Jasiek Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='xxxx52'] [B]Biedne sa tylko zwierzeta [/B]w lapach takch wlascicieli!!! Ps.Ta mnie powiedzialy ,a Tobie nie ,przeciez 24grudnia powinnes cos uslyszec jak Twoje zwierze Ciebie przeklina[/quote] Zapewniam Cię że chciałbyś być moim psem:evil_lol: ale ja nie wiem czy chciałbym takiego jak TY:evil_lol:.Moje dziewczyny pochodzą z dobrego domu i są dobrze wychowane i nie przeklinają ,zresztą nie mają powodu:lol::lol:To prawdziwe damy i tak też są traktowane:lol::lol: Quote
maxxel Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [QUOTE] [quote name='Jasiek']Zapewniam Cię że chciałbyś być moim psem:evil_lol: ale ja nie wiem czy chciałbym takiego jak TY:evil_lol:.Moje dziewczyny pochodzą z dobrego domu i są dobrze wychowane i nie przeklinają ,zresztą nie mają powodu:lol::lol:To prawdziwe damy i tak też są traktowane:lol::lol:[/quote] [/QUOTE] ...sprobuj Jasiek Ty przeklnac,lub ja,a zleci sie stado strazniczek moralnosci z reprymendami w dzoibach o dobrym wychowaniu..ONI mogo..Zrobisz pomylke w literce i jestes wierszem uswiadamiany,zes glab i nieuk.:p Quote
twiggy Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Mówcie co chcecie,ale dla mnie wyżeł z długim ogonem to juz nie wyżeł!:shake: A co powiecie odnośnie artykułu na temat kopiowania ogonków w ostatnim "PSIE'? Quote
maxxel Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [QUOTE] [quote name='twiggy']Mówcie co chcecie,ale dla mnie wyżeł z długim ogonem to juz nie wyżeł!:shake: [/QUOTE] Twiggy,dla mnie tez;) Quote
Karmi Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='twiggy'] A co powiecie odnośnie artykułu na temat kopiowania ogonków w ostatnim "PSIE'?[/quote] A co można powiedzieć o takim czymś? :roll: Zresztą odniesienie do artykułu w Psie już było na tym forum. Quote
Karmi Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='maxxel']...sprobuj Jasiek Ty przeklnac,lub ja,a zleci sie stado strazniczek moralnosci z reprymendami w dzoibach o dobrym wychowaniu..ONI mogo..Zrobisz pomylke w literce i jestes wierszem uswiadamiany,zes glab i nieuk.:p[/quote] ...przykład męskiej solidarności? :cool3: [quote name='Jasiek']Zapewniam Cię że chciałbyś być moim psem:evil_lol: ale ja nie wiem czy chciałbym takiego jak TY:evil_lol:.Moje dziewczyny pochodzą z dobrego domu i są dobrze wychowane i nie przeklinają ,zresztą nie mają powodu:lol::lol:To prawdziwe damy i tak też są traktowane:lol::lol:[/quote] Skoro wg maxxela jestem strażniczką moralności to - wybacz Jasiek- muuuszę zareagować.;) Jak czytam zdanie ,,chciałabyś być moim psem" to moim obowiązkiem jest uświadomić Ci, że różnie to może być rozumiane :cool3: :oops: :diabloti: [quote name='twiggy']Mówcie co chcecie,ale dla mnie wyżeł z długim ogonem to juz nie wyżeł!:shake: A co? Pytam serio. Quote
niceravik Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='twiggy']Mówcie co chcecie,ale dla mnie wyżeł z długim ogonem to juz nie wyżeł!:shake: A [B]co powiecie odnośnie artykułu na temat kopiowania ogonków w ostatnim "PSIE'?[/B][/quote] [quote name='niceravik'][B][SIZE=4][COLOR=green]Ten proceder jest w Polsce zakazany od dziesieciu lat :mad:![/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR=green]I żaden urzędniczy wygłup tego nie zmieni, chociaż "padlinożercy" na "padlinke" zawsze będą się rzucały.[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]To nawet nie jest ich wina. Taką ich natura stworzyła, że to co "śmierdzi" - im pachnie... argumentem :lol:.[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Ale już niedługo, i tak :multi: będzie.[/COLOR][/B][/quote] Powyżej to jest moja opinia :mad:. Quote
maxxel Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [QUOTE] [quote name='Karmi']...przykład męskiej solidarności? :cool3:[/quote] [/QUOTE] tak w zderzeniu z kobiecym subiektywizmem Quote
twiggy Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote]A co? Pytam serio.[/quote] szczur z obleśnym,długim ogonem!:eviltong: Quote
aisia Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='la_pegaza']gdzie można o tym przeczytać ?[/quote] na ulotce dotyczacej wystaw [COLOR=navy][FONT=Verdana]"Hunde welche ab 01.01.2008 geboren und kupiert sind, dürfen in Österreich nicht ausgestellt werden!"[/FONT][/COLOR] Quote
niceravik Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='twiggy']szczur z obleśnym,długim ogonem!:eviltong:[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Tak się jawi piękny i kompletny wyżeł w zrytej psychice :p?[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Biedactwo :-(.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] Quote
Jasiek Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Karmi']Jak czytam zdanie ,,chciałabyś być moim psem" [/quote] Czytaj poprawnie i ze zrozumieniem. Quote
Karmi Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Jasiek']Czytaj poprawnie i ze zrozumieniem.[/quote] Było poprawnie i ze zrozumieniem... głębokim zrozumieniem :diabloti: Quote
Jasiek Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Karmi']Było poprawnie i ze zrozumieniem... głębokim zrozumieniem :diabloti:[/quote] Jasne Ty zawsze czytasz ze zrozumieniem:diabloti: chodząca encyklopedio wiedzy tylko czasami jesteś trochę leniwa albo pamięć Cię zawodzi a ja cały czas czekam na te autorytety. Quote
maxxel Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Tak się jawi piękny i kompletny wyżeł w zrytej psychice :p?[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Biedactwo :-(.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/quote] ..uuu jakie emosje:crazyeye:.Ty to skrajna jestes,od cytowania praw imperium,poprzez poezje,do wyzwisk..A temu wszystkiemu powiewa sztandar ze sloganem jak baner reklamowy nowego centrum handlowego.. Quote
niceravik Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='maxxel']..uuu jakie emosje:crazyeye:.Ty to skrajna jestes,od cytowania praw imperium,poprzez poezje,do wyzwisk..A temu wszystkiemu powiewa sztandar ze sloganem jak baner reklamowy nowego centrum handlowego..[/quote] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green]Tandetna opozycja - to i takie środki wyrazu stosuję :lol:. [/COLOR][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green]Wiesz, staram się aby przekaz był zrozumiały. Stąd podstawę przekazu stanowią proste skojarzenia, tektura, klej, tapeta, plastik, sztandary, banerki, blaszaki, frytki, centra handlowe i takie tam emocje.[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green]To ma racje bytu. Proste środki wyrazu i od razu trybisz :p.[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B] Quote
maxxel Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [QUOTE] [quote name='niceravik'][B][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green]Tandetna opozycja - to i takie środki wyrazu stosuję :lol:. [/COLOR][/FONT][/COLOR][/B] [/QUOTE] ..a mimo to dotrwalas z nia do strony ponad 500:multi:Co ciekawe dalej brniesz,mimo adwersarzy,godnych miana(wedlog ciebie..) "scierwojadow" Moze poszukaj bardziej wysublimowanego srodowiska do samorealizacji,a moze juz tam bylas i cie przeroslo..!? Wiec zostan:cool3: [B][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/B] Quote
lutomskak Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='aisia']na ulotce dotyczacej wystaw [COLOR=navy][FONT=Verdana]"Hunde welche ab 01.01.2008 geboren und kupiert sind, dürfen in Österreich nicht ausgestellt werden!"[/FONT][/COLOR][/quote] Proponuje odroznic slowo durfen,od konnen-byc moze to wcale nie jest takie pewne........:razz: Quote
Karmi Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='lutomskak']Proponuje odroznic slowo durfen,od konnen-byc moze to wcale nie jest takie pewne........:razz:[/quote] W szkole się trzeba było uczyć języka - durfen ... nicht ... oznacza tutaj "nie wolno", czyli zakaz wystawiania w Austrii psów urodzonych po 01.01.08 i kopiowanych i szlus! Quote
Jasiek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='niceravik'][B][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=green]Tandetna opozycja - to i takie środki wyrazu stosuję :lol:. [/COLOR][/FONT][/COLOR][/B] [/quote] Ot i zabłysnęła elokwencją niczym GWIAZDA BETLEJEMSKA Cytat; ..a mimo to dotrwalas z nia do strony ponad 500:multi:Co ciekawe dalej brniesz,mimo adwersarzy,godnych miana(wedlog ciebie..) "scierwojadow" [B]Jeszcze w międzyczasie odrodziła się jak Feniks z popiołów[/B] Quote
lutomskak Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Karmi']W szkole się trzeba było uczyć języka - durfen ... nicht ... oznacza tutaj "nie wolno", czyli zakaz wystawiania w Austrii psów urodzonych po 01.01.08 i kopiowanych i szlus![/quote] Mysle sobie Karmi ze powiem Ci jedna rzecz-nie wzniecaj sie dziewczyno.....:p-to po pierwsze A co do jezyka niemieckiego....coz-mysle sobie niesmialo,ze moglabys sie jeszcze ode mnie wiele nauczyc -z calym szacunkiem dla Twojej znajomosci tej mowy.......:razz: na przyszlosc -jeszcze raz-nie unos sie bo zlosc pieknosci szkodzi.....:eviltong: -nawet jesli owo durfen okaze sie byc slowem zabraniajacym......-dla mnie ,moich psow i rasy przeze mnie ukochanej-ten kraj i sedziowie tam oceniajacy na tyle nie stanowia-ze nie jest i nie bedzie mi zal..........prawda jest taka,ze jak beda robili tam swiatowke,albo europejska-to i sedziow porzadnych zaprosza i z kopiowanymi wjechac pozwola.....:diabloti: Quote
LALUNA Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [QUOTE]-nawet jesli owo durfen okaze sie byc slowem zabraniajacym......-[/QUOTE] Czekaj czekaj. To ma sie dopiero okazac czy juz sie okazało ze jest słowem zabraniajacym :lol: Quote
aisia Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='lutomskak']Proponuje odroznic slowo durfen,od konnen-byc moze to wcale nie jest takie pewne........:razz:[/quote] [COLOR=navy][FONT=Verdana]Hunde welche ab 01.01.2008 geboren und kupiert sind, [B]dürfen [/B]in Österreich [B]nicht[/B] ausgestellt werden![/FONT][/COLOR] [COLOR=black]No nie wiem, mnie uczono ze to znaczy [U]nie wolno,[/U] natomiast konnen (moc) w tym zdaniu nie widze. Ale skoro mowisz ze to tak nie trzeba zrozumiec to prosze przetlumacz na jezyk polski to zdanie.[/COLOR] Quote
niceravik Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [B][COLOR=red]Oto co idol naszej czciniegodnej opozycji, DESMOND MORRIS w książce „Dlaczego Pies Szczeka”, w rozdziale XL na stronie 136 napisał o obcinaniu ogonów:[/COLOR][/B] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]„Mimo nasilającej się krytyki, wielu hodowców psów rasowych wciąż obstaje przy przycinaniu ogonów swoim ulubieńcom. Upór ten wymaga wyjaśnienia. Dlaczego ta specyficzna [SIZE=4]forma okaleczania[/SIZE] zwierzęcia miałaby być niezbędna czy pożądana?[/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Ogon przycina się specjalnymi nożyczkami .... tu następuje opis – wszystkim znany, pominę technologię cięcia. [/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]...[/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]W nielicznych przypadkach w wyniku operacji skracania ogona szczenięta zdychają z powodu stresu lub nadmiernego krwawienia; zwykle jednak po połączeniu z suką szybko podejmują ssanie.[/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Hodowcy tłumaczą, że przycinanie ogona to praktyka niejako wymuszona przez standardy rasowe. Lobby opowiadające się za kontynuowaniem tej praktyki pozostało osamotnione. [/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green][SIZE=4]W czystej desperacji ludzie ci sprokurowali kolejny argument[/SIZE]. Podczas publicznej debaty dwóch hodowców zaprezentowało pogląd, że przycinanie ogona chroni psa przed ewentualnymi urazami podczas późniejszych walk. To tak, jakby powiedzieć, że [SIZE=4]człowiek powinien odciąć sobie stopę, by uniknąć stłuczenia dużego palca.[/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Argumentowano także (całkiem serio), że [SIZE=4]pies może doznać uszkodzenia ogona, gdy przedziera się przez zarośla. [/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green][SIZE=4]Pewien weterynarz okreslił ten argument jako „światłe bredzenie”,[/SIZE] ale jego komentarz nie może przysłonić faktu, że podobne uzasadnienia mają długie dzieje. W przeszłości kiedy większość psów musiała zapracować na swoje utrzymanie, sądzono powszechnie, że przycięcie ogona jest dla zwierzęcia korzystne. [/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Teriery na przykład, u których najczęściej przeprowadzano tę operację, [SIZE=4]chroni to –jak mówiono – przed pokąsaniem w ogon przez szczury. [/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green][SIZE=4]Argument ten był idiotyczny, ale nie kwestionowano go przez wiele lat. [/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Ponieważ w Anglii w pewnym okresie za psy pracujące nie płaciło się podatku, liczne zwierzęta poddawano operacji tylko po to [SIZE=4]aby zaoszczędzić. [/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Trudno pojąć, w jaki sposób mógł narodzić się w czyimś umyśle [SIZE=4]ekscentryczny pomysł skracania psom ogona.[/SIZE] [/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Badacze, którzy poszukiwali najstarszych materiałów o psie domowym, stwierdzili, że Cillumella, rzymski pisarz z I wieku n.e. zajmujący się rolnictwem, instruował swych czytelników, iż [SIZE=4]skrócenie ogona i wyciągnięcie znajdujących się w nim ścięgien chroni psa przed wścieklizną.[/SIZE] Ta niezwykłą przezorność oparta była na przekonaniu, że przyczyną wścieklizny są robaki pasożytujące w ciele psa. Gdy odrywa się ogon psa, uwidaczniają się ścięgna mięśni ogonowych, które wyglądają jak zbitka białych robaków.[/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green][SIZE=4]Okazuje się, że przez te złowieszczo wyglądające ścięgna w następnych stuleciach straciły ogon miliony szczeniąt.[/SIZE] Później w miejsce starych pojawiły się nowe argumenty, z sama amputacja ogona stała się akceptowalnym elementem postępowania z psami.[/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Jak wiele innych tradycji, i ta okazała się na tyle silna, że przetrwała choć zapomniano o jej pierwotnym celu. [/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green][SIZE=4]Uszczerbek dla psa z powodu obciecia ogona jest oczywisty.[/SIZE] [SIZE=4]Zabieg ten powoduje zniszczenie ważnego ośrodka komunikacji, który nadaje sygnały przy praktycznie każdym spotkaniu dwóch osobników.[/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green][SIZE=4]Jest także bolesny. [/SIZE][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Nie dziwmy się zatem stanowczym próbom położenia kresu [SIZE=4]barbarzyńskiemu obyczajowi[/SIZE], który sięga czasów rzymskich”[/COLOR][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][B][COLOR=green]Koniec[/COLOR][/B][/COLOR][/I] [B][COLOR=red]Tę książkę wygrzebałam dzisiaj na wyprzedaży, dosłownie w śmieciach.[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Ale mądrości w niej więcej niż w umysłach większości naszych oponentów, razem wzietych :mad:.[/COLOR][/B] Quote
sylwia i boksery Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Żeby nieco rozluźnić atmosferę-chciałabym się pochwalić żółtym,ogoniastym łobuzem,który przyleciał z nami z daaaleka :diabloti: To już trzeci ogoniasto-uszaty w moim stadzie. I trudno mi sobie wyobrazić,że przedstawiciela mojej ukochanej rasy nazwę "szczurem z ogonem..." Ogonki i uszy w całości górą :multi: [URL="http://img175.imageshack.us/my.php?image=styczenfrancja08112dr2.jpg"][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/3566/styczenfrancja08112dr2.th.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts