLOR][/B][/quote]

1. Mniejsza o posta, chodzi o ton wypowiedzi.
2. Prawo nie jest moim absolutem.
3. Wniosków się nie pokazuje, wnioski się wyciąga. Naśladując twój styl dyskusji odpowiem tak: wyciągnij je sobie sama.

[quote name='Karmi']A co jest rozsądne?[/quote]

Dla mnie czymś nie tylko rozsądnym ale wręcz normalnym i oczywistym jest fakt, że należy przynajmniej starać się zrozumieć inny punkt widzenia bez automatycznego zarzucania kłamstwa lub odruchowego ośmieszania i opluwania kogoś kto śmie twierdzić inaczej niż ja.

Zakaz kopiowania w przypadku wyżłów jest dla tej rasy niedźwiedzią przysługą. Z zakazu kopiowania tych psów wynika więcej złego niż dobrego.

Posted

[quote]
[quote name='LALUNA']W małej ilosci i juz na całe szczescie nowe któe wziete sa do tego sportu sa z ogonem. Przepisy niektórych krajów to wymogły. I wiesz, nikt nie narzeka, ze cos tym psom ubyło z urody. :lol:
[/quote]

..wcale nie mowie,ze cos jakiemus psu ubylo.Laluna sa ludzie ktorzy akceptuja obie formy.

[quote]
A z tymi szczeniakami z foli, spytaj sie autora. Widocznie cos nie tak poszło z kopiowaniem.[/quote]
[/quote]

Te szczeniaki w folii to taki sam sfalszowany obraz jak przedstawiany argument[FONT=Times New Roman][SIZE=3],ze kopiowanie ogona jest analogiczne do uciecia palce bez znieczulenia.Nie trzeba byc zbytnio bystrym by wyobrazic sobie traumatycze przezycia po cietym na zywca palcu.Kiedy czlowiek pokladal by sie dalej z bolu i sikal w portki,nasz pies zapomnial by o calym wydarzeniu w momencie polozenia go do kojca..Moze tez byc dowodem ,ze grupa nieudolnych wetow byla za wprowadzeniem zakazu ,bo im ta robota nie jak nie wychodzila i hodowcy tracili cale miotu!!Ta fotka to jeden z dziesiatek przykladow ktory mial zagrac na emocjach..[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote]
[quote name='Karmi']A co jest rozsądne?[/quote]
[/quote]

W tej kwestii o rozsadku mozemy zapomniec.Grupa skrajnych populistow,ktora zainicjowala zakaz kopiowania wywarla emocjonalny nacisk na politykow i spoleczenstwo.Ani jeden argument przeciw kopiowaniu nie byl poparty dowodami naukowymi,co jeden z czolowych dzialaczy sam potwierdza...

Posted

[quote]
Zakaz kopiowania w przypadku wyżłów jest dla tej rasy niedźwiedzią przysługą. Z zakazu kopiowania tych psów wynika więcej złego niż dobrego.[/quote]
[/quote]

Ursa,to tylko swiadczy o niekompetencji ludzi majacych bezposredni badz posredni wplyw na wprowadzenie zakazu kopiowania..Przy psach mysliwskich nie brano pod uwage roznej budowe ogona,sposob noszenia,etc.Nie brana tez pod uwage w jakim terenie pies mialby pracowac..Anglicy ktorych pointery staly sie psami wszechstronnymi podobnie jak wyzel bardzo ubolewaja nad zakazem kopiowania.Prozwierzece organizacje kolejny raz udawadniaja,ze znaja potrzeby psow lepiej niz ktokolwiek inny.Chwala im za wazne sprawy,ale jesli chodzi o sprawe kopiowania uwazam to za objaw slabosci i pojscie na latwizne...Kto tak naprawde prowadzi jakies statystyki urazow ogona.Poza marginalnymi informacjami prawdziwe liczby sie rozmywaja.

Posted

Cytat:
Napisał [B]niceravik[/B] [URL="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9279302#post9279302"][IMG]http://dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Gdybyś zamiast strun raz użyła zwojów zauważyłabyś, że mój post z pytaniem: „Czy to twój pies” - odnosi się do podpisu pod zdjęciem mogącym reklamować ketchup.[/COLOR][/B][/FONT][/I]

[QUOTE]
Prawda jest taka, że głupcem jest ten kto widzi sprawę skrajnie. I jeszcze raz podkreślę: ani swoboda w zakresie, ani całkowity zakaz kopiowania nie są rozsądne.[/quote]
[/QUOTE]

Jezeli tamten wyzel moze reklamuje ketchup,foty Laluny moga reklamowac hot-dogi na wynos

Posted

[quote name='ursa81']1. Mniejsza o posta, chodzi o ton wypowiedzi.
2. Prawo nie jest moim absolutem.
3. Wniosków się nie pokazuje, wnioski się wyciąga. Naśladując twój styl dyskusji odpowiem tak: wyciągnij je sobie sama.
...............
[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]1.Wierz mi. Hamowałam ostro. Jednak ton mojej wypowiedzi musiałam dostosować do merytorycznej zawartości twojego postu.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]...[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]3.Znowu się nie zgadzam. Aby pokazać trzeba wyciągnąć, mowa o wnioskach oczywiście :eviltong: . A zatem pokazywanie jest szerszym pojęciem i zawiera w sobie wyciąganie. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Odpowiedź typu DIY - nie umożliwia mi poznania twoich wniosków. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Pokazuje wyłącznie zrzędzenie i utyskiwanie na niewygodę.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Po raz kolejny.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='maxxel']Te szczeniaki w folii to taki sam sfalszowany obraz jak przedstawiany argument[FONT=Times New Roman][SIZE=3],ze kopiowanie ogona jest analogiczne do uciecia palce bez znieczulenia.Nie trzeba byc zbytnio bystrym by wyobrazic sobie traumatycze przezycia po cietym na zywca palcu.Kiedy czlowiek pokladal by sie dalej z bolu i sikal w portki,nasz pies zapomnial by o calym wydarzeniu w momencie polozenia go do kojca..Moze tez byc dowodem ,ze grupa nieudolnych wetow byla za wprowadzeniem zakazu ,bo im ta robota nie jak nie wychodzila i hodowcy tracili cale miotu!!Ta fotka to jeden z dziesiatek przykladow ktory mial zagrac na emocjach..[/SIZE][/FONT][/quote]

Maxxel po twojej dogłębnej analizie wychodzi na to, że ,,sprawcą" ustawy u.o.z. jest grupa nieudolnych vetów, którym nie szło kopiowanie. :cool3:
No czegoś takiego to jeszcze nikt nie wymyślił !!!!!! :lol::roll::crazyeye:
Twoje wywody, ze szczeniak po cięciu ,,na żywca" nie czuje nic są....
eee daruje sobie bo co tu powiedzieć....:angryy: :shake:
ps. Może poczytałeś Kanta zamiast Jaśka ?;)

Posted

[quote name='maxxel']W tej kwestii o rozsadku mozemy zapomniec.Grupa skrajnych populistow,ktora zainicjowala zakaz kopiowania wywarla emocjonalny nacisk na politykow i spoleczenstwo.Ani jeden argument przeciw kopiowaniu nie byl poparty dowodami naukowymi,co jeden z czolowych dzialaczy sam potwierdza...[/quote]

Spiskowa teoria dziejów? Tak. To jest teraz na czasie :cool3:
To kto w końcu jest sprawcą zakazu kopiowania: veci, którym nie szło czy ,,grupa skrajnych populistów"? A może ,,cykliści"?:evil_lol:

Posted

Ursa,to tylko swiadczy o niekompetencji ludzi majacych bezposredni badz posredni wplyw na wprowadzenie zakazu kopiowania.
Prozwierzece organizacje kolejny raz udawadniaja,ze znaja potrzeby psow lepiej niz ktokolwiek inny.[/quote]

Nie. To zwolennicy kopiowania usiłują udowodnić, ze znają się na psach lepiej niż ktokolwiek inny.Świadczy o tym choćby ten Twój wpis. Robisz za eksperta. Jednoosobowo negując wiedzę i doświadczenie wielu osób czy organizacji. Wszędzie ( różne kraje) wszyscy oni ( organizacje pozarządowe, twórcy ustaw, veci itp) są -dla ciebie- niekompetentnymi populistami. Twierdzisz, ze wszyscy się mylą, że kopiowanie jest niezbędne bo... ( argumenty już wszyscy znają). Oczywiście tak naprawdę tylko Ty znasz potrzeby psów najlepiej :cool3:

Posted

[QUOTE]
[quote name='Karmi']Maxxel po twojej dogłębnej analizie wychodzi na to, że ,,sprawcą" ustawy u.o.z. jest grupa nieudolnych vetów, którym nie szło kopiowanie. :cool3:
[/QUOTE]

Karni moje analizy nie sa glebsze od Twoich.Jest juz faktem ,ze przerabiace posty oponetow na swoja modle.Gdybalem sobie..

[QUOTE]
Twoje wywody, ze szczeniak po cięciu ,,na żywca" nie czuje nic są....
eee daruje sobie bo co tu powiedzieć....:angryy: :shake:
[/QUOTE]

eee co??Bo nie rozumiem.Masz jakas naukowa rozprawe na ten temat?Jakis autorytet ktory autorytatywnie stwierdzi ,ze jest to fakt iz szczeniaki cierpia podczas kopiowania?,czy bedziesz poraz kolejny odbijac pileczke i prosic o zrodla,ktore byly kilka krotnie podawane..

Posted

[quote name='Karmi']Spiskowa teoria dziejów? Tak. To jest teraz na czasie :cool3:
To kto w końcu jest sprawcą zakazu kopiowania: veci, którym nie szło czy ,,grupa skrajnych populistów"? A może ,,cykliści"?:evil_lol:[/quote]

Jako [B]Big-Momma Aktywistka, [/B]pozwolę sobie rzucić kilka luźnych propozycji odnośnie "sprawców zakazu kopiowania by maxxel": hipokryci, nieznający tematu zapaleńcy, orędownicy miłosierdzia i wszyscy do tego w beretach... Więcej nie chciało mi się szukać...

Posted

[QUOTE]
[quote name='Karmi']Spiskowa teoria dziejów? Tak. To jest teraz na czasie :cool3:
To kto w końcu jest sprawcą zakazu kopiowania: veci, którym nie szło czy ,,grupa skrajnych populistów"? A może ,,cykliści"?:evil_lol:[/quote]
[/QUOTE]

..sama widzisz Karni nie masz nic do powiedzenia to ironizujesz i kreujesz sie na coolesia.Moga byc i cyklisci osobiscie mam to z tyly.

Posted

[quote name='maxxel']..sama widzisz Karni nie masz nic do powiedzenia to ironizujesz i kreujesz sie na coolesia.Moga byc i cyklisci osobiscie mam to z tyly.[/quote]

A co mi innego pozostało...??? Tylko ironia. Przy Twoim sposobie postrzegania ludzi walczących o prawa zwierząt ( mam na myśli wszystkich od ustawodawców po organizacje pozarządowe) to naprawdę nie ma znaczenie kim ,,oni" są dla ciebie i tak są i będą fuj. Z tej perspektywy - jak sam twierdzisz- mogą to być nawet cykliści.:cool3:

Posted

[quote]Nie. To zwolennicy kopiowania usiłują udowodnić, ze znają się na psach lepiej niż ktokolwiek inny.[/quote]

Odnioslem inne wrazenie.

[quote]Świadczy o tym choćby ten Twój wpis. Robisz za eksperta. Jednoosobowo negując wiedzę i doświadczenie wielu osób czy organizacji.[/quote]

Pochlebiasz mi.Karni wysadz nos troche dalej jak ten watek.Chociaz to bez sensu,zaden argument juz nie trafi.Zablokowalas sie emocjonalnie..

[quote]Wszędzie ( różne kraje) wszyscy oni ( organizacje pozarządowe, twórcy ustaw, veci itp) są -dla ciebie- niekompetentnymi populistami. Twierdzisz, ze wszyscy się mylą, że kopiowanie jest niezbędne bo... ( argumenty już wszyscy znają). Oczywiście tak naprawdę tylko Ty znasz potrzeby psów najlepiej :cool3:[/quote][/quote]

Wszedzie??o czym ty piszesz dziewczyno Swiat to nie te kilka krajow w Europie.Tak niekompetentnymi bo nic nie zostalo poparte badaniami tylko rozczuleniem spolecznym.Ja wiem jak sie nim opiekowac..A jako niezorjentowany moge przy okazji odwiedzania stron np.z Twoja rasa i przeczytac,ze wskazaniem ze wzgledu na czynniki zdrowotne jest ciecie uszu u owczarka francuskiego

Posted

[quote]
[quote name='Chandler']Jako [B]Big-Momma Aktywistka, [/B]pozwolę sobie rzucić kilka luźnych propozycji odnośnie "sprawców zakazu kopiowania by maxxel": hipokryci, nieznający tematu zapaleńcy, orędownicy miłosierdzia i wszyscy do tego w beretach... Więcej nie chciało mi się szukać...[/quote]
[/quote]

Tak rzeczywiscie to chyba dosc trafne znalezisko.Jakiego koloru jest ten ostani ??
Tak przy okazji,jestes chyba na etapie uczenia sie jezyka angielskiego.
jakby co podpowiem co nieco;)

Posted

[quote name='maxxel'][quote]

Karni moje analizy nie sa glebsze od Twoich.Jest juz faktem ,ze przerabiace posty oponetow na swoja modle.Gdybalem sobie..

eee co??Bo nie rozumiem.Masz jakas naukowa rozprawe na ten temat?Jakis autorytet ktory autorytatywnie stwierdzi ,ze jest to fakt iz szczeniaki cierpia podczas kopiowania?,czy bedziesz poraz kolejny odbijac pileczke i prosic o zrodla,ktore byly kilka krotnie podawane..[/quote]

Gdybałeś i wygdybałeś. Może więc tyle nie gdybaj :evil_lol:
A po co odbijać? Po co mam szukać daleko?Mam blisko:lol: Zródłem możesz być nawet Ty sam i Twoje słynne już chyba ,,87% vetów twierdzących, że [U]szczeniaki[/U] [U]odczuwają znikomy ból[/U] ,,-> czyli jednak jakiś tam ból odczuwają. Pisaliśmy już o tym. Prawda? :eviltong:

Posted

[quote name='Karmi']A co mi innego pozostało...??? Tylko ironia. Przy Twoim sposobie postrzegania ludzi walczących o prawa zwierząt ( mam na myśli wszystkich od ustawodawców po [B]organizacje pozarządowe[/B]) to naprawdę nie ma znaczenie kim ,,oni" są dla ciebie i tak są i będą fuj. Z tej perspektywy - jak sam twierdzisz- mogą to być nawet cykliści.:cool3:[/quote]

Karmi, przepraszam, to znowu ja [B]Big-Momma Aktywistka[/B]. Muszę znowu błysnąć - skoro tak się zmachałam przeglądając "wątek 560 stronicowy". To nie organizacje pozarządowe, to "federacje osiedlowe"...

Ale dość już tych żartów...
Teraz siadam i biorę się za angielski...

Posted

[QUOTE]
[quote name='Chandler']Karmi przepraszam..

Ale dość już tych żartów...
Teraz siadam i biorę się za angielski...[/quote]
[/QUOTE]

..nie przepraszaj my tu mamy etat:razz:

Posted

[QUOTE]
[quote name='Karmi'][quote name='maxxel']

Gdybałeś i wygdybałeś. Może więc tyle nie gdybaj :evil_lol:
A po co odbijać? Po co mam szukać daleko?Mam blisko:lol: Zródłem możesz być nawet Ty sam i Twoje słynne już chyba ,,87% vetów twierdzących, że [U]szczeniaki[/U] [U]odczuwają znikomy ból[/U] ,,-> czyli jednak jakiś tam ból odczuwają. Pisaliśmy już o tym. Prawda? :eviltong:[/quote]
[/QUOTE]

..[COLOR=darkred]gdybam[/COLOR] ,ze nie wiekszy jak szczepienia..

Posted

maxxel-cyt"Masz jakas naukowa rozprawe na temat? Jakis autorytet?,ktory autoryzowanie stwierdzi ,ze jest fakt iz szczeniak CIERPI PODCZAS KOPIOWANIA ?

Wiesz moglabym sie spodziewac pytania ze strony 2 letniego dziecka ,a nie od ciebie ALFAi OMEGA.:flop:
Wstyd takie pytanie stawiac :angryy::shake:czy podczac obcynania wycinania unerwionych czesci organizmu zwierze nie odczuwa bolu:shake:

Czy ty idac do dentysty wzywasz neurologow ,ktorzy po wyrwaniu beda pisali prace hab ,na temat czy wystepuje bol podczas rwania:mad::mad::mad:
Ach Ty maniaku "populistyczny"-mysle ,ze zainfekowales sie tym slowem :evil_lol:,pora udania sie do lekarza celem zaszczepienia profilaktycznego:diabloti: