Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']Nie umiesz tego ani tego...[/quote]
Nieszkodzi inni tylko to potrafia, odpowiedziec na pytania dla nich za trudne ,
no czasem jest odpowiedz ale nie na temat :lol:

[quote]
A co do powyższych postów.... mogę powiedzieć jedno - masz bardzo dużo czasu! Zazdroszczę ci.[/quote]
Bo jestem milosnikiem zwierzat i dla nich zawsze znajde czas ,
Ty najchetnie bys widziala ten watek zamkniety.:lol:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[I][quote name='"Karmi"']Zastanawiam, się czy gdybyś potrafił to byś kopiował?[/quote][/I]

Coooo Vaaaan Jasiu potrafi, oj co potrafi, dlatego mu prawiacemu o cnotach tak Siostra Milosierdzia przeszkadza :) [quote name='LALUNA']No chyba ze tylko Iwona jest obiektem Twoich obsesyjnych upodobań. [/quote]

W tym wypadku to
Obsesja - rodzaj zaburzen lekowych.

Nie tlumacz sie jak dziecko , Van Jasiem jestes nie tylko dla mnie .
Za duzo pomylek zrobiles , nie pierwszy raz :lol:

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Bierzesz pod uwagę i taka możliwość, że ten "kubełek zimnej wody" będzie na Twój tyłek, jeżeli w Rzeszowie w 2008 roku nie będzie kopiowanych?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]A nie będzie kopiowanych :mad:! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Kiepski, ministerialny urzędnik już wyleciał z posady. Nowy może być bardziej kompetentny.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]A wtedy :multi:.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]W górę serca :loveu:.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]... i mokry tyłek MEGNUM :eviltong:.[/FONT][/COLOR][/quote]

z tego co mi wiadomo to beda kopiowane ...
zgloszone zaplacone potwierdzone ...

no chyba ze ich nie wpuszczą :evil_lol:

Posted

[quote]
Jedna hodowczyni przekonywała mnie, ze jest bezbolesny i tani sposób na pozbycie się ogonków. Ona zawiązywała szczeniętom gumeczki na ogonach, które stopniowo "bezboleśnie" obumierały i odpadały:angryy: :mad: . Pamiętam, że zażądała wtedy ode mnie pieniędzy za krycie, bo kto jej kupi szczeniaka z ogonem. [/quote]

[quote name='"Jasiek"']Co Ty za bredniami sie podpierasz.To są metody ktore stosowano jak jeszcze czarownice palono na stosie:crazyeye:[/quote]

Van Jasiu z oszczednosci nie takie rzeczy sie robi, prawda ? ;)

W necie napotkac mozna jak jednoglosnie weci stwierdzaja ze szczeniaki do nich trafiaja juz bez ogonow tylko do pierwszego szczepienia.
Van Jasiu czy Ty tak naprawde wierzysz w to co piszesz ?
Chyba pala czarownice skoro pisza nawet ze to lepsza metoda i nawet weci tak uwazaja.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]"There are two methods of docking. The majority of breeders used the technique known as "banding", in which a ligature, normally an orthodontic band, was placed over the end of the puppies tail at 24-96 hours old. This effectively cuts off the blood supply to the end of the tail, which comes away within 3 days. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]Most vets used to cut the tail with surgical scissors but in the UK, are now more likely to use the banding method too."[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial]A tu masz pouczenie jak to robic :[/FONT]

[URL]http://www.skylocke.com/tailbanding.html[/URL]

CIEKAWA JESTEM CO MYSLI LUTOMSKAK O TEJ METODZIE.
moze odpowie mi na jakies moje pytanie :( ja staram sie pisac poprawnie ;)

Posted

[quote name='iwona&CAR']

Coooo Vaaaan Jasiu potrafi, oj co potrafi, dlatego mu prawiacemu o cnotach tak Siostra Milosierdzia przeszkadza :) [/quote]
Napisz co jeszcze potrafie, chętnie poczytam:evil_lol:
[quote name='iwona & Car']
W tym wypadku to
Obsesja - rodzaj zaburzen lekowych.[/quote]
Znasz to ze swojego podwórka?
[quote name='iwona &Car']
Nie tlumacz sie jak dziecko , Van Jasiem jestes nie tylko dla mnie .
Za duzo pomylek zrobiles , nie pierwszy raz :lol:[/quote]
Wiem:lol::lol::lol::lol::lol::lol: dla drugiego hipokryty też jestem Van Jasiem.

[quote name='iwona&Car']
Van Jasiu z oszczednosci nie takie rzeczy sie robi, prawda ? ;-)[/quote]

To napisz jeszcze jakie ,też chętnie o tym poczytam:lol:

[quote name='iwona &Car']
W necie napotkac mozna jak jednoglosnie weci stwierdzaja ze szczeniaki do nich trafiaja juz bez ogonow tylko do pierwszego szczepienia.[/quote]
A kiedy według Ciebie szczepi się pierwszy raz szczeniaki?

Posted

[quote name='LALUNA']Od dymu i macenia to raczej Ty tu jestes. Ja sie zastanawiam jakim prawem chcesz rozliczac kogos i to jeszcze nie na temat. :razz:[/quote]
Przeceniasz mnie.A rozliczam bo mam alergię na hipokrytów
[quote name='Laluna']
Cos chyba strasznie Ci blisko do tej rasy, ze akurat sobie upatrzyłes czaren terriery. [/quote]

Blisko ,coraz bliżej:lol:,dzieli mnie jak na razie płot i jakieś 6 miesiecy:multi::multi::multi:

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Mylisz się. [COLOR=black][B]Pan Poseł nigdy nie był na żadnej posadzie urzędniczej!!![/B][/COLOR][/FONT][/COLOR]

[/quote]

I całe szczęscie.Jeszcze tylko tego brakuje aby posady urzędnicze były obsadzane kandydatami bez odpowiedniego wykształcenia.Ciekawy jestem czy ten Twój poseł piszac tą załosną interpletację był w trzecim wymiarze:lol:Chyba tak ale jak wytrzeżwiał to bylo już pozamiatane:lol:Musisz szukać nastepnego ale juz z innej partii bo Samoobrana nie załapała się do sejmu a i sam Pan były poseł zrezygnował z polityki i słusznie:lol:

Posted

[quote name='MARS']Ciekawe że dali go na trzecie miejsce wiedzac że w czasie blokad w 99r [B]zdemolował olsztyński urząd wojewódzki[/B].
A może liczyłas że [B]wpadnie też do ZG ZKwP i tez zrobi demolkę[/B]?[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]O matko kochana![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Sam? Zdemolował cały Urząd Wojewódzki w Olsztynie?![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dziewczyny, jedziemy do Olsztyna. Tam jeszcze są prawdziwi Faceci! Szczerze, szczerze podziwiam :multi:![/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Co do ZK, to demolka nie jest potrzebna. Oni sami gniją od dawna. Zostawmy to naturze. Czas i roztocza zrobią swoje. Na bank. [/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana]A wtedy wszyscy zaśpiewają:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]„[/FONT][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Anielski orszak niech twą duszę przyjmie, [/FONT][/COLOR][/I]
[I][COLOR=black][FONT=Verdana]uniesie z ziemi ku wyżynom nieba...”[/FONT][/COLOR][/I]
:mad:

Posted

[quote name='Jasiek']Ciekawy jestem czy ten Twój poseł piszac [B][SIZE=4][COLOR=red]tą[/COLOR][/SIZE] [/B]załosną [SIZE=4][COLOR=red][B][COLOR=black]interp[/COLOR]let[COLOR=black]ację[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE]....:lol:[/quote]
Jaśku, chłopaku! W tej sytuacji mówimy o dwóch róznych dokumentach!

Nasz Poseł skierował... [SIZE=4][COLOR=red][B]tę [/B][/COLOR][/SIZE]wspaniałą [SIZE=4][COLOR=red][B][COLOR=black]interp[/COLOR]el[COLOR=black]ację...[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE]
:loveu:

Posted

[quote name='niceravik']
[FONT=Times New Roman]„[/FONT][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Anielski orszak niech twą duszę przyjmie, [/FONT][/COLOR][/I]
[I][COLOR=black][FONT=Verdana]uniesie z ziemi ku wyżynom nieba...”[/FONT][/COLOR][/I]
:mad:[/quote]

Chyba nie na miejscu takie słowa.
Miej trochę szacunku i zwykłej ludzkiej litości dla tych, którzy niedawno wypowiadali te słowa ze łzami na twarzy.

Posted

[quote name='MEGNUM']Chyba nie na miejscu takie słowa.
Miej trochę szacunku i zwykłej ludzkiej litości dla tych, którzy niedawno wypowiadali te słowa ze łzami na twarzy.[/quote]
Oj Megnum chyba przesadzasz...Skąd nagle tyle empatii? To były słowa mówiące o organizacji. Organizacji mocno skostniałej w której przydałoby się otworzyć szeroko okna i trochę przewietrzyć.
Skąd nagle tyle u Ciebie empatii? Szacunek i zwykła litość - jestem za. Piękne, uniwersalne słowa. Dlaczego mają jednak dotyczyć tylko ludzi?
Cieszyłbym się gdybyś rozciągła je również na zwierzęta...

Posted

Moze przesadzam. Moze jestem przewrazliwiona. Moze to emocje.
Przeczytalam te słowa i zatrzęsło mi sie wszystko w środku ze względu na niedawny pogrzeb bliskiej mi osoby.
Myślę, ze kilka osób czytających ten wątek mogło mieć podobne odczucia, dlatgo zwróciłam na to uwagę.
Ale co to niektórych obchodzi.
Fajnie się dyskutuje ale moze nie mieszajmy w to religii, Boga i śmierci. Napewno da sie znaleźć słowa pasujace bardziej do rzeczy, nie do zmarłych ludzi.
O Iwona&Car jest dobra w wyszukiwaniu cytatów na różne okazje. Może pomoże.

Posted

[quote name='MEGNUM']Chyba nie na miejscu takie słowa.
Miej trochę [B]szacunku i zwykłej ludzkiej litości[/B] dla tych, którzy niedawno wypowiadali te słowa ze łzami na twarzy.[/quote]
[B][COLOR=green]To nie tak. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]MEGNUM, ta pieśń nie odnosi się do żałobników! [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Dlatego Twoje zawołanie o litość dla wypowiadających te słowa, jest kompletnie nietrafne, nie kumasz o co biega![/COLOR][/B]

[B][COLOR=green]To pieśń nadziei, związanej z zapowiedziami Chrystusa i Apostołów. Nie pomijając sprawiedliwości Bożej i słusznej kary za popełnione grzechy, szczególną jednak uwagę kieruje na [SIZE=3][I]miłosierdzie Boże, na nadzieję życia w wiecznym szczęściu i czekające każdego człowieka zmartwychwstanie[/I][/SIZE]. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]O jakiej litości więc mówisz?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Dramatyzujesz bezpodstawnie. Jak zwykle. Szkoda, że co do kwestii krzywdzenia zwierzaków nie masz podobnej wrażliwości. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]A ja szukam. Szukam. Szukam właściwej formy, po to aby dotrzeć do tych wyizolowanych pokładów, jak piszesz: „szacunku i zwykłej ludzkiej litości”. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]I znajdę![/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Ale bowiem powiedziane jest: [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]„szukajcie, a znajdziecie, [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Pukajcie a będzie wam otworzone...”[/COLOR][/B]

[SIZE=1][COLOR=green][B][I]I proszę bardzo, bez tanich prowokacji![/I][/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=green][B][I]Nikt tego nie kupi.[/I][/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='MEGNUM']Bardzo chętnie.
Podróze kształcą.
Pojadę tam bez wzgledu na to czy będzie zakaz w Polsce czy nie. Zresztą Litwa czy Węgry to też wspaniałe kraje a na wystawach prawdziwa konkurencja a nie pety jak w PL. Oczywiście to nie jest reguła ale znacznie częściej tam można spotkać psa prawie że wzorcowego. Fajnie jest:p[/quote]

[quote name='onek']Pety mówisz? Podziel się tą opinią na molosach:cool3:.
Pety zdarzają się wszędzie. Wbrew temu co piszesz w Polsce jest duża konkurencja, a polscy kopiowani i niekopiowani zwycięzcy z krajów nadbałtyckich, z Białorusi, Węgier itp. często w Polsce przegrywają;).
Te wzorcowe Wg Ciebie przegrywają z petami?
Megnum :) , a jak są traktowani tacy zwycięzcy w Europie Zachodniej?
Tutaj poczytaj:
[URL="http://www.dogclub.co.uk/forum/index.php/topic,9671.0.html"]http://www.dogclub.co.uk/...pic,9671.0.html[/URL]
Śpiesz się, zanim te posty nie znikną :) :)[/quote]

[quote name='Karmi']No nie! może da się bez obrażania innych. Pety :shake: Nie generalizuj !
Lepsze i gorsze psy można spotkac wszędzie. W mojej rasie akurat Węgry i Litwa to takie sobie psy...[/quote]

Właściwie Twój post o petach na wystawach w Pl to trochę prowokacyjny był. :cool3:

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']Nie umiesz tego ani tego...[/quote]
A Ty co umiesz ???? z mysleniem masz klopoty .....
[quote name='"Czarne Gwiazdy"']A co do powyższych postów.... mogę powiedzieć jedno - masz bardzo dużo czasu! Zazdroszczę ci.[/quote]

Pomysl to chyba nie mnie powinnes zazdroscic :-o

Przez [B]174[/B] dni tu pisania , napisalam [B]192 [/B]posty co daje [B]1.103 [/B]dziennie.

Jasiek napisal przez[B] 82[/B] dni[B] 183 [/B]posty co daje [B]2.231 [/B]dziennie . :evil_lol:

Jestem ciekawa czy teraz napadniesz [B]Czarne Gwiazdy[/B]
na Jaska tak jak na mnie zarzucajac postami na priv,
ze mam sie wyliczyc Tobie z mojego czasu . :-o
Nie widze powodu do zazdrosci czasu spedzonego do jednego postu .
Moze siebie w taki sam sposob podlicz jestem ciekawa ile Tobie wyjdzie postow dziennie pisanych tu na kopiowaniu, bo mnie szkoda czasu udawadniac Ci ze piszesz glupoty.

Posted

[quote name='lutomskak']tak sobie mysle-ze tu juz od dawna niewiele o kopiowaniu....[/quote]

NIEWIELE ???? dla mnie wiele tylko omijasz pytania do Ciebie w sprawie kopiowania , wolisz atakowac lub czepiac sie ortografii bo tylko Ciebie na to stac , sama udawadniasz .Pisz na temat kopiowania .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='"jasiek"']
[I]Co Ty za bredniami sie podpierasz.To są metody ktore stosowano jak jeszcze czarownice palono na stosie:crazyeye: [/I][/quote]

[quote name='iwona&CAR']
W necie napotkac mozna jak jednoglosnie weci stwierdzaja ze szczeniaki do nich trafiaja juz bez ogonow tylko do pierwszego szczepienia.
Van Jasiu czy Ty tak naprawde wierzysz w to co piszesz ?
Chyba pala czarownice skoro pisza nawet ze to lepsza metoda i nawet weci tak uwazaja.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]"There are two methods of docking. The majority of breeders used the technique known as "banding", in which a ligature, normally an orthodontic band, was placed over the end of the puppies tail at 24-96 hours old. This effectively cuts off the blood supply to the end of the tail, which comes away within 3 days. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2]Most vets used to cut the tail with surgical scissors but in the UK, are now more likely to use the banding method too."[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial]A tu masz pouczenie jak to robic :[/FONT]

[URL]http://www.skylocke.com/tailbanding.html[/URL]

CIEKAWA JESTEM CO MYSLI LUTOMSKAK O TEJ METODZIE.
moze odpowie mi na jakies moje pytanie :( ja staram sie pisac poprawnie ;)[/quote]

Tutaj przyklad ani [B]Lutomskak[/B] nie napisala nic co o tym mysli ?
(nie pierwszy raz potrafi tylko to co w powyzszym poscie , robic glupich
.... )
czy ta metoda jest bezbolesna i dlaczego ja polecaja weci ?

Ani [B]Jasiu [/B]ze swoich bzdur laczac te metody z paleniem czarownic na stosie :-o

Posted

[quote name='niceravik']Jaśku, chłopaku! W tej sytuacji mówimy o dwóch róznych dokumentach!

Nasz Poseł skierował... [SIZE=4][COLOR=red][B]tę [/B][/COLOR][/SIZE]wspaniałą [SIZE=4][COLOR=red][B][COLOR=black]interp[/COLOR]el[COLOR=black]ację...[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE]
:loveu:[/quote]

Nie ,nie żle to zrozumiałaś:lol:.Pan A który był osłem ups....posłem napisał [B]interpletację w której naplótł trzy po trzy co mu ślina na język przyniosła.Zresztą nie ma się co dziwić jak się bywa w trzecim wymiarze to takie wpadki sie zdarzają.Gdyby napisał [SIZE=4]interpelację to treść tego dokumenty byłaby inna:eviltong:[/SIZE][/B]

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]O matko kochana![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Sam? Zdemolował cały Urząd Wojewódzki w Olsztynie?![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dziewczyny, jedziemy do Olsztyna. Tam jeszcze są prawdziwi Faceci! Szczerze, szczerze podziwiam :multi:![/FONT][/COLOR]

[/quote]

Lepiej udaj sie do ZK( nie do Związku Kynologicznego to tak żebyś dobrze zrozumiala:lol::lol:) tam to są dopiero prawdziwi FACECI.Jeden nawet partyjny kolega co to kobitkami częstował jak landrynkami.:diabloti:Ten Twój poseł to był dobry do wszczynania burd i pisania głupot zakładajac oczywiście ze sam napisał tę żałosną[B] interpletację:evil_lol:.[/B]

Posted

[quote name='iwona&CAR']

Przez [B]174[/B] dni tu pisania , napisalam [B]192 [/B]posty co daje [B]1.103 [/B]dziennie.

[/quote]

Jeszcze dodaj inne bo grasujesz na kilku forach:eviltong: