Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='TuathaDea']Iwonko, specjalnie dla Ciebie (może zrozumiesz jaki to ma związek z tematem, choć wątpię):
[URL]http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=438381[/URL][/quote]

ho, ho ,ho
po co pytasz jak watpisz ;)
Troche wiecej wiem na temat znaczenia ho ho ho , jeszcze w innym jezyku.. ha ha ha.....

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[QUOTE]
[quote name='LALUNA']MAxxel wszystko pomieszałas. Kondycja nie ma nic wspólnego z kalectwem, raczej moze swiadczyc o dobrym żywieniu i pielegnacji. W dobrej kondycji moze tez być pies kaleki.
[/QUOTE]

Laluna dokladnie wiesz o co mi chodzi ,a mimo to z uporem maniaka probujesz wejsc na ta gorke;)

[QUOTE]
O Czechach tez było, ze nie dopuszczaja psów z kopiowanymi uszami do zadnych imprez kynologicznych, czy to wystawy, czy zawody. I to z takim małym zastrzezeniem, bez względu w którym roku sie urodził. Moze nawet przed wejsciem ustawy a i tak nie dopuszcza go nigdzie.
[/QUOTE]

Czyli Czechow nie mozna brac powaznie.Skoro ciete ogony akceptuja a uszy juz nie..

[QUOTE]
A co do australiskiego owczarka, niektórzy pewnie obstaja przy cietym ogonie, bo by im sie mieszał z border collie :lol:[/quote]
[/QUOTE]

To ja juz wole teorje ,ze ogon moze byc zraniony:lol:

Posted

[quote name='"iwona&car"']No wiesz dla mnie i dla niektorych wyraznie widac jak mu cos brakuje to jak moze byc piekny.Mozna tylko wspolczuc takiemu psu ze moglbyc piekny w locie.
Ludzie np swoje kalectwo przykrywaja a nie podziwiaja[/quote]

[quote name='maxxel']
Chwila chwila nie zbaczaj z tematu jak Laluna.Nie chodzi o subiektywna ocene psa tylko o jego sprawnosc fizyczna.Rzekomo bez ogona nie poleci:lol::lol::lol:[/quote]

Czy Ty tak naprawde nie wiesz co piszesz i zwracasz uwage piszacym.
Sprawdz na co Ci odpowiedzialam ,

[quote name='"maxxel"']..co kolwiek ten pies by zdobyl w locie jest piekny:multi:[/quote]
Radze nie zbaczac z tematu.
Kto powiedzial ze nie poleci :crazyeye:

Posted

[QUOTE]
Radze nie zbaczac z tematu.
Kto powiedzial ze nie poleci :crazyeye:[/quote]
[/QUOTE]

Slowo radze to ostrzezenie,ukarasz mnie??.Co do reszty, Wasza teoria jest ,ze pies kopiowany to pies uposledzony.Czy Twoj ciety ctr jest uposledzony ruchowo??Jak tam u niego z rownowaga..??

Posted

[quote]Slowo radze to ostrzezenie,ukarasz mnie??.Co do reszty, Wasza teoria jest ,ze pies kopiowany to pies uposledzony.Czy Twoj ciety ctr jest uposledzony ruchowo??Jak tam u niego z rownowaga..??[/quote]
Serio to ja się cieszę , że moja CAO nie ma ogona , bo strach pomyśleć jak by ona była jeszcze bardziej zwinna ruchowo :evil_lol: :evil_lol: Potrafi bez zatrzymania się w pełnym biegu zawrócić o 180 stopni :crazyeye: :evil_lol: a to obecnie takie 50kg pieska :p

Posted

[quote name='["maxxel"']Dziewczyno Ty naprawde nie wiesz co w naszej kynologi sie dzieje.. [/quote]
Dziewczyno Ty naprawde nie wiesz co w naszej kynologi sie dzieje.. [/quote]

[quote name='LALUNA']Ty tez nie kolega ma dosc dużą hodowle Czarnych T i wierz mi bardzo utytułowane i wszystkie młode psy maja ogony. [/quote]

Czy ja powiedzialam ze wiem :crazyeye: maxxel nie przekrecaj !!!!!
Wiem co sie dzieje wsrod Czarnych Terierow.
Wiem w krotkim czasie o dwoch miotach niekopiowanych.
Ostatni miot 11 szczeniat niekopiowane.
Na wystawie az sie roi od ogonow wsrod Czarnych Terierow.:lol:

Posted

Slowo radze to ostrzezenie,ukarasz mnie??.Co do reszty, Wasza teoria jest ,ze pies kopiowany to pies uposledzony.Czy Twoj ciety ctr jest uposledzony ruchowo??Jak tam u niego z rownowaga..??[/quote]

Na kazdym kroku widze jego uposledzenie juz o tym pisalam .

Posted

[QUOTE]
Czy ja powiedzialam ze wiem :crazyeye: maxxel nie przekrecaj !!!!!
Wiem co sie dzieje wsrod Czarnych Terierow.
[/QUOTE]

kynologia = ctr:lol:

[QUOTE]
Wiem w krotkim czasie o dwoch miotach niekopiowanych.
Ostatni miot 11 szczeniat niekopiowane.
[/QUOTE]

oszalamiajaca wiedza.Ja znam hodowle gdzie czesc ctrkow skopiowano.

[QUOTE]
Na wystawie az sie roi od ogonow wsrod Czarnych Terierow.:lol:[/quote]
[/QUOTE]

..pewnie dla tego na pudla wskakuja te kopiowane:lol:

Posted

[quote name='Vectra']Serio to ja się cieszę , że moja CAO nie ma ogona , bo strach pomyśleć jak by ona była jeszcze bardziej zwinna ruchowo :evil_lol: :evil_lol: Potrafi bez zatrzymania się w pełnym biegu zawrócić o 180 stopni :crazyeye: :evil_lol: a to obecnie takie 50kg pieska :p[/quote]
Jak komus przeszkadza ruch u psa jest wiele metod poradzenia sobie z tym problemem ;)
zamiast ogona mozna nozke przyciac , jeszcze lepszy wynik osiagniesz.

Posted

[QUOTE]
Na kazdym kroku widze jego uposledzenie juz o tym pisalam .[/quote]
[/QUOTE]

..Tam dochodzi jeszcze dysplazja jak sie nie myle..

Moj ciety piechu ma sie super:multi:Jego rowiesniczka pewna labradorka nie daje mu rady:lol:(w wyscigach..)

Posted

[quote name='iwona&CAR']Jak komus przeszkadza ruch u psa jest wiele metod poradzenia sobie z tym problemem ;)
zamiast ogona mozna nozke przyciac , jeszcze lepszy wynik osiagniesz.[/quote]

Vectra moze to jest wlasnie wyjscie:lol::lol::lol::lol:

Posted

[quote name='zuzolandia']pewnie po to zeby udowodnic ze wogole takowy posiadasz ;-) [/quote]
Moze ;)
[quote]tak se czytam i czytam i konca nie widac ;-)
a kolejne wystawy wygrywaja te ciachniete ........[/quote]
To ze konca nie widac to nie przeszkadza , forumowicze nie czytaja od poczatku , trzeba ich informowac na biezaco.
Wiem ze dziala, wyciagaja wnioski, zaczynaja myslec.
Wygrywaja nie tylko obciachane.
A na pewno te wygrywajace nie pojada zdobywac sukcesy w wielu innych krajach bo ich nie wystawia :lol:

Posted

[QUOTE]
A na pewno te wygrywajace nie pojada zdobywac sukcesy w wielu innych krajach bo ich nie wystawia :lol:[/quote]
[/QUOTE]

Czy w posiadaniu psa to jest az tak istotne??

Posted

[quote name='maxxel']Vectra moze to jest wlasnie wyjscie:lol::lol::lol::lol:[/quote]

pomyśle nad tym .... :lol:

Ivonko delikatnie mówiąc przeinaczyłaś moją wypowiedź .. zamiast mi odpowiedzieć to wymyślasz bajki ;) ale cóż brak agrumentów chyba z Twojej strony dlatego tak ,a nie inaczej napisałaś ...

Moja CAO musi szybko i zwinnie biegać inaczej by sobie kolacji nie upolowała : :evilbat: :evil_lol:

Posted

[quote name='iwona&CAR']Jak komus przeszkadza ruch u psa jest wiele metod poradzenia sobie z tym problemem ;)
zamiast ogona mozna nozke przyciac , jeszcze lepszy wynik osiagniesz.[/quote]

porazajaca inteligencja-swietne poczucie humoru i olbrzymia blyskotliwosc.....

wracajac do uszu spaniela-zapewne sa ulomne-bo nijak nie sa w stanie sie komunikowac-biedny,glupi spaniel......
co do szczatkowych ogonow bobtaili,PON,czesto dosyc sznaucerow i kilku innych jeszcze raz-wspolczuje,ze ktos napisal o tym wachaniu odbytu -poniewaz wystepuje z wnioskiem:

kopiowane ucho i ogon-nie wplywa na jakosc komunikacji miedzy zwierzetami patrzac-na spaniela,basseta,Pona,bobtaila , i wsie psy w Czechach-ktorym mozna ciac ogony a uszu juz nie.......:diabloti:

( ciekawe-czy gdyby te psy spotkaly sie w jednej-wielkiej grupie-pozagryzalyby sie-np-na spacerze-poniewaz sposob ich komunikacji-jest mocno uposledzony.....)

Tuatha dea-dobrze ,ze wrociles-ale jak widac,,,,,zalosne jest-ze zwrociles uwage osobie-ktora chcac pokazac ze osoba niedowidzaca -swietnie biega w agillity-wolalaby byc widzaca.......-bo jak sam widzisz-kalectwo drugiego czlowieka-mozna porownac do psa z ciachnietym ogonem-wystarczy Ja "tylko" znac-by miec usprawiedliwienie na pisanie o niej w tym watku......:eviltong:

A Iwonie-gratuluje poczucia humoru-w momencie pisania-ze ktos tam spedza caly dzien przed kompem piszac bzdury......-Ty jak sadze-wpadasz tu tylko raz dziennie-patrzac na ilosc "produkcji" oraz daty ich wstawiania.........(jak sie okazuje nie tylko tutaj)........:p

Ravik-zrobilam te karkowke na slodko....-jest PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu:

Posted

tak se mysle....
jezeli nawet w naszym pieknym kraju ;-) w koncu dojdzie do tego ze nastanie era niekopiowania zaden wet nie przeprowadzi zabiegu a zakaz wystawiania kopiowanych wejdzie czynnie w zycie ....to i tak jesli zechce miec np dobermana bez ogona i ze stojacymi ucholami to se pojade tam gdzie takowe zabiegi wykonuja ( wiadomo ze to koszty ale co tam chciec to móc ;-) ) i bede miala wymarzonego ciachnietego dobka ;-) a wystawy mam gdzies wazne zeby miec ideał ..........
zakazu posiadania nie ma wiec ????
musiano by takowy zakaz wprowadzic ......mrzonka?

Posted

[quote name='zuzolandia']tak se mysle....
jezeli nawet w naszym pieknym kraju ;-) w koncu dojdzie do tego ze nastanie era niekopiowania zaden wet nie przeprowadzi zabiegu a zakaz wystawiania kopiowanych wejdzie czynnie w zycie ....to i tak jesli zechce miec np dobermana bez ogona i ze stojacymi ucholami to se pojade tam gdzie takowe zabiegi wykonuja ( wiadomo ze to koszty ale co tam chciec to móc ;-) ) i bede miala wymarzonego ciachnietego dobka ;-) a wystawy mam gdzies wazne zeby miec ideał ..........
zakazu posiadania nie ma wiec ????
musiano by takowy zakaz wprowadzic ......mrzonka?[/quote]
Brawo Zuzol :multi: :multi: dokładnie , ja mam psy do kochania ,a nie do wystawiania , piękne psy , z doskonałym charakterem , jeśli kiedyś zdecyduje się na dobka , to tylko kopiowanego .. tak się spełnia marzenia z dzieciństwa :lol: chociaż nie wiem czy zdzierżę kolejny wredny dobermani charakter :evil_lol: bo chyba za stara już jestem na kolejne takie wyzwanie i doświadczenie ;)

Posted

[quote name='Vectra']Brawo Zuzol :multi: :multi: dokładnie , ja mam psy do kochania ,[/quote]
Ale nie chyba w calym tego slowa znaczeniu, bo jak mozna kochac psy i je okaleczac :shake::crazyeye:

Posted

[quote name='Vectra']Ivonko delikatnie mówiąc przeinaczyłaś moją wypowiedź .. zamiast mi odpowiedzieć to wymyślasz bajki ;) ale cóż brak agrumentów chyba z Twojej strony dlatego tak ,a nie inaczej napisałaś ...
[/quote]
Masz racje , ale z kim przystajesz takim sie stajesz , nauka nie idzie w las itd... ( akurat Ciebie nie mam na mysli ).Moze zauwazylas ile moich odpowiedzi jest przekrecanych ?
Ostatnie dyskusje to :
[B]Chcecie wyzwolić się od prawdy? Zduście ją słowami.[/B]
Johann Wolfgang von Goethe (1749 - 1832)

Albo co do braku argumentow tez sie daje zauwazyc ostatnio w taki sposob :
[B]"Kiedy nie mo¿na zaatakowac mysli, atakuje siê mysliciela"[/B]
/Paul Valery/
Chyba nie masz watpliwosci co mam na mysli ;)

Posted

[quote name='Marta i Wika']A nie przychodzi Wam do głowy, że ludzie z czasem mogą zmieniać swoje poglądy, postawy? [/quote]

[b]Błądzenie jest rzeczą ludzką, ale dobrowolne trwanie w błędzie jest rzeczą diabelską.[/b]
Augustyn (Augustyn Aureliusz, święty 354 - 430)

Posted

[quote name='iwona&CAR']Ale nie chyba w calym tego slowa znaczeniu, bo jak mozna kochac psy i je okaleczac :shake::crazyeye:[/quote]
wiesz co , żałosna zaczynasz być :shake: współczuje Twojemu psu , szczerze mu współczuje .. moje psy cała piątka w tym 3 kopiowane też mu współczują ...
Chyba w ogóle nie masz pojęcia co oznacza słowo "kochać" moje psy o widzisz są podwójnie ,a nawet potrójnie okaleczone :evil_lol: uszy , ogon i narządy rodne/płciowe :cool3: a to wszystko dla mojego widzi misie
jeszcze do tego jeden mieszka w kojcu ... ale samolotem nie podróżowały :lol: nigdy nie podróżowały beze mnie nigdy nie naraziła bym psa na taki stres .. mojego psa , psa którego kocham nad życie.

No widzisz mogę jeszcze zwalić winę ja Ty na hodowców lub ex właściciela (tfu) bo to nie ja zaprowadziłam moje psy na zabieg kopiowania , jednak kocham moje psy i nie widzę by były upośledzone , nie rozpisuje na forum że czuje jakiś zawód ... kocham moje psy takie jakie są , kopiowane i wykastrowane , moje , najukochańsze , nie mają traumy związanej z tym zabiegiem , nie mają problemów z komunikacją , są kochane one to wiedzą :cool3: a ja mogę tylko dziękować hodowcą za to że dzięki nim mam tak cudownych przyjaciół w domu i jeszcze ci dopieke :diabloti: i mogę pękać z dumy idąc ulicą z moimi psami i patrzeć na zazdrosne spojrzenia , pełne zachwytu i uznania ...

dwa z moich pięciu psów przeżyły niekochanie i wiesz , mają traumy ,ale powodem jest bicie , kopanie i głodzenie , jeden pies przeżył pobyt w schronisku - jest trauma jest ... prawie tam padła z głodu , jedna suka mieszkała w pomieszczeniu metr na metr temperatura bliska zeru , jest trauma jest , suka śpi cały rok pod kołdrą , szczelnie zawinięta ..

Trzy psy są z bardzo dobrych hodowli , kochających psy i nie mają żadnych traum mimo że były kopiowane.

a to moje "nie" KOCHANE psy

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/122/9c78ab3cd62b6021.jpg[/IMG][/URL]

niestety CAO nie ma na zdjęciach w domu , gdyż jest siłą zmuszana do stróżowania i mieszkania w budzie :lol:

Posted

[quote name='iwona&CAR']Masz racje , ale z kim przystajesz takim sie stajesz , nauka nie idzie w las itd... ( akurat Ciebie nie mam na mysli ).Moze zauwazylas ile moich odpowiedzi jest przekrecanych ?
Ostatnie dyskusje to :
[B]Chcecie wyzwolić się od prawdy? Zduście ją słowami.[/B]
Johann Wolfgang von Goethe (1749 - 1832)

Albo co do braku argumentow tez sie daje zauwazyc ostatnio w taki sposob :
[B]"Kiedy nie mo¿na zaatakowac mysli, atakuje siê mysliciela"[/B]
/Paul Valery/
Chyba nie masz watpliwosci co mam na mysli ;)[/quote]
Rozumiem , ale wiesz odniosłam takie wrażenie , że na tym wątku i nie tylko ;) trzeba pisać dosłownie :p Rozumiem , że czasem trudno zrozumieć się dokładnie za pomocą klawiatury , na żywo jest znacznie prościej .... czasem jedno zdanie może być przez 10 osób inaczej zinterpretowane ...
Dlatego trzeba rozmawiać po mału ;) bez chamskich docinek , bez natarczywego wmawiania sobie swoich racji ...

Niestety moge powiedzieć , na własnym przykładzie , że swoimi argumentami nie jesteście mnie w stanie przekonać , że kopiowanie robi psu krzywdę ... czytam ten wątek i zaraz potem idę na PWP tu lub na forum TTB i niejeden pies oddał by uszy i ogon sam byle mieć swojego kochanego pana , miłość , miske i poczucie bezpieczeństwa ...

Więc proszę odpowiedzcie mi , który pies wystawiany jest bardzo źle traktowany ? który pies sportowy jest kopany , głodzony i poniewierany ..

A jeszcze co do tego dyplomu który ktoś tu wstawił ... tak jakoś sie składa , że co wystawa to inny dyplom dają , więc nie wydaje mi się by tu chodziło o oszczędności ... zawsze mogli wybrać rasy zwisłouche :evil_lol:

Posted

[quote name='lutomskak']A Iwonie-gratuluje poczucia humoru-w momencie pisania-ze ktos tam spedza caly dzien przed kompem piszac bzdury......-Ty jak sadze-wpadasz tu tylko raz dziennie-patrzac na ilosc "produkcji" oraz daty ich wstawiania.........(jak sie okazuje nie tylko tutaj)........:p [/quote]
Dopiero zaczelam pisac ,jeszcze malo Ci bylo mnie tutaj to chcialas mnie na chat,
a gratulowac poczucia humoru to nie mnie tylko temu komus co wyzywal od grympsikow , czy cos tam siedzacych cale dni przy kompie a sam to robi.Nie rozumiesz mnie od poczatku piszesz o mnie historyjki wyssane z palca .

[quote name='"lutomskak"']kopiowane ucho i ogon-nie wplywa na jakosc komunikacji miedzy zwierzetami [/quote]
[b]WPLYWA !!!!!!!![/b]UDOWODNIONO !!!!!!
Udowodniono psem z ogonem nie kopiowanym jak porozumiewal sie z wilkami i jak nie doszlo do porozumienia z tymi samymi wilkami z psem z kopiowanym ogonem. Dokladnie na ten temat ogladalam program w TV.

Posted

[quote name='Vectra']kocham moje psy i nie widzę by były upośledzone , nie rozpisuje na forum że czuje jakiś zawód ... kocham moje psy takie jakie są , kopiowane.......[/quote]

No chyba nie bardziej kochasz odemnie ;) musze to co niektorym pokazac co o mnie pisza , bo uwazaja ze mam swira na tle mojego Cara .
Gdzie ja napisalam ze mam zawod co do mojego psa.
Kocham go jakim jest i to jak , nie zawod Moja Droga tylko wspolczuje mu :-(
Zawiodl mnie hodowca.
No tak tez mialam psy z uzysku, tez pomagalam i pomagam , ale zeby to mnie zwalnialo ze wyratowalam psa z rak oprawcy ze moge decydowac o pozbywaniu czesci ciala u innego psa ?:crazyeye: brrrrrrr...... nigdy tego nie zrozumie.
Nie umie patrzec tak ze to wieksze a to mniejsze cierpienie.