Jump to content
Dogomania

LEONBERGER (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='McDzik']A doszło od razu potwierdzenie na maila, jesli było zgłaszane formularzem internetowym? Ojj zamieszanie z tymi zgłoszeniami.. Kase zwrócą, nie ma innej opcji, więc tu nie ma problemu, tylko tej oceny od pana Bachurzewskiego szkoda..

Swoją drogą - na sędziego jeszcze traficie, a regulaminu łamać i to dwukrotnie nie radze, bo nie wiem jak sędzia na to zareaguje, może was źle przez to zapamiętać, już chyba lepiej było zrobić tak jak Teddy - choć nie liczy na zwycięstwo, bo ma sukę w rozsypce, to i tak zgłosił. A wprowadzać psa niezgłoszonego na teren wystawy i lecieć do sędziego, żeby ocenił psa poza stawką na ringu?

Pkt 9 z regulaminu wystaw z zkwp warszawskiego:[/QUOTE]

Został zmieniony sędzia o czym dowiedziałem się z Twojego posta. Pierwotnie miał sędziować p. Mirosław Redlicki i to o nim pisałem w swoim poście.
Kastor był zgłoszony czego dowodem jest pokwitowanie opłaty za wystawę a to z winy zk nie został ujęty na liście zgłoszonych psów więc nie powinno być problemów z grzecznościową oceną (oczywiście poza stawką) Jest to zresztą niekiedy praktykowane, sam byłem tego świadkiem na kwietniowej lubelskiej wystawie.

• Replies 387
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To sędziego Redlickiego mamy szukać następnym razem? W takim razie wszystko się.... :shake: skoro nawet sędziego w Lublinie zmienili... jeden wielki pech opanował tą wystawę...
No i z tego co czytam nie ja jedna w takiej sytuacji...

Posted

No tak, jest zmiana. Najpierw pan Redlicki miał wziąść psy górskie + pudle + cavaliery, ale zgłoszono więcej niż przewidywano i pan Redlicki został z cavalierami, pudlami i psami szwajcarskimi, a Leonbergery przepisano do pana Bachurzewskiego!

Posted

A przy okazji , na wątku wystawy w lublinie wystawiam swoje rozetki, zostało jeszcze 4, tutaj link, może ktoś jest chętny odkupić, bo nie mam pomysłu komu podarować: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10255761#post10255761[/URL]

Miałam robić dla wszystkich leonbergerów, ale nie wyrobiłabym się i niestety nie mam aż tyle wstążek, bo jednak zgłosiło się więcej, niż przewidywałam. Na miejscu czeka już wysłana paczką wraz z innymi rozetkami nagroda dla Najlepszego Juniora w Rasie leonberger, a pod tym ww linkiem 'puste' rozetki do dyspozycji :)

Posted

[quote name='Dyta']To sędziego Redlickiego mamy szukać następnym razem? W takim razie wszystko się.... :shake: skoro nawet sędziego w Lublinie zmienili... jeden wielki pech opanował tą wystawę...
No i z tego co czytam nie ja jedna w takiej sytuacji...[/QUOTE]

Tak, p. Redlicki to ta osoba. Zobacz w necie jakie notowania w rankingach sędziów..

Posted

[quote name='Dyta']No właśnie!!!! GDZIE??? Chętnie poczytam! :multi:[/QUOTE]

A tutaj :) :[url]http://wystawy.dogomania.pl/ranking/rans2001/rans2001.html[/url]

Posted

O, szkoda tylko,że to wyniki z 2001 roku... albo ja jestem jakas inna, albo bym zrobiła małą roszadę w 'Najmilszy/Najbardziej Kulturalny Sędzia' xD i w 'Najbardziej Obiektywny ' też, chyba, że juz tak źle z polską kynologią :P

Posted

[quote name='daga10011']Traumel w zastrzykach:oops: .homeopatyk z apteki-kiedys polecila mi to hodowczyni-dalam reszte mezowi ktory jest starszy niz nasze psy:lol:[/QUOTE]

a ja z calym szacunkiem embe jak cie lubie to nie pisz o takich rzeczach bo mi wlos deba staje -byly inne czasy,rozmnazales psa bez papiera i suke westie tez ale moze sie tym nie chwal bo nie ma czym...ja mialam zawsze kundle i koty dachowce i nigdy sie nie doczekalam potomstwa ,moja matka i babka szoku doznaly jak wspomnialam o kastracji kota czy psa i baloo nie jest kastratem dzieki fausto i doczekal sie 3 kryc na 10 proponowanych ......ale ten sam pan planowal krycie swojej collie-chyba mu to z glowy wybilam..cos za cos

W odpowiedzi na Twoje brednie zawarte na niebiesko-żółtym forum informuję Ciebie i wszystkich zainteresowanych, że jesteś ostatnią osobą, która byłaby w stanie cokolwiek wybić mi z głowy. Krycie mojej collie wybił mi z głowy zupełnie kto inny i nie przypisuj sobie nie swoich zasług.

Posted

[quote name='Teddy']a ja z calym szacunkiem embe jak cie lubie to nie pisz o takich rzeczach bo mi wlos deba staje -byly inne czasy,rozmnazales psa bez papiera i suke westie tez ale moze sie tym nie chwal bo nie ma czym...ja mialam zawsze kundle i koty dachowce i nigdy sie nie doczekalam potomstwa ,moja matka i babka szoku doznaly jak wspomnialam o kastracji kota czy psa i baloo nie jest kastratem dzieki fausto i doczekal sie 3 kryc na 10 proponowanych ......ale ten sam pan planowal krycie swojej collie-chyba mu to z glowy wybilam..cos za cos

W odpowiedzi na Twoje brednie zawarte na niebiesko-żółtym forum informuję Ciebie i wszystkich zainteresowanych, że jesteś ostatnią osobą, która byłaby w stanie cokolwiek wybić mi z głowy. Krycie mojej collie wybił mi z głowy zupełnie kto inny i nie przypisuj sobie nie swoich zasług.[/quote]
hm-nie wazne czyja zasluga ,ale jak powiedziales ze ja chcesz kryc to pamietasz moja reakcje ..wazne jest to ze pojales ze jej nie powinienes rozmnazac -nie wazne po czyjej perswazji ,wogole mnie dziwi ze byly one potrzebne .Ale nie moja zasluga i mam to gdzies drogi panie bo mnie moje zaslugi nie obchodza natomiast zywo obchodza mnie psy i ich rozmnazanie bez sensu ...I tylko to mnie obchodzi ;)

Posted

W każdym bądź razie mało leonkowe sprawy i chyba lepiej przenieść się z tym gdzieś indziej ;) bo tu jest wątek dla leonków i zaraz admin będzie ścigał za OT :P

Posted

TE TORES
powiem tak - masz fuksa, że zmieniłeś tekst. To co napisałeś o daga10011 i jej hodowli - jeśli nie masz na to dowodów jest pomówieniem... i nadaje się do sądu. Zresztą admin z forum molosy też Cię usunął za smród i chamstwo wypisywane o innych. Wypowiadaj się na temat- a rzucanie pomówień i oszczerstw- popieraj dowodami jeśli ma to nas wszystkich tu zbulwersować. Jesteś tym czym się tu popisujesz.

Posted

A ja powiem tak- z Twoich wypowiedzi wynika, że powinieneś Ty uczyć się od innych- ale to wymaga intelektu - mimo wieku jakim się szczycisz, dla Twojej wiadomości rozmawiasz z kobietą po 50 tym roku życia. To, że tu nie udzielam się nie znaczy że nic nie wiem lub nikogo nie znam - mierzi mnie tylko chlapanie ozorem i plucie jadem. Masz dowody? to je przedstaw, kim jesteś by wydawać sądy bez poparcia dowodami? proponuje aby jaśnie INKWIZYCJA napisał o wszystkich o których "wie" czy wyrzucili, czy w inny sposób zepsuli hodowle.Tylko jedna hodowla ma tyły? przedstaw swoja doskonałą hodowlę bym mogła się zobaczyć jak ma być najlepiej.

Posted

widze ze tu sie przeniosles i sie na mnie uparles:lol:.Chetnie poslucham co sie dzieje w mojej hodowli,nie mam nic do ukrycia a maile sobie mozesz slac,nabywcow ostrzegac-na brak chetnych na moje szczenieta nie brakuje,poniewaz miewam je dosc rzadko i zamierzam taki stan rzeczy utrzymac ,wiele ich w naszym kraju nie zobaczysz wiec nie przejmuj sie moja skromna osoba i zajmij sie wlasnym podworkiem i swoimi psami..A psa nie wyrzucilam,wszystko jest opisane na forum molosy i dlugo ten fakt ukrywalam,wlasnie dlatego zeby nie dac powodow do rozgrywek personalnych-tym bardziej,ze nie byla to latwa decyzja dla mnie i mojej rodziny....
I uwazaj tores bo od wlasnej broni mozna zginac bardzo latwo ,dla Twojej wiadomosci Dali nigdy nie mial kolczatki na szyi-ani razu,to jest posluszny pies ,najlepiej z moich wyszkolony;)

Posted

Jakim prawem człowieku uważasz, że wiesz kto jest naszym przyjacielem a kto nim nie jest???? A Dagmara jest naszą przyjaciółką i twoje oszczerstwa tego nie zmienią, i czy to cię w jakiś sposób boli??? Na niej jak niemal na nikim innym możemy zawsze polegać, i nie zrobiła nam w życiu żadnego świństwa, w przeciwieństwie to niektórych fałszywych gnid... A hodowlę prowadzimy samodzielnie i wszelkie decyzje w sprawach hodowlanych podejmujemy samodzielnie i proszę nas nie wciągać w zadne swoje brudne gierki.

Posted

o dziwo, ledwo się z Dagą poznałyśmy i od razu mi opowiedziała o swoich psach i o tym, że dali nie mieszka z nią, choć nadal go utrzymuje i często odwiedza :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...