Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nikador'][B]maxxel[/B] napisałeś już tyle głupot,że nie chce mi sie już do tego odnosić.
Wiesz,nie cierpię egoistów tak jak i niewrażliwych ludzi a najbardziej ludzkiej głupoty.[/quote]

Sadzac po licznych Twoich odpowiedziach te glupoty Ci sie podobaja:lol:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maxxel']Mozesz mi powiedziec jak to robicie??Bywam na roznych wystawach,ale jakos umknely mi te akcje.[/quote]

Widzisz,a ja bywam rzadko.Ale walczę w inny sposób,poza ramami tego czy innego forum.

Posted

[quote name='maxxel']Sadzac po licznych Twoich odpowiedziach te glupoty Ci sie podobaja:lol:[/quote]

Uważasz,że odpowiadam bo podoba mi sie treść twoich postów?
Widzę,że humorek od rana dopisuje:razz:

Posted

[quote name='maxxel']..nazwiska do wiadomosci zaufanym.Jak wielu na tym forum ,tez posiadaja podwojna moralnosc,co nie umniejsza ich fachowosci[/quote]

Czyli nie takie znowu bicie piany skoro potrzeba do tego aż podwójnej moralności..

Posted

[QUOTE]..obrazam sedziow?:lol::lol::lol: Dziewczyno spora ich czesc jest posiadaczami cietych psow!! FYI ogon(i tak go nie bedzie)nie jest kryterjum mojego wyboru hodowli.Byc moze ty sie zabierasz zawsze od tej czesci ciala;-)[/QUOTE]
Oczywscie jezeli twierdzisz ze wyznacznikiem oceny jest kopiowany ogon czy ucho. Świadczy to tylko o tym ze sedzia nie patrzy na cała reszte a kieruje się tylko te czescia która jest tak naprawde nie mozliwa do oceny, skoro obcieta. :lol:
[QUOTE]..bo bardzo by sie to klocilo z moim (czyt.Waszym..)swiatopogladem na ten temat..[/QUOTE]

Nie wiem jaki jest Twój światopogląd, chyba bardzo uproszczony skoro miesci sie tylko w jednym zdaniu.
Moj napewno sie nie miesci. ;)

[QUOTE]Chyba sama nie wierzysz ,ze dalas takie porownanie..[/QUOTE]
To są porównania w Twoim stylu. Widzisz jakie bezsensowne.

Posted

[QUOTE][quote name='LALUNA']Oczywscie jezeli twierdzisz ze wyznacznikiem oceny jest kopiowany ogon czy ucho. Świadczy to tylko o tym ze sedzia nie patrzy na cała reszte a kieruje się tylko te czescia która jest tak naprawde nie mozliwa do oceny, skoro obcieta. :lol:[/QUOTE]

Nie wciskaj mi slow ktorych nie wypowiedzialem!!Powinnas wiedziec,ze kopiowane ucho ogon optycznie zmienia psa.Wciaz na naszych ringa sedziuje stara gwardia ktora ma jakis wyryty wizerunek danego psa(dobrze jezeli wogole zna wzorzec,ale to juz inna historia..).Ocena psow ogoniastych ,kiedys powszechnie kopiowanych nie jest taka prosta.FCI nawet nie moze okreslic jak taki ogon ma teraz wygladac..(odnosnie sredniaka).Ani razu nie negowalem tego,ze ktos chce miec psa "full natural"ani tez nie mowilem ,ze sa one gorsze lub lepsze.Mam swoje upodobania co do rasy i jego wygladu.Ogarnia mnie pusty smiech czytajac te wszystkie dramatyczne opisy zabiegow podczas kopiowania ogonow!!

[QUOTE]
Nie wiem jaki jest Twój światopogląd, chyba bardzo uproszczony skoro miesci sie tylko w jednym zdaniu.
Moj napewno sie nie miesci. ;)
[/QUOTE]

Rzeczywiscie moj swiatopoglad w sprawie psow jest uproszczony..
Pies to pies bez tworzenia z niego podludzia.

[QUOTE]
To są porównania w Twoim stylu. Widzisz jakie bezsensowne.
[/QUOTE]

Staram sie byc w swoich dzialaniach konsekwentny inaczej jak obecni krzykacze.

Posted

[quote name='nikador']Czyli nie takie znowu bicie piany skoro potrzeba do tego aż podwójnej moralności..[/quote]

..nie maja wyboru.Kilku kolesi dla poprawienia swojego wizerunku przyklasnela ustawie.Ci sami faceci w swoich gabinetach dokonuja zabiegow.Oczywiscie koszty ciecia poszly radykalnie w gore..

Posted

[QUOTE]Nie wciskaj mi slow ktorych nie wypowiedzialem!!Powinnas wiedziec,ze kopiowane ucho ogon optycznie zmienia psa.Wciaz na naszych ringa sedziuje stara gwardia ktora ma jakis wyryty wizerunek danego psa(dobrze jezeli wogole zna wzorzec,ale to juz inna historia..).[/QUOTE]
Nie wciskam, sam to każdym zdaniem potwierdzasz. Teraz naprzykąłd sugerujesz ze nie wszyscy wieloletni sedziowie znaja wzorzec. :shake:

Optycznie to nie znaczy ze doświadczony sędzia nie odróżni co jest optycznie a co nie. Optycznie robi sie wiele tricków aby coś zmienić, ale doswiadczony sedzia nie nabierze sie na te wybiegi.
[QUOTE]Rzeczywiscie moj swiatopoglad w sprawie psow jest uproszczony..[/QUOTE]
A to widać
[QUOTE]Pies to pies bez tworzenia z niego podludzia.[/QUOTE]
Jak i nie traktowania go jako rzeczy

Posted

[quote name='maxxel']..te rzeczywiste ???[/quote]
/[SIZE=1]mowa o stanowisku KRLW/[/SIZE]
[COLOR=#13365c][FONT=Verdana]Wyłącznie takie. [/FONT][/COLOR][COLOR=#13365c][FONT=Verdana]Sugerujesz, że KRLW jako organ adm. państwowej, może zajmować stanowisko inne niż rzeczywiste? Ja bym na to nie wpadła :shake: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#13365c][FONT=Verdana]Pyszny jesteś :p [/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='maxxel']Czy poza tym forum robicie cos w kierunku propagowania niekopiowania psow??Przyszly mi do glowy wystawy psow jakich w roku mamy dziesiatki!!.Najlepiej jakas miedzynarodowa.Dajecie tam swoj wyraz oburzenia z powodu dsziesiatek wystawianych tam kopiowanych psow...[/quote]
[COLOR=#13365c][FONT=Verdana]Z twoich rad nie skorzystamy. Wiemy co mamy robić. Populizm i zadymy na wystawach to nie nasze klimaty. Znamy dużo skuteczniejsze metody i robimy swoje. :lol: [/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='niceravik'][COLOR=#13365c][FONT=Verdana]Z twoich rad nie skorzystamy. Wiemy co mamy robić. Populizm i zadymy na wystawach to nie nasze klimaty. Znamy dużo skuteczniejsze metody i robimy swoje. :lol: [/FONT][/COLOR][/quote]

..no widac wlasnie te skuteczne metody:lol: Nie ma jak walka w domowych bamboszach!!

Posted

Witam
Ja również jestem przeciwko kopiowaniu . Przede wszystkim dlatego, że jest to niehumanitarne i nieludzkie. A poza tym, zabronione prawem.
Wiem, że na pewno wiele robicie, by się temu przeciwstawic, ale zastanawiam się, czy nie udało by się zdobyc, pytając po znajomych np, nazwisk weterynarzy, którzy mimo zakazu nadal wykonują takie zabiegi. Obcinanie psom uszu i ogonów jest zagrożone karą chyba nawet do dwóch lat więzienia.
Z właścicielami psów można dyskutowac godzinami, jak ktoś nie rozumie okrucieństwa kopiowania, to już nie zrozumie chyba nigdy. Ale weterynarz jest zobowiązany przestrzegac zakazu, może warto by było złożyc doniesienie do prokuratury w sprawie konkretnych osób?

Posted

[quote name='nikador']Kochanie,wykaż odrobinę cierpliwości;)[/quote]

..wydaje mi sie ,ze to Wy bedziecie potrzebowac cierpliwosci,bo ta "wojenka" jeszcze potrwwwwa;)Nawracajcie,moze dzieki nastepnemu ocalalemu ogonowi ,jakis pies nie "wywroci" sie na zakrecie:lol:

Posted

A wiecie wczoraj znajomy który ma kilka czarnych terierów z ogonami. Mówił ze w Luksemburgu sedzia ustawił wszystkie kłapciate dogi i na końcu doga kopiowanego jakiegoś super z tytułami. Kiedy własciel zaczął sie pieklić, sedzia powiedział sorry ale nie mogę go ocenić bo jest niezgodny ze wzorcem. ;)

Posted

[quote name='LALUNA']A wiecie wczoraj znajomy który ma kilka czarnych terierów z ogonami. Mówił ze w Luksemburgu sedzia ustawił wszystkie kłapciate dogi i na końcu doga kopiowanego jakiegoś super z tytułami. Kiedy własciel zaczął sie pieklić, sedzia powiedział sorry ale nie mogę go ocenić bo jest niezgodny ze wzorcem. ;)[/quote]

Prawdopodobnie w tym samym Luxemburgu:razz: W roku 2006 calkowicie kopiowany sznaucer sredni ze znanej mi hodowli otrzymal Mlodziezowego Championa Luxemburgu.W roku 2007 wyjechal z Luxemburgu z CACIBem i BOBem;) Jakies jeszcze przyklady z Luxemburgu??

Posted

No wiesz zawsze można mieć pecha i trafić na sedziego który zna wzorzec:lol:
A wtedy jechac tak daleko :shake:

Znajomy mówił ze w czarnych terierach wiekszosć psów na wystawach ma ogony. I faktycznie jadac na wystawy coraz wiecej psów jest naturalnych i to cieszy.

Posted

[quote name='LALUNA']No wiesz zawsze można mieć pecha i trafić na sedziego który zna wzorzec:lol:
A wtedy jechac tak daleko :shake:

Znajomy mówił ze w czarnych terierach wiekszosć psów na wystawach ma ogony. I faktycznie jadac na wystawy coraz wiecej psów jest naturalnych i to cieszy.[/quote]

Niedalej jak wczoraj to mi zarzucano ,ze podwazam kompetencje sedziow za nieznajomosc wzorca :lol:..

Posted

[QUOTE]Niedalej jak wczoraj to mi zarzucano ,ze podwazam kompetencje sedziow za nieznajomosc wzorca :lol:..[/QUOTE]
No własnie Ci napisałam coś odwrotnego. Ze mozesz trafić na sedziego który zna wzorzec :lol:
Jak widzisz w dogach znaja wzorzec.

Posted

[quote name='maxxel']..no widac wlasnie te skuteczne metody:lol: Nie ma jak walka w domowych bamboszach!![/quote]
[FONT=Verdana]Wybacz, ale z tymi bamboszami reagujesz całkiem prawidłowo. [/FONT]
[FONT=Verdana]Taki ogląd z zewnątrz – mamy zaplanowany :lol: [/FONT]

Posted

[quote name='niceravik']/[SIZE=1]mowa o stanowisku KRLW/[/SIZE]
[COLOR=#13365c][FONT=Verdana]Wyłącznie takie. [/FONT][/COLOR][COLOR=#13365c][FONT=Verdana]Sugerujesz, że KRLW jako organ adm. państwowej, może zajmować stanowisko inne niż rzeczywiste? Ja bym na to nie wpadła :shake: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#13365c][FONT=Verdana]Pyszny jesteś :p [/FONT][/COLOR][/quote]

A od kiedy to KRLW jest organem adm. państwowej ??