Amber Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [QUOTE] pokaż swoje psy :razz: chętnie je zobaczę.[/QUOTE] A to Ravik ma w ogóle jakieś psy? :hmmmm: Bo do tej pory się jakoś nie pochwaliła... Ciekawi mnie w sumie czemu... Quote
iwona&CAR Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy']Zmierzasz do licytacji? [/quote] Jakiej licytacji ????? Podkreslam ze w Czarnych Terierach choc sie nie podobaja niektorym psy z dlugimi ogonami ,nie tna !!! Zrozumieli ze to NIEETYCZNE. [quote]Kynologia/ocena psa to nie są tylko uszy! Nie zrozumiecie tego chyba... bo już raz to tłumaczyłem. I jest to stanowisko bardzo obiektywne, więc nie ma tu nic do rzeczy po której stronie barykady stoję...[/quote] Dyskusja byla , ze tylko wygrywaja kopiowane ,a sedziowie to starej daty i w tym jest problem ze warto kopiowac by wygrywac ,a tak nie jest . Wygrywaja niekopiowane jak sa piekne :) Quote
MEGNUM Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='onek']Megnum:lol: nie gratulowałam przyjścia na świat tego wyczekiwanego. Oczywiście, będzie kopiowany.Życzę mu dużo zdrowia. Mam nadzieje , że przeżyje zabieg wykonywany pod narkozą dla widzimisię właścicielki. Szukasz moralnego wsparcia na tym wątku? PS. To taki kubełek zimnej wody.[/quote] O widze, ze plotki szybko sie rozchodzą.... Mało wiesz a dużo gadsz, jak zwykle zresztą!! Na tym watku szukam rzetelnych informacji (to jak szukanie igły w stogu siana) P.s. Nie udało się. P.s.2. Obiecuje ze w przyszłym roku w Nowej Rudzie będzie dog kopiowany:lol: Quote
Vectra Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Amber']A to Ravik ma w ogóle jakieś psy? :hmmmm: Bo do tej pory się jakoś nie pochwaliła... Ciekawi mnie w sumie czemu...[/quote] Nie zadawaj trudnych pytań :lol: Pytań na które nie otrzymasz odpowiedzi ... Quote
iwona&CAR Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Amber']A to Ravik ma w ogóle jakieś psy? :hmmmm: Bo do tej pory się jakoś nie pochwaliła... Ciekawi mnie w sumie czemu...[/quote] No bo przeciez jak nie ma to nie moze dyskutowac na temat psow , zwlaszcza na temat kopiowania :crazyeye: Nie trzeba miec psa wystarczy byc wrazliwym. Z wrazliwoscia czlowiek sie rodzi. Ci co maja psa bez ogona tak jak np ja ,tez nie maja prawa zabierac glosu przeciwko kopiowaniu. Tak tu zrozumialam Ci co kiedys kopiowali swoje psy tez nie maja prawa zabierac glosu Kto jeszcze ????? nie ma prawa ??? Czy czasem doswiadczenie , zetkniecie sie z tym problemem nie uczy ?? No coz ja znam bardzo dobrego trenera ktory nie ma swoich psow . Bo nie ma na swoje czasu. To nie znaczy ze nie mial . Weci tez nie maja swoich psow , to chyba nie powinni tacy nie tylko zabierac glos ale i leczyc chyba wg Was ;) Quote
Vectra Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Iwona , pytanie o psy Ravik były odnośnie jej wypowiedzi o prawach fizyki i biegu mojej CAO .. nie o kopiowaniu .. Quote
iwona&CAR Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='Vectra']Iwona , pytanie o psy Ravik były odnośnie jej wypowiedzi o prawach fizyki i biegu mojej CAO .. nie o kopiowaniu ..[/quote] Napisalam o kopiowaniu, trenowaniu i leczeniu , czy trzeba miec psa by o tym dyskutowac a w przypadku weta nawet leczyc ???? Quote
Vectra Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='iwona&CAR']Napisalam o kopiowaniu, trenowaniu i leczeniu , czy trzeba miec psa by o tym dyskutowac a w przypadku weta nawet leczyc ????[/quote] Tak trzeba widzieć na oczy własne psa który w pełnym pędzie zawraca o 180 stopni :lol: tak samo trzeba skończyć odpowiednie szkoły , kursy , mieć praktykę aby kopiować , leczyć i szkolić .... Żeby zabierać głos na jakiś temat trzeba mieć wiedzę i teoretyczną , ale głównie praktyczną .... Nie oddałam bym psa w ręce teoretyka , bo moje psy to nie króliki doświadczalne Quote
Amber Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [QUOTE]No bo przeciez jak nie ma to nie moze dyskutowac na temat psow , zwlaszcza na temat kopiowania :crazyeye: Nie trzeba miec psa wystarczy byc wrazliwym. Z wrazliwoscia czlowiek sie rodzi.[/QUOTE] Czy ja coś piszę na temat tego, że Ravik nie może udzielać się w wątku, mimo, że nie ma psa? Nie. Ja jestem tylko ciekawa, czy Ravik ma psa i tylko tyle :p A może nie jestem godna by takową informację posiąść bądź kalać swym nieczystym wzrokiem czworonoga Ravik? Jeżeli tak, to proszę o wybaczenie... Quote
iwona&CAR Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Vectra']Żeby [b]zabierać głos[/b] na jakiś temat trzeba mieć wiedzę i teoretyczną , ale głównie praktyczną .... [/quote] Trzeba zabic zeby wiedziec co to morderstwo. Czyli jak ktos nie ma psa nie powinien dyskutowac ,bo sie nie zna wg Ciebie :-o Ostatnio podciagneli to pod dyskryminacje ; kobieta biezdzietna wybrana do parlamentu ,zarzucono jej ze zabiera glos na temat dzieci .:shake: No coz znam duzo i to bardzo co maja psy a nie maja zielonego pojecia o psach :p A osoba co mysli logicznie ,wystarczy sama obserwacja nie swoich a cudzych psow. "Kiedy nie mozna zaatakowac mysli, atakuje sie mysliciela" /Paul Valery/ Quote
Vectra Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Iwona , zamiast się puszyć przeczytaj dwa moje ostatnie posty , na spokojnie i uważnie. Do czego się odnosiły i nie rób z igły widły .... Więcej luzu moja droga ...ja i tak zdania nie zmienię odnośnie kopiowania :) Możesz mi tu przytaczać wszelakie cytaty , pisać że mam kalekie psy , upośledzone , że jestem barbarzyńca , że znęcam się nad psami , że ich nie kocham .. I tak za rok będę mieć samca CAO , kopiowany ma się rozumieć będzie i też będzie zawracał o 180 stopni w pełnym pędzie ,a zabieg przeprowadzi fachowiec ,a nie teoretyk ... :) A ja nie jestem teoretyk i póki nie doświadczę to się nie wypowiadam ... a uczę się na własnych , nie cudzych błędach Quote
iwona&CAR Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Vectra']Iwona , zamiast się puszyć przeczytaj dwa moje ostatnie posty , na spokojnie i uważnie.[/quote] Nie traktuje ten watek do pojedynczych osob tylko ogolnie Moja Droga . Zobacz jaka ja ankiete tutaj przechodze : Kiedy urodzil sie moj pies , skad przyjechal , Jestes hodowca, kiedy zakaz obciecia , a kiedy obciety? A nie mozesz pisac bo oddalas psa , a twoj pies nie ma ogona itd itd... A na koniec mam wstawic rodowod mojego psa bo moze to mnie upowazni tu do pisania no chyba ze jeszcze bedzie wiecej pytan:crazyeye: Piszemy tu o kopiowaniu a nie jestesmy na spowiedzi. [quote] I tak za rok będę mieć samca CAO , kopiowany ma się rozumieć będzie i też będzie zawracał o 180 stopni w pełnym pędzie ,a zabieg przeprowadzi fachowiec ,a nie teoretyk ... :) [/quote] Obciac powinien fachowiec to prawda ale u niego etyki nie zobaczysz. Opinie nie musi wydawac czym jest ten zabieg dla psa, [B]Czy mamy prawo zadręczać psy dla naszych kaprysów? [/B] tylko z doswiadczeniem , wystarczy miec wiedze ,wyobraznie i byc czlowiekiem w pelni slowa tego znaczenia , a przedewszyskim kochac swojego psa. [quote] A ja nie jestem teoretyk i póki nie doświadczę to się nie wypowiadam ... a uczę się na własnych , nie cudzych błędach[/quote] No to obetnij swoje ucho a potem swojemu psu , bo tak to jestes teoretykiem. Tak latwo potrafimy wzruszyc sie jak za plotem z nerwow kopnie swojego psa wlasciciel. A nie potrafimy zrozumiec , tylko sami skazujemy psa pod noz dla wlasnego kaprysu - to jest paranoja . Quote
Vectra Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 To jest Twój punkt widzenia ,a mój jest inny :) kopiowanie to taki sam zabieg jak kastracja , wycinanie guza , szycie łapki , wyciąganie wbitego kłosa w oko , korekta powiek .. co tam te moje psy jeszcze miały w narkozie robione i były krojone :hmmmm: Jakoś nie przypominam sobie ,a pamięć mam dobrą by po którymś z tych zabiegów pies miał jakąś traumę czy zachowywał się inaczej ... To widać ja nie jestem człowiekiem ,a moje psy są nienormalne , bo nie kładą się na ziemie z podkulonym ogonem na widok weterynarza który im te zabiegi robił .... Nie zauważyłam również by były niesprawne ruchowo czy też nie umiały się dogadać z innymi psami .. watahy wilków niestety nie spotykamy na swojej drodze.Oczywiście możecie mieć inne zdanie , mamy demokracje :) Kończe zatem obserwacje tego niczego nie wnoszącego wątku , bo wg mnie na cito trzeba zająć się prawdziwymi barbarzyńcami którzy to pewnie nieświadomie biją , głodzą , rozmnażają , topią , wywalają z samochodu ... ale nie kopiują , bo szkoda im kasy :) Pewnie powstanie tu kolejnych kilkanaście tysięcy postów , a i tak będą dalej kopiowane psy .. ale co pogadać można , poużalać sie , wylać z siebie żale - demokracja w końcu. Miłej rozmowy zatem wam życzę i lepszych humorów. Dogobranoc. Quote
iwona&CAR Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Vectra']To jest Twój punkt widzenia ,a mój jest inny :) [/quote] Ale nie zauwazasz ze to nie jest moj tylko punkt widzenia.? Jak by to byl moj tylko punkt widzenia to bym sie nad soba zastanowila ;) JAK MOZNA WYTLUMACZYC FAKT ze w wielu innych krajach, kopiowanie jest zabronione. Przyczynilo sie do tego wiele organizacji dzialajacych na rzecz zwierzat. Potepialy one te bestialskie zwyczaje i traktowanie psa jako przedmiotu, ktory mozna dowolnie formowac wedlug upodoban i kaprysow wlasciciela. [quote]kopiowanie to taki sam zabieg jak kastracja , wycinanie guza , szycie łapki , wyciąganie wbitego kłosa w oko , korekta powiek .. co tam te moje psy jeszcze miały w narkozie robione i były krojone :hmmmm: [/quote] Czy taki sam powod , dla kaprysu widzimisie wlasciciela ? Moj pies mial tez powazne operacje ,ale z koniecznosci a nie dla mojego kaprysu . [quote]To widać ja nie jestem człowiekiem ,a moje psy są nienormalne , bo nie kładą się na ziemie z podkulonym ogonem na widok weterynarza który im te zabiegi robił .... [/quote] Zabieg ten jest niehumanitarny - to nie ja to wymyslilam tylko wiele kraji gdzie zabroniono kopiowania. Moj pies po tak powaznych operacjach bedac tam kilka dni, na kontrolnych wizytach cieszyl sie na jego widok i zalizywal weta , to nic nie ma do rzeczy o czym tu piszemy. Kiedys wiele ras wymagało takich zabiegow, dzis zmienily sie wzorce. Zdecydowanie odchodzi sie od tych okrutnych zwyczajow. Twierdzenia zwolennikow, ze wyzel z dlugim ogonem czy sznaucer bez stojacych uszu, to kundle i oszpecenie tych szlachetnych ras nie usprawiedliwia by obcinac to co sie nie podoba. Jezeli kochasz psa , kochasz jakim jest . Zapominaja ze modele, ktore kiedys powstaly, zostaly stworzone przez czlowieka . Ewidentnie ingeruja one w psia nature. Ustalanie takich wzorcow bylo calkowicie bezpodstawne i bezsensowne. Quote
niceravik Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy']... Jedno jest pewne. W wypadku sznaucerów [B]skopiowane uszy wydłużają głowę[/B], czyniąc ją szlachetniejszą, [B]wydłużają szyję[/B], oraz [B]ogon skraca całego psa[/B]. [B]A to jest BARDZO dużo[/B]. ...[B]I jest to stanowisko bardzo obiektywne[/B], więc nie ma tu nic do rzeczy po której stronie barykady stoję...[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Piszesz o sprawach oczywistych, bo chyba nie myślisz o realu ?[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Wszystko to nazywa się złudzeniem optycznym i jest znane od tysięcy lat.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green][SIZE=3]Wniosek: na pokazach wygrywają psy, które wyglądem "obiektywnie bardziej łudzą" :loveu: :multi:!?[/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Nieźle! Nieźle![/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] Quote
niceravik Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy']Psy ravik nie miewają głupawek, ponieważ mogłyby sobie coś zrobic złego i bolącego... Jest po prostu odpowiedzialną osobą. Pomyślcie trochę, zanim zaczniecie na kogoś najeżdżać, co?[/quote] [COLOR=black]Sam widzisz jakie one są :p. Dzięki.[/COLOR] [COLOR=#008000][COLOR=black]Rozumiem, że Twój pies również[/COLOR] [B]"zmienia kierunek ruchu o 180 stopni, bez zatrzymania".[/B][/COLOR] [COLOR=black]Widocznie nie jestem na bieżaco. [/COLOR] Kilka dni temu, nie było to jeszcze możliwe :eviltong:. Quote
niceravik Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='MEGNUM']I kubełek zimnej wody:lol: W Rzeszowie będą kopiowane :evil_lol:[/quote] MEGNUM, ja uważam, że Ty też się przydasz. Nawet bardzo! Znajdziesz swoje zastosowanie w "[SIZE=3][B]Skansenie paskudnej przeszłości"[/B][/SIZE] :mad:! Jako relikt i ostrzeżenie dla potomnych, jak kończą wszyscy Ci, którzy nie myślą do przodu. Nic się nie martw. Potrafimy Ciebie wykorzystać :p. Quote
MEGNUM Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='niceravik']MEGNUM, ja uważam, że Ty też się przydasz. Nawet bardzo! Znajdziesz swoje zastosowanie w "[SIZE=3][B]Skansenie paskudnej przeszłości"[/B][/SIZE] :mad:! Jako relikt i ostrzeżenie dla potomnych, jak kończą wszyscy Ci, którzy nie myślą do przodu. Nic się nie martw. Potrafimy Ciebie wykorzystać :p.[/quote] hahahahahahahahahahahhahhah Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać:lol: Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote]Piszesz o sprawach oczywistych, bo chyba nie myślisz o realu ? Wszystko to nazywa się złudzeniem optycznym i jest znane od tysięcy lat. Wniosek: na pokazach wygrywają psy, które wyglądem "obiektywnie bardziej łudzą" !? Nieźle! Nieźle![/quote] A co? Uważasz, że psa się nie ocenia za całokształt? Tylko uszy i ogonki są we wzorcu? A wiesz na czym polega grooming, poza opitoleniem nozyczkami, żeby wyglądały podobnie jak inne? Na ilu wystawach byłaś? [quote]Widocznie nie jestem na bieżaco. [/quote] Widocznie nie jesteś... Quote
Karmi Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Całokształt ! Tak, ale dla mnie ten całokształt to naturalny pies a nie pies kopiowany. Hodowcy powinni postawić na odpowiednie kojarzenie i popracować nad kształtem ucha czy długością szyi.To może w pewien sposób zrekompensować brak kopiowania. Quote
