iwona&CAR Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [quote name='TuathaDea']Iwonko, specjalnie dla Ciebie (może zrozumiesz jaki to ma związek z tematem, choć wątpię): [URL]http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=438381[/URL][/quote] ho, ho ,ho po co pytasz jak watpisz ;) Troche wiecej wiem na temat znaczenia ho ho ho , jeszcze w innym jezyku.. ha ha ha..... Quote
zuzolandia Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 pewnie po to zeby udowodnic ze wogole takowy posiadasz ;-) tak se czytam i czytam i konca nie widac ;-) a kolejne wystawy wygrywaja te ciachniete ........ Quote
maxxel Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 [QUOTE] [quote name='LALUNA']MAxxel wszystko pomieszałas. Kondycja nie ma nic wspólnego z kalectwem, raczej moze swiadczyc o dobrym żywieniu i pielegnacji. W dobrej kondycji moze tez być pies kaleki. [/QUOTE] Laluna dokladnie wiesz o co mi chodzi ,a mimo to z uporem maniaka probujesz wejsc na ta gorke;) [QUOTE] O Czechach tez było, ze nie dopuszczaja psów z kopiowanymi uszami do zadnych imprez kynologicznych, czy to wystawy, czy zawody. I to z takim małym zastrzezeniem, bez względu w którym roku sie urodził. Moze nawet przed wejsciem ustawy a i tak nie dopuszcza go nigdzie. [/QUOTE] Czyli Czechow nie mozna brac powaznie.Skoro ciete ogony akceptuja a uszy juz nie.. [QUOTE] A co do australiskiego owczarka, niektórzy pewnie obstaja przy cietym ogonie, bo by im sie mieszał z border collie :lol:[/quote] [/QUOTE] To ja juz wole teorje ,ze ogon moze byc zraniony:lol: Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='"iwona&car"']No wiesz dla mnie i dla niektorych wyraznie widac jak mu cos brakuje to jak moze byc piekny.Mozna tylko wspolczuc takiemu psu ze moglbyc piekny w locie. Ludzie np swoje kalectwo przykrywaja a nie podziwiaja[/quote] [quote name='maxxel'] Chwila chwila nie zbaczaj z tematu jak Laluna.Nie chodzi o subiektywna ocene psa tylko o jego sprawnosc fizyczna.Rzekomo bez ogona nie poleci:lol::lol::lol:[/quote] Czy Ty tak naprawde nie wiesz co piszesz i zwracasz uwage piszacym. Sprawdz na co Ci odpowiedzialam , [quote name='"maxxel"']..co kolwiek ten pies by zdobyl w locie jest piekny:multi:[/quote] Radze nie zbaczac z tematu. Kto powiedzial ze nie poleci :crazyeye: Quote
maxxel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [QUOTE] Radze nie zbaczac z tematu. Kto powiedzial ze nie poleci :crazyeye:[/quote] [/QUOTE] Slowo radze to ostrzezenie,ukarasz mnie??.Co do reszty, Wasza teoria jest ,ze pies kopiowany to pies uposledzony.Czy Twoj ciety ctr jest uposledzony ruchowo??Jak tam u niego z rownowaga..?? Quote
Vectra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote]Slowo radze to ostrzezenie,ukarasz mnie??.Co do reszty, Wasza teoria jest ,ze pies kopiowany to pies uposledzony.Czy Twoj ciety ctr jest uposledzony ruchowo??Jak tam u niego z rownowaga..??[/quote] Serio to ja się cieszę , że moja CAO nie ma ogona , bo strach pomyśleć jak by ona była jeszcze bardziej zwinna ruchowo :evil_lol: :evil_lol: Potrafi bez zatrzymania się w pełnym biegu zawrócić o 180 stopni :crazyeye: :evil_lol: a to obecnie takie 50kg pieska :p Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='["maxxel"']Dziewczyno Ty naprawde nie wiesz co w naszej kynologi sie dzieje.. [/quote] Dziewczyno Ty naprawde nie wiesz co w naszej kynologi sie dzieje.. [/quote] [quote name='LALUNA']Ty tez nie kolega ma dosc dużą hodowle Czarnych T i wierz mi bardzo utytułowane i wszystkie młode psy maja ogony. [/quote] Czy ja powiedzialam ze wiem :crazyeye: maxxel nie przekrecaj !!!!! Wiem co sie dzieje wsrod Czarnych Terierow. Wiem w krotkim czasie o dwoch miotach niekopiowanych. Ostatni miot 11 szczeniat niekopiowane. Na wystawie az sie roi od ogonow wsrod Czarnych Terierow.:lol: Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Slowo radze to ostrzezenie,ukarasz mnie??.Co do reszty, Wasza teoria jest ,ze pies kopiowany to pies uposledzony.Czy Twoj ciety ctr jest uposledzony ruchowo??Jak tam u niego z rownowaga..??[/quote] Na kazdym kroku widze jego uposledzenie juz o tym pisalam . Quote
maxxel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [QUOTE] Czy ja powiedzialam ze wiem :crazyeye: maxxel nie przekrecaj !!!!! Wiem co sie dzieje wsrod Czarnych Terierow. [/QUOTE] kynologia = ctr:lol: [QUOTE] Wiem w krotkim czasie o dwoch miotach niekopiowanych. Ostatni miot 11 szczeniat niekopiowane. [/QUOTE] oszalamiajaca wiedza.Ja znam hodowle gdzie czesc ctrkow skopiowano. [QUOTE] Na wystawie az sie roi od ogonow wsrod Czarnych Terierow.:lol:[/quote] [/QUOTE] ..pewnie dla tego na pudla wskakuja te kopiowane:lol: Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Vectra']Serio to ja się cieszę , że moja CAO nie ma ogona , bo strach pomyśleć jak by ona była jeszcze bardziej zwinna ruchowo :evil_lol: :evil_lol: Potrafi bez zatrzymania się w pełnym biegu zawrócić o 180 stopni :crazyeye: :evil_lol: a to obecnie takie 50kg pieska :p[/quote] Jak komus przeszkadza ruch u psa jest wiele metod poradzenia sobie z tym problemem ;) zamiast ogona mozna nozke przyciac , jeszcze lepszy wynik osiagniesz. Quote
maxxel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [QUOTE] Na kazdym kroku widze jego uposledzenie juz o tym pisalam .[/quote] [/QUOTE] ..Tam dochodzi jeszcze dysplazja jak sie nie myle.. Moj ciety piechu ma sie super:multi:Jego rowiesniczka pewna labradorka nie daje mu rady:lol:(w wyscigach..) Quote
maxxel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='iwona&CAR']Jak komus przeszkadza ruch u psa jest wiele metod poradzenia sobie z tym problemem ;) zamiast ogona mozna nozke przyciac , jeszcze lepszy wynik osiagniesz.[/quote] Vectra moze to jest wlasnie wyjscie:lol::lol::lol::lol: Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='zuzolandia']pewnie po to zeby udowodnic ze wogole takowy posiadasz ;-) [/quote] Moze ;) [quote]tak se czytam i czytam i konca nie widac ;-) a kolejne wystawy wygrywaja te ciachniete ........[/quote] To ze konca nie widac to nie przeszkadza , forumowicze nie czytaja od poczatku , trzeba ich informowac na biezaco. Wiem ze dziala, wyciagaja wnioski, zaczynaja myslec. Wygrywaja nie tylko obciachane. A na pewno te wygrywajace nie pojada zdobywac sukcesy w wielu innych krajach bo ich nie wystawia :lol: Quote
maxxel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [QUOTE] A na pewno te wygrywajace nie pojada zdobywac sukcesy w wielu innych krajach bo ich nie wystawia :lol:[/quote] [/QUOTE] Czy w posiadaniu psa to jest az tak istotne?? Quote
Vectra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='maxxel']Vectra moze to jest wlasnie wyjscie:lol::lol::lol::lol:[/quote] pomyśle nad tym .... :lol: Ivonko delikatnie mówiąc przeinaczyłaś moją wypowiedź .. zamiast mi odpowiedzieć to wymyślasz bajki ;) ale cóż brak agrumentów chyba z Twojej strony dlatego tak ,a nie inaczej napisałaś ... Moja CAO musi szybko i zwinnie biegać inaczej by sobie kolacji nie upolowała : :evilbat: :evil_lol: Quote
lutomskak Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='iwona&CAR']Jak komus przeszkadza ruch u psa jest wiele metod poradzenia sobie z tym problemem ;) zamiast ogona mozna nozke przyciac , jeszcze lepszy wynik osiagniesz.[/quote] porazajaca inteligencja-swietne poczucie humoru i olbrzymia blyskotliwosc..... wracajac do uszu spaniela-zapewne sa ulomne-bo nijak nie sa w stanie sie komunikowac-biedny,glupi spaniel...... co do szczatkowych ogonow bobtaili,PON,czesto dosyc sznaucerow i kilku innych jeszcze raz-wspolczuje,ze ktos napisal o tym wachaniu odbytu -poniewaz wystepuje z wnioskiem: kopiowane ucho i ogon-nie wplywa na jakosc komunikacji miedzy zwierzetami patrzac-na spaniela,basseta,Pona,bobtaila , i wsie psy w Czechach-ktorym mozna ciac ogony a uszu juz nie.......:diabloti: ( ciekawe-czy gdyby te psy spotkaly sie w jednej-wielkiej grupie-pozagryzalyby sie-np-na spacerze-poniewaz sposob ich komunikacji-jest mocno uposledzony.....) Tuatha dea-dobrze ,ze wrociles-ale jak widac,,,,,zalosne jest-ze zwrociles uwage osobie-ktora chcac pokazac ze osoba niedowidzaca -swietnie biega w agillity-wolalaby byc widzaca.......-bo jak sam widzisz-kalectwo drugiego czlowieka-mozna porownac do psa z ciachnietym ogonem-wystarczy Ja "tylko" znac-by miec usprawiedliwienie na pisanie o niej w tym watku......:eviltong: A Iwonie-gratuluje poczucia humoru-w momencie pisania-ze ktos tam spedza caly dzien przed kompem piszac bzdury......-Ty jak sadze-wpadasz tu tylko raz dziennie-patrzac na ilosc "produkcji" oraz daty ich wstawiania.........(jak sie okazuje nie tylko tutaj)........:p Ravik-zrobilam te karkowke na slodko....-jest PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: Quote
zuzolandia Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 tak se mysle.... jezeli nawet w naszym pieknym kraju ;-) w koncu dojdzie do tego ze nastanie era niekopiowania zaden wet nie przeprowadzi zabiegu a zakaz wystawiania kopiowanych wejdzie czynnie w zycie ....to i tak jesli zechce miec np dobermana bez ogona i ze stojacymi ucholami to se pojade tam gdzie takowe zabiegi wykonuja ( wiadomo ze to koszty ale co tam chciec to móc ;-) ) i bede miala wymarzonego ciachnietego dobka ;-) a wystawy mam gdzies wazne zeby miec ideał .......... zakazu posiadania nie ma wiec ???? musiano by takowy zakaz wprowadzic ......mrzonka? Quote
Vectra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='zuzolandia']tak se mysle.... jezeli nawet w naszym pieknym kraju ;-) w koncu dojdzie do tego ze nastanie era niekopiowania zaden wet nie przeprowadzi zabiegu a zakaz wystawiania kopiowanych wejdzie czynnie w zycie ....to i tak jesli zechce miec np dobermana bez ogona i ze stojacymi ucholami to se pojade tam gdzie takowe zabiegi wykonuja ( wiadomo ze to koszty ale co tam chciec to móc ;-) ) i bede miala wymarzonego ciachnietego dobka ;-) a wystawy mam gdzies wazne zeby miec ideał .......... zakazu posiadania nie ma wiec ???? musiano by takowy zakaz wprowadzic ......mrzonka?[/quote] Brawo Zuzol :multi: :multi: dokładnie , ja mam psy do kochania ,a nie do wystawiania , piękne psy , z doskonałym charakterem , jeśli kiedyś zdecyduje się na dobka , to tylko kopiowanego .. tak się spełnia marzenia z dzieciństwa :lol: chociaż nie wiem czy zdzierżę kolejny wredny dobermani charakter :evil_lol: bo chyba za stara już jestem na kolejne takie wyzwanie i doświadczenie ;) Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Vectra']Brawo Zuzol :multi: :multi: dokładnie , ja mam psy do kochania ,[/quote] Ale nie chyba w calym tego slowa znaczeniu, bo jak mozna kochac psy i je okaleczac :shake::crazyeye: Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Vectra']Ivonko delikatnie mówiąc przeinaczyłaś moją wypowiedź .. zamiast mi odpowiedzieć to wymyślasz bajki ;) ale cóż brak agrumentów chyba z Twojej strony dlatego tak ,a nie inaczej napisałaś ... [/quote] Masz racje , ale z kim przystajesz takim sie stajesz , nauka nie idzie w las itd... ( akurat Ciebie nie mam na mysli ).Moze zauwazylas ile moich odpowiedzi jest przekrecanych ? Ostatnie dyskusje to : [B]Chcecie wyzwolić się od prawdy? Zduście ją słowami.[/B] Johann Wolfgang von Goethe (1749 - 1832) Albo co do braku argumentow tez sie daje zauwazyc ostatnio w taki sposob : [B]"Kiedy nie mo¿na zaatakowac mysli, atakuje siê mysliciela"[/B] /Paul Valery/ Chyba nie masz watpliwosci co mam na mysli ;) Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Marta i Wika']A nie przychodzi Wam do głowy, że ludzie z czasem mogą zmieniać swoje poglądy, postawy? [/quote] [b]Błądzenie jest rzeczą ludzką, ale dobrowolne trwanie w błędzie jest rzeczą diabelską.[/b] Augustyn (Augustyn Aureliusz, święty 354 - 430) Quote
Vectra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='iwona&CAR']Ale nie chyba w calym tego slowa znaczeniu, bo jak mozna kochac psy i je okaleczac :shake::crazyeye:[/quote] wiesz co , żałosna zaczynasz być :shake: współczuje Twojemu psu , szczerze mu współczuje .. moje psy cała piątka w tym 3 kopiowane też mu współczują ... Chyba w ogóle nie masz pojęcia co oznacza słowo "kochać" moje psy o widzisz są podwójnie ,a nawet potrójnie okaleczone :evil_lol: uszy , ogon i narządy rodne/płciowe :cool3: a to wszystko dla mojego widzi misie jeszcze do tego jeden mieszka w kojcu ... ale samolotem nie podróżowały :lol: nigdy nie podróżowały beze mnie nigdy nie naraziła bym psa na taki stres .. mojego psa , psa którego kocham nad życie. No widzisz mogę jeszcze zwalić winę ja Ty na hodowców lub ex właściciela (tfu) bo to nie ja zaprowadziłam moje psy na zabieg kopiowania , jednak kocham moje psy i nie widzę by były upośledzone , nie rozpisuje na forum że czuje jakiś zawód ... kocham moje psy takie jakie są , kopiowane i wykastrowane , moje , najukochańsze , nie mają traumy związanej z tym zabiegiem , nie mają problemów z komunikacją , są kochane one to wiedzą :cool3: a ja mogę tylko dziękować hodowcą za to że dzięki nim mam tak cudownych przyjaciół w domu i jeszcze ci dopieke :diabloti: i mogę pękać z dumy idąc ulicą z moimi psami i patrzeć na zazdrosne spojrzenia , pełne zachwytu i uznania ... dwa z moich pięciu psów przeżyły niekochanie i wiesz , mają traumy ,ale powodem jest bicie , kopanie i głodzenie , jeden pies przeżył pobyt w schronisku - jest trauma jest ... prawie tam padła z głodu , jedna suka mieszkała w pomieszczeniu metr na metr temperatura bliska zeru , jest trauma jest , suka śpi cały rok pod kołdrą , szczelnie zawinięta .. Trzy psy są z bardzo dobrych hodowli , kochających psy i nie mają żadnych traum mimo że były kopiowane. a to moje "nie" KOCHANE psy [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/122/9c78ab3cd62b6021.jpg[/IMG][/URL] niestety CAO nie ma na zdjęciach w domu , gdyż jest siłą zmuszana do stróżowania i mieszkania w budzie :lol: Quote
Vectra Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='iwona&CAR']Masz racje , ale z kim przystajesz takim sie stajesz , nauka nie idzie w las itd... ( akurat Ciebie nie mam na mysli ).Moze zauwazylas ile moich odpowiedzi jest przekrecanych ? Ostatnie dyskusje to : [B]Chcecie wyzwolić się od prawdy? Zduście ją słowami.[/B] Johann Wolfgang von Goethe (1749 - 1832) Albo co do braku argumentow tez sie daje zauwazyc ostatnio w taki sposob : [B]"Kiedy nie mo¿na zaatakowac mysli, atakuje siê mysliciela"[/B] /Paul Valery/ Chyba nie masz watpliwosci co mam na mysli ;)[/quote] Rozumiem , ale wiesz odniosłam takie wrażenie , że na tym wątku i nie tylko ;) trzeba pisać dosłownie :p Rozumiem , że czasem trudno zrozumieć się dokładnie za pomocą klawiatury , na żywo jest znacznie prościej .... czasem jedno zdanie może być przez 10 osób inaczej zinterpretowane ... Dlatego trzeba rozmawiać po mału ;) bez chamskich docinek , bez natarczywego wmawiania sobie swoich racji ... Niestety moge powiedzieć , na własnym przykładzie , że swoimi argumentami nie jesteście mnie w stanie przekonać , że kopiowanie robi psu krzywdę ... czytam ten wątek i zaraz potem idę na PWP tu lub na forum TTB i niejeden pies oddał by uszy i ogon sam byle mieć swojego kochanego pana , miłość , miske i poczucie bezpieczeństwa ... Więc proszę odpowiedzcie mi , który pies wystawiany jest bardzo źle traktowany ? który pies sportowy jest kopany , głodzony i poniewierany .. A jeszcze co do tego dyplomu który ktoś tu wstawił ... tak jakoś sie składa , że co wystawa to inny dyplom dają , więc nie wydaje mi się by tu chodziło o oszczędności ... zawsze mogli wybrać rasy zwisłouche :evil_lol: Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='lutomskak']A Iwonie-gratuluje poczucia humoru-w momencie pisania-ze ktos tam spedza caly dzien przed kompem piszac bzdury......-Ty jak sadze-wpadasz tu tylko raz dziennie-patrzac na ilosc "produkcji" oraz daty ich wstawiania.........(jak sie okazuje nie tylko tutaj)........:p [/quote] Dopiero zaczelam pisac ,jeszcze malo Ci bylo mnie tutaj to chcialas mnie na chat, a gratulowac poczucia humoru to nie mnie tylko temu komus co wyzywal od grympsikow , czy cos tam siedzacych cale dni przy kompie a sam to robi.Nie rozumiesz mnie od poczatku piszesz o mnie historyjki wyssane z palca . [quote name='"lutomskak"']kopiowane ucho i ogon-nie wplywa na jakosc komunikacji miedzy zwierzetami [/quote] [b]WPLYWA !!!!!!!![/b]UDOWODNIONO !!!!!! Udowodniono psem z ogonem nie kopiowanym jak porozumiewal sie z wilkami i jak nie doszlo do porozumienia z tymi samymi wilkami z psem z kopiowanym ogonem. Dokladnie na ten temat ogladalam program w TV. Quote
iwona&CAR Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='Vectra']kocham moje psy i nie widzę by były upośledzone , nie rozpisuje na forum że czuje jakiś zawód ... kocham moje psy takie jakie są , kopiowane.......[/quote] No chyba nie bardziej kochasz odemnie ;) musze to co niektorym pokazac co o mnie pisza , bo uwazaja ze mam swira na tle mojego Cara . Gdzie ja napisalam ze mam zawod co do mojego psa. Kocham go jakim jest i to jak , nie zawod Moja Droga tylko wspolczuje mu :-( Zawiodl mnie hodowca. No tak tez mialam psy z uzysku, tez pomagalam i pomagam , ale zeby to mnie zwalnialo ze wyratowalam psa z rak oprawcy ze moge decydowac o pozbywaniu czesci ciala u innego psa ?:crazyeye: brrrrrrr...... nigdy tego nie zrozumie. Nie umie patrzec tak ze to wieksze a to mniejsze cierpienie. Quote
Recommended Posts