niceravik Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='TuathaDea']Widzisz, nie potrafisz, a może nie chcesz zauważyć, że [B]GLW nigdzie nie napisał, że zabiegi kopiowania uszu i ogonów są niezgodne z prawem[/B]. [B]GLW nie ma uprawnień do interpretacji aktów prawnych.[/B] [B]Uprawnienia takie ma minister.[/B][/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]GLW napisał we wstępie swojej odpowiedzi:[/FONT][/COLOR] [I]„W związku z pismem Stowarzyszenia „Empatia” z dnia. 24 stycznia 2005 r.,[/I] [B][COLOR=black][I]w sprawie kopiowania ogonów i uszu u psów...”,[/I][/COLOR] [/B]a to oznacza, że [B]odniósł się do kopiowania, a nie np. do serialu „Na Wspólnej” .[/B] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jest mało prawdopodobne, aby GLW przez 10 lat posługiwał się błędną interpretacją przepisu. A gdzie nadzór nad GLW tegoż Ministra? Nie było? Przez 10 lat? Bzdura![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Skąd więc nagle, ni to z gruszki ni z pietruszki Pan Minister objawia Marszałkowi Sejmu, oraz „ludowi kynologicznemu” taką oto „prawdę”: [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]”Obcinanie uszu i ogonów psom pochodzących z hodowli psów rasowych jest innym zabiegiem wynikającym z technologii produkcji...” ?[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Tym bardziej, że:[/FONT][/COLOR] [quote name='beria'] Odnosząc się do dyskusji dotyczącej interpretacji art. 27 ust 1 ustawy o ochronie zwierząt – [B]nawet interpretacja dokonana przez właściwego Ministra nie jest wiążąca[/B] dla sądu ... Wiążącej dla sądów wykładni przepisów, których interpretacja budzi wątpliwości może dokonać tylko Sąd Najwyższy. [B]Jak słusznie tu zauważono, urzędnicy wszelkiej maści tworzą różnego rodzaju „gnioty”...[/B] [/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jeszcze bardziej wszystko to utwierdza mnie w przekonaniu, że ministerialna „prawda objawiona” nie pochodzi z serialu „Na Wspólnej”, ale została przepisana z innego serialu: „Na Starym Świecie”. Obawiam się, że ten „pożółkły kwit”, źródło całej "mądrości", już nie zadziała. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Lutomskak wie, jak bardzo pożółkły, ale i tak nie powie , prawda?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Oj „Czarne chmury” zbierają się nad „Starym Światem” :p.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]/dzisiaj mam nastrój serialowy/[/SIZE][/FONT][/COLOR] Quote
MARS Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [QUOTE][I]„W związku z pismem Stowarzyszenia „Empatia” z dnia. 24 stycznia 2005 r.,[/I] [B][COLOR=black][I]w sprawie kopiowania ogonów i uszu u psów...”,[/I][/COLOR] [/B]a to oznacza, że [B]odniósł się do kopiowania, a nie np. do serialu „Na Wspólnej” .[/B] [/QUOTE] Oznacza to że odniósł się do [B]pisma w sprawie kopiowania[/B] a nie do samego kopiowania Quote
szymi Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 obiecujesz straszysz a tak naprawdę to nic z twoich obietnic jeszcze się nie spełniło może zmień zrodlo informacji bo te które posiadasz jest bezwartościowe Quote
niceravik Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='MARS']Oznacza to że odniósł się do [B]pisma w sprawie kopiowania[/B] a nie do samego kopiowania[/quote] [FONT=Verdana]Aha! Rozumiem, GLW dostał pismo w sprawie kopiowania i tak go "naszło" :lol:.[/FONT] Tutaj też go naszło? [FONT=Verdana]MP 2/2006[/FONT] [FONT=Verdana][I]Z taką opinią nie zgadza się [B]Główny Lekarz Weterynarii Krzysztof Jażdżewski[/B], który w piśmie skierowanym do naszego miesięcznika „Mój Pies[B]” uzasadnia: „Kopiowanie uszu u psów jest zabiegiem kosmetycznym, który ma na celu wyłącznie poprawienie wyglądu psa. Zgodnie z polskim prawem wykonywanie tego zabiegu jest zabronione. [/B]Kopiowanie uszu jest zabiegiem lekarsko-weterynaryjnym w rozumieniu ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. z 2003 r. Nr 106, poz. 1002 ze zm.). Przepis art. 27 ust. 1 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. z 2003 r. Nr 106, poz. 1002 ze zm.) stanowi, że: »Zabiegi lekarsko-weterynaryjne na zwierzętach są dopuszczalne dla ratowania ich życia lub zdrowia oraz dla koniecznego ograniczenia populacji «. Wynika stąd, że zabronione jest wykonywanie na zwierzętach zabiegów, których jedynym celem jest poprawienie wyglądu zwierząt”.[/I][/FONT] Quote
MARS Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Moim zdaniem tekst w "Moim Psie" był prywatną opinią Pana Jażdżewskiego a nie stanowiskiem organu administracji której wtedy przewodził. Gdyby było inaczej to ten sam tekst znalazłby się w odpowiedzi na pismo Empati, ale............ się tam nie znalazł. Quote
onek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='MARS']Moim zdaniem tekst w "Moim Psie" był prywatną opinią Pana Jażdżewskiego a nie stanowiskiem organu administracji której wtedy przewodził. Gdyby było inaczej to ten sam tekst znalazłby się w odpowiedzi na pismo Empati, ale............ się tam nie znalazł.[/quote] MARS Tobie także, tak jak Jaśkowi, polecam komentarz do ustawy o ochronie zwierząt. Jest dostępny. Quote
Jasiek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='onek']MARS Tobie także, tak jak Jaśkowi, polecam komentarz do ustawy o ochronie zwierząt. Jest dostępny.[/quote] Zejdż ze mnie bo mi duszno:loveu:Klepiecie wkółko jedno i to samo .Macie demencje starczą ? Daj linka do tego komentarza bo nie chce mi sie szukać. Quote
LALUNA Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='MARS']Moim zdaniem tekst w "Moim Psie" był prywatną opinią Pana Jażdżewskiego a nie stanowiskiem organu administracji której wtedy przewodził. Gdyby było inaczej to ten sam tekst znalazłby się w odpowiedzi na pismo Empati, ale............ się tam nie znalazł.[/quote] Mars Empatia dostała jedna odpowiedz na swoje pismo, a Mój Pies dostał drugą odpowiedz, na swoje pismo. Jezeli ktoś wystosowuje pytanie to dostaje oficjalną odpowiedz do siebie skierowana, a nie kopię wysłaną do kogos innego. Byłoby to chyba i dziwne i lekcewazace. Pozatym Pan Jażdzewski nie był, ale dalej jest w GIW, wiec nie tylko był, ale jest. Quote
MARS Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Co innego pracowac w GIW a co innego byc jej szefem czyli GLW... PS. Tak w ogóle to z tego co widzę w odpowiedzi do Psa to tylko odnośnie uszu się wypowiedział. Czy się mylę? Quote
LALUNA Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='MARS']Co innego pracowac w GIW a co innego byc jej szefem czyli GLW...[/quote] MArs on zastępuje GLW pod jego nieobecnosć, wiec tak samo ma prawo w tym czasie podejmowac decyzje wz GLW Quote
onek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='Jasiek']Zejdż ze mnie bo mi duszno:loveu:Klepiecie wkółko jedno i to samo .Macie demencje starczą ? Daj linka do tego komentarza bo nie chce mi sie szukać.[/quote] Otworz okno:loveu: Niestety w myśl zasad prwa autorskiego - nie bedzie linka do tresci publikacji naukowej. Trzeba sobie komentarz do ustawy zakupić w najblizszej ksiegarni prawniczej. Quote
Jasiek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [SIZE=3][B]p. o. Główny Lekarz Weterynarii [/B] [/SIZE] dr n. wet [SIZE=2][B]Ewa Lech [/B][/SIZE] tel.: (22) 623 17 17 tel.: (22) 623 20 88 fax.:(22) 623 14 08 e-mail [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] Quote
LALUNA Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Jasiek a tak wogole to po co nam to wkleiłes? Znowu cos nie zrozumiałeś? :shake: [FONT=Verdana][QUOTE] [FONT=Verdana][SIZE=2]lek. wet. [/SIZE][SIZE=3][B]Krzysztof Jażdżewski[/B][/SIZE] [SIZE=1][EMAIL="[email protected]"][/EMAIL][/SIZE] [LIST] [*][SIZE=1]Zastępuje Głównego Lekarza Weterynarii w przypadku jego nieobecności[/SIZE] [/FONT][/QUOTE][/LIST][/FONT] Quote
Jasiek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='LALUNA']MArs on zastępuje GLW pod jego nieobecnosć, wiec tak samo ma prawo w tym czasie podejmowac decyzje wz GLW[/quote] Chyba masz nieaktualne wiadomosci.Piszesz w czasie terażniejszym [URL]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3346549.html?skad=rss[/URL] Quote
LALUNA Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='Jasiek']Chyba masz nieaktualne wiadomosci. [URL]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3346549.html?skad=rss[/URL][/quote] Jasieńku ja mam nieaktualne wiadomosci? :crazyeye: Normalnie gada sie z Toba jak z małym dzieckiem. :shake: Jasiu ten artykuł jest z dnia 15.05.2006 r. Teraz mamy już 30.10.2007. To tak już z półtora roku minęło. Od tego czasu nie mamy [quote][B][SIZE=3]p. o. Główny Lekarz Weterynarii [/SIZE][/B] dr n. wet [SIZE=2][B]Ewa Lech[/B][/SIZE] [/quote] Tylko mamy GLW dr.n.wet Ewa Lech PO oznaczałoby ze pełni obowiazki GLW, ale nie jest GLW Zaoszczedziłbyś sobie czasu gdybyś od razu poszedł na strone GIW i tam dokładnie jest kto obecnie ma jakie stanowisko . Pani Ewa Lech nie jest PO ale jest GLW Natomiast Pan Jażdzewski jest jednym z zastepców GLW w kadrze Kierowniczej.:p Quote
MARS Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 A wiesz jakiemu resortowi i jakiemu ministrowi podlega GIW? Quote
LALUNA Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='MARS']A wiesz jakiemu resortowi i jakiemu ministrowi podlega GIW?[/QUOTE] A co to ma do rzeczy w zwiazku z tym co oznacza skrót PO czy to jakie stanowisko pełni Pan Jażdzewski? Quote
Jasiek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Launa z tego co piszesz Twoją pasją jest szkolenie i zawody psów.Powiedz mi kiedy Ty masz czas na pracę z psem- psami jak praktycznie nie odchodzisz od kompa:roll:To tak na marginesie. A wracając do wypowiedzi P.Jażdżewskiego to fatycznie pominął sprawę ogonów.Pan którego wypowiedziami tak się podpieracie mimo jego niewiatpliwie ogromnej wiedzy ale w zupełnie innej dziedzinie ma marne pojęcie o kynologi -hodowli a o prawie nie wspomnę. Quote
LALUNA Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='Jasiek']Launa z tego co piszesz Twoją pasją jest szkolenie i zawody psów.Powiedz mi kiedy Ty masz czas na pracę z psem- psami jak praktycznie nie odchodzisz od kompa:roll:To tak na marginesie.[/QUOTE] Tak na marginesie to codziennie od 1 godziny do 6, wiec nie martw się o moje psy i moje zawody. Quote
Jasiek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Lalunka co ty bredzisz:lol: popatrz na swoje posty i godziny ich wysłania.Warujesz przy kompie jak przysłowiowy pies przy budzie:lol: A o Twoje psy i zawody wcale się nie martwię.Tak szczerze to mi to wisi:evil_lol: Quote
maxxel Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [QUOTE]niewiatpliwie ogromnej wiedzy ale w zupełnie innej dziedzinie ma marne pojęcie o kynologi -hodowli a o prawie nie wspomnę.[/QUOTE] ..wiedza moze jest,polemizowal bym z jej wykorzystaniem.Chodzby na przykladzie wielu miesiecznych negocjacji z Rosja i Ukraina.Dla pana KJ zakonczylo sie to chyba podaniem do dymisji.. Quote
LALUNA Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Jasiu, biorąc pod uwagę Twoją nieumiejetnosć rozumienia słowa pisanego, to jeszcze dochodzi do tego nieznajomosc posługiwania się z zegarkiem o datach nie wspomnę. Ale mam nadzieje ze zrozumiałeś co znaczy PO czyli pełniacy obowiazki, jak i przynajmniej troche zrozumiałes jak nalezy posługiwac sie netem aby wyszukac aktualne wiadomosci. I na tym byś sie lepiej skupił, bo masz jeszcze duzo rzeczy do nadrobienia w edukacji. Nie zapomnij o mechanizmach powstawania bólu, to własciwie najwazniejsze bo Twoje posty własnie tak powstaja. :shake: Quote
niceravik Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='Jasiek']Pan którego wypowiedziami tak się podpieracie mimo jego niewiatpliwie ogromnej wiedzy ale w zupełnie innej dziedzinie ma marne pojęcie o kynologi -hodowli a o prawie nie wspomnę.[/quote] Oj, Jasiek! Po takim poście, niełatwo będzie ciebie pobić :p. Była tu pewna specjalistka, która dra Artura Dobrzyńskiego chciała przepytywać ze znajomości prawa i marnie się to dla niej skończyło :lol:. A nik jej był? Kto pamięta? Quote
Jasiek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='LALUNA']Jasiu, biorąc pod uwagę Twoją nieumiejetnosć rozumienia słowa pisanego, to jeszcze dochodzi do tego nieznajomosc posługiwania się z zegarkiem o datach nie wspomnę. Ale mam nadzieje ze zrozumiałeś co znaczy PO czyli pełniacy obowiazki, jak i przynajmniej troche zrozumiałes jak nalezy posługiwac sie netem aby wyszukac aktualne wiadomosci. I na tym byś sie lepiej skupił, bo masz jeszcze duzo rzeczy do nadrobienia w edukacji. Nie zapomnij o mechanizmach powstawania bólu, to własciwie najwazniejsze bo Twoje posty własnie tak powstaja. :shake:[/quote] Ble ble ble ble...................itd:evil_lol: Dla mnie osobiscie możesz nawet nie sypiać i walić w tą klawiaturę :user: Quote
Recommended Posts