Karmi Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='MEGNUM']I kubełek zimnej wody:lol: W Rzeszowie będą kopiowane :evil_lol:[/quote] Mnie jako mieszkance Rzeszowa jest bardzo przykro z tego powodu. Jednak żyję nadzieją, że kiedyś, może już nie długo, żeby wystawić kopiowanego psa będziesz musiała pojechać troszkę dalej np do Lwowa lub Kijowa :diabloti: Quote
MEGNUM Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Karmi']Mnie jako mieszkance Rzeszowa jest bardzo przykro z tego powodu. Jednak żyję nadzieją, że kiedyś, może już nie długo, żeby wystawić kopiowanego psa będziesz musiała pojechać troszkę dalej np do Lwowa lub Kijowa :diabloti:[/quote] Bardzo chętnie. Podróze kształcą. Pojadę tam bez wzgledu na to czy będzie zakaz w Polsce czy nie. Zresztą Litwa czy Węgry to też wspaniałe kraje a na wystawach prawdziwa konkurencja a nie pety jak w PL. Oczywiście to nie jest reguła ale znacznie częściej tam można spotkać psa prawie że wzorcowego. Fajnie jest:p Quote
moon_light Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [LEFT][quote name='niceravik'][B][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=5][COLOR=green]Mania niekopiowania już się zaczęła![/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=#008000]Brawo 1-2.12.2007 r. Nowa Ruda! ***Brawo DOGI***[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/quote][/LEFT] Kurcze no miałam jechać z KOPIOWANYM , ale nie wyszło. Obiecuje poprawę w przyszłym roku :lol: Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote]Całokształt ! Tak, ale dla mnie ten całokształt to naturalny pies a nie pies kopiowany.[/quote]Dla Ciebie. Na szczęście mamy demokrację i możesz sobie nawet pisać, że dla Ciebie to pies z dwoma ogonami to całokształt. [quote]Hodowcy powinni postawić na odpowiednie kojarzenie i popracować nad kształtem ucha czy długością szyi.To może w pewien sposób zrekompensować brak kopiowania.[/quote]Nie wiesz o czym piszesz... [quote]Jednak żyję nadzieją, że kiedyś, może już nie długo, żeby wystawić kopiowanego psa będziesz musiała pojechać troszkę dalej np do Lwowa lub Kijowa[/quote]Ten cytat świadczy tylko o tym, na czym zależy przeciwnikom kopiowania. Rzekome cierpienie zwierząt nie jest tu na pierwszym miejscu... Quote
Jasiek Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='iwona&CAR']Pierwsza data ktora nie zaakceptowala to juz byla na cala Australie w 2001 roku - tak ze szkoda bo juz Car nie powinien byc kopiowany. Byly inne a ostateczna data dla tego stanu byla ta o ktorej piszesz . Tak Cie to interesuje ? chcesz napisac prace jakas na ten temat? Jak widzisz ostre starcia byly zanim przestali kopiowac ogony w Australii. [/quote] Nie mam zamiaru pisać żadnej pracy naukowej o bzdetach wprowadzanych w Australii.xxxxxxxxx.A już z tą akceptacją bądż nie hodowczyni Twojego psa to isny cyrk.I tak skoro Twój Car urodził się 28.12.2001r i jak piszesz zabrakło mu dwa miesiace do tego aby uchronić jego ogon przed kopiowaniem to zakaz kopiowania w stanie w którym urodził się Car powinien być wprowadzony około 28.02. 2002.Takiej daty nie podałaś w żadnym poście.Podajesz za to najpierw rok 2003 jako obowiazujący dla calej Australii a potem rok 2001. [B]Kręcicie Carowa a nawet śmiem twierdzić że konfabulujecie i to nie tylko w temacie dotyczącym kopiowania.:p[/B] Quote
Recommended Posts